Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
semso_bonaparte

#1451 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by semso_bonaparte »

Pluca se oporavljaju i izbacujete slajm, uzmite islandski lisaj za iskasljavanje, to morate iskasljati nikako zaustavljati kasalj.
quasar

#1452 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Hvala za link, ali jbg. ne ide mi svapski.
Sto se tice kaslja, ja sam kasljao vrlo malo, zapravo cim sam bacio cigare, intenzitet i ucestalost su se znacajno smanjili dok nisu nestali nakon 10-15 dana.
Ne znam koliko dugo to traje, koliko imas godina i koliko si dugo pusio, ali razmisli i o slikanju pluca i dr.specijalisti.
zambaklija

#1453 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

quasar wrote:Hvala za link, ali jbg. ne ide mi svapski.
Sto se tice kaslja, ja sam kasljao vrlo malo, zapravo cim sam bacio cigare, intenzitet i ucestalost su se znacajno smanjili dok nisu nestali nakon 10-15 dana.
Ne znam koliko dugo to traje, koliko imas godina i koliko si dugo pusio, ali razmisli i o slikanju pluca i dr.specijalisti.
ovo je tekst koji je vjerovatno prije pisan nego ovaj što sam ga ja čitao,u svakom slučaju spominje se hrpa njakvih otrovnih i kancerogenih tvari u tom šo se uvlači :roll:
quasar

#1454 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Koliko znam sastav je samo nikotin otopljen u biljnom glicerolu. Nema gorenja nego se ta tekucina rasprsuje u aerosol koji se udise.
Ne bi trebalo da ima ikakve druge ucinke osim onih koje ima sam nikotin. Danas se cak prave te tekucine sa vitaminima ili i bez nikotina, samo aroma. Perverzije.
ellec

#1455 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ellec »

Image

:lol:
zambaklija

#1456 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

quasar wrote:Koliko znam sastav je samo nikotin otopljen u biljnom glicerolu. Nema gorenja nego se ta tekucina rasprsuje u aerosol koji se udise.
Ne bi trebalo da ima ikakve druge ucinke osim onih koje ima sam nikotin. Danas se cak prave te tekucine sa vitaminima ili i bez nikotina, samo aroma. Perverzije.
e neznam,fino piše analiza izvršena u 3 instituta u tri države koje su pokazale skoro iste nalaze,pronađeno:sredstvo protiv smrzavanja i Propylenglykol-toksično
Diethylenglykol-toksično
Nitrosamine-kancerogeno kao i mnoge druge koje ja neznam prevesti :roll:
quasar

#1457 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

zambaklija wrote:
quasar wrote:Koliko znam sastav je samo nikotin otopljen u biljnom glicerolu. Nema gorenja nego se ta tekucina rasprsuje u aerosol koji se udise.
e neznam,fino piše analiza izvršena u 3 instituta u tri države koje su pokazale skoro iste nalaze,pronađeno:sredstvo protiv smrzavanja i Propylenglykol-toksično
Diethylenglykol-toksično
Nitrosamine-kancerogeno kao i mnoge druge koje ja neznam prevesti :roll:
Ima logike jer sam citao da se upravo ta receptura prestaje koristiti, a da se sad radi sa biljnim glicerolima koji nisu toksicni. Svakako ako covjek ide na to onda treba da se raspita i prosnjuha. Kako kazu korisnici, ako zelis da ne bacis pare, onda nemoj zaliti da kupis kvalitetnije.
Kako god, elketricna cigara, ako i skodi, skodi ipak manje nego klasicna, a uz to, truje se samo korisnik, a ne i okolina.
Phosphorus

#1458 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Phosphorus »

Nisam pregledao temu, sry ako je bio ovaj video...

Pušači pogledajte ovaj prekrasni finalni produkt sa kojim lagano malterišete svoja a i naša nepušačka pluća :-)
quasar

#1459 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

babyline wrote:
bullshitt..... treba biti naivan i vjerovati... da je inhaliranje necec iz neke plastike ok.....
ako vec zbog zdravlja bacas cigarete onda ne pocinji s nekakvih e shon fon kancerogenim novotarijama....
Ma ovo je diskusija za one koji se varakaju. Ima ljudi koji nece da se odreknu ceifa, a kako god da je skodljivo, ovo na struju makar postedjuje okolinu od dima i nema dioksina, ugljen monoksida, teskih metala, a da se trujes, trujes se... to nema dileme.
semso_bonaparte

#1460 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by semso_bonaparte »

Evo gornji klip fino prikazuje sta se iskasljava, joj kad skontam 20 godina pusenja 1 do 2 kutije dnevno
pa dobro ikako imam pluca. A kasalj zavis koje cigare su se pusile ja 15 godina plavi valter pusio i nisam nesta kasljao, nisam kasljako ni kad sam pusio.
Ali djaba klipovi i ruzne slike na kutijama od cigara, dok ne dodje iz guzice u glavu.

Takodje bi savjetovao onima koji hoce da prestanu pusti i hoce te neke elektricne cigare da se mane toga, nekoliko prijatelja je uzelo to kao da im je lakse prestati pusiti, ma nista eno ih bacili te elektricene i nastavili sa normalnim cigarama.
Bolje postepeno smanjivati nego varati se sa tim elekricnim cigarama. Najbolje je odma baciti.
Hajde stisnite ne budite p.i.z.d.e, budite karakter.
quasar

#1461 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Nema, znamo mi to. Ali ne znaju ovi koji jos misle da je smanjivanje najbolji nacin... :lol:

Image
East_side

#1462 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by East_side »

Prošle godine nekad u ovo doba (otprilike) safatala me bila nekakva prehlada, temperatura, tamo vamo... ma eto ono taman da ti "ne prijaju" cigare nikako!

I tako odležah jedno 3-4 dana bez cigara, nakon oporavka izdržah još toliko otprilike (ukupno 7-8 dana)... Hajd kad si bolestan, svakako hripaš i s cigarama i bez njih... ali kad sam se oporavio skroz od te prehlade, i kad sam nakon toliko godina (pušač sam 12) ponovo osjetio onaj prekrasni osjećaj kad nakon buđenja udahneš punim plućima, bez "peckanja" u grlu, "kaubojskog" zadaha :-) ... postadoh nešto plaho nostalgičan i taj me osjećaj vrati u (mnogo zdravije) djetinjstvo :mrgreen:

Nažalost, nisam uspio... da li zbog toga što i moji puše (živimo zajedno) pa me povuklo, da li mi je došlo onako samo od sebe, dali zbog neke nervoze ili zbog ispita koji su mi tada bili aktuelni... pa ne znam baš. Vjerovatno da je ovo zadnje :run:

Pio sam, eto, i kafu bez cigara, stvarno nije bilo problema! Ali kad uzmem knjigu u ruke (pogotovo ako je ispit jako bitan i jako BLIZU) tada ne znam čitati bez cigara... čak imam osjećaj da mi i pomažu da se smirim i skoncentrišem na učenje...

Dobro, taj "prestanak" od 7-8 dana svakako nije bilo planiran već (više) prinuđen! Nisam tu šansu toliko ozbiljno shvatio a trebao sam... Često mi i danas naumpadne ta prehlada :oops: :x

Ima tu gušenja, iskašljavanja nekakvog gnoja (šta li je već...) ali ne znam šta da radim. :roll:

I da! Upravo spremam ispit i naravno... :skoljka:

P.S. želim mnogo sreće svima koji su donijeli konačnu odluku :thumbup: Nadam se da ću im se uskoro pridružiti aBd...
anestezija123

#1463 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by anestezija123 »

Imam jedno pitanje za vas koji ste prestali pusiti...
Je l' moguce da mi je tek nakon otprilike mjesec dana od prestanka pocelo neko kao iskasljavanje..? Nije ucestali kasalj, nista me ne boli, nisam prehladjena ni bolesna, jednotavno kao da mi nesto stoji u plucima ili u grlu i tjera me da iskasljavam povremeno..
quasar

#1464 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

anestezija123 wrote:Imam jedno pitanje za vas koji ste prestali pusiti...
Je l' moguce da mi je tek nakon otprilike mjesec dana od prestanka pocelo neko kao iskasljavanje..? Nije ucestali kasalj, nista me ne boli, nisam prehladjena ni bolesna, jednotavno kao da mi nesto stoji u plucima ili u grlu i tjera me da iskasljavam povremeno..
Sasvim normalno. Uzmi nesto za razrjedjivanje mukusa, a imas namjenske biljne sirupe za pusace u apotekama, za razbijanje pusackog taloga i iskasljavanje.
anestezija123

#1465 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by anestezija123 »

quasar wrote:
Sasvim normalno. Uzmi nesto za razrjedjivanje mukusa, a imas namjenske biljne sirupe za pusace u apotekama, za razbijanje pusackog taloga i iskasljavanje.
Hvala na brzom odgovoru. Citam ovaj svoj post i kontam kako gadno zvuci, koji me djavo ikad natjera da pocnem da pusim, fuj...
zambaklija

#1466 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

anestezija123 wrote:
quasar wrote:
Hvala na brzom odgovoru. Citam ovaj svoj post i kontam kako gadno zvuci, koji me djavo ikad natjera da pocnem da pusim, fuj...
@anestezija!nedaj se :D ja dok sam živ Prozor neće pasti :lol: :lol: :lol:
zambaklija

#1467 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

sinoć popi tri krombe i zatraži mi malboro :-) :-) ali nisam kleko :D :D prozor se još drži :lol: :lol: ....sto godina pijem krombu i sinoć skroooz drugi šmek :? :? :? ...znam,čito sam...e svašta...sve drugačije šmeka,bolje :D saš vidjet kad se udebljam ko slon :D :D :D :D
quasar

#1468 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

zambaklija wrote:sinoć popi tri krombe i zatraži mi malboro :-) :-) ali nisam kleko :D :D prozor se još drži :lol: :lol: ....sto godina pijem krombu i sinoć skroooz drugi šmek :? :? :? ...znam,čito sam...e svašta...sve drugačije šmeka,bolje :D saš vidjet kad se udebljam ko slon :D :D :D :D
Eh znas osnove ali da ponovim za svaki slucaj. Apstinencija od duhana izgleda kao glad. Stalno bi nesto jeo. Ako vec moras, daj voce, sjemenke, bombone bez secera, dijetalne krekere...
Ja sam imao ovaj problem: moj metaboliztam je jako brz i nikad nisam imao viska kilograma iako sam pokusavao da nabacim koji. Mogao sam tri puta vecerati pa nista. Tako sam i kad sam apstinirao, jeo sve, najvise Kavabon (joj jest dobra zamjena za cigaru), ali sam nagulio 8 kila. Sad sam se vratio unormalan mod i skinuo sam oko 3-4 bez bitne promjene navika, osim sto gledam sta jedem. Nema fitnesa, samo standardno vikendom oko vikendice, ali tu je onda i pivo, rostilj...
Ma zivot bez cigare je bolji u svakom slucaju. Nedostaje ponekad, ali kad znas da sa jednom rusis sve, lako je odbaciti pomisao.
zambaklija

#1469 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

quasar wrote:
zambaklija wrote:sinoć popi tri krombe i zatraži mi malboro :-) :-) ali nisam kleko :D :D prozor se još drži :lol: :lol: ....sto godina pijem krombu i sinoć skroooz drugi šmek :? :? :? ...znam,čito sam...e svašta...sve drugačije šmeka,bolje :D saš vidjet kad se udebljam ko slon :D :D :D :D
Eh znas osnove ali da ponovim za svaki slucaj. Apstinencija od duhana izgleda kao glad. Stalno bi nesto jeo. Ako vec moras, daj voce, sjemenke, bombone bez secera, dijetalne krekere...
Ja sam imao ovaj problem: moj metaboliztam je jako brz i nikad nisam imao viska kilograma iako sam pokusavao da nabacim koji. Mogao sam tri puta vecerati pa nista. Tako sam i kad sam apstinirao, jeo sve, najvise Kavabon (joj jest dobra zamjena za cigaru), ali sam nagulio 8 kila. Sad sam se vratio unormalan mod i skinuo sam oko 3-4 bez bitne promjene navika, osim sto gledam sta jedem. Nema fitnesa, samo standardno vikendom oko vikendice, ali tu je onda i pivo, rostilj...
Ma zivot bez cigare je bolji u svakom slucaju. Nedostaje ponekad, ali kad znas da sa jednom rusis sve, lako je odbaciti pomisao.
sad sam sebi kupio bure kokica :D
sandra01

#1470 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sandra01 »

quasar wrote:Chantix ( vareniklin, Champix) - lijek za odvikavanje od pušenja

Proizvodi: Pfizer

Upozorenje od strane FDA: Tokom uzimanja ovog lijeka može doći do ozbiljnih neuroloških i psihijatrijskih problema.
Nuspojave:
uznemirenost
depresija
pogoršanje psihičkog stanja
samoubojstvo

E ljudi kad smo kod ovoga,ja ne pusim vec 15 dana pusac sam bila dobrih 30tak godina.I ne znam sta mi bi ja prestala.Nije bilo nikakve krize.Samo nisam kupila cigare,malo vise spavala prvih dana i to je to.Medjutim,primjetila sam da sam otkako sam prestala pusiti postala strasno depresivna i uznemirena,placem ko budala za najmanju sitnicu,dobro nije da nemam problema ali zbog njih nisam bila ovako utucena i depresivna dok sam pusila.Sada nesto kontam da nije od apstinencije.Ima li iko da je imao slicne probleme?
quasar

#1471 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Evo ja kao draga Saveta, svakom loncu poklopac.
Za depresiju (sto bi moglo biti kod tebe) je dobro razgovarati sa profesionalcem. Sprijecices teze, fizioloske promjene koje mogu nastati kod dugotrajnih stanja depresije. Postoje vrlo dobri hapovi koji nisu droga (ovisnost) i koji pomazu da se osjecaji izbalansiraju i kontrolisu. Necu da ti navodim nista jer necu da pokusavas sama da kupujes. Ne treba nikog biti stid da ode psihijatru kad ima problema sa kojima ne moze da se iznese.

Druga stvar, ne znam kakv su ti problemi, ali i ja sam imao nakon prestanka pusenja jako tezak period koji je trajao 2 godine. Pocelo je sa velikim stetama na imovini, zatim smrcu jednog, pa drugog clana pordice, velikim dugovima koji su iz toga svega proizasli, sa djecom tinejdzerima i njihovim problemima koji dolaze u tom dobu...

Sve su to stvari koje se prebrode.
zambaklija

#1472 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

jbga... :( imal ko cigaru... :(
quasar

#1473 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

zambaklija wrote:jbga... :( imal ko cigaru... :(
Nisi valjda?
Hajd sad isamaraj se i nastavi.
zambaklija

#1474 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

jebga,pokleko,nestalo mi granata....volim popiti...otrovo se na koncertu CJota...fasovo bronhitis... konto EVOGA..jes ćunac,danas sjelo,vino ko bure i evo donjeo 30tku,al još nisam.. :(
quasar

#1475 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

zambaklija wrote:jebga,pokleko,nestalo mi granata....volim popiti...otrovo se na koncertu CJota...fasovo bronhitis... konto EVOGA..jes ćunac,danas sjelo,vino ko bure i evo donjeo 30tku,al još nisam.. :(
Ma baci to govno...
Post Reply