I to cak od samih Bosnjaka. Pa mene su i moje sami nasi sunarodnici ostetili za preko 100.000 km. Zato smo ja i moji danas bijeda.salik79 wrote:Ako ce ti biti lakse, sve ovo prezivljavaju i Bosnjaci. Jedino nisam siguran za ovo oko mrtvih.exliberal-ex wrote:
Jel mi to nevjerujes...to treba da ti kazem pod punim imenom ko mi je govorio da bi mi vjerovao...
kako mi je tip u zatvoru podnosio pod nos da potpisem lojalnost, focak...ma da je focak nego od jabuke negdje ..tamo gdje je medjede sramota reci da su odatle...
kasnije mi drugi ,koji je dosao u zepama "od sjenice" , govorio da ja nisam niti mogu biti srbin nego samo bosanac pravoslavac....
sto je jos krvavije njih dvojca se ispalise nakon par mjeseci u "mackanje" iako su bili drotovi a ti brate srbine mrs na zuc...treba bosnu brani-ti
naravno vratili su se proslije rata, kupili stanove od srba koji se nisu htjeli vratit...sad ugledni graDJani
focaka sam vidio prije par godina kad sam bio dole, zali se kako nemoze da proda babovinu koja mu je ostala tamo negdje oko tjentista, zamisli nece niko da je kupi po cjeni koju je on stavio...cijena kao da je plac u berlinu bogovu ti majku
vidis njega niko nepita jesi li patriota ili lojalan...valjda znaju ko je lojalan po imenu![]()
Kazes niko nas neomalozava, da ti pricam kako su nam oteli nekretinu u sred opstine novo sarajevo, kad smo otisli da se bunimo zena mi mrtvo hladno kaze mi smo slali papire vi niste bili u gradu pa vam nismo mogli dat, neznam ja gdje ste bili u ratu...cuj neznate a kako ste znali poslat poziv za moblizaciju pa me na zuc poslat, kurva usuti ni jedne vise nije rekla......naravno te papire je "zlatni ljiljan" zeljko mrtvo hladno potpisao, dabogda mu za lijeka trebalo.....jos se tuzimo sa opstinom... hej 20 godina , nece da se pojave na rocistima, cak su sudije poceli da kaznjavaju opstinu za namjerno razvlacenje predmeta...
da ti pricam kako su mi pobili familiju u sred grada , neke nismo nikad ni nasli i onda te u opstini natjeraju da proglasis osobu mrtvim da bi mogli zavrsit papire i vise se nevodi kao nestao u ratu nego samo familija ga proglasila mrtvim...![]()
mislim dobro je biti podoban...dok sutis
@Liberale ti se barem tuzis za to. Mi nismo ni to mogli. Jednu tuzbu stara dobila ali je ponistili.
To je kad dodzu na pozicije pogresni ljudi.