Pa ovdje kaze da se cijene benzina u Berlinu na trenutno otvorenih 286 pumpi krecu izmedju 1.25 i 1,43 eura. Ne kontam poentu fotki na portalu buka. Ne kontam ni kako neko moze pomisliti da su cijene goriva iznad 10 eura po litru.Gandra_1 wrote:Pa dobro to je to, na ovom linku sto je postavio ima vise slika, pa ima i tih vecih cijena, a ovo je najjeftinija cijena na nekoj pumpi..dobar osjecaj wrote:Da. Der Benzinpreis in Berlin liegt an 286 geöffneten Tankstellen aktuell zwischen 1,26 und 1,43 Euro pro Liter. (https://www.benzinpreis-aktuell.de/benz ... rlin-heute)Gandra_1 wrote:Prije da je ovo 1,089 e
Ne idem nigdje iz BiH
- dobar osjecaj
#1451 Re: Ne idem nigdje iz BiH
-
mali jomu
#1452 Re: Ne idem nigdje iz BiH
For to do nicenige morningenzi...... all time.

- Thorgerson
#1453 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Izvini.dobar osjecaj wrote:Pa ovdje kaze da se cijene benzina u Berlinu na trenutno otvorenih 286 pumpi krecu izmedju 1.25 i 1,43 eura. Ne kontam poentu fotki na portalu buka. Ne kontam ni kako neko moze pomisliti da su cijene goriva iznad 10 eura po litru.Gandra_1 wrote:Pa dobro to je to, na ovom linku sto je postavio ima vise slika, pa ima i tih vecih cijena, a ovo je najjeftinija cijena na nekoj pumpi..dobar osjecaj wrote: Da. Der Benzinpreis in Berlin liegt an 286 geöffneten Tankstellen aktuell zwischen 1,26 und 1,43 Euro pro Liter. (https://www.benzinpreis-aktuell.de/benz ... rlin-heute)
EvoPrepoznavanje sarkazma zahteva razvitak specifičnih jezičkih veština, naročito ako se sarkastična primedba izgovara bez odgovarajuće neverbalne pratnje, kao što su sarkastičan ton ili prevrtanje očima.
Jebote nekima ljudima fkt moras crtati. Jest eto bas sa m konto da je litar goriva u Berlinu 20 maraka.
Napisao sam ironicno 10 EUR jer znam da je 1 i nesto EUR taj najjeftinij dizel. Napisao jer se ovdje dijaspora slomi da dokaze kako ih zaklase sa cijenama svega i svacega.
Kontas sad poentu. Evo jos jednom.
- Thorgerson
#1454 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nosi ovoga pacova, bogati. Ogadit ces ljudima i cevape i carsiju i sve.mali jomu wrote:For to do nicenige morningenzi...... all time.![]()
- ultima_palabra
#1455 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Po elokvenciji bi mogao ovo biti upravo Braco 
- dobar osjecaj
#1456 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ti se nesto meni obracas?Thorgerson wrote: Kontas sad poentu. Evo jos jednom.
Napisah da ne kontam poentu clanka na portalu Buka. Znam citirati tvoje postove i citirala bi te da sam se osvrtala na tvoj komentar. Trebam li ponoviti jos jedanput da ne kontam poentu clanka na portalu Buka? Eto ponovila sam jos jedanput.
Kad nadjes vremena da mi pises lekcije i definicije, budi ljubazan pa mi napisi i osvrt konkretno o znacaju "clanka" na portalu Buka i isticanju cijena goriva u Berlinu i životnog standarda. Jos ako moze i s ponekom definicijom sta to cini Berlin jednim od najmocnijih gradova u Evropi obzirom da je godinama na vrhu po najvecoj stopi nezaposlenosti u Njemackoj. Ali samo ako nadjes vremena.
Kada uporedite cijene i odnos plata u jednom od najmoćnijih gradova Evrope, sve će vam biti jasno
- Thorgerson
#1457 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa jesi napisala si kako neko moze i pomisliti da je cijena 10 EUR, jer sam ja ironicno napisao vidi kod njih 10 EUR.dobar osjecaj wrote:Ti se nesto meni obracas?Thorgerson wrote: Kontas sad poentu. Evo jos jednom.
Napisah da ne kontam poentu clanka na portalu Buka. Znam citirati tvoje postove i citirala bi te da sam se osvrtala na tvoj komentar. Trebam li ponoviti jos jedanput da ne kontam poentu clanka na portalu Buka? Eto ponovila sam jos jedanput.
Kad nadjes vremena da mi pises lekcije i definicije, budi ljubazan pa mi napisi i osvrt konkretno o znacaju "clanka" na portalu Buka i isticanju cijena goriva u Berlinu i životnog standarda. Jos ako moze i s ponekom definicijom sta to cini Berlin jednim od najmocnijih gradova u Evropi obzirom da je godinama na vrhu po najvecoj stopi nezaposlenosti u Njemackoj. Ali samo ako nadjes vremena.
Kada uporedite cijene i odnos plata u jednom od najmoćnijih gradova Evrope, sve će vam biti jasno
Poenta clanka jeste da prikaze kako su cijene u jednom Berinu gotovo iste kao cijene u jednom Sarajevu ili Banja Luci. Ja ne znam koja je prosjecna plata u Berlinu, ali sigurno nije 400 EUR.
I onda sam ja postavio taj link ovdje, jer pojedini ugusise sa pricom da je vani sve preskupo, pa reko eto da izbalansiram sa jednom onako, poprilicno nebitnom stavkom kao sto je gorivo (i ovo je ironija, by the way).
Jel ti sad jasnije?
Jbt, kolko ti imas godina? Mislim, ako ti se sve ovako mora crtati...
p.s. I ko je igdje i u jednom trenutku spomenuo Berlin kao najmocniji grad u Evropi? Neko ko zivi u Berlnu poslao portalu Buka slike. Isto kao sto je neko poslao i slike iz Austrije, gdje su cijene isto tako malo vise od nasih. Sta ti jos nije jasno?
-
DearJohn
#1458 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ne bi ja dao naseg Bracu za stotinu dijasporasa sto kuckaju na forumu...Nasa raja.mali jomu wrote:For to do nicenige morningenzi...... all time.![]()
P.S. Ne mislim na svu dijasporu vec na pojedince sto se preheravaju.
Last edited by DearJohn on 16/02/2018 16:02, edited 1 time in total.
- dobar osjecaj
#1459 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Da si ti meni dugo ziv i zdrav, u pravim godinama i pametan kako jesi, jedino sto mi nije jasno je sto ti meni uopste ista pisesThorgerson wrote: Jel ti sad jasnije?
Nemoj mi vise objasnjavati nista ni u epskim razmjerima ni ukratko. Sve ok.
-
mali jomu
#1460 Re: Ne idem nigdje iz BiH
DearJohn wrote:Ne bi ja dao naseg Bracu za stotinu dijasporasa sto kuckaju na forumu...Nasa raja.mali jomu wrote:For to do nicenige morningenzi...... all time.![]()
- 512MB
#1461 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Koja atmosfera, tacno bi mi bilo neugodno u ovu prciju uci, pogotovo sa porodicom. Kakav je fazon ovih sanerski stolova gdje moram trpit neke spodobe pored mene dok jedem.mali jomu wrote:For to do nicenige morningenzi...... all time.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1462 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Mozes slobodno u Pussy Galore vjerujem da bi ti tamo odgovarala atmosfera.
-
mali jomu
#1463 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Coman, coman to do dayingi.....
to do nachtingi....
in my hart...... haaarrrrt,
lichtigenzi cevap all timeeee...s

to do nachtingi....
in my hart...... haaarrrrt,
lichtigenzi cevap all timeeee...s
-
almir90
#1464 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Imal' šta mesa u ovim ćevapima??
Što se odlaska tiče, neću ni ja nigdje; barem ne dok imam ovaj kredit oko vrata.

Što se odlaska tiče, neću ni ja nigdje; barem ne dok imam ovaj kredit oko vrata.
- kloniran
#1465 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Evo i ja necu nigdje, dok ne naucim jezikalmir90 wrote:Imal' šta mesa u ovim ćevapima??![]()
Što se odlaska tiče, neću ni ja nigdje; barem ne dok imam ovaj kredit oko vrata.![]()
![]()
-
almir90
#1466 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Dobar si, veće šanse imaš da odeš prije mene.kloniran wrote: Evo i ja necu nigdje, dok ne naucim jezik![]()
![]()
-
mali jomu
#1467 Re: Ne idem nigdje iz BiH
kloniran wrote:Evo i ja necu nigdje, dok ne naucim jezikalmir90 wrote: Imal' šta mesa u ovim ćevapima??![]()
Što se odlaska tiče, neću ni ja nigdje; barem ne dok imam ovaj kredit oko vrata.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E sad ste me nasekirali.........
- kloniran
#1468 Re: Ne idem nigdje iz BiH
I ja bih bio u istoj situaciji ko ti al jos junacki odolijevam pritiscimaalmir90 wrote:Dobar si, veće šanse imaš da odeš prije mene.kloniran wrote: Evo i ja necu nigdje, dok ne naucim jezik![]()
![]()
@mali jomu
sto bi tebe sekirali, nisi nam nedo bog zena
-
almir90
#1469 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nisam ni ja to dobrom voljom nikako, već da pomognem roditeljima.kloniran wrote: I ja bih bio u istoj situaciji ko ti al jos junacki odolijevam pritiscima![]()
- kloniran
#1470 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa u istoj sam situaciji, samo sto sam se ja odrekao mnogih stvari da ne bih isao u kredit, tamam toliko da sam svaki mjesec oko nule.almir90 wrote:Nisam ni ja to dobrom voljom nikako, već da pomognem roditeljima.kloniran wrote: I ja bih bio u istoj situaciji ko ti al jos junacki odolijevam pritiscima![]()
- triconja
#1471 Re: Ne idem nigdje iz BiH
I jos uzme viljusku pa te pita, tura ti usta lepinu i cevape sve za tri marke. Haj nadji dje to ima512MB wrote:Koja atmosfera, tacno bi mi bilo neugodno u ovu prciju uci, pogotovo sa porodicom. Kakav je fazon ovih sanerski stolova gdje moram trpit neke spodobe pored mene dok jedem.mali jomu wrote:For to do nicenige morningenzi...... all time.![]()
Kladim se da je wc ono bas po naski "uredjen" (odvaljena solja, prljav pod, nema papira ni sapuna). A ovaj zaousteni i vjerovatno naroljani "gazda" je i kuhar i konobar i zabavljac gostiju...
-
almir90
#1472 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Razumijem (i ja sam se mnogo čega odrekao da se uštedi mjesečno što se može više), ja kada sam birao između da li da potrošim ušteđevinu ili da dignem kredit na svoje ime, ipak sam se odlučio za kredit a pare neka staje ako izleti kakva prilika da se ulože i zarade. Sreća pa nisam digao u onim lihvarskim mikrokreditnim organizacijama, plaćam oko 6% kamate samo.kloniran wrote:
Pa u istoj sam situaciji, samo sto sam se ja odrekao mnogih stvari da ne bih isao u kredit, tamam toliko da sam svaki mjesec oko nule.
Mogu ja nadaleko i naširoko o ovom sistemu, koji je gurnuo u vatru one koji su mu zarađivali, i gura ih i dalje. Al' naći će se ove patriJote uvrijeđene, a nemam volje se sa nekim raspravljati.
- kloniran
#1473 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Jok, guraj svoje i cekaj povoljnu priliku za lansiranje odavde.almir90 wrote:Razumijem (i ja sam se mnogo čega odrekao da se uštedi mjesečno što se može više), ja kada sam birao između da li da potrošim ušteđevinu ili da dignem kredit na svoje ime, ipak sam se odlučio za kredit a pare neka staje ako izleti kakva prilika da se ulože i zarade. Sreća pa nisam digao u onim lihvarskim mikrokreditnim organizacijama, plaćam oko 6% kamate samo.kloniran wrote:
Pa u istoj sam situaciji, samo sto sam se ja odrekao mnogih stvari da ne bih isao u kredit, tamam toliko da sam svaki mjesec oko nule.
Mogu ja nadaleko i naširoko o ovom sistemu, koji je gurnuo u vatru one koji su mu zarađivali, i gura ih i dalje. Al' naći će se ove patriJote uvrijeđene, a nemam volje se sa nekim raspravljati.
-
almir90
#1474 Re: Ne idem nigdje iz BiH
kloniran wrote:
Jok, guraj svoje i cekaj povoljnu priliku za lansiranje odavde.