Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I molim i tebe mani se ličnih dojmova i iznošenja mišljenja o mojoj sebičnosti u buduće
Ni ja tvoje vrline ne komentiram javno, mane pogotovo.
Jbg, tako ti je kad namećeš svoje stavove. Veoma lako se može steći dojam na takav način.
Mani se tog dječijeg mentaliteta kao da si satjerana u čošak pa histerišeš. Imaš ti i super stavova i mišljenja sa kojima se 100% slažem, ali ovdje se razilazimo u potpunosti.
Sa ovim završavam bilo kakvu interakciju s tobom na ovu temu.
Zašto izmišljaš? Je li superiška iznijela (iako majka) totalno suprotan stav mojemu? Jeste! Jesmo završile diskusiju uz obostrano uvažavanje? Jesmo. Dakle kome ja namećem bilo što?
Na kraju nećeš mi ti odredjivati broj replika i završetak rasprave kako bi narcisoidno ovdje izdominirao.
superiska wrote:Razumijem tvoj način razmišljanja i poštujem to što si napisala. Jasno mi je da ima ljudi koji svaki korak unaprijed procijene, kalkulišu i analiziraju. Ne, to nije nešto što smatram pogrešnim, da me ne shvatiš drugačije.
Rekoh, iz moje perspektive (spadam u ovu kategoriju mlađih roditelja i u istom nabrah dosta staža ) gdje sam i sama roditelj a isto tako u svom bliskom okruženju imam i ovu drugu kategoriju pa zaključih sve ono o čemu sam ranije pisala.
Odgoj je najteži zadatak. Najteži u smislu da nikada nisi siguran da li dobro radiš taj posao.
Bez obzira na sve, da se nisam ostvarila kao roditelj, a da sam u 40+ godinama, ne bih razmišljala šta bi bilo kad bi bilo. Ja bih ušla u taj "rizik".
Evo superiškinog posta koji je totalno suprotan mom stavu. Dobila je od mene i završile smo raspravu uvažavajući se medjusobno.
Mutivoda wrote:
Zašto bi svako morao da ima želju za djecom?
ti to vidiš kao nježno biće, neko to vidi k'o kmečavce.. gdje je problem?
ko si ti da određuješ šta će ko raditi sa svojom maternicom?
bezveze ste ženu napali jer vi smatrate da se nešto mora.
dijete nije pod moranje. niti svako mora da voli djecu.
nije svako ni za roditelja. djeca su obaveza.
pošteniji su ovi koji se odluče da ih neće imati, nego oni koji ih naprave - pa ih šutnu, ostave, zapostave, ..
Ako si procitao moj post vidis da nije bio Ad hominem.
Dosta ovih o kojima pises onog trena kada im se bebica stavi u narucje proradi instikt za produzenjem vrste.
Ako se pak to ne desi tebi to dobro, e vidis meni nije, i to je moj stav.
SaraFina wrote:
Sve meni je to palo na pamet i uzela sam u obzir.
Ima more opcija koje čovjek prije četrdesete može iskoristiti da bi postao roditelj. Pa i posvojenje. Zašto nekom ne dati dom?
Ja samo tvrdim da se djeca radjaju kao male bebe i da je dug put do njihove samostalnosti a odgoj nešto nezaboravno ali i trnovito.
Zato opet kažem, svima na izbor ali ja lično uvjek bi razmislila i sa svojih 29 trenutnih, ako mi je stalni partner 10 - 15 godina stariji o planiranju majčinstva.
I to iz dobrih razloga. Znači ne propagiram ništa kontra porodice i roditeljstva, samo apeliram na razum.
Kako kod tinejdžera tako i kod zrelih ljudi. Odgovornost i pristup sa dobrim temeljima.
Slabo ko razmišlja 10-15 godina unaprijed. Nego, daj ti meni dijete, hocu dijete i gotovo. Ko da je dijete biciklo pa ti prahne jedno da nabavis.
Saro, Imal potrebe da pisem kako se slazemo?
pogledom se mi razumijemo!
@superiška, poštujem ...Svako zna svoje. Meni nije bio cilj nikoga ni nagovoriti, a bože sačuvaj etiketirati pogotovo.
Iznijela sam drugu stranu medalje.
Evo mog odgovora ženi takodjer @Marlboro. Dakle, čemu to spinanje? Ustvari otvoreno proturaš nebuloznu tezu i lažeš. Zašto?
duminjo wrote:
Znam i ja primjer gdje ga je covjek sklepo u 75-oj pa sta?
Neću ni pisati sve sta je Tom djetetu falilo zbog toga jer eto ko će njemu zabraniti da u toj dobi se ostvari kao roditelj a dijete ko jebe
I, Sara je napisala svoje misljenje. Nije nikome rekla sta treba da Radi. Cak se, bezveze, sto puta ogradjivala i crtala vam da je to samo njeno misljenje i da, na kraju krajeva, svako moze da Radi sa svojim životom sta hoce. VI se upalili ko kutnjaci i uvrijedjene mlade pa još i napadate ženu samo zbog drugacijeg misljenja. Te vaka te naka
Neko ko 2 stranice u nazad piše postove, nameće stavove i u svakom navodi "to je samo moje mišljenje" je kompleks i to je na granici licemjerstva. Zapravo su to ljudi koji često nisu u stanju prihvatiti tuđe mišljenje, a kad dobiju kritiku obično histerišu i prave dramu.
Također, ne vidim potrebu da s tobom o ovome razgovaram jer ti se uopšte nisam obratio. Sari svakako ne trebaju advokati, jer je sposobna žena.
sve je to individualno. niti svi izgledamo jednako u četrdesetima, niti smo istog zdravstvenog stanja pa je baš blesavo generalizovati i iznositi neutemeljene stavove.
to što neko ima 25 godina ne znači da će imati više strpljenja, vremena, zdravlja i biti u boljoj kondiciji od onoga sa 40.
a i životni vijek se produžio..
MarlboroGold wrote:
Neko ko 2 stranice u nazad piše postove, nameće stavove i u svakom navodi "to je samo moje mišljenje" je kompleks i to je na granici licemjerstva. Zapravo su to ljudi koji često nisu u stanju prihvatiti tuđe mišljenje, a kad dobiju kritiku obično histerišu i prave dramu.
Također, ne vidim potrebu da s tobom o ovome razgovaram jer ti se uopšte nisam obratio. Sari svakako ne trebaju advokati, jer je sposobna žena.
Javni je Forum. Nije tvoj. Nema potrebe da tako pišeš ako se sa nekim ne slazes.
"VI se upalili ko kutnjaci i uvrijedjene mlade pa još i napadate ženu samo zbog drugacijeg misljenja. Te vaka te naka"
Važi i za tebe. Trebamo se uvažavati međusobno.
lmo wrote:sve je to individualno. niti svi izgledamo jednako u četrdesetima, niti smo istog zdravstvenog stanja pa je baš blesavo generalizovati i iznositi neutemeljene stavove.
to što neko ima 25 godina ne znači da će imati više strpljenja, vremena, zdravlja i biti u boljoj kondiciji od onoga sa 40.
a i životni vijek se produžio..
MarlboroGold wrote:
Javni je Forum. Nije tvoj. Nema potrebe da tako pišeš ako se sa nekim ne slazes.
"VI se upalili ko kutnjaci i uvrijedjene mlade pa još i napadate ženu samo zbog drugacijeg misljenja. Te vaka te naka"
Važi i za tebe. Trebamo se uvažavati međusobno.
moonca wrote:
Ne bih se slozila. Mladji su puno aktivniji , vise vremena, paznje , strpljenja imaju- njima je to igra jos uvijke i kroz taj stav vise daju od sebe.
Stariji nakon 40 - stosta vec prosli, okrenuli se karijerama i sta ide uz to.Prilicno stresni, vrijeme kad tijelo pocinje pokazivati slabost-pritisak, secer, masnoca----da, prilicno su ravnosdusni sa radom djece. Dobri su , ophode se sa djecom kao sa odraslom osobom. Moja zapazanja od nekih... nije pravilo naravno
Dosad smo imali mizoginiju na forumu, vrijeme je bilo i za mizopediju...
Iako sam prilično liberalna po stavovima i općenito tolerantna spram tuđih razmišljanja, ovdje ipak povlačim granicu. Mogu (donekle) shvatiti da si ti za sebe izabrala život bez djece, ali da tu filozofiju tako javno propagiraš (na više tema), da je opravdavaš i pritom stalno kritikuješ na razne načine roditeljstvo, iskazuješ skoro pa opipljive elemente odbojnosti prema svemu što simbolizira djecu, roditeljstvo, roditelje i sl., e to zaista ne mogu da shvatim. Pa čak ni da toleriram.
Pliz, nemoj sad kontrirati i govoriti kako sam ja nešto krivo shvatila, jer nisam. Niko neće jedan te isti stav ponavljati stalno (u dužem vremenskom periodu, na različitim temama), ako to zaista i ne misli.
Hani bona, ne rani sa zakljuccima, garant ima neki razlog sto nece da ima djecu. Prvo to treba propitat pa tek onda napadat
duminjo wrote:
Šta bolan vazi zä mene?
Čitaš li ti sebe svegati?
Hvala na potvrdi. Vozdra
Lazes, izmisljas i trpas rijeci drugima u usta. Nerviras se kad te neko poklopi pa onda neke svoje zaključke donosis i lafo ga ti nekome Nesto spustas a na kraju nista ne Kazes samo guras pravo po svom.
Upravi dalje.
SaraFina wrote:Jeste vi djuture s onog bosanskog foruma pa otud netrepeljivost prema meni?
NiJesam nikad tamo obitavala, ali vjerujem da me šefica po dobru pominje.
Ružno vam je tenzije prenositi. Celjo i ja smo u jaranskoj ljubavi godinama i fino sam ja čeljade titami. Pitajte Celju (Stromaguuuuuuuuuuuuuu)
Na mene ne obracaj paznju, udjem nekad pa procitam nesto i napisem komentar koji nema veze sa zadnjih par stranica. A to da ja nekog mrzim, ih, ma biži
SaraFina wrote:Jeste vi djuture s onog bosanskog foruma pa otud netrepeljivost prema meni?
NiJesam nikad tamo obitavala, ali vjerujem da me šefica po dobru pominje.
Ružno vam je tenzije prenositi. Celjo i ja smo u jaranskoj ljubavi godinama i fino sam ja čeljade titami. Pitajte Celju (Stromaguuuuuuuuuuuuuu)
Na mene ne obracaj paznju, udjem nekad pa procitam nesto i napisem komentar koji nema veze sa zadnjih par stranica. A to da ja nekog mrzim, ih, ma biži
Ma ja kad se budem zamarala takvim stvarima isključiću internet. Nego zbog ovog grupisanja bacih opasku
triconja wrote:
Ma ja kad se budem zamarala takvim stvarima isključiću internet. Nego zbog ovog grupisanja bacih opasku
Eee, moja ti, sve ljudima napadaj al im ono u sta vjeruju ne diraj, ako vjeruju da ce dozivjet 90 i da mogu pravit djecu u 60im, pusti ih, ne prave tebi djecu vego sebi
triconja wrote:
Eee, moja ti, sve ljudima napadaj al im ono u sta vjeruju ne diraj, ako vjeruju da ce dozivjet 90 i da mogu pravit djecu u 60im, pusti ih, ne prave tebi djecu vego sebi
triconja wrote:
Cemu diskusije. I oko hrane, odjece, izgleda se ne slazemo -- sta da radimo onda?
triconja wrote:
Cemu diskusije. I oko hrane, odjece, izgleda se ne slazemo -- sta da radimo onda?
Treba pricat o glupim stvarima, kao npr. kako magnus carlsen nako dobro igra saha ili sto ce sebija da se kandiduje za precjednicu
triconja wrote:
Treba pricat o glupim stvarima, kao npr. kako magnus carlsen nako dobro igra saha ili sto ce sebija da se kandiduje za precjednicu