Jedete li svinjetinu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Jedete li svinjetinu?

Da
57
61%
Ne
37
39%

Total votes: 94

hAZNADAR

#1451 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by hAZNADAR »

zunazu wrote:
hAZNADAR wrote:
zunazu wrote:
Lov na balijske nakaze bez ikakvog stava u životu, bez morala i identiteta. Cigani su za balije gospoda.
Jel ti to ozbiljno?
Naravno, Cigani su za balije teška gospoda. Pod balije mislim na ove sa muslimanskim imenima koji u konkretnom slučaju prodaju i jedu krmetinu. Ono ne zna šta je, ko je, odakle je, kad je, zašto je, dokle je, niti ga zanima. To ti je balija. Obrazovanje - ništa, moral - ništa, karakter - ništa, stav - ništa, ponos - ništa. Ko govedo kad pustiš niz livadu. Eto to je balija.
E svasta sam do sada cuo na svoj racun na forumu ali ovakvo sto jos nisam. :|
Sve kontam ironija,... nisi dobar u glavi nikako, suvisno ti ista reci.
Svasta
Last edited by hAZNADAR on 12/03/2018 19:04, edited 1 time in total.
irac300

#1453 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by irac300 »

'ebo me svak ako ovaj @Žerard nije Fatmir lično. Ovakve bljuvotine sam samo iz njegovih usta čuo.
Streptokok

#1454 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

kakavdanakneiskustvu wrote:
animals wrote:Nije bitno sta ko jede...
njegov problem..
makar jeo i crve..
problem je kad se bez osnove pljuje po nekoj hrani,
samo zato sto tebi to vjera brani..i onda je to smece i sta ja znam vec ne...
treba iskreno reci, ne jedem iz vjerski razloga, a nek jede ko hoce...
a ne pljuvati i ljude iz svoje vjere koji to nekada i jedu...
njihov problem..

a ti sto kao zbog vjere ne jedu svinjetiu vjerovatno redovno piju alkohol.posjecuju kladionicu,švaleraju se,psuju boga,mozda malo i droge,ali svinjetina jok.oni su vjernici
ako ti neko opali jedan šamar, po tvojoj logici kad je već jedan biće ti svejedno ako ti opali još neki pa da te onda malo nogama izgaza. jesi skontao poentu?
kakavdanakneiskustvu

#1455 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

zunazu wrote:
hAZNADAR wrote:
zunazu wrote:Tema neodoljivo podsjeca na Fatmirov lov.
Lov na balijske nakaze bez ikakvog stava u životu, bez morala i identiteta. Cigani su za balije gospoda.
Jel ti to ozbiljno?
Naravno, Cigani su za balije teška gospoda. Pod balije mislim na ove sa muslimanskim imenima koji u konkretnom slučaju prodaju i jedu krmetinu. Ono ne zna šta je, ko je, odakle je, kad je, zašto je, dokle je, niti ga zanima. To ti je balija. Obrazovanje - ništa, moral - ništa, karakter - ništa, stav - ništa, ponos - ništa. Ko govedo kad pustiš niz livadu. Eto to je balija.
Bodkin wrote:Aha, nema veze sto su pisane u pustinjskim vrrmenima i za pustinjske ljude
Ljudi su nešto napisali i ostavili, a šta će za tobom ostati? Ništa. Praznina. Nula.

Ali ti ipak nađi njima manu, reci da su glupi, pustinja, ovo, ono... jer to je lijek tvojoj napaćenoj duši.
kakavdanakneiskustvu wrote:a ti sto kao zbog vjere ne jedu svinjetiu vjerovatno redovno piju alkohol
kakavdanakneiskustvu wrote:ta ista vjera zabranjuje i alkohol pa mnogima to nije problem u velikim količinama konzumirati
Alkohol, preciznije opijanje ili intoksikacija (gdje možeš uvrstiti sva sredstva koja mijenjaju stanje uma, kao npr droga) se pominje u Kur'anu kao pojava koja donosi i dobro čovjeku, ali puno više lošeg, te se kao takvo ne preporučuje.

Svinjetina se zbog zdravstvenih i higijenskih razloga ne preporučuje ni od kršćanstva, ni od islama, ni od judaizma. Neke ortodoksne crkve zabranjuju svinjetinu.

Blablatorima koji stalno vagaju nečiju vjeru na način - eto može alkohol, a ne može svinjetina - ne razumiju suštinu, ili možda ne žele da je razumiju. Samo demagogija od jutra do mraka.
hAZNADAR wrote:konzumiranje svinjetine je dobar nacin da covjek selektira krug prijatelja i lako odhebe sve koji te hvale ili mrze konto toga.
Da, to je način da od prijatelja napraviš neprijatelje jer nemaš karaktera. :D

Čak i životinje biraju šta će jesti. Osim svinja. :lol:
Zejnep wrote:Mene vise zanima sto ljudima smeta ako neko ne jede svinjetinu? Ili bilo sra drugo iz bilo kog razloga?
Smeta im zato što im teško pada kad neko ima neke mjere u životu, kad koristi razum koji mu je podaren, jer najlakše je biti kao životinja i srljati bez kontrole i obraza.[/quote]

eto dobili smo novi pojam,oni koji prodaju i jedu svinjsko meso a zovu se npr. mirsad su ološ
kakavdanakneiskustvu

#1456 Re: Jedete li svinjetinu?

Streptokok wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
animals wrote:Nije bitno sta ko jede...
njegov problem..
makar jeo i crve..
problem je kad se bez osnove pljuje po nekoj hrani,
samo zato sto tebi to vjera brani..i onda je to smece i sta ja znam vec ne...
treba iskreno reci, ne jedem iz vjerski razloga, a nek jede ko hoce...
a ne pljuvati i ljude iz svoje vjere koji to nekada i jedu...
njihov problem..

a ti sto kao zbog vjere ne jedu svinjetiu vjerovatno redovno piju alkohol.posjecuju kladionicu,švaleraju se,psuju boga,mozda malo i droge,ali svinjetina jok.oni su vjernici
ako ti neko opali jedan šamar, po tvojoj logici kad je već jedan biće ti svejedno ako ti opali još neki pa da te onda malo nogama izgaza. jesi skontao poentu?

niđe veze poređenje
animals

#1457 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by animals »

irac300 wrote:'ebo me svak ako ovaj @Žerard nije Fatmir lično. Ovakve bljuvotine sam samo iz njegovih usta čuo.
I ja se cudim da postoji osoba koja vise mrzi svinju od njega na planeti.. :D
cuj, cak sve zivotinje biraju sta ce jesti osim svinje...
e zunazu, prolupao si od mrznje prema jadnoj svinji..
iako u sustini ti zivotinje koje volis koljes i jedes, kao i mi koji volimo svinju,
tu ljubav izrazavamo tako sto je zakoljemo i pojedemo...
a sto ti je ljubav :D
triconja

#1458 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

animals wrote:
irac300 wrote:'ebo me svak ako ovaj @Žerard nije Fatmir lično. Ovakve bljuvotine sam samo iz njegovih usta čuo.
I ja se cudim da postoji osoba koja vise mrzi svinju od njega na planeti.. :D
cuj, cak sve zivotinje biraju sta ce jesti osim svinje...
e zunazu, prolupao si od mrznje prema jadnoj svinji..
iako u sustini ti zivotinje koje volis koljes i jedes, kao i mi koji volimo svinju,
tu ljubav izrazavamo tako sto je zakoljemo i pojedemo...
a sto ti je ljubav :D
Povezivanje ugodnog sa korisnim, tovis hajvan riljajuci po prirodi i uzivas u plodovima svog rada :lol:
jeza u ledja

#1459 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by jeza u ledja »

zunazu wrote:BLabla
:lol: :lol: :lol:

Ne kontaju ljudi kaes sustinu? :lol:
Pucaju demagogiju. :lol:

Ti mora da si ironican. Drugog objasnjenja nema.

I cemu ova mrznja prema svinjama kao zivotinjama? Je li ko primjetio i ovaj kulturni fenomen? Ono, "svinja u Teheranu". :D
Hajd shvatam pricu svinja prljava zivotinja, bolescuge, i to, ali neki ljudi haman misle da trebaju mrziti svinje, ko da su svinje mrski neprijatelji Islama, sta li? :-)
piupiu

#1460 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by piupiu »

Prasad su slatka i pametna, imaju empatiju, osjećaju, imaju jezičke sposobnosti, saradjuju s drugim životinjama, rješavaju probleme, sanjaju, pametnija su od cuke, odazivaju se na ime, imaju super pamćenje, znaju da idu na klanje, skiče...

Image

Samo kažem. :oops:
kakavdanakneiskustvu

#1461 Re: Jedete li svinjetinu?

što reče čini mi se nas crni labus,ostale životinje su valjda sve redom čiste,uredne,svaki dan se po nekoliko puta kupaju
jeza u ledja

#1462 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by jeza u ledja »

Da, svinje i koze su poprilicno pametne zivotinje, za razliku od krava, ovaca i piPladi.

Plus ima neka fora da su svinjski unutrasnji organi dosta slicni nasim. Postoje neke price da ce se u buducnosti presadjivati neki organi iz svinja u ljude. :o

Kad smo toliko slicni, mozda i ima smisla da se ne jedu, ko sto nikad ne bi jeo majmune. :-?
jeza u ledja

#1463 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by jeza u ledja »

kakavdanakneiskustvu wrote:što reče čini mi se nas crni labus,ostale životinje su valjda sve redom čiste,uredne,svaki dan se po nekoliko puta kupaju
Onda je najbolje jesti macke. :run:

:D
insomnia78

#1464 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:što reče čini mi se nas crni labus,ostale životinje su valjda sve redom čiste,uredne,svaki dan se po nekoliko puta kupaju
Onda je najbolje jesti macke. :run:

:D
:lol:
uglavnomja

#1465 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by uglavnomja »

jeza u ledja wrote:Da, svinje i koze su poprilicno pametne zivotinje, za razliku od krava, ovaca i piPladi.

Plus ima neka fora da su svinjski unutrasnji organi dosta slicni nasim. Postoje neke price da ce se u buducnosti presadjivati neki organi iz svinja u ljude. :o

Kad smo toliko slicni, mozda i ima smisla da se ne jedu, ko sto nikad ne bi jeo majmune. :-?
"U Kliničkom centru Srbije u utorak je, prvi put u ovom dijelu svijeta, urađena popravka jednog od četiri srčana zaliska biološkim materijalom od tankog crijeva specijalno uzgajane svinje, koja se u svijetu, i to u svega nekoliko najrazvijenijih zemalja, primjenjuje od prije godinu dana. Specifično je to što je u pitanju zalistak koji se rijetko kad “kvari”, a dosadašnje metode: ugradnja mehaničke ili biološke valvule, u ovakvim slučajevima su neadekvatne i praćene brojnim komplikacijama."

http://zdravlje.eu/2015/05/13/srcani-za ... va-svinje/
animals

#1466 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by animals »

Ne, patke se najvise kupaju...
od kopneni..ribe nisu u konkurenciji..
ostali, samo kad pokisnu :D
jeza u ledja

#1467 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by jeza u ledja »

Dobro haj necemo sad detaljisat :D
triconja

#1468 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

piupiu wrote:Prasad su slatka i pametna, imaju empatiju, osjećaju, imaju jezičke sposobnosti, saradjuju s drugim životinjama, rješavaju probleme, sanjaju, pametnija su od cuke, odazivaju se na ime, imaju super pamćenje, znaju da idu na klanje, skiče...

Image

Samo kažem. :oops:
Zamisli krmka drzat ko cuku i vodat ga na kanafu, kakvu bi to pometnju izazvalo :lol: :lol: :lol:
triconja

#1469 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

uglavnomja wrote:
jeza u ledja wrote:Da, svinje i koze su poprilicno pametne zivotinje, za razliku od krava, ovaca i piPladi.

"U Kliničkom centru Srbije u utorak je, prvi put u ovom dijelu svijeta, urađena popravka jednog od četiri srčana zaliska biološkim materijalom od tankog crijeva specijalno uzgajane svinje, koja se u svijetu, i to u svega nekoliko najrazvijenijih zemalja, primjenjuje od prije godinu dana. Specifično je to što je u pitanju zalistak koji se rijetko kad “kvari”, a dosadašnje metode: ugradnja mehaničke ili biološke valvule, u ovakvim slučajevima su neadekvatne i praćene brojnim komplikacijama."

http://zdravlje.eu/2015/05/13/srcani-za ... va-svinje/
Zakolje krmka i presadi ti taj dio a ostalo te ceka u ledari kad izadjes da mores iskonzumirat da se bolje primi :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#1470 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by insomnia78 »

Sacekala bi te braca s kalašima. U vjeri nema prisile kae
piupiu

#1471 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by piupiu »

triconja wrote:Zamisli krmka drzat ko cuku i vodat ga na kanafu, kakvu bi to pometnju izazvalo :lol: :lol: :lol:
Kako gdje. :D :lol:

moonca

#1472 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

Mislis da ne drze.Prosle sednice sam vidjela, par u kolicima za bebe, dva mala gica se sepure. Narod slika, dirka ih--slikala sam 'eh al izbrisala :-)
insomnia78

#1473 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by insomnia78 »

moonca wrote:Mislis da ne drze.Prosle sednice sam vidjela, par u kolicima za bebe, dva mala gica se sepure. Narod slika, dirka ih--slikala sam 'eh al izbrisala :-)
Drze tu. De ga vodaj po šeheru
arzuhal

#1474 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by arzuhal »

Niko hrabrije, drčnije i ponosnije na svijetu ne jede svinjetinu kao Bošnjo. Svinje kada bi umjele i znale, digle bi spomenik takvima i opet ne bi odale dovoljnu počas'...Ali to je samo moje skromno mišljenje :mrgreen:
moonca

#1475 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

insomnia78 wrote:
moonca wrote:Mislis da ne drze.Prosle sednice sam vidjela, par u kolicima za bebe, dva mala gica se sepure. Narod slika, dirka ih--slikala sam 'eh al izbrisala :-)
Drze tu. De ga vodaj po šeheru
Zimi moze, odjeca kao za cuke, neka kapa :-) i tako .... :lol: :lol:
Locked