Jest možda ako je u pitanju radikalna ljevica iz Hamburga.insomnia78 wrote:Gore. Gore. Barem kad ne krene po njihovom
Ovdje kod nas nema ni ljevice kako Bog zapovijeda, a kamo li radikalne.
Jest možda ako je u pitanju radikalna ljevica iz Hamburga.insomnia78 wrote:Gore. Gore. Barem kad ne krene po njihovom
On i Socijalistička Partija, još će i vlast na kraju u RS formirat ako DNS bude puno tražio.insomnia78 wrote:I Dodo je ljevica
I to radikalnainsomnia78 wrote:I Dodo je ljevica
Pa sve to stoji, al ja hocu rec da se bezveze poziva na nekakve kradje jer po mo misljejnu nema sanse da neko toliko pokrade da bi sad bas neku prevagu donio. Najvece kradje su na opstinskim izborima pogotovo onima za vijecnika jer tu treba mali broj glasova. U SG sarajevo za vijece treba jedva 200 glasova...tu sam se nagledo svega i svacega.Krokodajl wrote:Pa i da izađe 65% ne bi se puno promjenilo.
Nemoj mislit da bi svi ovi koji nisu glasali glasali za promjene.
Npr, evo u Zapadnoj Hercegovini, izlaznost na nivou ostatka Federacije, a i 80% tih koji nisu izašli da je izašlo dalo bi glas HDZ-u i Čoviću.
Jer da se ne lažemo svaka stranka ima svoju glasačku mašineriju koja glasa bez obzira, eki SDA je ima a eto SDP jadan nema.
Ovi što nisu izašli manje više ih boli q ko će pobjediti.
Ma nista to kod nas nije primjenjivo. Ovdje su stranke van politickog spektra. Nema ideologa, stranke se sastoje od birokrata i karijerista. Pa jebeni Mile Dodik je na papiru socijalista.Krokodajl wrote:Isto tako, mislim da se i taj termin "ljevica" kod nas razbacuje olako. Kod nas je da bi bio ljevica dovoljno da nisi SDA.
Po čemu je recimo DF ljevica ? Ili Naša Stranka, meni Naša Stranka liči na neku stranku centra, nešto što je C's u Španiji recimo.
DF je više desnica nego što je ljevica.
Kod Bosnjaka se desnica i ljevica dijele na to da li ides ili ne ides u dzamiju petkom. Ipak NS je u kulturno-drustvenom smislu vise ljevica od SDP-a. U ekonomskom smislu su centar za razliku SDP-a koji jeste lijevo. DF su odmetnuti SDP nezadovoljnici, dakle ljevica koliko i SDP.Krokodajl wrote:Isto tako, mislim da se i taj termin "ljevica" kod nas razbacuje olako. Kod nas je da bi bio ljevica dovoljno da nisi SDA.
Po čemu je recimo DF ljevica ? Ili Naša Stranka, meni Naša Stranka liči na neku stranku centra, nešto što je C's u Španiji recimo.
Poćeralo Fahrine
ništa od novog tornjainsomnia78 wrote:Poćeralo Fahrine
Krokodajl wrote:Isto tako, mislim da se i taj termin "ljevica" kod nas razbacuje olako. Kod nas je da bi bio ljevica dovoljno da nisi SDA.
Naručio SNSD za pobjednički teferič a onda im se Mektić posro u ćejf
I Manijakeradostan dan wrote:molim hordaše da se povuku iz banja luke, izbori su završeni....
insomnia78 wrote:Poćeralo Fahrine