čeka odluku cika o popunjavanju doma naroda. ako bude po popisu iz 2013. godine, tada će biti "optimista", a ako bude po popisu iz 1991. godine, tada kreće masovni bojkot kompletne države i svega što nosi prefiks bih.spreca wrote:Kako bi to izgledalo da sad uz Rudonju u predsjednistvu sjedi i srbin Cirilo ....Dzafer vjerovatno nebi smio ici na posao...bez sale koji bi to cirkus bio mada ono Laktasko govedo moze i samo kao sto je vec i pocelo praviti cirkus.Cirilo ko da je umro ..nigdje ga nema
Željko Komšić - Komšo
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#1451 Re: Željko Komšić - Komšo
-
Hafis
#1452 Re: Željko Komšić - Komšo
Nije to ništa, picin dim. Tek bi vidio šta je prava blokada i što su prosvjedi ako kojim slučajem bude po popisu iz 2013.malakh wrote:čeka odluku cika o popunjavanju doma naroda. ako bude po popisu iz 2013. godine, tada će biti "optimista", a ako bude po popisu iz 1991. godine, tada kreće masovni bojkot kompletne države i svega što nosi prefiks bih.spreca wrote:Kako bi to izgledalo da sad uz Rudonju u predsjednistvu sjedi i srbin Cirilo ....Dzafer vjerovatno nebi smio ici na posao...bez sale koji bi to cirkus bio mada ono Laktasko govedo moze i samo kao sto je vec i pocelo praviti cirkus.Cirilo ko da je umro ..nigdje ga nema
-
incognito071
#1453 Re: Željko Komšić - Komšo
kako uopste moze biti po popisu iz 2013 kad je to protivustavno?Hafis wrote:Nije to ništa, picin dim. Tek bi vidio šta je prava blokada i što su prosvjedi ako kojim slučajem bude po popisu iz 2013.malakh wrote:čeka odluku cika o popunjavanju doma naroda. ako bude po popisu iz 2013. godine, tada će biti "optimista", a ako bude po popisu iz 1991. godine, tada kreće masovni bojkot kompletne države i svega što nosi prefiks bih.spreca wrote:Kako bi to izgledalo da sad uz Rudonju u predsjednistvu sjedi i srbin Cirilo ....Dzafer vjerovatno nebi smio ici na posao...bez sale koji bi to cirkus bio mada ono Laktasko govedo moze i samo kao sto je vec i pocelo praviti cirkus.Cirilo ko da je umro ..nigdje ga nema
jel hocete da krsite dejton? pa moze, samo znaj da je tada jedina alternativa RBiH!
- bunk
#1454 Re: Željko Komšić - Komšo
Popis iz 2013 ne moze bitu primijenjen .
Svaki relevantni inostrani faktor je to potvrdio.
Povratak svi na svoje nije proveden te popis 2013 nije ni zaqrac.
Tako da ne znam o kakvim blokadama se prica.
-
Hafis
#1455 Re: Željko Komšić - Komšo
Valjda se čeka na onih 150 000 Srba iz Sarajeva da se vrate, pošto su se izgleda zajebali što su otišli.bunk wrote:Popis iz 2013 ne moze bitu primijenjen .
Teta Irena je rekla da u Izbornom zakonu lijepo piše da se kod dodijele mandata koriste rezultati sa zadnjeg popisa.
E sad što ustav Federacije nije usuglašen s izbornim zakonom, nije valjda kriva Parlamentarna skupština BiH koja je donijela nevedeni Izborni zakon.
Pa mi u Federaciji nemamo ni poštene zastave ni grba sukladne Ustavu BiH, a ne još da nam je Ustav prilagođen Ustavu BiH.
- bunk
#1456 Re: Željko Komšić - Komšo
Nisam strucan za Ustavno pravo i izborne zakone.
Ali ako americki ambasador kaze da ne valja a onda potvrdi i njemacki onda se mogu samo sloziti.
Kladim se u tepsiju hurmasica da je ruskom amdasadoru popis 2013 legitiman
Ali ako americki ambasador kaze da ne valja a onda potvrdi i njemacki onda se mogu samo sloziti.
-
Hafis
#1457 Re: Željko Komšić - Komšo
A ja mislim da sva trojica u životu nisu vidjeli ni ustav FBiH niti Izborni zakon, a prvi put su iz medija čuli za nekakve popise... a u to sve se inače razumiju k'o Marica u krivu belegiju.bunk wrote:Nisam strucan za Ustavno pravo i izborne zakone.
Oni povremeno opale po koju optimističniju rečenicu, ono lafo morate ovo, morate ono, mi smo uz vas, samo tako dalje u reformama, i bla bla.
Normala, mediji to prevedu da su oni ''izričito za popis iz 1991..... šuplja.
Izborni zakon se mora poštovati.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#1458 Re: Željko Komšić - Komšo
doista mi nikada neće biti jasno zašto se vodi tolika polemika hoće li biti po popisu iz 1991. ili 2013. koji god popis da uzmu, ništa loše neće biti po hdz.Hafis wrote: Nije to ništa, picin dim. Tek bi vidio šta je prava blokada i što su prosvjedi ako kojim slučajem bude po popisu iz 2013.
najveći problem jeste u popunjavanju doma naroda iz reda srpskog naroda i tu je kompletna poenta. neće hdz da dozvoli da ih sdp i df u nečemu sputavaju, pa makar to bio i nepopunjeni dom naroda iz reda srpskog naroda.
i neću toliko da komentiram tu temu, kada se očito i jasno da je u pitanju samo politička nadmoć i da tu nema apsolutno nikakve borbe za narode i građane.

to je otprilike ono što hdz i snsd priželjkuju.
- AmiĐa_Idriz
#1459 Re: Željko Komšić - Komšo
Pa ja, samo što je to klanje više Šahovničarski fazon, ugledali se svakako na ikonu Adolfa.Hafis wrote:Dobaremric wrote: Jedina preostala nada Hrvatima (svakako ne svim, jer ima tu divnih pojedinaca)Pravi trokutistansko-multietnićki
Inače, tako je i Hitler svojedobno govorio za Židove. Kaže: slušaj Heinrich, ovi Židovi....normalno svako ne svi, jer tu ima divnih pojedinaca...ali uglobalu većih govana u karijeri nisam vidio...da mi to koljemo kume?
- fakat
#1460 Re: Željko Komšić - Komšo
kako pogresna ilustracija....AmiĐa_Idriz wrote:Pa ja, samo što je to klanje više Šahovničarski fazon, ugledali se svakako na ikonu Adolfa.Hafis wrote:Dobaremric wrote: Jedina preostala nada Hrvatima (svakako ne svim, jer ima tu divnih pojedinaca)Pravi trokutistansko-multietnićki
Inače, tako je i Hitler svojedobno govorio za Židove. Kaže: slušaj Heinrich, ovi Židovi....normalno svako ne svi, jer tu ima divnih pojedinaca...ali uglobalu većih govana u karijeri nisam vidio...da mi to koljemo kume?
- AmiĐa_Idriz
#1461 Re: Željko Komšić - Komšo
Naravno, Hrvati i Jugosloveni 90-tih sa cvijećem u rukama bili, peace brother, al avaj ti Bošnjaci...za sve krivi.

-
Hafis
#1462 Re: Željko Komšić - Komšo
Ne znam otkud se ti nađe sada s tom izjavom.fakat wrote:kako pogresna ilustracija....AmiĐa_Idriz wrote:Pa ja, samo što je to klanje više Šahovničarski fazon, ugledali se svakako na ikonu Adolfa.Hafis wrote:
emric wrote:
Jedina preostala nada Hrvatima (svakako ne svim, jer ima tu divnih pojedinaca[/size])
DobarPravi trokutistansko-multietnićki
Inače, tako je i Hitler svojedobno govorio za Židove. Kaže: slušaj Heinrich, ovi Židovi....normalno svako ne svi, jer tu ima divnih pojedinaca...ali uglobalu većih govana u karijeri nisam vidio...da mi to koljemo kume?...da, da, Bosnjaci su skloni fasistickim mislima, nije toga bilo kod Hrvata nikada...
Hoćeš reći ako sam spočitao @emricu da je napisao klasičnu fašističku (jao izraza, stvarno ste ga ogadili poštenim ljudima) rečenicu da su svi Bošnjaci skloni fašističkim mislima.
Nešto ovako kad razmislim...ovaj primjer i većina drugih...pa vas ovdje 75% ne konta što je netko napisao, i onda lupate gluposti, kao eto i ono nešto napisalo.
Ti si jedan od tih klasičnih antiantifašističkih primjera.
- fakat
#1463 Re: Željko Komšić - Komšo
@hafis, citam ja rado pdf politiku pa kad mi nesto zapne za oko ja napisem koju. Medjutim, imam dosta posla pa ne zamjeri ako brzo odustanem, ili to uracunaj kao pobjedu
. Nego uzgred cesto vam se omakne da Bosnjama spocitate fasisticke tendencije iako je susjedima prakticna izvedba u proslosti mnogo bolje isla. Malo je ruzno to. Najbolje naci neku drugu ilustraciju, parabolu, metaforu, nego spominjati Himlera i slicne ruzne stvari.
-
Hafis
#1464 Re: Željko Komšić - Komšo
Svejedno, ja sam samo stavio opasku na doista neukusan post onog delegata @zaboravihkakosezoveaibrezkuracsnjim, a ti me ni kriva ni dužna okrivi da sam napisao da su Bošnjaci skloni fašističkim (a jebote, misliš li i ti da je stvarno vrijeme da malo odmorite od ovog izraza...postao je već predmet opće zajebancije') izrazima.fakat wrote:@hafis, citam ja rado pdf politiku pa kad mi nesto zapne za oko ja napisem koju. Medjutim, imam dosta posla pa ne zamjeri ako brzo odustanem, ili to uracunaj kao pobjedu. Nego uzgred cesto vam se omakne da Bosnjama spocitate fasisticke tendencije iako je susjedima prakticna izvedba u proslosti mnogo bolje isla. Malo je ruzno to. Najbolje naci neku drugu ilustraciju, parabolu, metaforu, nego spominjati Himlera i slicne ruzne stvari.
A drugo,vidim sada si me počeo i persirati. Mogu ti reći da me i u mom poslovnom okružju persiraju, tako da mi ne smeta to i ovdje na forumu. Mada mogu primjetiti da većina ovdje, a posebno prašinari iz filtera, imaju doista kvalitetan kućni odgoj I i stvarno me često persiraju. I to kao malo koga na forumu, što je vjerojatno znak da su svjesni toga da sam baja i u stvarnosti
-
emric
#1465 Re: Željko Komšić - Komšo
Vinko, jesi to ti?Hafis wrote:Dobaremric wrote: Jedina preostala nada Hrvatima (svakako ne svim, jer ima tu divnih pojedinaca)Pravi trokutistansko-multietnićki
- spreca
#1466 Re: Željko Komšić - Komšo
I Kardinal presvjetli se nesto d'izvines uskurcioemric wrote:Vinko, jesi to ti?Hafis wrote:Dobaremric wrote: Jedina preostala nada Hrvatima (svakako ne svim, jer ima tu divnih pojedinaca)Pravi trokutistansko-multietnićki
- LBVIEW
#1467 Re: Željko Komšić - Komšo
A u "zupanijama" im Srbi nisu ni konstitutivni.malakh wrote:doista mi nikada neće biti jasno zašto se vodi tolika polemika hoće li biti po popisu iz 1991. ili 2013. koji god popis da uzmu, ništa loše neće biti po hdz.Hafis wrote: Nije to ništa, picin dim. Tek bi vidio šta je prava blokada i što su prosvjedi ako kojim slučajem bude po popisu iz 2013.
najveći problem jeste u popunjavanju doma naroda iz reda srpskog naroda i tu je kompletna poenta. neće hdz da dozvoli da ih sdp i df u nečemu sputavaju, pa makar to bio i nepopunjeni dom naroda iz reda srpskog naroda.
i neću toliko da komentiram tu temu, kada se očito i jasno da je u pitanju samo politička nadmoć i da tu nema apsolutno nikakve borbe za narode i građane.
to je otprilike ono što hdz i snsd priželjkuju.
To bi, inace, islo kao u slucaju onog HDZ -ovca, sto se probudio kao Hrvat, da bi mu gospoja Irena H. rekla kako je Binsr.
-
kakavdanakneiskustvu
- BHCluster
#1469 Re: Željko Komšić - Komšo
Rame uz rame sa Komšićem postrojila pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine povodom 13. godišnjice njihovog postojanja, te prošetala crvenim tepihom.
-
Mirza007
#1470 Re: Željko Komšić - Komšo
Izdaja! A (G)uznik, sVinjko, Starina......ni rijeci. Nije to valjda legla Mara.....BHCluster wrote:
Rame uz rame sa Komšićem postrojila pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine povodom 13. godišnjice njihovog postojanja, te prošetala crvenim tepihom.
- BHCluster
#1471 Re: Željko Komšić - Komšo
Kaze Komsic, stara ne prdi ja cu "POZDRAV DOMOVINI!...Mirza007 wrote:Izdaja! A (G)uznik, sVinjko, Starina......ni rijeci. Nije to valjda legla Mara.....BHCluster wrote:
-
numersi
#1472 Re: Željko Komšić - Komšo
Ivo Komšić / Zašto je kardinal ignorirao inauguraciju Predsjedništva i Dan državnosti?
U Bosni i Hercegovini su u šest dana, od 20. do 25. novembra, održane dvije značajne manifestacije – prva, svečanost preuzimanja funkcija u Predsjedništvu BiH, a druga, proslava Dana državnosti BiH, 75. godišnjica ZAVNOBiH-a.
Piše: Ivo Komšić za Analiziraj.ba
Obje manifestacije su nezaobilazne u bosanskohercegovačkom kalendaru i obje su svečanosti.
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... sti/319991
U Bosni i Hercegovini su u šest dana, od 20. do 25. novembra, održane dvije značajne manifestacije – prva, svečanost preuzimanja funkcija u Predsjedništvu BiH, a druga, proslava Dana državnosti BiH, 75. godišnjica ZAVNOBiH-a.
Piše: Ivo Komšić za Analiziraj.ba
Obje manifestacije su nezaobilazne u bosanskohercegovačkom kalendaru i obje su svečanosti.
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... sti/319991
-
Hafis
#1473 Re: Željko Komšić - Komšo
Dobro reče stari daidža na kraju teksta:
Ne pada snijeg da pokrije brijeg...
I ono bi onako majušno šiljilo onu malu ćunu na kardinalu.
-
numersi
#1474 Re: Željko Komšić - Komšo
Hafis wrote: Dobro reče stari daidža na kraju teksta:
Da mu je cuna mala drugacije bi napisao, pa bi pobacao umjetnog snijega, pa malo leda....
-
Mirza007
#1475 Re: Željko Komšić - Komšo
(G)uznik, vidi se iz napisanog, ima iskustva sa muskim halatkama.