Povorka ponosa u Sarajevu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1451 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nek' organizuju svoj festival po uzoru na onaj Beer fest i sumnjam da će se iko buniti. Ovo "paradiranje" predstavljati kao borbu za neka prava... Kaman? 
-
moonca
#1452 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma nije mi krivo.Rizvan wrote:Pa šta onda? Tebi krivo?moonca wrote:Kako je Amerika legalizovala istopolne brakove- '15- primjetno je i slobodnije se ponasaju u javnosti isti. Mislim da su i parade urijedili.
U zadnjih godinu -dvije -jako puno vidja i tinejdzera -- slobodnije se ponasaju....
Ti bi voljela da ljudi nisu slobodni?
Meni ne smataju -navodim kao kuriozitet.
-
sarajevosa
#1453 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Izgleda nije informisana dobro a još ona glumi muslimana

- animals
#1454 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa mozemo isto tako reci..moonca wrote:Ko god ima djecu-trabao bi biti suzdrzan- nema pravila -- iznenaditi ce vas jednog dana-sa --ja sam gay.
Ko god ima djecu, treba biti suzdrzan..
iznenadice vas jednog dana sa-ja doveo djevojku, ali nije nasa..
-
moonca
#1455 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne bih ja to u isti kosh.animals wrote:Pa mozemo isto tako reci..moonca wrote:Ko god ima djecu-trabao bi biti suzdrzan- nema pravila -- iznenaditi ce vas jednog dana-sa --ja sam gay.
Ko god ima djecu, treba biti suzdrzan..
iznenadice vas jednog dana sa-ja doveo djevojku, ali nije nasa..
- problemnatravunu
#1456 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ovde kod nas je jedan od glavnih problema primitivizam i neznanje....šta da kažem , kad mi danas nakon diskusije nas 5-6 o prajdu,jedan od prijatelja, koji nije došao iz "šume" (generalno nije glup i neobrazovan) izjavi, "ipak su mi draži ovi pederi nego pedofili" !

Šta reći , koju posluku porati !!??
Šta reći , koju posluku porati !!??
- animals
#1457 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ja bih..
to je nasim ljudi a najveca kletva..
to je nasim ljudi a najveca kletva..
- muha_sa
#1458 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
suzdržaT sam i nek rade šta god hoce, nit mi smetaju nit me zanimajumoonca wrote:Ko god ima djecu-trabao bi biti suzdrzan- nema pravila -- iznenaditi ce vas jednog dana-sa --ja sam gay.
al sad kontam scenu--dodje mi sin i kaže
kako da ne sine
sve spremno
-
zijancer
#1459 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Padoše mi na pamet one rukavice za bal kod barona Kučere. 
-
Rizvan
#1460 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ahamoonca wrote:Ma nije mi krivo.Rizvan wrote:Pa šta onda? Tebi krivo?moonca wrote:Kako je Amerika legalizovala istopolne brakove- '15- primjetno je i slobodnije se ponasaju u javnosti isti. Mislim da su i parade urijedili.
U zadnjih godinu -dvije -jako puno vidja i tinejdzera -- slobodnije se ponasaju....
Ti bi voljela da ljudi nisu slobodni?![]()
Meni ne smataju -navodim kao kuriozitet.
Što se tiče observacije, još jedan dokaz zašto je potreban pride....da se ljudi oslobode.
Želimo valjda živjeti u slobodnom društvu, a ne represivnom. Pod ovo represivno mislim na mentalno stanje društva, da se razumijemo.
- ¤ jelena ¤
#1461 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Eo, rječnik kaže vako:zijancer wrote:Molim definiciju vulgarnog?¤ jelena ¤ wrote: Bljak, bljak...
1. koji se odnosi, koji pripada velikoj masi ljudi; pučki, narodni
2. a. kojem nedostaje ukusa i finoće; grub, neodgojen b. koji je nepristojan; prostački [vulgaran izraz]
lat. vulgaris: običan, svakidašnji ← vulgus: svjetina, gomila
-
kakavdanakneiskustvu
#1462 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- Not My Idea
#1463 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
jadan covjek u Bosni. 25 godina poslije rata,taman nam sve potaman,kvalitetan i ispunjen zivot, suzivot za pozeljet, politicari ginu za nase dobro, primanja iznad svakog prosjeka, obrazovanje jako, kultura na zavidnom nivou... kud su nasli ovi sad paradirat, ovakvu idilu kvarit... bas nam se ne da zivjet bez problema...
- Idemedosumom
#1464 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ponekad se doista ponosim, što sam član IZBiHsarajevosa wrote:Izgleda nije informisana dobro a još ona glumi muslimana![]()
(ako je ovo zaista stav IZ ? )
Last edited by Idemedosumom on 04/04/2019 21:03, edited 1 time in total.
-
moonca
#1465 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Eto, parada im teba da se oslobode. Da ih gadjaju jajima i ko zna sta..Rizvan wrote:
Što se tiče observacije, još jedan dokaz zašto je potreban pride....da se ljudi oslobode.
Želimo valjda živjeti u slobodnom društvu, a ne represivnom. Pod ovo represivno mislim na mentalno stanje društva, da se razumijemo.
------ sam za istopolne brakove - neka im se dozvoli i sve sta ide uz to.
A hoce li se oslobodi ili ne - njihov problem.
- animals
#1466 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ja znam tipa kojem se cerka udala za muskarca
I ima sa njim dvije djevojcice I nikad nije jos
upoznao unuke, jer ne moze preboljeti sto mu je
boja koze, crna..
Ma nasim ljudiima je sve zlo..
boja koze, crna..
- muha_sa
#1467 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
sve je ok dok nas direktno ne doticekakavdanakneiskustvu wrote:![]()
da,ne vjerujem da bi bilo kome svejedno nesto takvo bilo,a opet kontam,drukcije bi vecina razmisljala kad bi ćerka dovela curu nego sin momka
sikter sine da si mi na oko ispo
- animals
#1468 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ti si mlada a razmisljas tipicno Balkanski.. .moonca wrote:Eto, parada im teba da se oslobode. Da ih gadjaju jajima i ko zna sta..Rizvan wrote:
Želimo valjda živjeti u slobodnom društvu, a ne represivnom. Pod ovo represivno mislim na mentalno stanje društva, da se razumijemo.![]()
------ sam za istopolne brakove - neka im se dozvoli i sve sta ide uz to.![]()
A hoce li se oslobodi ili ne - njihov problem.
- muha_sa
#1469 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Taj tip je idiotanimals wrote:Ja znam tipa kojem se cerka udala za muskarca
boja koze, crna..
-
zijancer
#1470 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
odnosno oku nedostaje stida¤ jelena ¤ wrote:Eo, rječnik kaže vako:zijancer wrote:Molim definiciju vulgarnog?¤ jelena ¤ wrote: Bljak, bljak...
1. koji se odnosi, koji pripada velikoj masi ljudi; pučki, narodni
2. a. kojem nedostaje ukusa i finoće; grub, neodgojen b. koji je nepristojan; prostački [vulgaran izraz]
lat. vulgaris: običan, svakidašnji ← vulgus: svjetina, gomila
-
moonca
#1471 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Malo prejerujete- nas narod uopste nije drugaciji od bilo kojeg drugog. Cak i po toleranciji-- ima izolovanih slucajeva ali mislim da smo sasvim ok...animals wrote:Ja znam tipa kojem se cerka udala za muskarca
boja koze, crna..
-
kakavdanakneiskustvu
#1472 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
da li bi isto ppstupio i da imas kćerku i ona dove de curu?muha_sa wrote:sve je ok dok nas direktno ne doticekakavdanakneiskustvu wrote:![]()
da,ne vjerujem da bi bilo kome svejedno nesto takvo bilo,a opet kontam,drukcije bi vecina razmisljala kad bi ćerka dovela curu nego sin momka
sad bi js ko fol trebo glumit ravnodušnost što mi je sin nakog brku na rucak doveo
![]()
sikter sine da si mi na oko ispo
znam momka koji je homoseksualac i doveo je u domacinstvo u kojem je zivio sa roditeljima momka,i koliko znam zive skupa
- Irsar
#1473 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Oh, ne brini, budi ti musliman ako tako želiš, nije problem. Neovisno o tome šta misliš o ovoj temi. Zaključit ćemo ovu priču.hAZNADAR wrote:Nisi ti mjerodavan da zakljucis da li je neko musliman ili ne,.. kako vrijedi za narode gdje za Bosnjake tvrdis da samo misle da su muslimani, tako i za pojedince. Oduci se te ruzne navike jer niti poznajes nekoga ovdje niti si autorizovanu tumac Kurana. Ne interesuje te sta sam ja i ako spomenem da sam musliman konto odredjene civiliazacijske, kulturoloske,.. pripadnosti, familije,... ili danasnjih politickih tabora,... to je moje pravo i niko ne nije ni pitao za ti to ocjenis. Da za svagda zavrsimo sa time.
Ono što mene zanima, pošto vidim spominješ "autorizovani tumač Kur'ana", je da li ti znaš da je u Kur'anu homoseksualizam (mislim na djela) okarakterisan kao grijeh i je li ti jasno da Allah/Bog to vidi na taj način? I da, shodno tome, nema mjesta smatranju da je to dobro i da kao "nikoga ne ugrožavaju" (uključujući sebe prvenstveno)?
- Sara03
#1474 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Vrijeme je da se konačno sruši mit o nekakvom europskom Jeruzalemu.
Da se prihvati tužna činjenica kako je Sarajevo ustvari kasaba.
Da u istom preovladava mentalitet Džalalabada.
Ova rasprava oko parade je samo tačka na takvu konstataciju, na sve ono što se već godinama gomila u ovom otužnom dijelu Europe.
Ova rasprava oko parade je samo tačka na takvu konstataciju, na sve ono što se već godinama gomila u ovom otužnom dijelu Europe.
- muha_sa
#1475 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
to si zakljucila po postovima na ovom forumuSara03 wrote:Vrijeme je da se konačno sruši mit o nekakvom europskom Jeruzalemu.