haj sto si lazov, to smo utvrdili
Kruzni tok
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- hopi
#1452 Re: Kruzni tok
šta piše na tom nekom dokumentu od murije? sitno ne vidim
ne znam vide li se ali nemojte objavljivati tuđe podatke, tu treba granicu povući, ako šta ima između vas riješite to, ali nije tome mjesto na internetu
ne znam vide li se ali nemojte objavljivati tuđe podatke, tu treba granicu povući, ako šta ima između vas riješite to, ali nije tome mjesto na internetu
- JavierBosnia
#1453 Re: Kruzni tok
Nemojte se svadjati
Mir, mir, mir, niko nije kriv
Mir, mir, mir, niko nije kriv
-
STARx
#1454 Re: Kruzni tok
Polahko krezli, samo lupetaj.. Takvi se dobro nagutajushandrprcSA wrote: ↑10/08/2021 19:29haj sto si lazov, to smo utvrdilial' sto si picka pa postavljas klipove sa forumasima jer nemas muda licno da im odes
a kad su te natamburali ovdje na forumu nisi dolazio po mjesec
![]()
-
noviclan
#1455 Re: Kruzni tok
Tko je kome oduzeo prvenstvo, kombi passatu ili ga je passat trebao propustiti
-
STARx
#1456 Re: Kruzni tok
A ovo za moj kontakt na drinskoj, levat slao dopis muriji da vidi jel izlazila na teren. Sine, jesil cuo za europski, bez zapisnika? Kontam okacio za kruzni.. kakav levat 
-
STARx
-
noviclan
#1458 Re: Kruzni tok
U desnoj sam traci i ulazim u vanjsku lola stize unutrasnjom koci trubi negoduje sto ga nisam propustio a izlazim za tranzitSTARx wrote: ↑10/08/2021 19:24Ako si usao iz pravca bosmala, pozicioniro si se unutar trake, a on se ukljucuje nakon sto si se ti ukljucio u unutrasnju, stize te na izlazu, nisi duzan ga pustiti. Nisi ti njega duzan pustiti nikako. I kad kruzis vanjskom, i kad mu uzmes prednost. Samo jer nema mogucnosti dokazivanja oduzimanja prednosti, tvog ulaska/izlaska. A to ti nije razlog da budes fakin kao ovaj snimac sto skuplja stoju dvije od osiguranja.
-
deny_s
#1459 Re: Kruzni tok
isključivati iz kružnog se može iz obadvije trake ..ne znam ko ti je rekao takvu glupost da se samo isključuje iz vanjske trakeVan Halen wrote: ↑10/08/2021 18:50Mislim da si ti u pravu. Iskljucivati se iz kruznog toka se moze samo iz vanjske trake. Onaj ko je u unutrasnjoj traci mora voziti ako treba jos jedan krug dok ne dodje u vanjsku i tek onda se iskljuci iz kruznog toka.noviclan wrote: ↑10/08/2021 18:21 Moze li jedan strucan, ispravan odgovor, u pitanju je kruzni tok nedzada koldze kod pekare ass, naime ukljucio sam se u vanjsku iz pravca dolac malte azize sacirbegovic i iskljucio se za tranzit prema vracama, unutrasnjom vozi lola mozda je usao od zeljinog i zeli da se iskljuci iz unutrasnje za pekaru as da li sam ga moorao propustiti obzirom da nisam jer sam se iskljucio na sljedecem izlazu za tranzit. ukratko u slucaju da me udario ili ja njega zbog toga sto ga nisam propustio da li bih ja bio kriv ili on (mislim da bi on bio kriv) i mislim da je trebao napraviti novi krug kako bi zauzeo vanjsku traku i bezbijedno napustio kruzni tok za pekaru as. hvala na ispravnom odgovoru
- Van Halen
#1460 Re: Kruzni tok
Pasat je u pravu. Onaj ko ostaje u kruznom toku uvijek ima prednost u ovakvim situacijama u odnosu na onoga koji izlazi jer zadrzava pravac kretanja,pogotovo jer se u ovom slucaju kombi iskljucio iz unutrašnje trake na sto nema pravo sve dok je neko u kruznom iza njega
- Van Halen
#1462 Re: Kruzni tok
-
shandrprcSA
#1463 Re: Kruzni tok
nikad ne bih objavio tudje podatke niti bi postavljao forumase ko sto on radi sto govori kakva je osoba
e moj levatu kad murija dodje sve se pise pa se shodno tome sve gledaBila murija, kriv on. Pa eto za ubuduce.
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#1464 Re: Kruzni tok
treb'o ga je nabit, naplatit pa preći na makar B5.5
-
noviclan
#1465 Re: Kruzni tok
Moze ali je jebada u kruznom toku sa dvije trake kada se iskljucuje iz unutrasnje a izlaz je sa jednom trakom, po mojoj logici kada imaju dvije trake za iskljucenje duzan si da ga propustis ako vozi unutrasnjom, kada ima jedna traka za iskljucenje nisi duzan da ga propustis i u slucaju sudara on bi trebao biti kriv jer se nije iskljucio iz vanjske
-
STARx
#1466 Re: Kruzni tok
Pa moj glupane na prijedlog murije je i pisan zapisnik, odbili oni da pisu izvjesce. Nisam ih ja ni zvao nego drugi vozac. Ja sam odma bio za opciju europskog, tako je meni brza naplata. Naravno da cu ti objavit podatke. ime, prezime, auto koje vozis, adresu stanovanja. Samo jer si bijednik koji uzima prednost i pozicionira se da ga drugo auto, koje ispravno vozi, udari i uzmes koju stoju od osiguranja. Firaunu.shandrprcSA wrote: ↑10/08/2021 19:37nikad ne bih objavio tudje podatke niti bi postavljao forumase ko sto on radi sto govori kakva je osoba
e moj levatu kad murija dodje sve se pise pa se shodno tome sve gledaBila murija, kriv on. Pa eto za ubuduce.![]()
-
STARx
#1467 Re: Kruzni tok
Ne znam sta ne mozes da skontas. Jednom kad udjes u vanjsku, taman da se citav dan vozis, nisi duzan propustiti nikoga. I to niko ne spori. Sporan je ulaz u kruzni tok. Potrudis se da se uzmes ispravnu ulaznu traku, da ne uzimas prednost vozilu koje je unutar kruznog toka. Zakonski nisi duzan propustiti vozilu u unutrasnjoj traci, a ti u vanjskoj. Samo je sporan ulazak u kruzni tok, nista vise. I traka u koju ulazis. Vanjska za prvi, drugi, unutrasnja za drugi, treci, cetvrti. Ako je jedna izlazna traka, prestrojis se prije izlaza u vanjsku, na isprekidanoj, pa onda na izlaznu. Pod uslovom da nema nikoga, ako ima, kruzis.noviclan wrote: ↑10/08/2021 19:34U desnoj sam traci i ulazim u vanjsku lola stize unutrasnjom koci trubi negoduje sto ga nisam propustio a izlazim za tranzitSTARx wrote: ↑10/08/2021 19:24
Ako si usao iz pravca bosmala, pozicioniro si se unutar trake, a on se ukljucuje nakon sto si se ti ukljucio u unutrasnju, stize te na izlazu, nisi duzan ga pustiti. Nisi ti njega duzan pustiti nikako. I kad kruzis vanjskom, i kad mu uzmes prednost. Samo jer nema mogucnosti dokazivanja oduzimanja prednosti, tvog ulaska/izlaska. A to ti nije razlog da budes fakin kao ovaj snimac sto skuplja stoju dvije od osiguranja.
Last edited by STARx on 10/08/2021 19:49, edited 1 time in total.
-
mzungu
-
deny_s
#1470 Re: Kruzni tok
STARx wrote: ↑10/08/2021 19:48Ne znam sta ne mozes da skontas. Jednom kad udjes u vanjsku, taman da se citav dan vozis, nisi duzan propustiti nikoga. I to niko ne spori. Sporan je ulaz u kruzni tok. Potrudis se da se uzmes ispravnu ulaznu traku, da ne uzimas prednost vozilu koje je unutar kruznog toka. Zakonski nisi duzan propustiti vozilu u unutrasnjoj traci, a ti u vanjskoj. Samo je sporan ulazak u kruzni tok, nista vise. I traka u koju ulazis. Vanjska za prvi, drugi, unutrasnja za drugi, treci, cetvrti. Ako je jedna izlazna traka, prestrojis se prije izlaza u vanjsku, na isprekidanoj, pa onda na izlaznu. Pod uslovom da nema nikoga, ako ima, kruzis.
-
deny_s
#1471 Re: Kruzni tok
pripremi dosta. ode ovo na milion stranica
-
STARx
#1472 Re: Kruzni tok
Tek sad citam, s moba pisem. Ima par fula u slovima.
Kruzni tok, ako je obiljezen znakovima, sto vecina jeste slijedis iste. Zauzimas ulaznu traku ovisno o izlatnom smijeru. Ako izlazis na prvi ili drugi izlaz koristis vanjsku, desnu traku. Ako izlazis na drugi, treci, cetvrti, koristis unutrasnju traku. Ukljucivanje u kruzni tok ne radis dok se nalaze auta u tvom vidnom krugu s lijeve strane. Pustas im prednost koju uvazavaju, jer nailazis na put s pravom prvenstva. Kada je bezbjedno, ukljucujes se u kruzni tok. Ako izlazis na prvi ili drugi izlaz dajes pokazivac smjera. Ako izlazis na drugi, treci, cetvrti, dajes pokazivac smjera ( desni zmigavac ). Ako postoji jedna izlazna traka, a ti si u unutrasnjoj, prije iste se prestrojis. Na isprekidanoj. Pod uslovom da nema nikoga u istoj. Pa se onda iskljucujes. Ako ima, kruzis. Jos jednom. Ne ukljucujes se u kruzni tok ako ima auto unutar istog. Svojim ukljucenjem direktno remetis njegovu voznju. Iskljucenje, prestrojavanje. Jer on tebi MORA sijeci putanju, a zbog nemoguceg dokazivanja u sarajevu za oduzimanje prednosti ( prilikom ukljucivanja ) bit ce uvijek kriv onaj iz unutrasnje. Osim ako vas ne nabije na samom ulazu u kruzni, u bok. Dakle nije pristojno, fino, a ni kulturno, uzimati nekome prednost samo zato sto se to ne moze dokazati. Taj neko kome ste se ubacili je vozio ispravnu voznju, doprinosi brzem odvijanju saobracaja, smanjenoj guzvi. A vi ga ojadite kao ova jajara shandrprcsa samo da zaradi 100 200km. U drugim gradovima su postavljene kamere, tu se strogo pravila slijede i za takvo oduzimanje prednosti bit cete kaznjeni. Sto za oduzimanje prednosti, sto za materijalnu stetu. Ako je ima.
Kruzni tok, ako je obiljezen znakovima, sto vecina jeste slijedis iste. Zauzimas ulaznu traku ovisno o izlatnom smijeru. Ako izlazis na prvi ili drugi izlaz koristis vanjsku, desnu traku. Ako izlazis na drugi, treci, cetvrti, koristis unutrasnju traku. Ukljucivanje u kruzni tok ne radis dok se nalaze auta u tvom vidnom krugu s lijeve strane. Pustas im prednost koju uvazavaju, jer nailazis na put s pravom prvenstva. Kada je bezbjedno, ukljucujes se u kruzni tok. Ako izlazis na prvi ili drugi izlaz dajes pokazivac smjera. Ako izlazis na drugi, treci, cetvrti, dajes pokazivac smjera ( desni zmigavac ). Ako postoji jedna izlazna traka, a ti si u unutrasnjoj, prije iste se prestrojis. Na isprekidanoj. Pod uslovom da nema nikoga u istoj. Pa se onda iskljucujes. Ako ima, kruzis. Jos jednom. Ne ukljucujes se u kruzni tok ako ima auto unutar istog. Svojim ukljucenjem direktno remetis njegovu voznju. Iskljucenje, prestrojavanje. Jer on tebi MORA sijeci putanju, a zbog nemoguceg dokazivanja u sarajevu za oduzimanje prednosti ( prilikom ukljucivanja ) bit ce uvijek kriv onaj iz unutrasnje. Osim ako vas ne nabije na samom ulazu u kruzni, u bok. Dakle nije pristojno, fino, a ni kulturno, uzimati nekome prednost samo zato sto se to ne moze dokazati. Taj neko kome ste se ubacili je vozio ispravnu voznju, doprinosi brzem odvijanju saobracaja, smanjenoj guzvi. A vi ga ojadite kao ova jajara shandrprcsa samo da zaradi 100 200km. U drugim gradovima su postavljene kamere, tu se strogo pravila slijede i za takvo oduzimanje prednosti bit cete kaznjeni. Sto za oduzimanje prednosti, sto za materijalnu stetu. Ako je ima.
-
mzungu
-
deny_s
#1474 Re: Kruzni tok
-
laik1981
#1475 Re: Kruzni tok
Kombi se nije smio ni ukljuciti iz ove trake ako je mislio izlaziti na prvom iskljucenju.. To je prekrsaj broj jedan.. Prekrsaj br. 2 je oduzimanje prvenstva prolaza pasatu..
Na sve kruzne tokove sa dvije trake treba obavezno postaviti video nadzor..