Bosanska piramida Sunca vol.3

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
boric

Post by boric »

zavrzlama wrote:Hajde da i ja nesto napisem/isprovaljujem se :D

Dali ima tih piramida ili ne ipak je nesto pozitivno u tome jer je narod za trenutak zaboravio rat ,stradanja i politiku.

Moja teorija dali ima piramida ili ne je vise da nema,iako bi jako volio da se varam i da ih iskopaju jer bi to bio veliki biznis i promocija BIH kao turisticke atrakcije.Smatram da je Osmanagic u startu napravio gresku...ako je imao dokaze i vjerovao da u tom brdu ima piramida trebao je po meni traziti dozvolu da izvrsi iskopavanje recimo 50mx50m uzeti modernu mehanizaciju i za 10-tak dana bi znao imali ili ne.Greska je stoje najavio senzaciju prije i zabodenog krampa u brdo.Piramide se prave obicno od velikih kamenih blokova tako da velike masine nebi ostetile nista,jer se spominje visegodisnje iskopavanje.Ako je stvarno piramida cim nades jedan kamen u zidu sve je jasno jer nakon otkrivanja ostalih kamenova ukazuje se ista...meni je cudno to kopanje "malo ovdje-malo ondje"

Meni najvise lici da su Osmanagica neki ameri navukli na tanak led sa tkz. satelitskim snimcima koji potvrduju postojanje piramide...jer mi nije logicno da neko ima tehnologiju da snimi iz satelita postojanje takve vrijedne turisticke i arheoloske senzacije i da "kajmak" ubere neko drugi u ovom slucaju Semir Osmanagic.

Ipak ovo sve u vezi piramide je bolje nego razglabat o politicarima i lopovima....neka ti je Semire veliki manitu na pomoci :D
na x foruma sam postavio pitanje skepticima, kad se kaze Piramida bosanska:sta vi ocekujete od tih piramida,niko nije znao odgovor ili nije htjeo odgovoriti.

evo,pitam i Vas ovdasnje skeptike,sta za vas znaci rijec bosanska piramida i sta ocekujete od i iz piramida?
boric

Post by boric »

Piramidos wrote:Semir Osmanagic 11 januar 06

http://www.sarajevo-x.com/clanak/060111005
Generalni direktor Egipatskog vrhovnog savjeta za antikvitete piramida u Gizi, dr. Zahi Hawass tvrdi da je "sasvim moguće da se u Bosni nalaze piramide", ali osporava mogućnost da ih je "gradila neka supercivilizacija prije 12.000 godina
pa ko sad laze hahahahah :lol:
ubleharenje sa distance nije dobro za jednog strucnjaka visokog ranga i znanja kao sto je Zahi!11!!

treba doci na lice mjesta pa pogleati a ne sa daleke distance donositi prsude.

u ostalom,nema tog strucnjaka koji zna koje su sve civilizacije postojale na ovoj planeti,Zahi i sam tvrdi da egipcani uopce nisu pravili pramide u Gizi,nego je to djelo civilizacije koja je mnogo starija od egipatske,egipcani su samo sahranili svoje vladare u tim piramidama!!1
koop

Post by koop »

Nakon što je magazinu Američkog arheološkog udruženja Archaeology objavljeno pismo
najpoznatijeg svjetskog egiptologa i stručnjaka za piramide Zahi Hawass-a, kojeg je napisao uredniku Marku Roseu ukojem navodi kako dr. Berekat nema veze sa piramidama i da u Bosni ne mogu biti piramide, te kako „ova "piramida" je, zapravo, strmo brdo pored sela. Bilo je poznato u srednjem vijeku kao mjesto susreta trgovaca. Ono što je tamo pronađeno je samo masa velikog kamenja, očito prirodnog geološkog nastanka. Kamenje nije identično, i nema dokaza da je bilo sastavljeno tako da oblikuje čvrstu strukturu. Niko ne može reći da su ovo kamenje prenosila ljudska bića, jer svaki teži oko 40 tona. Osim po svom glavnom obrisu, ovo brdo nema apsolutno nikakve sličnosti s egipatskim piramidama“, potražili smo komentar od nezavisnog istraživača Semira Osmanagića.
- Pa dobro je da se dr. Havass već treći put javlja na temu piramida. I on na neki način osjeća potrebu da na neki način pokuša da zaustavi radove. To nije ništa novo. To rade i neki naši stručnjaci, zatim par ljudi iz Bostona i Hardvarda. Naravno, niko od njih nije bio na terenu, pa prema tome oni pokušavaju sa autoritetom funkcije i institucije kojoj pripadaju da nešto zaustave. To ipak neće moći zaustaviti, jer mi nastavljamo našim tempom. Što se tiće tvrdnje za dr. Barakata, on je došao službenom linijom u BiH, preko Ambasade Egipata i Vlade Egipta. On radi u njihovom Ministarstvu za minerale, i prema tome njmu se ne može ništa odbiti od stručnosti, jer ima više od 20 godina iskustva, upravo na piramidama i kamenim blokovima. To je ranije provjereno. Najvažnije od svega je da se otkopavanje piramida nastavlja, da su arheolozi potvrdili da se ispod Piramide mjeseca nalaze strukture koje je gradila ljudska ruka i to je očigledno svakome ko dođe na lice mjesta jasno. Prema tome, ne govori se više o samo jednoj piramidi, nego o nekoliko njih i konkretnim materijalnim dokazima o njihovom postojanju. Čim imate zidove, blokove, terase, obrađene kamene ploče i pravougle strukture, te tunele, očigledno je da je to radila ljudska ruka. Naš proces međunarodne verifikacije je počeo, tim od dva egipatska eksperta je potvrdio naše navode. Talijanski stručnjaci dolaze i doći će meksički, a svi oni koji se javljaju imaju različitu motivaciju da se ovaj projekat zaustavi. Tako očigledno i dr. Havass, kao i prof. Harding i slični koji su se javljali, a nisu bili na lokaciji interesovanja.
Kako komentarišete tvrdnje da su Bosanci i Hercegovci postali svjesni svoje jačine i vrijednosti kulturno-historijskog blaga nakon vašeg dolaska u Visoko i šireg pojavljivanja u javnosti?
- U periodu kada je u većini Evrope bilo ledeno doba, kada su sve današnje zemlje sjeverno i zapadno od Austrije bile prekrivene debelim naslagama leda, na području današnje BiH i šireg jadranskog bazena, cvale su kulture i to vrlo razvijene. Naravno, ovo što se dešava u Srednjoj Bosni znači postojanje najvećeg svjetskog i civilizacijskog kompleksa i vrlo indikativno upućuje na ogroman kulturni značaj naših prostora i ljudi mogu imati samo razloga za ponos. Naši ljudi su svjesni određenih vrijednosti Bosne. Ovo je još samo jedan elemenat i to vrlo važan, a Bosna je, sama po sebi, toliko lijepa da izgleda tek kada se malo maknete vidite tu ljepotu. Kod nas se nalaze takve vrijednosti kojima se ne mogu podičiti druge, mnogo jače zemlje. Geografski mala zemlja je zapravo pravi dragulj na svjetskoj, ne samo arheološkoj – već civilizacijskoj mapi.
boric

Post by boric »

mIRCerka wrote:preuzeto sa http://vikendica.blogger.ba
23.05.2006.
ORGANIZIRAN OBILAZAK PRAVIKENDICE U VISOKOM

Nakon što je objelodanjeno da su istraživači iz susjedne nam BiH na brdu Visočica ''iskopali'' veliki kamen koji je na svom frontalnom dijelu sadrži uklesan lik (po vikendaškom vjerovanju) Šabaona u njegovom karakterističnom položaju (sa flašom u ruci),atmosfera u APV je dovedena do usijanja.
Naime,tim istraživača volontera iz APV za nadjelju 28.05. je najavio svoj odlazak na plato Visočice gdje će učestvovati u rašćiščavanju platoa gdje je pronađen ovaj arheološki nalaz. Ovi stručnaci se nadaju da bi upravo ispod tog mjesta mogli pronaci sakrofag sa tijelom vladara Šabaona II.
Uz 15 stručnjaka iz AP Vikendice,sa njima na put kreće i oko 25 istomišljenika iz susjedne općštine Breza (BiH).
Predsjednik Vikendaškog arheološkog tima je za Vikendica Zeitung izjavio da će za ovo iskopavanje koristiti isti alat (crvene boje – kantice,grabljice i lopatice) koji su koristili prošle godine za vrijeme odmora na pješćanim plažama u Podgori (Hrvatska).
Image
konjusari!!!

danke Deutschland!!!

gace jos spuznute!!!
ProS

Post by ProS »

je l to maaaajke ti nea piramide
dje cemo pit sad :shock: :shock:
boric

#1456 Re: Bosanska piramida Sunca vol.3

Post by boric »

mIRCerka wrote:
novel wrote:... :D zar nije lakse/bolje otkopati brdo i time dokazati da je to stari grad, piramida, samo brdo, prirodna tvorevina......Suljo iz Egipta potvrdio da je to piramida i ja sada bez otkopavanja treba da vjerujem ili ona Grkinja :? ....samo nek se otkopa prvo pa tek onda neka sastavlja naucne clanke...
nije lakse...za to treba dici guzu iz fotelje...i zavrnuti rukave...a to je TEeeeeeeeeeeeskooooooooooo[/]

potpis!!!

bolje bi im bilo, ovim antipiramidasima sa se pridruze Semiru,izvine se za sva laprdanja,lopatu i kramp u ruke pa ozezi po piramidi a ne da kritikuju sve postojece...
wels

Post by wels »

Dr Zahi Havass nije posjetio BiH.

Nije posjetio niti pogledao lokaciju i izjavljuje kako na brdu pored nekog sela nema piramida.
:lol:

Veoma neozbiljno od strane jednog naucnika,egiptologa.

Ukoliko je ta vijest uopshte tacna.
boric

Post by boric »

wels wrote:Dr Zahi Havass nije posjetio BiH.

Nije posjetio niti pogledao lokaciju i izjavljuje kako na brdu pored nekog sela nema piramida.

vjeruj da vijest nije tacna...opet cu ponoviti da cu ga pitati cim se prvi put susretnemo.
wels

Post by wels »

boric wrote:

vjeruj da vijest nije tacna...opet cu ponoviti da cu ga pitati cim se prvi put susretnemo.
Sve da je vijest tacna ,ne pije vode.

Lupati napamet,a kamoli ne posjetiti i dana ne istrazit lokaciju,sve je drugo do ozbiljna izjava.
boric

Post by boric »

wels wrote:
boric wrote:

Sve da je vijest tacna ,ne pije vode.

Lupati napamet,a kamoli ne posjetiti i dana ne istrazit lokaciju,sve je drugo do ozbiljna izjava.
pa to i jest dokaz da je vijest lazna, ne mogu vjerovati da bi takav covjek dao takvu izjavu a da nije prisustovao otkopavanju piramida.ali se ja ne mogu nacuditi ovim nasim neprijateljima u Bosni..pa oni vjeruju u Gospino ukazanje(duh) u Medjugorju,iako i sam Vatikan kaze da to ne priznaje,a mi imamo i vidljive i opipljive rezultate i dzaba!!
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

Piramida ,krije tajnu zemlje
tajnu svemira ,
Piramida ,nosi grijehe ovog naseg vremena
Piramida ,skrivenaaaaa
Image

he he he he
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:D Ma da, .... Barakat dosao, .... popeo se na kamenice, uzo cekic i njime opalio po stjencugi i rekao, .... :oops: :zzzz: ... piramida!!!
:D Zahi je za sve njih sto se pentraju po Visocici, ..... Tito, .... :oops: :D
wels

Post by wels »

SilentWhisper wrote:Piramida ,krije tajnu zemlje
tajnu svemira ,
Piramida ,nosi grijehe ovog naseg vremena
Piramida ,skrivenaaaaa
Image

he he he he

Nije studijski ali je pravo ...:-)

The Piramidamlije-Piramide_Mp3
wels

Post by wels »

pape wrote:

:D Ma da, .... Barakat dosao, .... popeo se na kamenice, uzo cekic i njime opalio po stjencugi i rekao, .... :oops: :zzzz: ... piramida!!!
:D Zahi je za sve njih sto se pentraju po Visocici, ..... Tito, .... :oops: :D

Dobro,jest Tito ali neshto ne shtima u ovom ako nije izmisljotina.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

pa zar ima jos ljudi koji vjeruju u piramide?sta kaze semir.na ovim prostorima su zivjele napredne civilizacije.hahahahahha
sta nam se uvlaci u supak ,a i sam zna da smo najgluplji narod na svijetu,cim vjerujemo njegovim ublehama.i samo kod nas moze prodavati muda za bubrege.
uozo

Post by uozo »

Boric-Wels
Nesto vam se poklapa IP adresa, neznam zasto??? :shock:
:? :-)
Jel to Vi (ti) imate dole placa ispod Visocice pa se toliko borite da vam brdo proglase za piramidu??? :lol:
wels

Post by wels »

B.Medjed wrote:Boric-Wels
Jel to Vi (ti) imate dole placa ispod Visocice pa se toliko borite da vam brdo proglase za piramidu??? :lol:

Nismo mi jedini,pardon nisam ja jedini zaposleni dole,shta imash protiv novih radnih mjesta?
wels

Post by wels »

Zna li neko koji su josh mediji objavili ovu vijest,sem sarajevo-X

http://www.sarajevo-x.com/clanak/060628021

Ko mi nadje ovu vijest shto sa FENE prenosi sarajevo-x bio bih mu zahvalan

FENA

:)
Last edited by wels on 28/06/2006 20:37, edited 1 time in total.
uozo

Post by uozo »

wels wrote:
B.Medjed wrote:Boric-Wels

Nismo mi jedini zaposleni dole,shta imash protiv novih radnih mjesta?
Nista. Nova radna mjesta su u svakom slucaju pozitivna. Samo mislim da bi se nova radna mjesta mogla otvarati po nekim predjelima koji bi BiH mogli donjeti koristi. Turizam je jedan od privrednih subjekata koji se u nasoj drzavi zapostavljaju. I umjesto da kopamo fantomske piramide za koje svo govore da nisu tu, samo nas/vas par tvrdi da su tu, pocnemo sa istom energijom i elanom da gradimo infrastrukturu za zimski i planinski turizam u kome imamo velike sanse. mene kao profesionalca u turizmu brine cinjenica da se ovakve stvari desavaju. Ljudi otrijeznite se i iskopajte ta srednjovjekovna ili rimska nalazista oko vosokog ali nemojte vise slusati bajke da su svaka dva kamena poslagana jedan na drugi piramida!!!
Ovo bez za.ebancije a za nju razloga ima za pretek.
wels

Post by wels »

Ko mi nadje ovu vijest shto sa FENE prenosi sarajevo-x bio bih mu zahvalan

FENA
wels

Post by wels »

uozo

Post by uozo »

lahor

Post by lahor »

Nikad necu skontati zasto ovolika prepirka oko piramida.Pustimo ljude neka kopaju i traze,ako ima onda ima a ako nema nema.Da smo malo pametniji palamudili bi cjelom svijetu svi redom kako tamo nesto ima.Pogledajte Medjugorje i gospu cije pojavljivanje crkva nikad nije priznala ali mudro cuti dok se pare slijevaju i rijeka turista dolazi.Bosancu je bas lakse utjerati metar u guzicu nego centimetar uglavu.Ovde jebote sve sami arheolozi i eksperti i svi vec iznose neke svoje gotove dokaze o postojanju odnosno nepostojanju piramida.Pustite ljude neka rade sve dotle dok Visoko i okolina ima neke koristi.
p.s.ne zivim ni blizu Visokog... 8-)
uozo

Post by uozo »

lahor wrote:Nikad necu skontati zasto ovolika prepirka oko piramida.Pustimo ljude neka kopaju i traze,ako ima onda ima a ako nema nema.Da smo malo pametniji palamudili bi cjelom svijetu svi redom kako tamo nesto ima.Pogledajte Medjugorje i gospu cije pojavljivanje crkva nikad nije priznala ali mudro cuti dok se pare slijevaju i rijeka turista dolazi.Bosancu je bas lakse utjerati metar u guzicu nego centimetar uglavu.Ovde jebote sve sami arheolozi i eksperti i svi vec iznose neke svoje gotove dokaze o postojanju odnosno nepostojanju piramida.Pustite ljude neka rade sve dotle dok Visoko i okolina ima neke koristi.
p.s.ne zivim ni blizu Visokog... 8-)
Sve je ok dok se pare iz budzeta koje treba da se isplate penzionerima i ratnim vojnim invalidima na uljuce u iskopavanja. A ukljucila su se odavno!!! A podloge nikake!!!! A ovih par koji se ovdje i prepiru I javljaju se sa iste IP i pokusavaju da jos malo odrze mit o necemu cega nema...
Kratko receno
KRIMINAL

Nazalost!!! :(
wels

Post by wels »

Nisam mogao vjerovat,znaci stvarno je neozbiljan,ali je zato kolegijalan i solidaran sa bosanskim kolegama po struci.

Tek ce da se zakuha,davno sam rekao.
NEMIR I STRAH BiH ARHEOLOSHKIH ZVANICNIKA PRELAZI GRANICE DRAGE NAM NASHE I NEZAUSTAVLJIVO SE SHIRI OFICIJELNIM ARHEOLOSHKIM SVIJETOM.
Eto novih udarnih vijesti. :-)
Locked