Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1451 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

Eto i taj ispad, zaboravio sam na njega. Al porediti Zidana sa tottijem je ipak, neukusno
Za mene je Totti bolji od Zidana ;-) Pogledaj samo uz kakve igrace pored sebe je Zidane osvajao titule. Ja igrace ne mjerim po broju titula, nagrada :-)
2407

#1452 Re: Serie A

Post by 2407 »

Admir_1984 wrote:
Eto i taj ispad, zaboravio sam na njega. Al porediti Zidana sa tottijem je ipak, neukusno
Za mene je Totti bolji od Zidana ;-)
Za mene je Del Piero najbolji igrac ikada, ali ako cemo objaktivno on to nije ;-) . Jos je za razliku od Tottija sa jednim klubom osvojio skoro sve sto se moglo osvojiti i u klupskom i u nacionalnom fudbalu(fali mu samo evropsko prvenstvo s azzurima).
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1453 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

Ma moje misljenje je da tu nema sta objektivno, vishe sam volio gledati Tottijeve lobove, pasove, pete nego Zidanov stil igre

Meni je i Del Piero bolji od Zidana, uzivao sam tamo devedesetih godina u igri Del Piera, povrede su ga kasnije dobro zeznule
krusty

#1454 Re: Serie A

Post by krusty »

Point. wrote:
Jah, u pravu si procito si me ko bukvar. ;-)

Niko ne spori njegove igracke kvalitete al ponasanje kao sto je sinoc, pa hinjsko gazenje Ramelowa u Ligi sampiona pa hrakaca Poulsenu ga definitivno razdvaja od igrackih ljudina poput Maldinija, Baresija, Zanettija itd.
Prosaltaj malo po raznim internacionalnim forumima pa ce ti biti jasno da ga, osim romanista, vecina navijaca ne cijeni bas zbog tih njegovih osobina. Al hej, sta ja znam, ja sam samo ocajnik. :run:

pa zar nisi rekao da se stari, reuma itd, tu ocito aludiras na njegovu igru a ne nesto drugo :-)

valjda se igrac prvenstveno cijeni po svojim igrama :roll:

i Ronaldo je strasan igrac a pogledaj ga kako se previja po terenu cim ga neko dotakne i to onako ofirno glumi u 90% slucajeva a sudije to tolerisu, e pa meni je to gore gledat nego Tottijeve provokacije nakon utakmice. eto Ronaldo bio igrac svijeta a ponasa se ko neko dijete kad mu drugo dijete uzme igracku :D

kod Messija mi se uvijek svidjalo sto frajer samo igra i suti, ali u zadnje vrijeme i on pocinje pametovat sudijama za svaku sitnicu...

pola igraca u Engleskoj su krkani samo takvi pa niko o tome ne prica, realno sada su jako jako rijetki igraci bez nekih glupih poteza...

i haj kad si ti tako realan i objektivan, prokomentarisi ovo nakon kraja utakmice kad je onaj igrac Lazia namjerno postavio nogu Perrotti ?
scheph

#1455 Re: Serie A

Post by scheph »

Kad si dobar svi zele da te slome, povrijede, svi najbolji igraci su stalno pod teskim faulovima. Dali to bio Zidane, Totti, Del Piero nije bitno ali covjek nije robot. Nekad ti popusti osigurac i nemozes vise trpjeti, jednostavno puknes i moras neku glupost napraviti. Sudija jeste tu da vidi faul, ali, ni sudije ne vide bas sve. Koliko puta se faulira igrac a da to niko ne vidi. A tek provokacije za vrijeme utakmice, dobacivanja, psovke itd. sve to utice na psihu fudbalera. Ja ne poznajem nijednog dobrog fudbalera a da nije napravio neki ispad na terenu ili van njega. Mozda...Raul, ne pratim Real ali cini mi se da taj covjek nije nikad dobio crveni karton u karijeri.
Baltazar_khan

#1456 Re: Serie A

Post by Baltazar_khan »

Tottija sam uvijek cijenio zbog toga što je odbio Real kad je bio u najboljoj formi, ostao je vjeran svom klubu nije poletio za pare, zbog toga mu skidam kapu!
krusty

#1457 Re: Serie A

Post by krusty »

pametan covjek, u Realu vecina igraca propadne, ili tek eksplodiraju kad odu iz Reala :-D
north_1987

#1458 Re: Serie A

Post by north_1987 »

meni je nidje veze ovo osudjivanje Tottia zbog spustenih palaca ...

PA ovaj potez Totija je sasvim ocekivan.. Mislim da su svi navikli na ovo. To se radilo jos od vremena kad su bili gladijatori. Ta dva palca su se uvijek pokazivala onom koji izgubi .. Uglavnom za*ebancija ne znam ko se moze nac uvrijedjen pod ovim osim nekih ultrasa Lazia :D

Usput ako Roma uzme titulu po meni najvise zasluge ima Vucinic.. sve vise i vise podsjeca na najbolje partije iz Lecce-a.
scheph

#1459 Re: Serie A

Post by scheph »

Vucinic naravno ove sezone je u zivotnoj formi. On nije tip igraca koji ima mnogo sansi, ali ono sto mu se pruzi to i iskoristi. Jednostavno igrac odluke, nevidis ga 60 minuta i odjednom uzme loptu sam i zabije gol. Pored njega u Romi bi izdvojio i Pizarra koji je mozda najvazniji igrac u Ranijerijevom sistemu. On je radilica koja ne stoji svih 90 minuta. I na kraju veliki heroj Rima - Julio (Cesar :) ) Sergio, golman koji je eksplodirao u ovoj sezoni. Ako Roma bude prvak, treba mu u Rimu sagraditi spomenik u prirodnoj velicini.

Ovo je mozda prva sezona u kojoj Roma ne zavisi samo od Tottija. Cak smo ove sezone igrali vise bez njega nego sa njim. Mnogi su govorili Totti je Roma a Roma je Totti, ali ove sezone nije tako. Za to je najvise zasluzan Ranieri koji je od prosjecnih igraca napravio ekipu koja se bori za tituli prvaka Italije. A mi koji navijamo za Romu dobro znamo u kakvom je stanju bila ova ekipa kada ju je preuzeo Ranieri od Spallettija na pocetku sezone.
north_1987

#1460 Re: Serie A

Post by north_1987 »

Iskreno ne gorivim nesto ekstra Romu, ali mnogo su mi drazi od Intera,Juventusa ....... A Milan je duga prica... :mrgreen:

A potpuno upravo si u pravu za Ranijera. Dd kako je on dosao sve je krenulo bolje za Romu..
S kim igraju sljedecu tekmu?
Point.

#1461 Re: Serie A

Post by Point. »

krusty wrote:
Point. wrote:
Jah, u pravu si procito si me ko bukvar. ;-)

Niko ne spori njegove igracke kvalitete al ponasanje kao sto je sinoc, pa hinjsko gazenje Ramelowa u Ligi sampiona pa hrakaca Poulsenu ga definitivno razdvaja od igrackih ljudina poput Maldinija, Baresija, Zanettija itd.
Prosaltaj malo po raznim internacionalnim forumima pa ce ti biti jasno da ga, osim romanista, vecina navijaca ne cijeni bas zbog tih njegovih osobina. Al hej, sta ja znam, ja sam samo ocajnik. :run:

pa zar nisi rekao da se stari, reuma itd, tu ocito aludiras na njegovu igru a ne nesto drugo :-)

valjda se igrac prvenstveno cijeni po svojim igrama :roll:

i Ronaldo je strasan igrac a pogledaj ga kako se previja po terenu cim ga neko dotakne i to onako ofirno glumi u 90% slucajeva a sudije to tolerisu, e pa meni je to gore gledat nego Tottijeve provokacije nakon utakmice. eto Ronaldo bio igrac svijeta a ponasa se ko neko dijete kad mu drugo dijete uzme igracku :D

kod Messija mi se uvijek svidjalo sto frajer samo igra i suti, ali u zadnje vrijeme i on pocinje pametovat sudijama za svaku sitnicu...

pola igraca u Engleskoj su krkani samo takvi pa niko o tome ne prica, realno sada su jako jako rijetki igraci bez nekih glupih poteza...

i haj kad si ti tako realan i objektivan, prokomentarisi ovo nakon kraja utakmice kad je onaj igrac Lazia namjerno postavio nogu Perrotti ?
To sto kazes za Ronalda stoji, al nemoj reci da pretjerujem kad kazem da se i totti valja za svaku sitnicu. Sinoc je bilo laktaranja samo takvih al sudije to ne zele da vide jer je totti u pitanju. Pa udaranje igraca Livorna prije par hefti. Za takve postupke, neki manje poznati igraci bi dobijali kazne zabrane od par tekmi igranja. To ti je to.

A sto se tice koskanja izmedju Perotte i Radua, zapocelo je jer je Perotta dobacio uvredu neku rumunu, ovaj reagirao kako je reagirao i epilog znas i sam.
ultima_palabra

#1462 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Admir_1984 wrote:Ma moje misljenje je da tu nema sta objektivno, vishe sam volio gledati Tottijeve lobove, pasove, pete nego Zidanov stil igre

Meni je i Del Piero bolji od Zidana, uzivao sam tamo devedesetih godina u igri Del Piera, povrede su ga kasnije dobro zeznule
Au, crni Admire :shock: :oops:
scheph

#1463 Re: Serie A

Post by scheph »

north_1987 wrote:Iskreno ne gorivim nesto ekstra Romu, ali mnogo su mi drazi od Intera,Juventusa ....... A Milan je duga prica... :mrgreen:

A potpuno upravo si u pravu za Ranijera. Dd kako je on dosao sve je krenulo bolje za Romu..
S kim igraju sljedecu tekmu?

u nedjelju kod kuce protiv Sampdorie...al prije toga revans polufinala kupa sjutra kod Udinesea.
fedayn-roma

#1464 Re: Serie A

Post by fedayn-roma »

Admir_1984 wrote:
Point. wrote:
Admir_1984 wrote:
A sta kazes za Zidana? Cijeni ga cijeli svijet, a slicne gluposti radio u karijeri kao i Totti
Zidane je napravio jednu glupost u karijeri i to kad je opalio Materacija. S obzirom sta je Zinedine reko sta mu je ovaj govorio, razumijem ga. To mu je minus. Kako god okrenes, Zidane je gospodin za tottija. Moje skromno misljenje.
A gazenje igraca Saudijske Arabije na SP 1998?
To je nas Point zaboravio, ali nema veze.... znamo koliko je on malo objektivan kad se o Tottiju prica...
ali sta je tu je...
DON'T WORRY B HAPPY!!!!! :mrgreen: :mrgreen:
fedayn-roma

#1465 Re: Serie A

Post by fedayn-roma »

Point. wrote:
A sto se tice koskanja izmedju Perotte i Radua, zapocelo je jer je Perotta dobacio uvredu neku rumunu, ovaj reagirao kako je reagirao i epilog znas i sam.

Daj majketi, sad pretjerujes......
fedayn-roma

#1466 Re: Serie A

Post by fedayn-roma »

scheph wrote: I na kraju veliki heroj Rima - Julio (Cesar :) ) Sergio, golman koji je eksplodirao u ovoj sezoni. Ako Roma bude prvak, treba mu u Rimu sagraditi spomenik u prirodnoj velicini.
a mozez misliti, za Spallettija, Julio Sergio je bio najbolji "treci" golman u Italiji.... Cak je i onaj kip od Artura bio ispred njega.... :x
scheph

#1467 Re: Serie A

Post by scheph »

da Artur hehe, odakle njega dovedose...a tek Doni kako me nervira taj u zivotu nije nikom skino penal, jedino onda u LP Arsenalu na Olimpiku.
rIder

#1468 Re: Serie A

Post by rIder »

Iznenadio me ranijeri kada je na poluvremenu zamjenio i tottija i de rossija :thumbup: da su ostali u igri roma bi izgubila. problem rimljana je sto su tottija napravili veceg od samog kluba a od kada on ne igra romi krenulo. nema vise svaka lopta na tottija, sada svi ucestvuju u igri. s toga bice mi zao ako ga kazne, jer ako totti bude igrao inter ima vece sanse za osvajanje skudeta.
inace za mene je totti najbolji italijanski igrac u posljednih 10 godina, a gledajuci kompletnu karijeru del piero je bolji, a obojici im je baggio profesor.
tottijeva velika mana je to sto ga u vaznim utakmicama nema ni na mapi.
scheph

#1469 Re: Serie A

Post by scheph »

povrede su ucinie svoje, nije vise on kao prije da u duele ide 100% vec se tacno vidi strah da se ponovo ne povrijedi, jako malo je odigrao ove sezone a u posljednje vrijeme vise snima reklame za vodafone nego sto trenira 8-)
Point.

#1470 Re: Serie A

Post by Point. »

fedayn-roma wrote:
Point. wrote:

Daj majketi, sad pretjerujes......
Ne pretjerujem ocam', raspitaj se malo. ;-)
Point.

#1471 Re: Serie A

Post by Point. »

fedayn-roma wrote:
To je nas Point zaboravio, ali nema veze.... znamo koliko je on malo objektivan kad se o Tottiju prica...
ali sta je tu je...
100% objektivno je reci da je Zidane igracina za Tottija. U svakom pogledu. E basta. ;-)
krusty

#1472 Re: Serie A

Post by krusty »

Point. wrote: To sto kazes za Ronalda stoji, al nemoj reci da pretjerujem kad kazem da se i totti valja za svaku sitnicu. Sinoc je bilo laktaranja samo takvih al sudije to ne zele da vide jer je totti u pitanju. Pa udaranje igraca Livorna prije par hefti. Za takve postupke, neki manje poznati igraci bi dobijali kazne zabrane od par tekmi igranja. To ti je to.

naravno da necu poricati da i Totti jako cesto pada bez razloga ali izgleda da je to odlika velikih zvijezda, jednostavno im sudije to tolerisu, imaju taj neki autoritet kod sudija i to i koriste ;) cim udju u neki duel i vide da ce izgubiti loptu padaju i traze faul :)
krusty

#1473 Re: Serie A

Post by krusty »

rIder wrote:Iznenadio me ranijeri kada je na poluvremenu zamjenio i tottija i de rossija :thumbup: da su ostali u igri roma bi izgubila. problem rimljana je sto su tottija napravili veceg od samog kluba a od kada on ne igra romi krenulo. nema vise svaka lopta na tottija, sada svi ucestvuju u igri. s toga bice mi zao ako ga kazne, jer ako totti bude igrao inter ima vece sanse za osvajanje skudeta.
inace za mene je totti najbolji italijanski igrac u posljednih 10 godina, a gledajuci kompletnu karijeru del piero je bolji, a obojici im je baggio profesor.
tottijeva velika mana je to sto ga u vaznim utakmicama nema ni na mapi.

niko ne ocekuje od Tottija da igra danas ko i 2000te... covjek je vec u godinama, a i povrede su ucinile svoje.

ipak Tottijeva genijalnost se i danas vidi, dovoljna je jedna lopta, jedan potez, da se izbaci citava odbrana... opet je dao 10 golova ove sezone, solidno... naravno da ne idu sve lopte na njega, sada su tu Toni i Vucinic, ali reci da Roma igra bolje bez Tottija je stvarno nidje veze... uostalom Totti vise ne igra u spicu napada, nego kao neki ofanzivni vezni

mozda Totti nije najzasluzniji za rezultate Rome ove sezone, ali opet kazem to se ne moze ocekivati od jednog igraca...

Roma igra odlicno i to je zasluga Ranierija i svih igraca, i to je to :) naravno da se izdvaja par pojedinaca, meni je recimo Riise u svakoj tekmi odradio mnogo posla, covjek je neumoran i igra u napadu koliko i u odbrani, Pizzaro isto fantastican, Vucinic je pogodio sve sto je osutao :mrgreen: ... Julio Sergio brani fantasticno i da je on branio protiv Panathinaikosa sigurno bi Roma mozda bila sad i u polufinalu euro lige... mada meni licno je sada draze sto su ispali jer su se fokusirali na italiju i tesko da bi ovako igrali na oba fronta
fedayn-roma

#1474 Re: Serie A

Post by fedayn-roma »

Point. wrote:
fedayn-roma wrote:
ali sta je tu je...
100% objektivno je reci da je Zidane igracina za Tottija. U svakom pogledu. E basta. ;-)
Pa ajmo da je kako ti kazes, ali da li bi ta ista karijera Zidana bila takva da je osto citavo vrijeme u Bordeauxu, naprimjer.....???

a drugo, ako je Zidane igracina za Tottija, kako ti kazes, onda ostali sta su? 100%tni diletanti.....

krusty je i moje misljenje jednostavno naveo.....
Point.

#1475 Re: Serie A

Post by Point. »

fedayn-roma wrote:
Point. wrote:
fedayn-roma wrote:
ali sta je tu je...
Pa ajmo da je kako ti kazes, ali da li bi ta ista karijera Zidana bila takva da je osto citavo vrijeme u Bordeauxu, naprimjer.....???

a drugo, ako je Zidane igracina za Tottija, kako ti kazes, onda ostali sta su? 100%tni diletanti.....

krusty je i moje misljenje jednostavno naveo.....
Naravno da mu nebi bila ista karijera al, Boze moj, svako sebi put bira. Frajer je sa Juventusom osvojio vecinu titula, sa Realom isto, sa francuzima ima i EP i SP, rijesio je CL finale onim magicnim volejom, bio proglasavan najboljim igracem svijeta i po tome ce ostati upamcen. Totti ce ostati upamcen najvise po tome sto je igro za romu cijelu karijeru . Jel vidis razliku?
Post Reply