Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
jazzer

#1451 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by jazzer »

DonieBrasco wrote:Vi HDZ hrvati cete biti manji od Sejdic-Finci nakon izbora 2018.
Sejdic-Finci-Covic, tim redoslijedom :)
spreca

#1452 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

Hafis wrote:
Streptokok wrote:
Hafis wrote:Evo i ja sam kontaktirao ured njemačke kancelarke, i dobio višu savjetnicu za dinamiku kancelarijskog propuha, frau GertruDnu Miller.

Kaže mi ona: samo hin jebite i dalje, neće dugo izdurati :D
Hohoho, jebo te pesek, al si ti duhovit.
Neka...miruj mali. Upravo kontaktiram ured Jean-Claude Junckera...da vidim gdje ćemo večeras vani.
ma negdje u mrak...boli vas njonjo vi ste eUropljani :mrgreen:
Hafis

#1453 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

megaman4 wrote:Zahvaljujuci komunjari Covicu i NATO ucenici Kolindi, trajno su naruseni odnosi RBiH i RH.

Sami su krivi za svoju propast.

Hercegovci su dosli glave Hrvatskoj ali to niti vidi Kolinda niti Plenkovic. :-)
Jest, Hewrcegovci. Nagovorili su Hrvatsku da mostom spaja svoj teritorij pred ulazak u Šengen, a Bosance ni krive ni dužne da se bune protiv toga.
Streptokok

#1454 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

Matzan wrote:Koliko su zakukali oko Pelješkog mosta, siguran sam da bi sutra da počne gradnja istog Čović, Borjana, Hafis, dječak sa šibicama, tnnt i njima slični otišli raditi na mobu. Ni užinu ne bi tražili. :mrgreen:
Samo sto bi doktor u onoj crvenoj kosulji bio jos gratis zguzen.
Ricken

#1455 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Ricken »

Šta se ovo EU parlametarci ograđuju od izjava predsjednice Kitarović? Nije valjda zastranila u europskim vrijednostima. Čudan članak jutros u Jutarnjem, kako se ruski uticaj na balkanu širi kroz Hrvatsku i politiku koju vodi gospođa Kitarović. Europa je, navodi Jutarnji list, zabrinuta za unutarnja pitanja s obzirom da je posrnućem Agrokora, Hrvatska potpala pod uticaj Rusije.

Drugim riječima umjesto da se Europa zabrine zbog Kitarovičkinih 10.000 radikaliziranih selefija, više se brinu zbog ruskog uticaja na njihovu članicu.

Jedan vrlo tužan dan, koji zorno pokazuje koliko smo mali i nebitni i koliko se preko naših leđa potkusuruju velike sile, odnosi se na sve južno slavenske narode. Zapadni susjedi se malo klinčili heftu dana, i dobili lijepu lekciju od matice iz Brisela.
tnnt

#1456 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tnnt »

Kejn wrote:
Opetja033 wrote:

Vrh Kleka i Škoji uopšte ne određuju da li je zemlja pomorska ili ne iako pripadaju Bosni. Bosna je već "coastal state" jer ima obalu tj, izlaz na more. Sa obalom imaš pravo i na svoj baseline a pomoću njega i određivanje koliko vode od obale pripada tvojim teritorijalnim vodama. Dakle to je uvjet da bi se država smatrala pomorskom zemljom. Pošto imamo teritorijalne vode odnosno samu obalu imamo i pravo na izlaz na međunarodne vode. Druge države, nemaju pravo svojim teritorijalnim vodama odsjecati teritorijalne vode druge države u svrhu nastojanja te druge države da dođe do međunarodnih voda. U našem slučaju teritorijalne vode HR odsjecaju naše teritorijalne vode od međunarodnih voda. Čak sam i citirao taj članak. Članak 7.stavkla 6 stranica 28. Zakon o moru.
prilično sam siguran da su te gluposti prepisao od pomorskog neplivačkog društva iz Vogošće
može li neki link?
tnnt

#1457 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tnnt »

Mirza007 wrote: Nesreco jedna da si ikada prosao tuda vidio bi da su radovi vec zapoceli prije par godina a Sanaderovi jarani pokupovali zemlju jos puno ranije. Situacija vec duze izgleda nesto kao stoji, stoji pa zaglavi. Uz lijepe izglede da ce tako I ostati. A moze I drugacije. Samo se treba drzati medjunarodnog prava I bice sve ok.
pa da nije došla kriza 2008 most bi bio izgrađen, nebi danas vodili ove besmislene rasprave
kako se onda nije nitko iz Bošnjakistana bunio a već počeli graditi?
zna li tko?
spreca

#1458 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

Ricken wrote:Šta se ovo EU parlametarci ograđuju od izjava predsjednice Kitarović? Nije valjda zastranila u europskim vrijednostima. Čudan članak jutros u Jutarnjem, kako se ruski uticaj na balkanu širi kroz Hrvatsku i politiku koju vodi gospođa Kitarović. Europa je, navodi Jutarnji list, zabrinuta za unutarnja pitanja s obzirom da je posrnućem Agrokora, Hrvatska potpala pod uticaj Rusije.

Drugim riječima umjesto da se Europa zabrine zbog Kitarovičkinih 10.000 radikaliziranih selefija, više se brinu zbog ruskog uticaja na njihovu članicu.

Jedan vrlo tužan dan, koji zorno pokazuje koliko smo mali i nebitni i koliko se preko naših leđa potkusuruju velike sile, odnosi se na sve južno slavenske narode
. Zapadni susjedi se malo klinčili heftu dana, i dobili lijepu lekciju od matice iz Brisela.
Pa tako ti to dodje.....oni te puste u svoje kolo a "ti "odmah hoces da budes glavni kolovodja i vadis maramicu iza pojasa i pocnes da njome vrtis i svima ebes sve po spisku...naravno da to niko nece tolerisati......hrvatska to sad prozivljava jer kad su usli u njima se je napelo govno a oni su mislil da je srce...tako ce biti i sa drugim balkanskim plemenima ...jedino slovenija radi glavom koliko toliko i to im se vidi u odnosu na nas i na sve nove drzave iz soc tora........balkanci su takvi....njih treba stalno jebavati i stalno im napominjati zasto ih jebu da nebi pomislili da su najbolji
spreca

#1459 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

tnnt wrote:
Mirza007 wrote: Nesreco jedna da si ikada prosao tuda vidio bi da su radovi vec zapoceli prije par godina a Sanaderovi jarani pokupovali zemlju jos puno ranije. Situacija vec duze izgleda nesto kao stoji, stoji pa zaglavi. Uz lijepe izglede da ce tako I ostati. A moze I drugacije. Samo se treba drzati medjunarodnog prava I bice sve ok.

pa da nije došla kriza 2008 most bi bio izgrađen
, nebi danas vodili ove besmislene rasprave
kako se onda nije nitko iz Bošnjakistana bunio a već počeli graditi?
zna li tko?
da su babi muda bila bi deda...a da su Kobilindi muda bila bi Ante Pavelic.....samo ti se cini da bi bio izgradjen most.........i sa vama je kao u onom vicu kad je reko daj da te jebem pa cu ti dati mobilni telefon...i veli ona daj telefon a on veli pisi 061 53...... :lol: :lol: a i vama obecali finansije ali da se sa nama dogovorite a kako vidis neide nimalo glatko....2007 su vam receni uslovi za izgradnju a to je prvo razgranicenje onda most
Kejn

#1460 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

tnnt wrote:
Kejn wrote:
Opetja033 wrote:

Vrh Kleka i Škoji uopšte ne određuju da li je zemlja pomorska ili ne iako pripadaju Bosni. Bosna je već "coastal state" jer ima obalu tj, izlaz na more. Sa obalom imaš pravo i na svoj baseline a pomoću njega i određivanje koliko vode od obale pripada tvojim teritorijalnim vodama. Dakle to je uvjet da bi se država smatrala pomorskom zemljom. Pošto imamo teritorijalne vode odnosno samu obalu imamo i pravo na izlaz na međunarodne vode. Druge države, nemaju pravo svojim teritorijalnim vodama odsjecati teritorijalne vode druge države u svrhu nastojanja te druge države da dođe do međunarodnih voda. U našem slučaju teritorijalne vode HR odsjecaju naše teritorijalne vode od međunarodnih voda. Čak sam i citirao taj članak. Članak 7.stavkla 6 stranica 28. Zakon o moru.
prilično sam siguran da su te gluposti prepisao od pomorskog neplivačkog društva iz Vogošće
može li neki link?
Zašta link? Naveo sam ti stranicu po kojoj Bosna ima pravo na suverenitet nad HR teritorijalnim vodama. Znaš valjda engleski...
Point.

#1461 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Point. »

Kad vidim ovo Udruzeno Kmechanje Bojovnika iz BiH bude mi jako drago sto se koci ovaj blesavi projekat mosta. Samo u kost, jer neprocjenjivo je ovo kmechanje.
tnnt

#1462 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tnnt »

Kejn wrote:
Zašta link? Naveo sam ti stranicu po kojoj Bosna ima pravo na suverenitet nad HR teritorijalnim vodama. Znaš valjda engleski...
malo sam zguglao i vidio o čemu se radi, to ti je kad pomorsko društvo iz Vogošće tumači pomorski zakonik
imaš knjigu o ravnim linijama na moru
https://books.google.hr/books?id=iLFeQf ... &q&f=false

vanjske granice teritorijalnog mora se mogu povuči ravnom crtom, tj da neprate striktno kopnenu liniju
radi lakšeg upravljanja, kontrole i slično
kada povučeš ravnu crtu to nesmiješ napraviti na štetu susjedne države i tako joj zatvoriti put ( u Hr slučaju npr. Crnoj Gori)
to znači ama baš nikakve veze sa BiH nema ni sa vašim fantomskim koridorom i pravima na moru
ludih li Bošnjačkih pomorskih stručnjaka :lol: :-) :-)
Maraschino

#1463 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

tnnt wrote: malo sam zguglao i vidio o čemu se radi, to ti je kad pomorsko društvo iz Vogošće tumači pomorski zakonik

vanjske granice teritorijalnog mora se mogu povuči ravnom crtom, tj da neprate striktno kopnenu liniju
kada povučeš ravnu crtu to nesmiješ napraviti na štetu susjedne države i tako joj zatvoriti put ( u Hr slučaju npr. Crnoj Gori)
to znači ama baš nikakve veze sa BiH nema ni sa vašim fantomskim koridorom i pravima na moru
Haj sada ne kmeci vise.
Idi istovari jos dva kamiona pijeska da mislimo da radite most.
tnnt

#1464 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tnnt »

Maraschino wrote:
Haj sada ne kmeci vise.
Idi istovari jos dva kamiona pijeska da mislimo da radite most.
ne kmečim nimalo, samo sam došao na klix nakon dugo vremena da se malo zabavim na račun Bošnjačkih pomoraca i stručnjaka :D
cirkus živi :lol:
512MB

#1465 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

tnnt wrote:
Kejn wrote:
malo sam zguglao i vidio o čemu se radi, to ti je kad pomorsko društvo iz Vogošće tumači pomorski zakonik

kada povučeš ravnu crtu to nesmiješ napraviti na štetu susjedne države
i tako joj zatvoriti put ( u Hr slučaju npr. Crnoj Gori)
Sto je najbolje, sam si seb dao odgovor, jos damo da skontas sta si naskrabao :-)
Kejn

#1466 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

tnnt wrote:
Kejn wrote:

? Kakve veze ima ovo što si naveo sa činjenicom da su teritorijalne vode BiH odvojene od međunarodnih HR teritorijalnim vodama?
Last edited by Kejn on 14/09/2017 22:59, edited 1 time in total.
tnnt

#1467 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tnnt »

512MB wrote: Sto je najbolje, sam si seb dao odgovor, jos damo da skontas sta si naskrabao :-)
malo prouči knjigu i šta znače straight baselines
put nesmiješ zatvoriti zemlji ravnanjem morskih granica koja već ima izlaz na otovreno more
valjda ti je sada malo jasnije
tnnt

#1468 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tnnt »

Kejn wrote:
I kakve veze ima ovo što si naveo sa onim o čemu mi govorimo?
ti si mi citirao pomorski zakonik i dao članak
prouči prvo šta su straight baselines

6.
The system of straight baselines may not be applied by a State in
such a manner as to cut off the territorial sea of another State from the high
seas or an exclusive economic zone
512MB

#1469 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

tnnt wrote:
Kejn wrote:
I kakve veze ima ovo što si naveo sa onim o čemu mi govorimo?
ti si mi citirao pomorski zakonik i dao članak
prouči prvo šta su straight baselines

6.
The system of straight baselines may not be applied by a State in
such a manner as to cut off the territorial sea of another State from the high
seas or an exclusive economic zone
Covjece sam sebe pobijas argumentima :D de ti to malo bolje rastabori na inglisch. To sa ravnim linijama sam objasnio 15 stranica nazad.
tnnt

#1470 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tnnt »

512MB wrote: Covjece sam sebe pobijas argumentima :D de ti to malo bolje rastabori na inglisch. To sa ravnim linijama sam objasnio 15 stranica nazad.
ajmo ovako, ako Hrvatska napusti te ravne linije i njezino teritorijalno more prati striktno kopnenu crtu
znači li to da članak 6 u pomorskom zakoniku više ne vrijedi jer nema više ni famoznih straight baselines?
naravno da da, ima li u tom slučaju BiH izlaz na otvoreno more, naravno da ne
jer je pomorski zakonik vrlo jasan po tom pitanju
svaka zemlja ima pravo na 12 milja teritorjalnog mora, u slučaju da su dvije zemlje na malom području
izračunava se crta sredine od svake najbliže obale
Kejn

#1471 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

tnnt wrote:
512MB wrote: Covjece sam sebe pobijas argumentima :D de ti to malo bolje rastabori na inglisch. To sa ravnim linijama sam objasnio 15 stranica nazad.
ajmo ovako, ako Hrvatska napusti te ravne linije i njezino teritorijalno more prati striktno kopnenu crtu
znači li to da članak 6 u pomorskom zakoniku više ne vrijedi jer nema više ni famoznih straight baselines?
svaka zemlja ima pravo na 12 milja teritorjalnog mora, u slučaju da su dvije zemlje na malom području
Hrvatska ne može napustiti sistem ravnih linija jer je iste nasljedila od Jugoslavije. Sistem ravnih linija je upravo korišten na Pelješcu kako bi se izračunale teritorijalne vode BiH i HR...

Al fkt. ne mogu da vjerujem da si Hrvat a tolika amaterčina za pomorsko pravo :lol:
Last edited by Kejn on 14/09/2017 23:30, edited 1 time in total.
512MB

#1472 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

tnnt wrote:
Svaka zemlja ima pravo na NESMETANI koridor do medjunarodnih voda. To sta je "NESMETANI koridor" smeta hrvatskoj :wink:
tnnt

#1473 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tnnt »

Kejn wrote: Hrvatska ne može napustiti sistem ravnih linija jer je iste nasljedila od Jugoslavije. Sistem ravnih linija je upravo korišten na Pelješcu kako bi se izračunale teritorijalne vode BiH i HR...
to je bio samo primjer, naravno da može napustiti ravne linije
ali i naravno da neće, jer bi bilo na njezinu štetu a i teritorijalno more bi išlo cik cak tamo vamo
neznam da su se koristile tamo, moguće i da jesu
da nebi svaka uvala granicu napravila poput oštrica na pili
moja poanta je da koristite totalno krivo članak 6 u svojim argumentima za nekim koridorom 8)
Last edited by tnnt on 14/09/2017 23:36, edited 1 time in total.
tnnt

#1474 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tnnt »

512MB wrote: Svaka zemlja ima pravo na NESMETANI koridor do medjunarodnih voda. To sta je "NESMETANI koridor" smeta hrvatskoj :wink:
čovjeće na hr forumu sam ima 10 god aktivan na temi Hr Slo spora, tako da se mogu samo nasmijati na tu tvoju tezu
imate pravo neškodljivog prolaza ostalo su bajke iz Vogošće :D
haha
tnnt

#1475 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tnnt »

odoh
lipi snovi :zzzz:
Post Reply