Nova agresija na BIH?
- madner
#1451 Re: Nova agresija na BIH?
Kupovali su jurisne puske glupko.
RS je kupila pola automata pola pusaka.
Sto valjas gluposti ako ne znas o cemu pricas?
- Streptokok
#1452 Re: Nova agresija na BIH?
Dobro je debeli, ohani mali.
- Streptokok
#1453 Re: Nova agresija na BIH?
+1 ima vec podugo.ElRe wrote:Upravo tako. Ne zanima me nista sto dolazi od Violete, Barpeha, Vitaminke, Vitinke, Pađenija... to nisu BH proizvodi, već se njihovom kupovinom pomažu neprijatelji Bosne i Hercegovine. Radije ću platiti strancu nego unutrašnjim neprijateljima ove zemlje.channel10 wrote:
Jednostavno necu da ih hranim. Necu da hranim ljude( i njihovu djecu) koji su ubijali moj narod. Neka ga oni kupuju i jedu, ja necu. I ne kupujem ga godinama. Nikakva razlika u cijeni izmedju njega i drugih koji su prihvatljivi.
- madner
#1454 Re: Nova agresija na BIH?
Razumijem ja da pojma nemas, ali to nije razlog da se ovako provaljujes. Cuj u FBiH nabavljali automate 
-
muzicar_iz_parka
#1455 Re: Nova agresija na BIH?
Cini mi se da sam na slikama sa "parade" vidio da specijalci MUP-a RS nose "FN SCAR-L", mislim da i SIPA ima iste, samo je pitanje koliko komada, posto je cijena sigurno bas ta 10x veca kako ti govoris. Mislim da su i pojedini federalni MUPovi nabavljali isto.madner wrote:Kupovali su jurisne puske glupko.
-
PM72
#1456 Re: Nova agresija na BIH?
A kakva je razlika između automata i automatske puške?madner wrote:Kupovali su jurisne puske glupko.
- madner
#1457 Re: Nova agresija na BIH?
Duzina cijevi. Na vecini udaljenosti nije bitno.PM72 wrote:A kakva je razlika između automata i automatske puške?madner wrote:Kupovali su jurisne puske glupko.
SCAR L ima set pa se pretvara iz jednog u drugo u trece sa par poteza.
MUP KS je najveci kupac istih.
-
PM72
#1458 Re: Nova agresija na BIH?
Automati se koriste u specijalnim jedinicama i kod terorističkih upada ,kad na malom prostoru trebaš ispaliti što više metaka.Neprecizno ali ubitačno.Prospeš 30 komada pa će valjda koji potrefiti.Najpoznatiji modeli su Uzi,Hekler,zastavin M92...dok je automatska puška klasično vojničko oružje za napad i odbranu,stražu...
- madner
#1459 Re: Nova agresija na BIH?
Zastavin M92 je karabin i dosta tipican predstavnik automata koji se koriste u zadnjih 30 godina. Koristi isti kalibar kao i jurisna puska, samo je skracena cijev.
Americki M4 karabin je najsire koristen karabin, standardno oruzje US army od 2005.
http://new.fnherstal.com/primary-menu/p ... l-cqc.html
Imas sliku CQC verzije i standardne jurisne izvedbe jednu pored druge. Za razliku od M92 moguca je konverzija.
Americki M4 karabin je najsire koristen karabin, standardno oruzje US army od 2005.
http://new.fnherstal.com/primary-menu/p ... l-cqc.html
Imas sliku CQC verzije i standardne jurisne izvedbe jednu pored druge. Za razliku od M92 moguca je konverzija.
- Acid25
#1460 Re: Nova agresija na BIH?
Ma pustite to... automati, ovo ono. Nego, gdje ima kupiti kakav dobar šljem?
Ili ću to dobiti od države ako zagusti?
- madner
#1461 Re: Nova agresija na BIH?
Imas na NVZ temi spisak sta sve trebas i mozes kupiti u vlastitoj reziji. 
- insomnia78
#1462 Re: Nova agresija na BIH?
Samo pičkice nose šljemove. Čuj šljem. Šta s’ ti, mačak?
- Acid25
#1463 Re: Nova agresija na BIH?
Zanima me hocu li nešto dobiti od države. Barem kakvu uniformu...
Malo sam kratak sa lovom.
Ne mogu sve stici; i naoružati se i opremu kupiti, a treba i zalihe hrane pripremiti...

Malo sam kratak sa lovom.
Ne mogu sve stici; i naoružati se i opremu kupiti, a treba i zalihe hrane pripremiti...
Đepardinsomnia78 wrote:Samo pičkice nose šljemove. Čuj šljem. Šta s’ ti, mačak?
-
PM72
#1464 Re: Nova agresija na BIH?
dobićešAcid25 wrote:Ma pustite to... automati, ovo ono. Nego, gdje ima kupiti kakav dobar šljem?
u stvari,dobićeš besplatan ukop i nišan,pod uslovom da budeš u komadu ih je dosta završilo u propustima i tranšejima,rastrgani od životinja i zatrpani smećem...
- insomnia78
#1465 Re: Nova agresija na BIH?
Svi su imali opciju da arecu okusaju kod komsija
- madner
#1466 Re: Nova agresija na BIH?
Od baketove drzave ako dobijes pusku, smatraj se priviligovanim. Samo nadji drugog koji je dobio okvire i vec ste opremljeni. 
-
PM72
#1467 Re: Nova agresija na BIH?
Nije svak' bio račundžija ko tvoji...insomnia78 wrote:Svi su imali opciju da arecu okusaju kod komsija
-
Seawolf
#1468 Re: Nova agresija na BIH?
I kod vas je, vidim, zaživio ružan običaj da oružje kalibra 7,62x39mm, nazivate automatom.
Automat (eng: Submachine gun, njem: Maschinenpistole, rus: Пистолет-пулемёт) je oružje koje ispaljuje, isključivo, pištoljske kalibre.
Čak i ako proizvođač tog oružja, pogrešno napiše drugačije.
Oružje koje ispaljuje puščane kalibre, naziva se automatska puška, a u zavisnosti od kalibra i dužine cijevi, može biti borbena puška, jurišna puška i karabin.
Sve kontraprimjere kojima biste htjeli argumentovano opovrgnuti ovo što sam iznad napisao, molim vas da kopirate i postavite iz originalne literature, napisane na jednom od tri navedena jezika (engleski, njemački, ili ruski).
Automat (eng: Submachine gun, njem: Maschinenpistole, rus: Пистолет-пулемёт) je oružje koje ispaljuje, isključivo, pištoljske kalibre.
Oružje koje ispaljuje puščane kalibre, naziva se automatska puška, a u zavisnosti od kalibra i dužine cijevi, može biti borbena puška, jurišna puška i karabin.
Sve kontraprimjere kojima biste htjeli argumentovano opovrgnuti ovo što sam iznad napisao, molim vas da kopirate i postavite iz originalne literature, napisane na jednom od tri navedena jezika (engleski, njemački, ili ruski).
- Streptokok
#1469 Re: Nova agresija na BIH?
Kad se pm84 ispali iz drzave uzmi iz njegovog steka. On ti je nesto poput ramba, ima vikendicu punu oruzja. Samo sto rambo kad zagusti upotrijebi to oruzje a pm se ispali put minhena. Sve ostalo je isto. Garant jennabildovan ko silvester. Cak je jednom prilikom potamanio brigadu cetnika, tada je potukao silvesterov rekord.Acid25 wrote:Ma pustite to... automati, ovo ono. Nego, gdje ima kupiti kakav dobar šljem?
Last edited by Streptokok on 17/02/2018 19:50, edited 1 time in total.
- Streptokok
#1470 Re: Nova agresija na BIH?
To sam ja debelom pokusao objasniti ali osebujnost njegovog intelekta ne dozvoljava mu da skonta i najjednostavnije stvari.Seawolf wrote:I kod vas je, vidim, zaživio ružan običaj da oružje kalibra 7,62x39mm, nazivate automatom.
-
PM72
#1471 Re: Nova agresija na BIH?
Kao prvo,nemoj me vrijeđati,ja nisam PM84 nego PM72...razlika je drastična.Streptokok wrote:Kad se pm84 ispali iz drzave uzmi iz njegovog steka. On ti je nesto poput ramba, ima vikendicu punu oruzja. Samo sto rambo kad zagusti upotrijebi to oruzje a pm se ispali put minhena.Acid25 wrote:Ma pustite to... automati, ovo ono. Nego, gdje ima kupiti kakav dobar šljem?
kao drugo,nemam vikendicu.
kao treće,oružje mogu upotrebiti samo na "svojima" tj. džukelama na vlasti i njihovim simpatizerima.
četvrto...kad Dozer i ja naslažemo dosta "svojih" -onda možemo rahat do Minhena.
- Streptokok
#1472 Re: Nova agresija na BIH?
Tebi covjek nikako da valja. Fino sam te unaprijedio u noviji model a ti tako.PM72 wrote:Kao prvo,nemoj me vrijeđati,ja nisam PM84 nego PM72...razlika je drastična.Streptokok wrote:Kad se pm84 ispali iz drzave uzmi iz njegovog steka. On ti je nesto poput ramba, ima vikendicu punu oruzja. Samo sto rambo kad zagusti upotrijebi to oruzje a pm se ispali put minhena.Acid25 wrote:Ma pustite to... automati, ovo ono. Nego, gdje ima kupiti kakav dobar šljem?
kao drugo,nemam vikendicu.
kao treće,oružje mogu upotrebiti samo na "svojima" tj. džukelama na vlasti i njihovim simpatizerima.
četvrto...kad Dozer i ja naslažemo dosta "svojih" -onda možemo rahat do Minhena.
- insomnia78
#1474 Re: Nova agresija na BIH?
Jes’ iz Čikaga mojiPM72 wrote:Nije svak' bio račundžija ko tvoji...insomnia78 wrote:Svi su imali opciju da arecu okusaju kod komsija
- madner
#1475 Re: Nova agresija na BIH?
Zastavina stranica M-92 predstavlja kao automat. Ugovor izmedju MUPa RS i Zastave precizira stavku kao automat, M-92.Seawolf wrote:I kod vas je, vidim, zaživio ružan običaj da oružje kalibra 7,62x39mm, nazivate automatom.
MUP KS je SCARove kupio i kao automate.