I sad bi Bosna trebala biti primjer za Francusku? Ne pljujem nikoga (mrzim balkansku rijec "popljuvati", gadna je kao buba svaba), samo kazem da nigdje ne postoji samo crno i bijelo.kolegione wrote:Iako zaista cijenim tvoje postove, i mislim da imam štošta pametno pročitati i naučiti od tebe i sličnih zaista zanimljivih tipova ovaj post je neutemeljen na logici.seln wrote: Drzava ne mora biti ateisticka da bi 25.12. bio radni dan. Mogli su reci, ko hoce da slavi, neka uzme dan odmora.
Ovako je to ono, hebo bi se, ali da ne udje.
Jer u Sarajevu 25.tog ne radi dosta institucija po osnovu toga ko želi neka uzme dan odmora i naravno institucija nije u stanju da izvršava svoje zadatke. Naravno tako bi bilo u svim "katoličkim" zemljama, iako su one u svojoj biti sekularne zemlje, i pokazuju to na svakom koraku ali bitno je popljuvati nekoga, zbog minornih pogrešaka, a ne okrenuti se oko sebe, šta mi radimo da napredujemo.
Nadalje jasno je da između tradicije koju njeguju europljani u vjeri i našeg već odavno moglo bi se reći političkog Islama velike su razlike.
I koji je to "nas" islam? Moj islam nije politicki, a u pravu ne postoji princip grupne odgovornosti.