Novi rat

Locked
PM72

#1451 Re: Novi rat

Post by PM72 »

mO k3 wrote:
PM72 wrote:Sve vas koji navijate za sukob i neke šatro bosanske oluje i akcije bih pokupio u jedan autobus (jer vas i nema više) pa put istočne Bosne i u neko povratničko selo,među povratnike.Pa da provedete par dana s njima,da okusite malo bosansku mrklu noć,bez struje i vibera a vukovi i međedi tumaraju okolo.Dao bih vam po čakiju za rezanje suhog mesa i jednu konjsku deku,da se imate čime pokrivati.

Pošto bi vas pola pomrlo od straha prve večeri,preživjele bih natjerao da idu rovit krompir,da pomognu ljudima jer im niko drugi ne bi pomogao.Da berete šljive,pravite bestilj i pekmeze,berete šipurke...i kad bi tamo proveli sedam dana,sumnjam da bi vam rat i puška ikad pali na pamet.
Pišeš gluposti , žena mi je iz istočne Bosne i odem tamo !!! Na tvoj post prije kako je otišlo njih puno iz istočne Bosne u federaciju i to je glupost jer nije istina jer smo juce telefonirali sa familijom
Što ti nisi otišao? Telefonirao sa familijom?!? Pa fino ti napisah ostali su samo oni koji nisu mogli stoku ostaviti.Od Rogatice do Trnova sve se ušutilo,jučer trebao biti mevlud u jednoj od džamija i sve odgođeno jer niko nije htio doći.Čuj pišem, gluposti...
irac300

#1452 Re: Novi rat

Post by irac300 »

PM72 wrote:
mO k3 wrote:
PM72 wrote:Sve vas koji navijate za sukob i neke šatro bosanske oluje i akcije bih pokupio u jedan autobus (jer vas i nema više) pa put istočne Bosne i u neko povratničko selo,među povratnike.Pa da provedete par dana s njima,da okusite malo bosansku mrklu noć,bez struje i vibera a vukovi i međedi tumaraju okolo.Dao bih vam po čakiju za rezanje suhog mesa i jednu konjsku deku,da se imate čime pokrivati.

Pošto bi vas pola pomrlo od straha prve večeri,preživjele bih natjerao da idu rovit krompir,da pomognu ljudima jer im niko drugi ne bi pomogao.Da berete šljive,pravite bestilj i pekmeze,berete šipurke...i kad bi tamo proveli sedam dana,sumnjam da bi vam rat i puška ikad pali na pamet.
Pišeš gluposti , žena mi je iz istočne Bosne i odem tamo !!! Na tvoj post prije kako je otišlo njih puno iz istočne Bosne u federaciju i to je glupost jer nije istina jer smo juce telefonirali sa familijom
Što ti nisi otišao? Telefonirao sa familijom?!? Pa fino ti napisah ostali su samo oni koji nisu mogli stoku ostaviti.Od Rogatice do Trnova sve se ušutilo,jučer trebao biti mevlud u jednoj od džamija i sve odgođeno jer niko nije htio doći.Čuj pišem, gluposti...
Neće taj guzove pomjeriti sa ugodne njemačke socijale, ne brini.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1453 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

dajte dodigu svinjolikome šansu
on čuvajući rs, čuva dejton, a time i bih i bošnjake

dodig je najveći zaštitnik bosne i najzaslužniji za mir i blagostanje koje vlada našom i njihovom teritorijom
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1454 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote: Kato,
draga si mi.Pa neću da ti kažem što bi rekao nekom drugom.Ja nigdje i nikad nisam vidio ili pročitao da neko od Srba planira OPET napasti.
ni ja tebi ne kazem sto bih nekom drugom.. Srbi i nemaju razloga da ratuju, zasto bi? Sacica preplasenih povratnika ce sama otici, oni ce u daljnje referendume do kreiranja mape isjeckane Federacije koja kruzi internetom ovih dana. Odnijece mezare i kosti u Srbiju i jedan narod palestanizirati.Kako dva puta napisah.....nek bude referendum za ukidanje PC i nadglasavanjem uspjesan, pozivacu i ja na.mir, suzdrzanost, politicke zavade, predizbornu kampanju itd.
mO k3

#1455 Re: Novi rat

Post by mO k3 »

@ pm nije samo istočna Bosna od rogatice do trnova jeboga ti

@ Irac nije još 1. Nije socijala legla :)
PM72

#1456 Re: Novi rat

Post by PM72 »

mO k3 wrote:@ pm nije samo istočna Bosna od rogatice do trnova jeboga ti

Znam da nije ali su skoro svi povratnici razgulili u Sarajevo upravo radi tenzija i šuplje priče.
KatarinaKosaca

#1457 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote:

Znam da nije ali su skoro svi povratnici razgulili u Sarajevo upravo radi tenzija i šuplje priče.
Daj,.ba @PM sta ti je? Sad forumasi.krivi za povratnicki strah, a nisu oni.koji sprovode referendum i oni koji glasaju?
PM72

#1458 Re: Novi rat

Post by PM72 »

KatarinaKosaca wrote:
PM72 wrote:

Daj,.ba @PM sta ti je? Sad forumasi.krivi za povratnicki strah, a nisu oni.koji sprovode referendum i oni koji glasaju?
Kato,
Šemsa ili Šuhra sa Sokoca nije pratila klix i ove nebuloze nego je televizija i drugi mediji uradili svoje.Plus ih nazove familija telefonom...
KatarinaKosaca

#1459 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Šemsa ili Šuhra sa Sokoca nije pratila klix i ove nebuloze nego je televizija i drugi mediji uradili svoje.Plus ih nazove familija telefonom...
A sto te Semsine tako fine i.mirne komsije u korist suzivota nisu ostalu kuci nego poranili da glasaju? Imaju li ti divni ljudi ikakvu odgovornost?
eroslav

#1460 Re: Novi rat

Post by eroslav »

Prelijevanje iz šupljeg u prazno...
Ne ulazeći u dosadašnju diskusiju (tlaka mi gledati tolike stranice), smatram da samo notorna budaletina, tenkre bez grama sive materije može i pomisliti da uzme pušku..a kamoli da ratuje za bagru koja je sve uzurpirala/pokrala/privatizirala...i sad, da im topovsko meso štiti protupravno stečenu imovinu?? :lol:

Naravno, degenerika je (od)uvijek bilo i nažalost, biti će ih i dalje...al mislim da je postotak takvih benevreka maltene u promilima,,al da su grlati i glasni, to im nitko nemre osporiti. :D
PM72

#1461 Re: Novi rat

Post by PM72 »

KatarinaKosaca wrote:
A sto te Semsine tako fine i.mirne komsije u korist suzivota nisu ostalu kuci nego poranili da glasaju? Imaju li ti divni ljudi ikakvu odgovornost?
Kato,
Kad se volovi bodu - trava nastrada.Sve ovo ide preko leđa običnog naroda i povratničke sirotinje koja je napuštena od "naših" vlasti a prepuštena onima tamo.
daddy-kool

#1462 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

Коментаришући ратну реторику у БиХ, Додик је рекао да има "разних острашћених типова" и да оно што је рекао бивши командант такозване Армије БиХ Сефер Халиловић, то мисле муслимани, који су жељни освете и себе су пројектовали у жртву.
..
Предсједник Српске напомиње да то није безазлено, али да са становишта ресурса сматра да они сада немају потенцијале, нити наоружање.
"Како је могуће да сада они нападну Републику Српску, а у Бањалуци у касарни Козара је батаљон који чине искључиво Срби. Како мисле да ће по наређењу Бакира Изетбеговића тај батаљон Срба напасти Бањалуку?", запитао је Додик.
prog321

#1463 Re: Novi rat

Post by prog321 »

U prijevodu. ..
Dodik ima bataljon koji će da ga brani pod svaku cijenu.
Nek se jebe tužilaštvo. :-D
crazy_diamond

#1464 Re: Novi rat

Post by crazy_diamond »

KatarinaKosaca wrote:
draga si mi.Pa neću da ti kažem što bi rekao nekom drugom.Ja nigdje i nikad nisam vidio ili pročitao da neko od Srba planira OPET napasti.
ni ja tebi ne kazem sto bih nekom drugom.. Srbi i nemaju razloga da ratuju, zasto bi? Sacica preplasenih povratnika ce sama otici, oni ce u daljnje referendume do kreiranja mape isjeckane Federacije koja kruzi internetom ovih dana. Odnijece mezare i kosti u Srbiju i jedan narod palestanizirati.Kako dva puta napisah.....nek bude referendum za ukidanje PC i nadglasavanjem uspjesan, pozivacu i ja na.mir, suzdrzanost, politicke zavade, predizbornu kampanju itd.
Grijesis postovana kato,u slucaju da se rs pokusa osamostaliti, morali bi i oni ratovati i nesto osvajati, jer entiter rs nije zaokruzena teritorijalna cjelina ni izbliza, gorazde i posebno brcko ga presijecaju, armija bih ih je zaustavila u stvaranju kakve takve kompaktnosti, kasnije i dejton, tako da bi i oni morali zasukati rukave,a ne cekati da se ono malo povratnik razbjezi,morali bi udarati tamo gdje ljudi nece bjezati sa svog sigurno, s onog sto su skoro krvavo branili

Al ima rs vecih problema i sve i kad bi htjeli secesiju, narodski receno dje su im pare da barem zapocnu i zaljuljaju, jer valja imati na umu da bi aktere prije kaznili budzetski korisnici,penzioneri itd, nego sto bi nasa strana nesto udarila, a i srbija kao glavna uzdanica, sve se mislim da bi oni na svoj klimavi budzet natovarili jos koju stotinu hiljada penzionera,invalida,socijalnih slucajeva,propalih preduzeca itd,dugove i obaveze da ne pominjemo

Nemaju srbi s obje strane drine para ni da zaljuljaju,a kamoli da se nesto otcjepljuju ili ratuju, a otcjepljenja,prisajedinjenja i ratovi su jako skupe zahebancije
KatarinaKosaca

#1465 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

@crazy diamont apsolutno si u pravu. Nisam elaborirala post i stav. Ako pasiviziraju jednu stranu i otjeraju je u hipi pokret mogu presjeci koridor Brcko i ostaviti otok orasje sto im je namjera. Ako nema otpora i rata, to bolje po njih. Zato se mi «ratnici» i toliko.oduzimamo na hipizaciju kroz izlizane floskule. Ako im se stalno salje poruka «jebo bosnu» «nema ko ratovati» itd, naravno da im daje krila i ambiciju
Danguba

#1466 Re: Novi rat

Post by Danguba »

daddy-kool wrote:
Коментаришући ратну реторику у БиХ, Додик је рекао да има "разних острашћених типова" и да оно што је рекао бивши командант такозване Армије БиХ Сефер Халиловић, то мисле муслимани, који су жељни освете и себе су пројектовали у жртву.
..
Предсједник Српске напомиње да то није безазлено, али да са становишта ресурса сматра да они сада немају потенцијале, нити наоружање.
"Како је могуће да сада они нападну Републику Српску, а у Бањалуци у касарни Козара је батаљон који чине искључиво Срби. Како мисле да ће по наређењу Бакира Изетбеговића тај батаљон Срба напасти Бањалуку?", запитао је Додик.
Spustio se na najnizi nivo. Sutra bi gurnuo tu vojsku samo da sacuva kriminalom stecenu imovinu.
BayrakTB

#1467 Re: Novi rat

Post by BayrakTB »

Danguba wrote:
Spustio se na najnizi nivo. Sutra bi gurnuo tu vojsku samo da sacuva kriminalom stecenu imovinu.
Ne, ne bi gurnuo tu vojsku niti zbog tog razloga. Činjenica je da bi ta vojska sama stala za velikorspsku fašističku ideologiju i da bi zbog toga bili u ratu a ne zbog njegovih interesa (kojih također ima na pretek)
KatarinaKosaca

#1468 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

daddy-kool wrote:
..
Vidote, upravo kako kazu i nasa djeca cvijeca. Jedino se tkz muslimanima ratuje po naredbi tkz Bakira. Srbi,bre, mrava nece zgaziti
crazy_diamond

#1469 Re: Novi rat

Post by crazy_diamond »

KatarinaKosaca wrote:@crazy diamont apsolutno si u pravu. Nisam elaborirala post i stav. Ako pasiviziraju jednu stranu i otjeraju je u hipi pokret mogu presjeci koridor Brcko i ostaviti otok orasje sto im je namjera. Ako nema otpora i rata, to bolje po njih. Zato se mi «ratnici» i toliko.oduzimamo na hipizaciju kroz izlizane floskule. Ako im se stalno salje poruka «jebo bosnu» «nema ko ratovati» itd, naravno da im daje krila i ambiciju
A dobro, i meni ide na neku stvar ova gandijevizacija bosnjaka, price nije ovo bosna za koju smo se nekad borili, pa onda neko svodjenje pitanja hiljadugodisnjeg kontinuiteta bosne na nekog bakira i te gluposti, u slucaju belaja najrealije je ocekivati da ce bosnjaci reagovati kao na stotine puta do sada u historiji, glavu u torbu staviti,to nam je u krvi, samo sto uvijek cekamo da cara stjeraju do duvara, a ako dodje do toga,ustanak je neupitan, svijest se zacas okrene,normalno da ovo nije bosna za koju su se ljudi borili,al ako bude frke, moze se ukazati i prilika da se prosijeono sto ne valja, i moze doci lako i do toga da se nema kud bjezati

Bila je bosna kroz historiju u puno tezimsituacijama i sa manjim izgledima za opstanak, zna to dovoljan broj onih koji ne bi popusili foru hipijevizacije

Al sve su to spekulacije, da bi krenuo novi rat, treba najmanje dvije tri godine dobrog kuhanja, nece kuhanje ni kljuc baciti a neko ce vec iskljuciti ringlu, oni koki su mocni i kojima ni kuhanje ni rat ne odgovaraju
Banksy

#1470 Re: Novi rat

Post by Banksy »

PM72 wrote:
A zašto je odgođen, koji je razlog u pitanju?

Odgovori sebi, pa razmisli o odgovoru.
and

#1471 Re: Novi rat

Post by and »

ovo_malo_duse wrote:
and wrote:za rat naravno treba biti spreman da se ne ponovi 92, a rat ko opcija nama u bih uopšte nije potreban i nema potrebe ga spominjati.
imamo državu,zakone,institucije i treba ih samo znati koristiti.
Uh kako su se salonci preregrutovali. Vidim ukljucen je i rezervni sastav.
Neznam hoce li biti ista i sta ce da bude prekosutra. Samo da vam kazem da je spreman i ko nije bio. Juce mi navrati dajo, kazem od kud ti kaze malo u kupovinu, metar dva brasna 10 litara ulja soli secera i jos svasta nesto. Sta jet upitah on vako optimistican a nadasve pametan ciko, kaze 92 druge me uhvatilo bez ista ovaj put nece.
sta kažeš?
kakvi salonci?
KatarinaKosaca

#1472 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Kad ovo citam, u pravu su ovi hipici, ja sam samo na forumu spremna. :mrgreen: Ni kg brasna, secera koliko je u secerluku, krompir dvije po dvije kg kupujem.... :-)
ovo_malo_duse

#1473 Re: Novi rat

Post by ovo_malo_duse »

and wrote:
ovo_malo_duse wrote:
and wrote:za rat naravno treba biti spreman da se ne ponovi 92, a rat ko opcija nama u bih uopšte nije potreban i nema potrebe ga spominjati.
imamo državu,zakone,institucije i treba ih samo znati koristiti.
Uh kako su se salonci preregrutovali. Vidim ukljucen je i rezervni sastav.
Neznam hoce li biti ista i sta ce da bude prekosutra. Samo da vam kazem da je spreman i ko nije bio. Juce mi navrati dajo, kazem od kud ti kaze malo u kupovinu, metar dva brasna 10 litara ulja soli secera i jos svasta nesto. Sta jet upitah on vako optimistican a nadasve pametan ciko, kaze 92 druge me uhvatilo bez ista ovaj put nece.
sta kažeš?
kakvi salonci?
Ma haveru nema u kojim oblicima i nickovima ne nicu. Na zivu ih ranu previt. Ali uzalud im trud sviraci... Hehe al et neka ih da ih nije nebi imali sa kim nabilavat. Nije tebi bilo upuceno.
zateznistub

#1474 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

Đe ste bojovnici, jeste li baterije promijenili?
and

#1475 Re: Novi rat

Post by and »

:thumbup:
:bih:
Locked