Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post Reply
BosnaOnlineOrg

#1451 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BosnaOnlineOrg »

farisovo wrote:
BosnaOnlineOrg wrote:Aliju je dotukao kriminal, najvise poslijeratni, i islamiziranje drzavnog te naravno vojnog aparata.

Da njegovi tokmaci nisu maznuli brojne donacije i da su izgradili kantone sa bosnjackom vecinom pa da postanemo ekononski neko i nesto svi bi danas pricali o Alijinoj velicanstvenoj taktici da rat dobije u miru.

A ovako svi mi, i ja naravno, izvlacino price iz naftalina o njegovoj nenormalnoj politici zamjene teritorija i ubijanja nepodobnih i o vrecama zlata za njegovog bakira....
Politička nesposobnost Alije Izetbegovica i njegovih "mladih muslimana" očitovala se i nakon rata, i stradanja, i genocida...
Nemojte zaboraviti da je on bio ključni saradnik u pregovorima koji je pristao i na ukidanje zastave (ljiljana), himna je dobila njegov blagoslov da bude promijenjena.... a istovremeno su njegovi "mladi muslimani " ismijavali Vladimira Srebrova koji je palio ovu novu zastavu i javno govorio kako se ne smije odreći zastave pred kojom su ljudi živote dali.

Ima toga još, ali eto - to je Alija.
Uzmi samo period 1990-1992 i imas dovoljno materijala za smttnu presudu u nekoj normalnoj drzavi...kad se sjetim kako mu Podrinje ode ili kako ga je prodao digne mi se kosa na glavi..
farisovo

#1452 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

Maraschino wrote:
Sam Milosevic je (blefirajuci ili ne) rekao ''ako se ofanziva ne zaustavi da se Srbija mora otvoreno umijesati u sukob kako bi sprijecili egzodus naroda kojega Srbija ne moze da primi''.
Tacno je a to se i danas pokazuje da jos tada MZ nije htjela jednu muslimansku zemlju na tlu Europe. Danas to vidimo po toleranciji prema Dodiku. ''Radi sta god hoces samo ne pomjeraj narod''. BiH bez Srba bila bi proglasena muslimanskom zemljom iako bi joj mnoge zemlje pozavidile na toleranciji prema drugima.

Nece "muslimansku" BiH na tlu Europe!

Kako hoce Kosovo, Albaniju?
BosnaOnlineOrg

#1453 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BosnaOnlineOrg »

farisovo wrote:
Maraschino wrote:
Sam Milosevic je (blefirajuci ili ne) rekao ''ako se ofanziva ne zaustavi da se Srbija mora otvoreno umijesati u sukob kako bi sprijecili egzodus naroda kojega Srbija ne moze da primi''.
Tacno je a to se i danas pokazuje da jos tada MZ nije htjela jednu muslimansku zemlju na tlu Europe. Danas to vidimo po toleranciji prema Dodiku. ''Radi sta god hoces samo ne pomjeraj narod''. BiH bez Srba bila bi proglasena muslimanskom zemljom iako bi joj mnoge zemlje pozavidile na toleranciji prema drugima.

Nece "muslimansku" BiH na tlu Europe!

Kako hoce Kosovo, Albaniju?
Znas sta me fascinira kod ovih idolopoklonika?
Izvali se ko hajvan najveci, ti mu ukazes otvoreno i cinjenicno koliko je glup, a on samo produzi daljr i sije svoju glupost bez imalo srama.

Ni prst na celo da stavi pa da razmisli...
exliberal-ex

#1454 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by exliberal-ex »

Hamolj wrote:I dalje ne kontate da pad Banja Luke nije bio interes Međunarodne Zajednice jer kud bi svijet sa 200.000 srpskih izbjeglica. I nije problem što su izbjeglice nego što su srpske, divljaka ni rođena mati neće.
jel ja ovo pogresno citam ili......
XXS

#1455 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by XXS »

Jel' ovo tema za citate od prijepodne ili za citate od poslijepodne??? :?
Škobo Habu

#1456 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Škobo Habu »

General War wrote:Image
Znam barem deset ljudi koji će i danas potvrditi da "zlatne kašike" nisu nikakav mit, kao to SDA propagandisti žele prikazati, već činjenica koju je Alija izrekao prilikom njegove ratne posjete Olovu i postrojavanju 1. Slavne Olovske Brigade.
Postoji jedan dio snimka koji svjedoči toj posjeti, i on se koristi kao dokaz da to Izetbegović nije rekao. No, šta ćemo sa svim onim bivšim pripadnicima 1. Olovske koji se kunu u život da je to spomenuo prilikom svog govora?
Hamolj

#1457 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

exliberal-ex wrote:
Hamolj wrote:I dalje ne kontate da pad Banja Luke nije bio interes Međunarodne Zajednice jer kud bi svijet sa 200.000 srpskih izbjeglica. I nije problem što su izbjeglice nego što su srpske, divljaka ni rođena mati neće.
Ne znam čitaš li sa mobitela ili laptopa, i jesi li ih okrenuo naopako ili kako treba. Istinu sam rekao, u Banja Luci se bio sabio najveći četnički šljam sa Grmeča, Manjače i Vlašića. Došli čuvenom traktorijadom uz pomoć operacije Sana 95.
PM72

#1458 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by PM72 »

Ti stvarno misliš da je "oslobađanje" ili zauzimanje BL bilo blizu?
Hamolj

#1459 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

Škobo Habu wrote:
General War wrote:Image
Znam barem deset ljudi koji će i danas potvrditi da "zlatne kašike" nisu nikakav mit, kao to SDA propagandisti žele prikazati, već činjenica koju je Alija izrekao prilikom njegove ratne posjete Olovu i postrojavanju 1. Slavne Olovske Brigade.
Postoji jedan dio snimka koji svjedoči toj posjeti, i on se koristi kao dokaz da to Izetbegović nije rekao. No, šta ćemo sa svim onim bivšim pripadnicima 1. Olovske koji se kunu u život da je to spomenuo prilikom svog govora?
Daj dokaze, daj ljude, daj nešto. Znam ja barem 10 ljudi kojima je Tito rekao da će Bosnu očistiti od četnika pa slagao, vjerovatno ga smrt "prerano" iznenadila.
Last edited by Hamolj on 18/08/2017 21:51, edited 1 time in total.
Maraschino

#1460 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Maraschino »

BosnaOnlineOrg wrote:
Znas sta me fascinira kod ovih idolopoklonika?
Izvali se ko hajvan najveci, ti mu ukazes otvoreno i cinjenicno koliko je glup, a on samo produzi daljr i sije svoju glupost bez imalo srama.

Ni prst na celo da stavi pa da razmisli...
..................................... nego sam se borio protiv takvih.(ovdje je bilo svasta za bana pa reko nisi vrijedan toga). produzi dalje i zaobidji me.
Last edited by Maraschino on 18/08/2017 21:56, edited 1 time in total.
Hamolj

#1461 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

PM72 wrote:Ti stvarno misliš da je "oslobađanje" ili zauzimanje BL bilo blizu?
Ne mislim naravno, ne volim mitomanije i laži. Za Banja Luku je trebalo još par dobrih mjeseci priprema, ali su Prijedor i Bosanski Novi bili na iglenim ušima. Četnici na tom prostoru više nisu kontrolisali nijedno važnije uzvišenje samim tim su bili pred porazom.
PM72

#1462 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by PM72 »

Hamolj wrote:
Ne mislim naravno, ne volim mitomanije i laži. Za Banja Luku je trebalo još par dobrih mjeseci priprema, ali su Prijedor i Bosanski Novi bili na iglenim ušima. Četnici na tom prostoru više nisu kontrolisali nijedno važnije uzvišenje samim tim su bili pred porazom.
Pošteno!
Lug

#1463 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Lug »

Hamolj wrote:

94. je kontakt grupa (amerika, rusija and co.) podjelila teritoriju RBiH u omjeru 49% i 51% i nazvala to mirovnim planom za BiH.. ovo o cemu vi pisete je bilo samo ispostovati dogovor, zato i nije pala B.L. Kakav Alija, kakva hrvatska vojska, kakva srpska vojska..

Zali boze onolike patnje i zrtava..
exliberal-ex

#1464 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by exliberal-ex »

Hamolj wrote:
exliberal-ex wrote:
Ne znam čitaš li sa mobitela ili laptopa, i jesi li ih okrenuo naopako ili kako treba. Istinu sam rekao, u Banja Luci se bio sabio najveći četnički šljam sa Grmeča, Manjače i Vlašića. Došli čuvenom traktorijadom uz pomoć operacije Sana 95.

Da ja sad napisem da su bosnjacke izbjeglice iz podrinja divljaci koje ni rodjena mater nece bil se uvrijedio ?
Hamolj

#1465 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

Lug wrote:
Hamolj wrote:

94. je kontakt grupa (amerika, rusija and co.) podjelila teritoriju RBiH u omjeru 49% i 51% i nazvala to mirovnim planom za BiH.. ovo o cemu vi pisete je bilo samo ispostovati dogovor, zato i nije pala B.L. Kakav Alija, kakva hrvatska vojska, kakva srpska vojska..

Ako su drugi sve dogovorili zašto se onda još uvijek Alija optužuje za Srebrenicu, Dejton, zaustavljanje rata ? :roll:
Hamolj

#1466 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

exliberal-ex wrote:

Da ja sad napisem da su bosnjacke izbjeglice iz podrinja divljaci koje ni rodjena mater nece bil se uvrijedio ?
Pa dobro ako je neko divljak, divljak je, ali postoji jedna velika razlika. Podrinjci su puškom od strane agresora protjerani sa svog, sve što su sa sobom ponijeli bila je odjeća. Srbi iz Krajine su puškom od strane svojih protjerani da ne bi pali u ruke zloglasnim "mudžahedinima". Sa sobom su ponijeli sve vrijedno što su imali, uključujući svu poljoprivrednu mehanizaciju (traktor Ferguson i IMT zaštitni znakovi Srba), pa i ono što su ukrali od Bošnjaka koje su protjerali 92.
exliberal-ex

#1467 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by exliberal-ex »

Hamolj wrote:
exliberal-ex wrote:

Pa dobro ako je neko divljak, divljak je, ali postoji jedna velika razlika. Podrinjci su puškom od strane agresora protjerani sa svog, sve što su sa sobom ponijeli bila je odjeća. Srbi iz Krajine su puškom od strane svojih protjerani da ne bi pali u ruke zloglasnim "mudžahedinima". Sa sobom su ponijeli sve vrijedno što su imali, uključujući svu poljoprivrednu mehanizaciju (traktor Ferguson i IMT zaštitni znakovi Srba), pa i ono što su ukrali od Bošnjaka koje su protjerali 92.

Jah dosao kod mene tip iz rogatice, dovukao sve, zaustavili ga na barikadi na palama I samo mu pare trazili...dao im jedan stek drugi ostavio...sa ganc novim golfom prosao...mani mi te price prezivio sam ja rat
ovo tvoje je za banovica

ps
ispade samo su bosnjaci imali a srbi su bili gologuzi I bosonogi kako vam mitomanija uzima maha :skoljka:
Hamolj

#1468 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

exliberal-ex wrote:
Hamolj wrote:
exliberal-ex wrote:

Jah dosao kod mene tip iz rogatice, dovukao sve, zaustavili ga na barikadi na palama I samo mu pare trazili...dao im jedan stek drugi ostavio...sa ganc novim golfom prosao...mani mi te price prezivio sam ja rat
ovo tvoje je za banovica

ps
ispade samo su bosnjaci imali a srbi su bili gologuzi I bosonogi kako vam mitomanija uzima maha :skoljka:
U Krajini jeste tako bilo s obzirom da su Bošnjaci mahom radili po inostranstvu. Srbima je jedina djelatnost bila sječa šume po Grmeču. Istinu ćemo kažnjavati banom, e jebem te demokratijo...
farisovo

#1469 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

Hamolj wrote:
Lug wrote:

Ako su drugi sve dogovorili zašto se onda još uvijek Alija optužuje za Srebrenicu, Dejton, zaustavljanje rata ? :roll:
Nije Alija zaustavio rat, vec pritisak SAD i potpis u Daytonu.
Srebrenica je prema svim dogovorima koje je sklapala Alijina skupina, od Zeneve, preko Kontakt grupe do ulaska u daytonske pregovore bila na dijelu teritorije koji ce pripasti Srbima. Zasto to Alija i BiH vlada tog vremena nije saopstila ljudima u Srberenici, vec samo neke pojedince izvukla, ostaje nejasno. I to necemo znati sve dok se Arhiva toga vremena ne otvori na uvid gradjanima.
Hamolj

#1470 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

farisovo wrote:
Hamolj wrote:
Lug wrote:

Srebrenica je prema svim dogovorima koje je sklapala Alijina skupina, od Zeneve, preko Kontakt grupe do ulaska u daytonske pregovore bila na dijelu teritorije koji ce pripasti Srbima. Zasto to Alija i BiH vlada tog vremena nije saopstila ljudima u Srberenici, vec samo neke pojedince izvukla, ostaje nejasno. I to necemo znati sve dok se Arhiva toga vremena ne otvori na uvid gradjanima.
Pa de se više dogovorite šta i kako. Ne možete vi alijofobi imati 500 verzija priča, uklopite se više u jednu.
farisovo

#1471 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

Hamolj wrote:
farisovo wrote:
Hamolj wrote: Ako su drugi sve dogovorili zašto se onda još uvijek Alija optužuje za Srebrenicu, Dejton, zaustavljanje rata ? :roll:
Pa de se više dogovorite šta i kako. Ne možete vi alijofobi imati 500 verzija priča, uklopite se više u jednu.
Alijofob!

Halo. Dogovorima koji su vodjeni od Zeneve do Daytona dijelila se BiH. U toj podjeli teritorije aktivnu ulogu su vodili i nasi predstavnici predvodjeni ALijom. Srbi su svojim gradjanima, za razliku od ALije, jasno porucivali da moraju napustiti Vogoscu, Ilidzu... jer ce pripasti Federaciji. Alija nije govorio javno gradjanima koja se teritorija mijenja i da je napuste jer ce pripasti Srbima. Sta ti je tu cudno? To valjda znas?
promaha

#1472 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by promaha »

Neg jel ovo moguce da niko osim sdaktor.ba niko n eobjavljuje da je umrla alijna "treba sa strane" melika :D
pirpa

#1473 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by pirpa »

promaha wrote:Neg jel ovo moguce da niko osim sdaktor.ba niko n eobjavljuje da je umrla alijna "treba sa strane" melika :D
:roll:
farisovo

#1474 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

promaha wrote:Neg jel ovo moguce da niko osim sdaktor.ba niko n eobjavljuje da je umrla alijna "treba sa strane" melika :D

je li to ova

http://bosnawi.ba/en/biografija/biografija-osobna-karta
madner

#1475 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by madner »

Tu je bio kao i svaki drugi politicar ovih prostora, bezveze mu to stavljat kao neki veci minus.
Post Reply