Baš sam probao, skinio app registrovao se, dobio kod na 061 i na kraju dogodila se greška. Klikom na OK izbaci iz app
Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Moderator: Benq
-
DR_Faustus
#1452 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Dobio sam jutros novotel karticu sa prenesenim brojem. Kada je stavim u mobitel, nema mreze, tako da valjda ne mogu ni aktivirati broj. Je li imao ko slican problem?
- fusion_ba
#1453 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Nije kartica odmah aktivna. Kad izgubiš signal na trenutnoj kartici onda ubaciš Novotel karticu. Trebalo bi da ti jave koji dan će biti prenos.DR_Faustus wrote: ↑18/07/2024 14:00 Dobio sam jutros novotel karticu sa prenesenim brojem. Kada je stavim u mobitel, nema mreze, tako da valjda ne mogu ni aktivirati broj. Je li imao ko slican problem?
-
DR_Faustus
#1454 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
hvalafusion_ba wrote: ↑18/07/2024 14:06Nije kartica odmah aktivna. Kad izgubiš signal na trenutnoj kartici onda ubaciš Novotel karticu. Trebalo bi da ti jave koji dan će biti prenos.DR_Faustus wrote: ↑18/07/2024 14:00 Dobio sam jutros novotel karticu sa prenesenim brojem. Kada je stavim u mobitel, nema mreze, tako da valjda ne mogu ni aktivirati broj. Je li imao ko slican problem?
-
doff
#1455 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kakva je situacija za potrošnju MIN/SMS/MB u paketima u zemljama zapadnog balkana?
-
bogata_sirotinja
#1456 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Nema nikakvih ograničenja što se tiče potrošnje MIN/SMS/GB u zemljama ZB.
Tako se iz mreža Plus paketa, svih 30GB može koristiti u zemljama ZB ili u paketu mreža10 svih 10GB (sada 30GB) iz osnovnog bonusa se može koristiti u zemljama ZB.
Tako se iz mreža Plus paketa, svih 30GB može koristiti u zemljama ZB ili u paketu mreža10 svih 10GB (sada 30GB) iz osnovnog bonusa se može koristiti u zemljama ZB.
-
doff
#1457 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Hvalabogata_sirotinja wrote: ↑19/07/2024 09:26 Nema nikakvih ograničenja što se tiče potrošnje MIN/SMS/GB u zemljama ZB.
-
bogata_sirotinja
#1458 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ubacili MobiNET tarifu sa 100GB.
https://www.novotel.ba/obavijest-o-prov ... aid-tarifu
- mirota
#1459 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
extra cijena, topbogata_sirotinja wrote: ↑22/07/2024 17:55 Ubacili MobiNET tarifu sa 100GB.
- Bosanac sa dna kace
#1460 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Imam gotovo pa neaktivan broj u BH Telecomu, popunio formular na internetu. Nisam dobio nikakvu povratnu informaciju jedno 15ak dana.
Sad zvao podršku kažu iako je broj na dopunu, mora neka potvrda iz BH telecoma pa onda na prodajni šalter...
Kakvo je vaše iskustvo sa prenosom broja?
Sad zvao podršku kažu iako je broj na dopunu, mora neka potvrda iz BH telecoma pa onda na prodajni šalter...
- escobar__
#1461 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Koliko mi je poznato za prepay brojeve potvrda je potrebna samo u slučaju da kod sebe nemaš PUK broj, u svakom drugom slučaju ne - tako je barem bilo kad sam prije nekoliko godina mijenjao mreže, ne znam je li se šta u međuvremenu promijenilo?
- Bosanac sa dna kace
#1462 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Očito da je to sada pravilo, jer sam zvao i Haloo i isto su mi rekli.
- fusion_ba
#1463 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ne znam kakvu potvrdu traže za prepaid. Nema logike.
-
bogata_sirotinja
#1464 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Baš, nema logike.
I meni je m:tel tražio "potvrdu" tj. korisnički list prepaid broja koga sam prebacivao iz haloo mreže 2021. godine. Bez obzira što sam im donio čak i onu karticu na kojoj piše pin i puk kod broja koga prenosim... Bili su u fazonu da ta kartica nije 100% valjan dokaz da sam ja vlasnik broja i kao taj vlasnički/korisnički list je obavezan prema pravilu o prenosu broja.
Malo sam se cimao sa njima i prošao sam bez da im ganjam tu "potvrdu", kao provjeriće oni kod operatera davatelja broja, da li se broj vodi na moje ime.
Kakva budalaština...
I meni je m:tel tražio "potvrdu" tj. korisnički list prepaid broja koga sam prebacivao iz haloo mreže 2021. godine. Bez obzira što sam im donio čak i onu karticu na kojoj piše pin i puk kod broja koga prenosim... Bili su u fazonu da ta kartica nije 100% valjan dokaz da sam ja vlasnik broja i kao taj vlasnički/korisnički list je obavezan prema pravilu o prenosu broja.
Malo sam se cimao sa njima i prošao sam bez da im ganjam tu "potvrdu", kao provjeriće oni kod operatera davatelja broja, da li se broj vodi na moje ime.
Kakva budalaština...
- fusion_ba
#1465 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kako može operater izdati tu potvrdu o vlasništvu kad kod nas se prepaid brojevi i dalje ne registruju pa ni operater ne zna ko je vlasnik istog?
Npr u susjednim državama pri kupovini prepaid broja moraš priložiti ličnu kartu ili neki drugi dokument.
Npr u susjednim državama pri kupovini prepaid broja moraš priložiti ličnu kartu ili neki drugi dokument.
-
DR_Faustus
#1466 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Idi na slater i trazi puk i serijski broj kartice radi prenosa broja. Izdace ti tu potvrudu pa nakon toga podnesi zahtjev za prenos broja na websajtu novotel-a. Oni ce ti kroz par dana poslati brzom postom neke dokumente da potpises. Od podnosenja zahtjeva do realizacije prenosa broja potrebno je nekih 10ak radnih dana.Bosanac sa dna kace wrote: ↑23/07/2024 17:08 Imam gotovo pa neaktivan broj u BH Telecomu, popunio formular na internetu. Nisam dobio nikakvu povratnu informaciju jedno 15ak dana.
-
1Dante1
#1467 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Valjda se pojavis s tim brojem i popunis izjavu.
- fusion_ba
#1468 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
-
1Dante1
#1469 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pa moras imati neki trag na koji se neko moze pozvati u slucaju zloupotrebe. Odes svome operateru, potpises izjavu, dobijes potvrdu i ides kod novog operatera s tom potvrdom.
Novi operater zadovoljan, jer u slucaju problema samo pokaze izjavu i uputi da na prethodnog operatera koji je to "verifikovao".
Novi operater zadovoljan, jer u slucaju problema samo pokaze izjavu i uputi da na prethodnog operatera koji je to "verifikovao".
-
Dzontra_Volta
#1470 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ne kontam ove što opravdavaju telekom operatere u uvođenju novih komplikacija, umjesto da se postupak još više pojednostavi.
Ja sam jedan od mojih brojeva prije nekoliko godina prebacio sa BH Telekom Ultra (prepaid) na Haloo (prepaid). Sve popunio preko interneta, ukucao one pukove i pinove i došla mi SIM kartica na adresu (možda i neki ugovor, ne sjećam se) i javili mi dan kad se aktivira. Nisu mi tražili nikakvu potvrdu od prethodnog operatera.
Nedavno podnio zahtjev da taj isti broj vratim nazad u BHT. Ovi iz BHT mi tražili tu potvrdu. Nakon što sam se s njima ubjeđivao da mi nije trebala nikakva potvrda kad sam odlazio od njih, ipak su mi prihvatili zahtjev, uz to što sam im ostavio onaj kartončić sa pinom i pukom iz kojeg se istisne sim kartica.
Prekjuče zovu da dođem u BHT centar da podignem novu sim karticu i da će biti aktivna od petka.
Dakle love u mutnom, po principu "fali ti jedan papir" iako im taj papir ništa ne znači.
Ja sam jedan od mojih brojeva prije nekoliko godina prebacio sa BH Telekom Ultra (prepaid) na Haloo (prepaid). Sve popunio preko interneta, ukucao one pukove i pinove i došla mi SIM kartica na adresu (možda i neki ugovor, ne sjećam se) i javili mi dan kad se aktivira. Nisu mi tražili nikakvu potvrdu od prethodnog operatera.
Nedavno podnio zahtjev da taj isti broj vratim nazad u BHT. Ovi iz BHT mi tražili tu potvrdu. Nakon što sam se s njima ubjeđivao da mi nije trebala nikakva potvrda kad sam odlazio od njih, ipak su mi prihvatili zahtjev, uz to što sam im ostavio onaj kartončić sa pinom i pukom iz kojeg se istisne sim kartica.
Prekjuče zovu da dođem u BHT centar da podignem novu sim karticu i da će biti aktivna od petka.
Dakle love u mutnom, po principu "fali ti jedan papir" iako im taj papir ništa ne znači.
- fusion_ba
#1471 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kao da ne žele da im dođu novi korisnici 
- Bosanac sa dna kace
#1472 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Tačno kao da ne žele nove korisnike
))
Najgore je što uopšte neće da kažu tačno koja potvrda treba.
Najgore je što uopšte neće da kažu tačno koja potvrda treba.
-
Refik4
#1473 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
U zadnje vrijeme jako loš internet ovaj novotel ima. Moraju se vratit na BHT
- Bosanac sa dna kace
#1474 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Fakat ne daju nikako potvrdu iz BH telecoma.
Može samo na Ilidži.
Opet kad nazovem Novotel podršku ne odgovre 0800 broj nikako ne radi.
Može samo na Ilidži.
Opet kad nazovem Novotel podršku ne odgovre 0800 broj nikako ne radi.
- Bosanac sa dna kace