AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
ke_ma

#1451 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by ke_ma »

ke_ma wrote:
Pa nominalno 19 jeste vece od 17, ali sve ostalo je nidje veze, vidila bosanska sirotinja da je u UK 20%, pa mora da je do toga njihova razlika u standardu i BDP-u... I tako nadjosmo carobnu formulu za prosperitet....
Je li 7 veće od 17..
O čemu uopšte pričamo,kod njih su cijene iste i 2017 i 1992 godine,veće plate,standard koji mi nikada nećemo dočekati..
A bošnjo,šta zna bošnjo osim dizati cijene,akcize,pdv..
Da prostis, ista ta hebena vlastela DA HOCE naguzit svoje stranacke ahbabe, mogla bi godisnje inkasirati MILIJARDU vise iz sivih tokova koje sada tolerisu, jer im gurnu 10-20% te sume u stranke...
Tu je čitav problem jer neće..
Lakše je proglasiti diktaturu,uvesti akcize,veće ovo,veće ono..
Fuj,gadi mi se ova država,odnosno šup*k
BarbaDue

#1452 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by BarbaDue »

Ako je u pitanju IKEA evo i po marke od mene. Štae problem!?
ke_ma

#1453 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by ke_ma »

BarbaDue wrote:Ako je u pitanju IKEA evo i po marke od mene. Štae problem!?
Problem je što dotična gospoja izvali da je ikea dobra za žene,a šta ćemo mi muški...plaćaćemo više gorivo a ikea nije dobra za nas :D
BarbaDue

#1454 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by BarbaDue »

Ma sta me briga. Samo nek nam IKEA dodje! Evo i marka titami!
Itsoktobealone

#1455 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Itsoktobealone »

ke_ma wrote:
70% toga što si nabrojao je u interesu RS-a. Pogotovo izvozi u navedenim državama iz navedenih kategorija. Tako da reci da tu nema interes entiteta je pogrešno. Al' stoji, Šarović radi dobar posao jer sve to čini jednu državu; našu Bosnu i Hercegovinu.

@Prpa.ba je fino neke stvari objasnio al' su sve te stvari nadolazeće. Prvo smanjiti porezno opterećenje pa onda misliti na kresanje javnog sektora i šta sve ne.

EDIT: Mogu vam reći poprilično sigurno da povećanje PDV-a neće biti sad za sad. Pogotovo ne 21, 23 ili 25% kako nekolicina pretpostavlja. Ako se ikad desi da dođe do nekog povećanja to će biti 19,5% što je dodatnih 500-600KM miliona na godišnjem nivou koliko Vlada procjenjuje da bi joj dodatno trebalo (barem je ovako bilo u vremenu kad sam ja konsultovao dotične). Također, treba znati da je BiH država sa najmanjom VAT na Balkanu (i u EU isključujući Luksemburg).
Nemoj,molin te da ovaj šup*k uopšte nazivaš državom..
Ovaj šup*k je samo privatna prćija vladajućih oligarhija.
Ovaj šup*k je od neki dan postao i diktatura i za koji qurac uzimate hebeni Balkan za poređenje bilo čega..
Zašto ne uzmete hebenu Njemački i uporedite koliko joj je PDV,kolika je prosječna plata,kopaju li ljudi u kontejnerima..
Je li tebi jasno čovječe da hebena Njemačka ima HARTZ 4,odnosno socijalnu zaštitu koja obezbjeđuje svakom njenom stanovniku život dostojan
čovjeka..
Kad već praviš neke usporedbe,reci mi šta ima ovaj šup*ak od države,ima li takvo nešto..
Ima,ali u qurcu..Ima samo povećanje onih koji krpe kraj sa krajom jer su ih u takav položaj gurnuli upravo oni koji sjede na čelu nečega što
si ti nazvao državom..
Pun mi je qurac takvih nekih pametnjakovića i njihovih usporedbi ali samo sa državama koje su u istom ili sličnom sra*u
U čemu je problem prijatelju? Ovo je moja država kakva god da je. Ja nemam druge.
Moja konatacija da Bosna ima najmanji PDV je bila u smislu da se sigurno u budućnosti može očekivati veći PDV kao dio "procesa integrisanja" u EU. Ništa više, ništa manje.
Osim toga, ima ova država puno većih i težih problema nego PDV.
JThomas

#1456 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

a usklađivanje svega ostalog osim nameta će u idućoj fazi. koja nikad neće doći.
walk_M-A-N

#1457 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by walk_M-A-N »

Da imamo normalno razumijevanje države, uvođenje akciza za autoput bi bila veleizdaja, velika šteta državi.
Isto kao što je bio jedan PDV na sve, zamisli PDV na hljeb i mlijeko.
Ne znam je li gore ono opravdavanje Terzić, Hurtić ili ove gluposti da „ima većih problema“ od iznosa PDV.

Kao da Tito nije mogao uraditi isto, uvesti akcize ili uzeti kredite i dati strancima da grade najmoderniji autoput. Mogao je, ali to je protiv zdrave pameti i ekonomske logike. A „mi“ osiguraj pare iz kredita, onda javni poziv pa ko ae javi, Slovenci, Turci, Kazahstan, Kina, Austrija..

Rezultat je da narod plaća autoput, da radi ogromnih troškova putarina pokriva samo njihov dio, pa na kraju ispada da bh. radnik plaća Čehu i Mađaru da koristi put. Kako bi mogao bez zaustavljanja doći do mora, da ne ostane ni ono pola KM za toalet.
Jer je, koliko puta ponoviti, autoput neisplatan. Trošak. Luksuz. I neće donijeti fabrike.

Nakon ove vijesti, u svim firmama ide nova kalkulacija troškova. I logično poskupljenja svega.

I još gore, da akcize budu osnov za novi kredit za tekuću potrošnju. Neopisivo drsko. Pljačka.
Ja recimo mislim da je štetna priča ovih zagovornika liberalnog kapitalizma da treba oslabiti pa urušiti državu, privatizirati, smanjiti plate i slično. Manipuliraju prosjekom plata umjesto da se gledaju plate po radnim mjestima. I stvaraju lažni sukob „realni-imaginarni“, sve u cilju haosa. Znam gdje VSS zaposlenik u državnoj službi im 1.100 a u NVO 1.500 KM. Samo gledati po radnim mjestima, od čistačice naviše.

Problem je drugi: stranačko upravljanje, postavljanje, naguravanje i višak.
Kada se uzmu brojevi od recimo 2005 godine do danas, vidi se veliki porast zaposlenih. To su nepotrebni na koje odlaze krediti. Broj djece pada a nastavnika raste. Previše policije a rezultat tanak. Uprava isto porast.
Dakle, na početku i na kraju problema je isto, stranke i stranački tajkuni koji uzimaju sebi a da bi to mogli raditi podmiruju i oko sebe. Samo se to plaća kreditom.
A krediti pokrivaju i ove što ih pravdaju na forumu i u medijima.

I usput, taj kredit koji izglasaše Sda, Sbb, Hdz, Hdz 90 spašava Snsd i Dodika. Samo stranačka sloga Snsd spašava. Veleizdaja.
Mohamad Sissoko

#1458 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Mohamad Sissoko »

walk_M-A-N wrote:
Kao da Tito nije mogao uraditi isto, uvesti akcize ili uzeti kredite i dati strancima da grade najmoderniji autoput. Mogao je, ali to je protiv zdrave pameti i ekonomske logike.
Jest vala, odlučio se na bunkere od 4 milijarde.
drndalo

#1459 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by drndalo »

Mohamad Sissoko wrote:
walk_M-A-N wrote:
Kao da Tito nije mogao uraditi isto, uvesti akcize ili uzeti kredite i dati strancima da grade najmoderniji autoput. Mogao je, ali to je protiv zdrave pameti i ekonomske logike.
Barem su ih gradili nasi gradjevinci, nismo morali uzeti 580 turaka da nam armiraju beton...
Mohamad Sissoko

#1460 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Mohamad Sissoko »

Milton Friedman im zavidio.
drndalo

#1461 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by drndalo »

Mohamad Sissoko wrote:Milton Friedman im zavidio.
Dal su Ameri uvozili kineze da im grade silose za nuklearne rakete?
zrakomlat

#1462 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zrakomlat »

walk_M-A-N wrote:Da imamo normalno razumijevanje države, uvođenje akciza za autoput bi bila veleizdaja, velika šteta državi.
Isto kao što je bio jedan PDV na sve, zamisli PDV na hljeb i mlijeko.
Ne znam je li gore ono opravdavanje Terzić, Hurtić ili ove gluposti da „ima većih problema“ od iznosa PDV.

Kao da Tito nije mogao uraditi isto, uvesti akcize ili uzeti kredite i dati strancima da grade najmoderniji autoput. Mogao je, ali to je protiv zdrave pameti i ekonomske logike. A „mi“ osiguraj pare iz kredita, onda javni poziv pa ko ae javi, Slovenci, Turci, Kazahstan, Kina, Austrija..

Rezultat je da narod plaća autoput, da radi ogromnih troškova putarina pokriva samo njihov dio, pa na kraju ispada da bh. radnik plaća Čehu i Mađaru da koristi put. Kako bi mogao bez zaustavljanja doći do mora, da ne ostane ni ono pola KM za toalet.
Jer je, koliko puta ponoviti, autoput neisplatan. Trošak. Luksuz. I neće donijeti fabrike.

Nakon ove vijesti, u svim firmama ide nova kalkulacija troškova. I logično poskupljenja svega.

I još gore, da akcize budu osnov za novi kredit za tekuću potrošnju. Neopisivo drsko. Pljačka.
Ja recimo mislim da je štetna priča ovih zagovornika liberalnog kapitalizma da treba oslabiti pa urušiti državu, privatizirati, smanjiti plate i slično. Manipuliraju prosjekom plata umjesto da se gledaju plate po radnim mjestima. I stvaraju lažni sukob „realni-imaginarni“, sve u cilju haosa. Znam gdje VSS zaposlenik u državnoj službi im 1.100 a u NVO 1.500 KM. Samo gledati po radnim mjestima, od čistačice naviše.

Problem je drugi: stranačko upravljanje, postavljanje, naguravanje i višak.
Kada se uzmu brojevi od recimo 2005 godine do danas, vidi se veliki porast zaposlenih. To su nepotrebni na koje odlaze krediti. Broj djece pada a nastavnika raste. Previše policije a rezultat tanak. Uprava isto porast.
Dakle, na početku i na kraju problema je isto, stranke i stranački tajkuni koji uzimaju sebi a da bi to mogli raditi podmiruju i oko sebe. Samo se to plaća kreditom.

I usput, taj kredit koji izglasaše Sda, Sbb, Hdz, Hdz 90 spašava Snsd i Dodika. Samo stranačka sloga Snsd spašava. Veleizdaja.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
zrakomlat

#1463 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zrakomlat »

Image
zippoo87

#1464 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

Mohamad Sissoko wrote:
walk_M-A-N wrote:
dragi Muhamede...ode ti u neku tacku skroz
evo da izbacimo sta se gradilo,hajde da vidimo kojim je parama Tito gradio...vlastitim ili kreditima ?

evo neka ovi nasi naprave javne hale (WC) iz nasih sredstava,ja cu biti presretan a da ne pricamo o necemu skupljem
95% gradova ni javnu halu nema...da nema trznih centara,ne bi imao gdje u wc otici
drndalo

#1465 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by drndalo »

Samo vi njoj zavidite, sace imat 1997 prijatelja... Ma sta 1997, 19970!
cvrčak_na_hedonizmu

#1466 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

walk_M-A-N wrote: Dakle, na početku i na kraju problema je isto, stranke i stranački tajkuni koji uzimaju sebi a da bi to mogli raditi podmiruju i oko sebe. Samo se to plaća kreditom.

Imamo sa jedne strane "drzavnicki potez" Bakira u Beogradu i logiku nek' im je reko' ( a u sustini potpuno nebitna reakcija, jer drugog konkretnog djelovanja nema ) i spasavanje krmeta iz Laktasa preko akciza ( Federacija je bolja sto se tice finansija od Sumske ), jer kad se male ruke sloze, sve se moze.

Znaci imamo potpunu nebulozu pa umjesto da jebemo Dodika putem blokiranja akciza mi imamo Bakirovu izjavu "nek' im je reko'" i konkretno djelo veleizdaje u Predstavnickom Domu.

Sto nije sutio u Beogradu i sad ih sjebo za akcize ili nek im je reko u Beogradu, a onda zakucao sa akcizama. Odgovor je vrlo prost, u ovom trenutku SDA = Dodik, isto govno kada se sve sabere i oduzme. Ruka ruku mije. Fahro je u istom kosu sa navedenim govnarima.

Forumske podguzne muhe ne treba ni uzimati u obzir. Da im nije SDA sada bi negdje cuvali krave ili bi krali po Italiji. Maksimalni domet portir i to nocna smjena, da ih ne gledaju ljudi.
Fudo387

#1467 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Fudo387 »

zippoo87 wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
walk_M-A-N wrote:
dragi Muhamede...ode ti u neku tacku skroz
evo da izbacimo sta se gradilo,hajde da vidimo kojim je parama Tito gradio...vlastitim ili kreditima ?

evo neka ovi nasi naprave javne hale (WC) iz nasih sredstava,ja cu biti presretan a da ne pricamo o necemu skupljem
95% gradova ni javnu halu nema...da nema trznih centara,ne bi imao gdje u wc otici
Kojim je parama Tito gradio?
E pa stvarno.
Tito ekonomski mag.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1468 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Tomahawk11 »

Pojeo je vuk magarca već, 8 milijardi su spiskali, daj sad nove akcize.
Pa će opet za 5-6 godina novi namet, opet će biti šupljih džepova, opet ćemo imati novih 20 km autoputa....nema nafake sa lopovima.
cvrčak_na_hedonizmu

#1469 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Tomahawk11 wrote:Pojeo je vuk magarca već, 8 milijardi su spiskali, daj sad nove akcize.
Pa će opet za 5-6 godina novi namet, opet će biti šupljih džepova, opet ćemo imati novih 20 km autoputa....nema nafake sa lopovima.
Nije do lopova, do naroda je koji ocito ima problem sa cinjenicom da bi i on krao da je na mjestu politicara, al ne moze :(

Gledajuci oko sebe, nisam daleko od istine. Kvarna smo roba.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1470 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Tomahawk11 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Tomahawk11 wrote:Pojeo je vuk magarca već, 8 milijardi su spiskali, daj sad nove akcize.
Nije do lopova, do naroda je koji ocito ima problem sa cinjenicom da bi on krao da je na mjestu politicara, al ne moze :(

Uzročno-posljedična veza, slažem se.
Tačno fali neki Džipalo Junuz da ovo sve resetuje.
cvrčak_na_hedonizmu

#1471 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Tomahawk11 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Nije do lopova, do naroda je koji ocito ima problem sa cinjenicom da bi on krao da je na mjestu politicara, al ne moze :(

Uzročno-posljedična veza, slažem se.
Tačno fali neki Džipalo Junuz da ovo sve resetuje.
Ima jos realnih rjesenja tipa neutronske bombe, epidemije kolere ili kakvog direktnog sudara sa kometom. Mislim da bi pomoglo. Zapravo sam siguran u to :oops:
walk_M-A-N

#1472 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by walk_M-A-N »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Imamo sa jedne strane "drzavnicki potez" Bakira u Beogradu i logiku nek' im je reko' ( a u sustini potpuno nebitna reakcija, jer drugog konkretnog djelovanja nema ) i spasavanje krmeta iz Laktasa preko akciza ( Federacija je bolja sto se tice finansija od Sumske ), jer kad se male ruke sloze, sve se moze.

Znaci imamo potpunu nebulozu pa umjesto da jebemo Dodika putem blokiranja akciza mi imamo Bakirovu izjavu "nek' im je reko'" i konkretno djelo veleizdaje u Predstavnickom Domu..
Svaki dan imamo izvještavanje šta je koji političar REKAO. Potpuno nebitno. Takva je izjava u Beogradu.
To šta je ko rekao služi da zaboravimo šta je ko URADIO. Pod navalom besmislenih izjava ne gledamo bitno.

A bitno je da su Bakir, Fahro, Dragan spasili Mileta, opet. Jer je, koliko se sjećam, i prošli put Bakir dogovorio MMF kredit u nekoj kafani.
Kredit se nažalost mora vratiti i to sa kamatama. To je alarmantno, uzimati kredite da vratiš prošle, koje je uzeo tvoj stranački kolega tajkun.
Sve može, pa i pomoć RS-u samo da se raspodijele pare za autoput po B/H linijama i da se uzme novi MMF kredit. Koji se troši na nepotrebni višak zaposlenih u javnim organima i brojne pljačke i izvlačenje para „po zakonu“.

PS Bez tvrdnje da je to rješenje, nade polažem u SDS koji se trudi srušiti Dodika, a po prvi put, glasam za DF.
drndalo

#1473 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by drndalo »

Fudo387 wrote:
Kojim je parama Tito gradio?
E pa stvarno.
Tito ekonomski mag.
U odnosu na ove klosare, Stari je bio Direktor MMF-a... Kod njega su barem krediti zavrsili u konkretnim stvarima, ovi danas madjionicarski nestaju, sad ih vidis, sad ih ne vidis...
Fudo387

#1474 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Fudo387 »

Mozes se predati i pustiti da sve voda nosi, i to je opcija, samo nema od toga neke koristi.
Za dugorocni opstanak potrebna ti je infrastruktura, politicka stabilnost, investicije. Nema tu puno filozofije.
Kreiranje poslova i prosjecna plata od 1500 maraka u realnom sektoru pravice i bolje drustvo i bolje ljude. To se nece desiti ako investitor mora placati bruku para na transport i osiguranje, ovo sto imas moze privuci mesetare, kriminalce i sumnjive biznise koji ce te extra troskove pokrivati izrabljivanjem radne snage i mahinacijama. Recept za pravljenje favele.
almir90

#1475 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by almir90 »

Nije isto dignuti kredit i uložiti u posao, koji će zarađivati i otplaćivati kredit; kao što je dignuti kredit i podijeliti plate.
Post Reply