Marvel Cinematic Universe

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
spree

#1451 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by spree »

Kad vidim ljude koji stripa u zivotu nisu vidjeli, a kamo li procitali, kako hvale film i glumu tacno mi se i ne gleda :run:
Averus

#1452 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

/r/gatekeeping

Brate, ljudi prave filmove za sviju, ne samo za nas koji smo čitali. Bezveze ti je furka
spree

#1453 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by spree »

Ma znam, ali tacno bi bude lose kad vidim hashtagove glumčina, filmčina itd. po društvenim mrežama od strane raznoraznih debilcica. Stvaraju mi neku averziju :roll:
alibaba_i_30_godina

#1454 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by alibaba_i_30_godina »

spree wrote:Ma znam, ali tacno bi bude lose kad vidim hashtagove glumčina, filmčina itd. po društvenim mrežama od strane raznoraznih debilcica. Stvaraju mi neku averziju :roll:
A zar je potrebno citati stripove da bi neko prepoznao dobro odradjen posao glumca ili glumačke postave?

A posebna je priča tvoja izjava da su ti ljudi debili.

Bez obzira na sve, Joaquin je odlično odradio svoj dio posla. Za mene i više nego uvjerljivo.
Averus

#1455 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

spree wrote:Ma znam, ali tacno bi bude lose kad vidim hashtagove glumčina, filmčina itd. po društvenim mrežama od strane raznoraznih debilcica. Stvaraju mi neku averziju :roll:
A dobro, danas su svi kritičari par excellence, a krajnji domet kulture im žikina dinastija i viza za budućnost... :D

Generalno mi je smor po društvenim medijima gledati takve postove. Ono, hej, evo sad će Phoenix da ti lajka jer si to napisao/la :lol:
A onda imaš i ogroman broj djevojaka u kasnim 20-im ili ranim 30-im koje žele da budu dio hype-traina da su geeky/nerdy, i eto...

Samo malo jeste ekstremna izjava bila. Jbg, neka svako gleda, zato su tu filmovi - a i što ih više gledaju, više će ih praviti i ja sretan :D
spree

#1456 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by spree »

Vrhunac je kad ga taguju :jbt: . Al eto mozda sam postao stari namcor, pa mi sve smeta.

@alibaba to su moji "prijatelji" pa valjda znam kakvi su. Tipično pomodarstvo.
todd_smith

#1457 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

ti si ljuta sama na sebe gospodjo, kamoli na filmcine i glumcine :mrgreen:
KB9

#1458 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by KB9 »

moras procitat strip da bi hvalio glumu u filmu?

ok :-)
Bloo
Globalna šefica

#1459 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bloo »

Averus wrote:
A dobro, danas su svi kritičari par excellence, a krajnji domet kulture im žikina dinastija i viza za budućnost... :D

Generalno mi je smor po društvenim medijima gledati takve postove. Ono, hej, evo sad će Phoenix da ti lajka jer si to napisao/la :lol:
A onda imaš i ogroman broj djevojaka u kasnim 20-im ili ranim 30-im koje žele da budu dio hype-traina da su geeky/nerdy, i eto...

Samo malo jeste ekstremna izjava bila. Jbg, neka svako gleda, zato su tu filmovi - a i što ih više gledaju, više će ih praviti i ja sretan :D
1. Valjda znas razliku izmedu geek i nerd. You n00b.
2. Kakve veze ima spol sa hype oko filma?
3. Samo zene se pretvaraju da bi se svidjele muskarcima, muskarci jedini stvarno vole stripove i filmove?

Wtf kiddo, wtf?
Averus

#1460 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Znas kao i svi koji citaju da nisam mislio tako, dakle ne prdi

Radi se o tome da je evidentno da je sad furka navedenoj kategoriji djevojaka da budu geeky ILI nerdy, samo jer misle ds su interesantne (nekome naravno i jesu)

Imas ti i more muskih koji su u fazonu "ja ne gledam te gluposti, samo ozbiljne filmove", a znaju citirati fast&furious od-do

Dakle radi se o lajkanju iz furke, a ne iz ljubavi prema necemu.
Bloo
Globalna šefica

#1461 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bloo »

A ima li furka mladica koji to isto rade? Pretvaraju se da su geeky i nerdy? Jer F&F nije niti jedno od to dvoje.
Ti.si se osvrnuo samo na zene perpetuirajuci predrasudu da zene nisu i ne mogu biti stvarni ljubitelji geeky stvari vec to rade da nadu muzjaka.
Pokusavam da ti ukazem na razliku u ovom sto si naveo.
Likovi koji glume intelektualce a gledaju F&F i zene koje navodno vole geeky stvari.
Ima li po bespucima neta kakvih prozivanja masovnih razmjera da je neki muski faker..lako voli stripove i igre, a zapravo cita Kurir i igra diamond rush?
Ja se sjecam i idalje je ongoing drama zene kao game developeri, zene kao gameri....

Mene je samo zainteresiralo zasto si osjetio potrebu da naglasis jedan spol u fakeanju interesovanja :D

MoZemo i o stereotipima zena koje vole ove stvari.
Ata mislis jesam li ja debela no life zena koja voli stripove i filmove i igre i ovim samo hinji i interes da bi dobila (koja je verzija dobiti picke al za zenu)? :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#1462 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bloo »

I nemoj mi histerisat ovdje :twisted:
bunk

#1463 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

all over Bucharest again
:lol: :lol:
KB9

#1464 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by KB9 »

dobro, realno je daleko vise zena koje npr. nose cvikere uz obicna stakla bez dioptrije nego muskaraca :mrgreen:
isto tako je daleko vise muskaraca koji gledaju bezmozgaske filmove tipa f&f :mrgreen:
isto tako je daleko vise zena koje gledaju turske serije za koje su f&f akademsko stivo :mrgreen:

glupo je trazit takve dlake u jajetu :)
drogon2

#1465 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by drogon2 »

Procenat zena koji gleda bezmozgaske filmove tipa romanticnih komedija si zaboravio :D
Averus

#1466 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

@bloo dobro ja sam šovinista, haj sad da ne spamamo temu beze
MarlboroGold

#1467 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Pa ako ćemo nekog kriviti za to onda Sheldona i ekipu. Od njih je to i krenulo. To što oni predstavljaju u seriji kao "being a geek" nema veze s vezom, a raja se loži samo zbog furke.
Bloo
Globalna šefica

#1468 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bloo »

Averus wrote:@bloo dobro ja sam šovinista, haj sad da ne spamamo temu beze

Image
dale cooper

#1469 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by dale cooper »

Bloo je certificirani geek. :D Njeno poznavanje te vrste materije se ne može fejkati. :D
todd_smith

#1470 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Geek ili nerd, sve je to pisanje uz vjetar
Averus

#1471 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Ma ja bloo je sad glavna, ko mene jebe ostah optužen ni kriv ni dužan ccc :oops:
Još mi i ove subliminalne poruke ostavlja :sad:
kakavdanakneiskustvu

#1472 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by kakavdanakneiskustvu »

Francis Ford Coppola Says Marvel Movies Are ‘Despicable’
todd_smith

#1473 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

kakavdanakneiskustvu wrote:Francis Ford Coppola Says Marvel Movies Are ‘Despicable’

Koga jebe

Krivo im sto njihov jedan za 10 godina zaradi ono sto jedan Marvelov za jednu sedmicu
bunk

#1474 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

Nema nikakvih problema.
Coppola i Scorsese imaju pravo da kazu sto imaju.
To na popularnost i gledanost filmova iz MCU nece uticati uopce.
A ja licno ne pravim razliku izmedju Vrucine i
Infinity war-a. Oba su me zabavila.
A to je cilj filma bez obzira jel prati radnju oko vojnika 1943 ili gangstera u Nueva Yorku 1978 ili Iron man-a 2011..
Fikcija je i Scorsesov i Feigeov uradak.
Averus

#1475 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Image

:D

A James Gunn:
Many of our grandfathers thought all gangster movies were the same, often calling them “despicable”. Some of our great grandfathers thought the same of westerns, and believed the films of John Ford, Sam Peckinpah, and Sergio Leone were all exactly the same. I remember a great uncle to whom I was raving about Star Wars. He responded by saying, “I saw that when it was called 2001, and, boy, was it boring!” Superheroes are simply today’s gangsters/cowboys/outer space adventurers. Some superhero films are awful, some are beautiful. Like westerns and gangster movies (and before that, just MOVIES), not everyone will be able to appreciate them, even some geniuses. And that’s okay.

Kulturno 8-)
Post Reply