apsolutno tačnoglog wrote:Veliki igraci se ne prepoznaju po potezima nego po stabilnosti i postojanosti igre. A Duncanov najprepoznatljiviji potez je dizanje ruku nakon sto osvoji titulu - Dankan je vise puta bio sampion nego sto je Lebron dao suteva iz igre u prvoj utakmici protiv Bostona - a nije da nije pucao...Dancan je veliki igrač to ne sporim. Pratim ga otkada je došao u ligu i sve je to ok, ali hajde prisjeti se i jednog njegovog poteza u utakmici u zadnjih deset sezona. Ništa on je sjajan igrač i sve je to u redu, ali nešto mu fali da bi bio prepoznatljiv. Nećemo o pobjedničkim šutevima jer kad bi to gledali onda je Hory ispred skoro svih ostalih.
NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
piskerernest
#1451 Re: NBA na OBN-u
- irfan2
-
b@tto
#1453 Re: NBA na OBN-u
Risto Kuglarić wrote:pa možda, al ako bi ja, ti i b@tto igrali odbranu :DLayne wrote:Pa pogledaj šta si napiso u svom prvom postu. A i ako si vidio klip, onda valjda možeš shvatit da i kita od igrača može uradit ono što je James sinoć uradio (mislim na zakucavanje kojim si ti očigledno fasciniran).
Ne, fakat, u pravu si da jedno zakucavanje ne čini proljeće, al što jes je, kroz one ljude, ne bi mogo baš svako...
spomenuo si mene,a ja sam visok 209,tako da nisam baš siguran.
- Layne
#1454 Re: NBA na OBN-u
b@tto wrote:Risto Kuglarić wrote:pa možda, al ako bi ja, ti i b@tto igrali odbranu :DLayne wrote:Pa pogledaj šta si napiso u svom prvom postu. A i ako si vidio klip, onda valjda možeš shvatit da i kita od igrača može uradit ono što je James sinoć uradio (mislim na zakucavanje kojim si ti očigledno fasciniran).
Ne, fakat, u pravu si da jedno zakucavanje ne čini proljeće, al što jes je, kroz one ljude, ne bi mogo baš svako...
spomenuo si mene,a ja sam visok 209,tako da nisam baš siguran.
A i ja dok sam treniro, uvijek sam čuvo najopasnije igrače
Ne bi mu lako bilo
-
zoka213
#1455 Re: NBA na OBN-u
Koje se gluposti ove pišu, niko nije rekao da je King više naslova osvojio niti da je bolji igrač od ovog ili onog, ali čovjek sada u svojim godinama radi ono što većina gore nabrojanih igrača u njegovim godinama nije uspijevala. I u čemu je problem, možda u tome što je stanju praktično sam dobiti utakmicu kao što smo to vidjeli prošle godine protiv Detrota. Izgubio je u finalu pa šta. Doći će prilika opet. Pa ni Malone nema prsten pa po tome ispada da je Rodman četiri puta bolji igrač od njega sa četiri naslova. Glupost.
-
b@tto
#1456 Re: NBA na OBN-u
spomenuo si mene,a ja sam visok 209,tako da nisam baš siguran.[/quote]
Ne bi mu lako bilo
[/quote]
šalim se normalno,da malo smrim tenzije
Ne bi mu lako bilo
šalim se normalno,da malo smrim tenzije
-
b@tto
#1457 Re: NBA na OBN-u
ko je ovdje rekao nešto takvo ili slično tome.zoka213 wrote:Koje se gluposti ove pišu, niko nije rekao da je King više naslova osvojio niti da je bolji igrač od ovog ili onog, ali čovjek sada u svojim godinama radi ono što većina gore nabrojanih igrača u njegovim godinama nije uspijevala. I u čemu je problem, možda u tome što je stanju praktično sam dobiti utakmicu kao što smo to vidjeli prošle godine protiv Detrota. Izgubio je u finalu pa šta. Doći će prilika opet. Pa ni Malone nema prsten pa po tome ispada da je Rodman četiri puta bolji igrač od njega sa četiri naslova. Glupost.
-
glog
#1458 Re: NBA na OBN-u
Svako ko upotrebljava nadimak King za Lebrona implicira da je on bolji od svih ostalih igraca, bivsih i sadasnjih... Sto po mom misljenju nije slucaj, mada je momak izuzetno talentovan, obdaren je fenomenalnim fizickim predispozicijama i vanzemaljskom igrom jedan na jedan, ali mu jos uvijek nedostaje shvatanje koja je uloga ostatka tima (osim da ubacuju loptu u teren sa strane). Da ne bude zabune, Jordan se ponasao na isti nacin prvih nekoliko godina ali je to prevazisao i tek tada je zasluzio da se zove "His Airness". Kobe se ponasao identicno i tek je negdje polovinom ove sezone uspio napraviti taj korak koji ga moze svrstati u velikane kosarke ! Lebron je mlad, ima dosta vremena pred njim, mozda ce mu doci iz dupeta u glavu - zato i jesam za trenera koji buba samare i koji bi mu pomogao da sto prije prevazidje te probleme koje po mom misljenju ima i koji ga sprecavaju da u potpunosti ostvari svoj talenat. Aplaudiranje za svaku stvar koju uradi, bilo dobro bilo lose i tetosenje "Kinga" ne pomaze da se on poboljsa kao igrac - a i zasto bi ? Ljudi shvatite jednom, NEMA POTREBE da jedan igrac SAM dobija bilo koga, to nije cilj kosarke...
-
shadow
#1459 Re: NBA na OBN-u
sjebaste topik...vrijeme ce pokazati sta i koliko moze, strpite se i sve ce vam se samo kazati.
-
b@tto
#1460 Re: NBA na OBN-u
i nije mogućeglog wrote:Svako ko upotrebljava nadimak King za Lebrona implicira da je on bolji od svih ostalih igraca, bivsih i sadasnjih... Sto po mom misljenju nije slucaj, mada je momak izuzetno talentovan, obdaren je fenomenalnim fizickim predispozicijama i vanzemaljskom igrom jedan na jedan, ali mu jos uvijek nedostaje shvatanje koja je uloga ostatka tima (osim da ubacuju loptu u teren sa strane). Da ne bude zabune, Jordan se ponasao na isti nacin prvih nekoliko godina ali je to prevazisao i tek tada je zasluzio da se zove "His Airness". Kobe se ponasao identicno i tek je negdje polovinom ove sezone uspio napraviti taj korak koji ga moze svrstati u velikane kosarke ! Lebron je mlad, ima dosta vremena pred njim, mozda ce mu doci iz dupeta u glavu - zato i jesam za trenera koji buba samare i koji bi mu pomogao da sto prije prevazidje te probleme koje po mom misljenju ima i koji ga sprecavaju da u potpunosti ostvari svoj talenat. Aplaudiranje za svaku stvar koju uradi, bilo dobro bilo lose i tetosenje "Kinga" ne pomaze da se on poboljsa kao igrac - a i zasto bi ? Ljudi shvatite jednom, NEMA POTREBE da jedan igrac SAM dobija bilo koga, to nije cilj kosarke...
-
uhljug_s_koseva
#1461 Re: NBA na OBN-u
Diskutabilno je jel LBJ sutira vise ispod 3P linije od Wade-a,ali uglavnom moze se vidjet da se radi o igracu koji racionalno koristi lopte.LBJ jest iznadprosjecan igrac,ali takvih ima trenutno dosta u nba-u.Mislim da je izdizanje njega iznad ostalih rezultat dobre marketinske kampanje i potrebe da se nadje nasljednik Jordana,a tu lezi lova i gledanost.b@tto wrote:bolji mu je FG upravo zato što ne šutira sa 7-8 metara,nego većinom ulazi pod koš,logično da ima bolji procenat šutauhljug_s_koseva wrote:Istina je da Wade nikad nije bio dobar suter za trice i to su mu uvijek zamjerali.Ali za razliku od LBJ on rijetko forsira sut kad ga ne ide.Takodjer,postoji razlika izmedju tricasa i dobrog sutera,ako pogledas Wade-ov FG% karijere,vidjeces da je bolji od npr. LBJ i Bryanta.A opet,znao je pogadjat trice kad je bilo najpotrebnije,npr. u playoff-u kad su osvojili prsten 3P% mu je 37%.Ma ko god je gledao finale sa Dallasom,zna o kakvom je igracu rijecNeelix wrote: a to wade dobar suter?pa on je i gori od lebrona, 25% za tricu u karijeri
.
-
b@tto
#1462 Re: NBA na OBN-u
Istina je da Wade nikad nije bio dobar suter za trice i to su mu uvijek zamjerali.Ali za razliku od LBJ on rijetko forsira sut kad ga ne ide.Takodjer,postoji razlika izmedju tricasa i dobrog sutera,ako pogledas Wade-ov FG% karijere,vidjeces da je bolji od npr. LBJ i Bryanta.A opet,znao je pogadjat trice kad je bilo najpotrebnije,npr. u playoff-u kad su osvojili prsten 3P% mu je 37%.Ma ko god je gledao finale sa Dallasom,zna o kakvom je igracu rijec
.[/quote]
bolji mu je FG upravo zato što ne šutira sa 7-8 metara,nego većinom ulazi pod koš,logično da ima bolji procenat šuta[/quote]
Diskutabilno je jel LBJ sutira vise ispod 3P linije od Wade-a,ali uglavnom moze se vidjet da se radi o igracu koji racionalno koristi lopte.LBJ jest iznadprosjecan igrac,ali takvih ima trenutno dosta u nba-u.Mislim da je izdizanje njega iznad ostalih rezultat dobre marketinske kampanje i potrebe da se nadje nasljednik Jordana,a tu lezi lova i gledanost.[/quote]
james šuta prosječno 4 puta trojke po tekmi,wade 1 put.
bolji mu je FG upravo zato što ne šutira sa 7-8 metara,nego većinom ulazi pod koš,logično da ima bolji procenat šuta[/quote]
Diskutabilno je jel LBJ sutira vise ispod 3P linije od Wade-a,ali uglavnom moze se vidjet da se radi o igracu koji racionalno koristi lopte.LBJ jest iznadprosjecan igrac,ali takvih ima trenutno dosta u nba-u.Mislim da je izdizanje njega iznad ostalih rezultat dobre marketinske kampanje i potrebe da se nadje nasljednik Jordana,a tu lezi lova i gledanost.[/quote]
james šuta prosječno 4 puta trojke po tekmi,wade 1 put.
- Layne
#1463 Re: NBA na OBN-u
Slažem se, sve u nedostatku "dobrih momaka" poput Jordana ( Kobe silovanje, Iverson marijuana, Anthony alkohol, Duncan ipak nije atraktivan igrač....). Marketing čuda radi ali džaba, novog Jordana nema!!!uhljug_s_koseva wrote: Diskutabilno je jel LBJ sutira vise ispod 3P linije od Wade-a,ali uglavnom moze se vidjet da se radi o igracu koji racionalno koristi lopte.LBJ jest iznadprosjecan igrac,ali takvih ima trenutno dosta u nba-u.Mislim da je izdizanje njega iznad ostalih rezultat dobre marketinske kampanje i potrebe da se nadje nasljednik Jordana,a tu lezi lova i gledanost.
- sesalmir
#1464 Re: NBA na OBN-u
To definitivno stoji i mislim da jednostavno nemam dovoljno argumenata u smislu statistika koji bi potvrdili ovu moju izjavu, jer gledajuci statistike sheed sigurno nije ni medju top 5 PF u nba, ali jednostavno ko god je u zadnjih 8 godina gledao sheeda zna da je fenomenalan igrac koji je dovoljno jak da nece dozvoliti hvatanje ofanzivnih skokova preko sebe, zna igrat ledjima kosu, pogadja trice, odbrambeno je po meni najpodcjenjeniji igrac lige, jer u zaustavljanju protivnickih PF mnoge ekipe koriste udvajanja kada igraju protiv spursa, mavsa, sunsa i sl. i naravno cesto i uspiju u tom nacinu odbrane zaustaviti protivnika, dok pistonsi taj zadatak uvjek prepustaju da sheed rjesi sam sto je jako tesko ali ipak cesto uspjeva recimo duncana u finalu prije par godina je limitirao na ispod 42% suta iz igre, evo kakav su ove sezoni najjaci PF nba lige imali sut kada su igrali protiv njega:b@tto wrote:ajde ,slažem se da ne forsira,ali bi za titulu ponajboljeg PF morao imati barem 3-4 skoka više u prosjeku,a ne oko 7 u karijeri za,čini mi se 34 minutesesalmir wrote:Nevjerovatno je sta boston sebi dozvoljava, mislim da ce tesko moci osvojiti tiulu ako se nesta hitno ne promjeni u njihovoj igri. Kad se samo sjetim kako je san antonio lagano pobjedjivao protiv cavsa, ovo jednostavno ne lici na ekipu koja ce osvojiti titulu. Naravno ovo je sada dosta drugaciji cleveland sa 3 nova igraca u petorci ali ipak boston me poprilicno razocarao. Mislim da je nevjerovatno da allen koji je uvjek u karijeri bio takozvani ''go to guy'' i koji je realno igrac koji svakome moze zabiti 20-30 komada, dobija toliko malo lopti u napadu. Znam da on sada predstavlja 3. opciju u ekipi, ali ipak mislim da ga bas zbog toga treba vise forsirati, jer je ipak odbrana clevelanda vise fokusirana na cuvanje garnetta i pierca, tako da allen prakticno ima situacije 1 na 1 protiv igraca koji su realno uzasni odbrambeni igraci kao wally i gibson.
Sve u svemu ova serija dosta podsjeca na proslogodisnje finale istoka, kada su pistonsi poveli 2-0 potom 4 pobjede cavsa od kojih je posebno impresivna bila 5 utakmica u detroitu kada je lebron prosto eksplodirao sto bi se vrlo lako moglo desiti i sada u bostonu, iako bi ja volio gledati finale istoka detroit-boston i duel rasheeda i garnetta sto iscekujem jos prakticno od pocetka sezone, jer je poznato da sheed pruza najbolje partije protiv najjacih protivnika, pa je tako u sezoni imao strasne utakmice i protiv duncana, dirka, amarea i bas me interesuje kako bi to sada izgledalo u tako vaznim utakmicama protiv garnetta, jer je po meni sheed mozda i ponajbolji PF, iako to statistike ni na koji nacin ne pokazuju upravo iz razloga sto se ne forsira protiv slabijih protivnika kada prepusta da billups, rip i prince sami savladaju protivnika, ali nesto sada bas i nisam siguran da cu gledati ovaj duel.
btw. veceras u 1 na obn detroit-orlando 5. tekma
amare 19/39-48.7%, u sezoni: sut 59%
dirk 13/33-39.4%, u sezoni: sut 48%
tim 17/39-43.5%, u sezoni: sut 49.7%
garnett 26/48-54%, u sezoni: sut-54%
Tako da je jedino garnett bio na svom prosjeku, procenta suta iz igre.
Definitivno je u ovoj konkurenciji na PF tesko govoriti ko je najbolji i svaki od ovih igraca ima svoje prednosti u igri, i svakome ko prati nba se igra nekoga od ovih igrace vise svidja, ali je cinjenica da upravo zbog svoje slabe motivisanosti protiv nekih losijih protivnika sheed nema statse kakve bi mogao imati i mislim da bi mogao imati prosjek od nekih 20 poena, 9 skokova i 2 banane kada bi imao nivo motivacije kao ostali igraci. Tako da se on nikada ne spominje ni u kakvim diskusijama o najboljem igracu na ovoj poziciji sto mi strasno smeta, iako iskreno u njegovoj igri ne vidim da znacajno zaostaje ni za jednim od spomenutih igraca, cak za razliku od dirka i amarea igra fenomenalno u odbrani.
btw. najbolje mi je kad recimo izaberu bosha, boozera, westa, branda ili nekog drugog u one naj petorke lige zbog svojih statistika, a realno sheed je izmislio kosarku za takve likove.
- Neelix
#1465 Re: NBA na OBN-u
duncan je samo najbolji pf svih vremena. james je samo klinac shupalj u odbrani koji je jak ko konj. i to je tako zasad, ne znaci da ce ostati.zoka213 wrote:Mase svršavaju kada vide taj čarobni šut o tablu. Ma daj ako je to sve što pamtiš od njega super. Zato sam i rekao nema osobnost, nema nešto po čemu će ljudi poslije odgledane utakmice zapamtiti ga. Super je igrač sve to stoji ali, uvijek će iznad njegovog imena biti ono ali..
ps
ko ono barkleya spomenu medju najboljim igracima
- Neelix
#1466 Re: NBA na OBN-u
sesalmire, slazem se za rasheeda, mozda ne bas u tolikoj mjeri
ali sigurno da je, kad to zeli, jedan od najboljih na svojoj poziciji, vjerovatno najsvestraniji pf zadnjih godina.
za one sto ovako svrsavaju na zakucavanje i statistike - mali savjet,
kad gledate utakmicu - nemojte samo pratiti protok lopte, nego se fokusirajte na samo jednog igraca, pratite njegove kretnje i kad nema loptu, i kad igra odbranu. naucicete puno
za one sto ovako svrsavaju na zakucavanje i statistike - mali savjet,
kad gledate utakmicu - nemojte samo pratiti protok lopte, nego se fokusirajte na samo jednog igraca, pratite njegove kretnje i kad nema loptu, i kad igra odbranu. naucicete puno
-
glog
#1467 Re: NBA na OBN-u
E sad ga malo pretjera. Barkley nije bio neki dobar odbrambeni igrac, ali nije bas bio ni najgori - u nekim situacijama je igrao odbranu sasvim dobro, mada je mnogo cesce izbjegavao.ko ono barkleya spomenu medju najboljim igracima mislim da je on u prvoj petorci najgorih igraca odbrane svih vremena
-
b@tto
#1468 Re: NBA na OBN-u
ajde ,slažem se da ne forsira,ali bi za titulu ponajboljeg PF morao imati barem 3-4 skoka više u prosjeku,a ne oko 7 u karijeri za,čini mi se 34 minute[/quote]
To definitivno stoji i mislim da jednostavno nemam dovoljno argumenata u smislu statistika koji bi potvrdili ovu moju izjavu, jer gledajuci statistike sheed sigurno nije ni medju top 5 PF u nba, ali jednostavno ko god je u zadnjih 8 godina gledao sheeda zna da je fenomenalan igrac koji je dovoljno jak da nece dozvoliti hvatanje ofanzivnih skokova preko sebe, zna igrat ledjima kosu, pogadja trice, odbrambeno je po meni najpodcjenjeniji igrac lige, jer u zaustavljanju protivnickih PF mnoge ekipe koriste udvajanja kada igraju protiv spursa, mavsa, sunsa i sl. i naravno cesto i uspiju u tom nacinu odbrane zaustaviti protivnika, dok pistonsi taj zadatak uvjek prepustaju da sheed rjesi sam sto je jako tesko ali ipak cesto uspjeva recimo duncana u finalu prije par godina je limitirao na ispod 42% suta iz igre, evo kakav su ove sezoni najjaci PF nba lige imali sut kada su igrali protiv njega:
Definitivno je u ovoj konkurenciji na PF tesko govoriti ko je najbolji i svaki od ovih igraca ima svoje prednosti u igri, i svakome ko prati nba se igra nekoga od ovih igrace vise svidja, ali je cinjenica da upravo zbog svoje slabe motivisanosti protiv nekih losijih protivnika sheed nema statse kakve bi mogao imati i mislim da bi mogao imati prosjek od nekih 20 poena, 9 skokova i 2 banane kada bi imao nivo motivacije kao ostali igraci. Tako da se on nikada ne spominje ni u kakvim diskusijama o najboljem igracu na ovoj poziciji sto mi strasno smeta, iako iskreno u njegovoj igri ne vidim da znacajno zaostaje ni za jednim od spomenutih igraca, cak za razliku od dirka i amarea igra fenomenalno u odbrani.
btw. najbolje mi je kad recimo izaberu bosha, boozera, westa, branda ili nekog drugog u one naj petorke lige zbog svojih statistika, a realno sheed je izmislio kosarku za takve likove.[/quote]
sve to stoji,imam utisak da je on tebi jedan od omiljenih igrača pa ga ovdje toliko nahvali,ali jednu stvar si zaboravio,on je ove sezone starter na poziciji centra a ne PF.
To definitivno stoji i mislim da jednostavno nemam dovoljno argumenata u smislu statistika koji bi potvrdili ovu moju izjavu, jer gledajuci statistike sheed sigurno nije ni medju top 5 PF u nba, ali jednostavno ko god je u zadnjih 8 godina gledao sheeda zna da je fenomenalan igrac koji je dovoljno jak da nece dozvoliti hvatanje ofanzivnih skokova preko sebe, zna igrat ledjima kosu, pogadja trice, odbrambeno je po meni najpodcjenjeniji igrac lige, jer u zaustavljanju protivnickih PF mnoge ekipe koriste udvajanja kada igraju protiv spursa, mavsa, sunsa i sl. i naravno cesto i uspiju u tom nacinu odbrane zaustaviti protivnika, dok pistonsi taj zadatak uvjek prepustaju da sheed rjesi sam sto je jako tesko ali ipak cesto uspjeva recimo duncana u finalu prije par godina je limitirao na ispod 42% suta iz igre, evo kakav su ove sezoni najjaci PF nba lige imali sut kada su igrali protiv njega:
btw. najbolje mi je kad recimo izaberu bosha, boozera, westa, branda ili nekog drugog u one naj petorke lige zbog svojih statistika, a realno sheed je izmislio kosarku za takve likove.[/quote]
sve to stoji,imam utisak da je on tebi jedan od omiljenih igrača pa ga ovdje toliko nahvali,ali jednu stvar si zaboravio,on je ove sezone starter na poziciji centra a ne PF.
-
b@tto
#1469 Re: NBA na OBN-u
a karl malone.Neelix wrote:duncan je samo najbolji pf svih vremena. james je samo klinac shupalj u odbrani koji je jak ko konj. i to je tako zasad, ne znaci da ce ostati.zoka213 wrote:Mase svršavaju kada vide taj čarobni šut o tablu. Ma daj ako je to sve što pamtiš od njega super. Zato sam i rekao nema osobnost, nema nešto po čemu će ljudi poslije odgledane utakmice zapamtiti ga. Super je igrač sve to stoji ali, uvijek će iznad njegovog imena biti ono ali..
ps
ko ono barkleya spomenu medju najboljim igracimamislim da je on u prvoj petorci najgorih igraca odbrane svih vremena
i najbolji skakač ispod 203 cm svih vremena,a on je samo 198 cm visok,osim e. baylora koji je igrao u neko drugo vrijeme
- sesalmir
#1470 Re: NBA na OBN-u
Sam barkley je izjavio da ''dokle god larry bird bude igrao, on (barkley) ce biti 2. najgori odbrambeni igrac u nba'' tako da je i sam bio svjestan svoje lose igre u odbrani i javno je to priznavao, jer iako je bio eksplozivan i strasan skakac ipak visina od 198cm za poziciju PF je premalo, jer je prakticno nemoguce odigrati vrhunsku odbranu pod kosem protiv igraca koji su po 10-15 cm veci i koji imaju fenomenalan sut sa poludistance npr. malone i sl.glog wrote:E sad ga malo pretjera. Barkley nije bio neki dobar odbrambeni igrac, ali nije bas bio ni najgori - u nekim situacijama je igrao odbranu sasvim dobro, mada je mnogo cesce izbjegavao.ko ono barkleya spomenu medju najboljim igracima mislim da je on u prvoj petorci najgorih igraca odbrane svih vremena
-
arze
#1471 Re: NBA na OBN-u
stvarno momak il si lood is se furas..pa kakve nebuloze pricas ako si gledo sinoc utakmicu sto nisi vjerovatno nebi takve gluposti lapso pa imo je oko 12 asista i ti kazes ostali igraci njemu izvode lopte!Stvarno si retarditan.Ozbiljnoglog wrote:Svako ko upotrebljava nadimak King za Lebrona implicira da je on bolji od svih ostalih igraca, bivsih i sadasnjih... Sto po mom misljenju nije slucaj, mada je momak izuzetno talentovan, obdaren je fenomenalnim fizickim predispozicijama i vanzemaljskom igrom jedan na jedan, ali mu jos uvijek nedostaje shvatanje koja je uloga ostatka tima (osim da ubacuju loptu u teren sa strane). Da ne bude zabune, Jordan se ponasao na isti nacin prvih nekoliko godina ali je to prevazisao i tek tada je zasluzio da se zove "His Airness". Kobe se ponasao identicno i tek je negdje polovinom ove sezone uspio napraviti taj korak koji ga moze svrstati u velikane kosarke ! Lebron je mlad, ima dosta vremena pred njim, mozda ce mu doci iz dupeta u glavu - zato i jesam za trenera koji buba samare i koji bi mu pomogao da sto prije prevazidje te probleme koje po mom misljenju ima i koji ga sprecavaju da u potpunosti ostvari svoj talenat. Aplaudiranje za svaku stvar koju uradi, bilo dobro bilo lose i tetosenje "Kinga" ne pomaze da se on poboljsa kao igrac - a i zasto bi ? Ljudi shvatite jednom, NEMA POTREBE da jedan igrac SAM dobija bilo koga, to nije cilj kosarke...
-
b@tto
#1472 Re: NBA na OBN-u
poznata barklijeva bahatost i težnja za šouom.sesalmir wrote:Sam barkley je izjavio da ''dokle god larry bird bude igrao, on (barkley) ce biti 2. najgori odbrambeni igrac u nba'' tako da je i sam bio svjestan svoje lose igre u odbrani i javno je to priznavao, jer iako je bio eksplozivan i strasan skakac ipak visina od 198cm za poziciju PF je premalo, jer je prakticno nemoguce odigrati vrhunsku odbranu pod kosem protiv igraca koji su po 10-15 cm veci i koji imaju fenomenalan sut sa poludistance npr. malone i sl.glog wrote:E sad ga malo pretjera. Barkley nije bio neki dobar odbrambeni igrac, ali nije bas bio ni najgori - u nekim situacijama je igrao odbranu sasvim dobro, mada je mnogo cesce izbjegavao.ko ono barkleya spomenu medju najboljim igracima mislim da je on u prvoj petorci najgorih igraca odbrane svih vremena
bird je 2 puta bio izabran u 2. obrambenu petorku lige,a to ne može učiniti igrač koji je po barkliju "najgori obrambeni igrač lige"
a evo u houstonu c. hayes igra sasvim solidnu obranu iako je samo 198 cm visok
-
Risto Kuglarić
#1473 Re: NBA na OBN-u
Hah! Kakva koincidencija.. 201 i u svoje vrijeme rukovodio sam se devizom "kucaj mami svojoj, balo nafurani!", što je razmjerno često rezultiralo sa dva bacanja i loptom sa straneLayne wrote:b@tto wrote:
spomenuo si mene,a ja sam visok 209,tako da nisam baš siguran.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A i ja dok sam treniro, uvijek sam čuvo najopasnije igrače![]()
Ne bi mu lako bilo![]()
Dobro, naveo sam loš primjer
-
arze
#1474 Re: NBA na OBN-u
novog jordana nema al novog JAMESA nece nikad bit!!!!!!!!Layne wrote:Slažem se, sve u nedostatku "dobrih momaka" poput Jordana ( Kobe silovanje, Iverson marijuana, Anthony alkohol, Duncan ipak nije atraktivan igrač....). Marketing čuda radi ali džaba, novog Jordana nema!!!uhljug_s_koseva wrote: Diskutabilno je jel LBJ sutira vise ispod 3P linije od Wade-a,ali uglavnom moze se vidjet da se radi o igracu koji racionalno koristi lopte.LBJ jest iznadprosjecan igrac,ali takvih ima trenutno dosta u nba-u.Mislim da je izdizanje njega iznad ostalih rezultat dobre marketinske kampanje i potrebe da se nadje nasljednik Jordana,a tu lezi lova i gledanost.
-
arze
#1475 Re: NBA na OBN-u
po meni je najbolji edin bavcic pf,a cak jos nije stigo u nbaNeelix wrote:duncan je samo najbolji pf svih vremena. james je samo klinac shupalj u odbrani koji je jak ko konj. i to je tako zasad, ne znaci da ce ostati.zoka213 wrote:Mase svršavaju kada vide taj čarobni šut o tablu. Ma daj ako je to sve što pamtiš od njega super. Zato sam i rekao nema osobnost, nema nešto po čemu će ljudi poslije odgledane utakmice zapamtiti ga. Super je igrač sve to stoji ali, uvijek će iznad njegovog imena biti ono ali..
ps
ko ono barkleya spomenu medju najboljim igracimamislim da je on u prvoj petorci najgorih igraca odbrane svih vremena
a ron harper definitivno najaci na poziciji beka...all time