Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
seln

#1451 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

kolegione wrote:
seln wrote: Drzava ne mora biti ateisticka da bi 25.12. bio radni dan. Mogli su reci, ko hoce da slavi, neka uzme dan odmora.
Ovako je to ono, hebo bi se, ali da ne udje.
Iako zaista cijenim tvoje postove, i mislim da imam štošta pametno pročitati i naučiti od tebe i sličnih zaista zanimljivih tipova ovaj post je neutemeljen na logici.
Jer u Sarajevu 25.tog ne radi dosta institucija po osnovu toga ko želi neka uzme dan odmora i naravno institucija nije u stanju da izvršava svoje zadatke. Naravno tako bi bilo u svim "katoličkim" zemljama, iako su one u svojoj biti sekularne zemlje, i pokazuju to na svakom koraku ali bitno je popljuvati nekoga, zbog minornih pogrešaka, a ne okrenuti se oko sebe, šta mi radimo da napredujemo.

Nadalje jasno je da između tradicije koju njeguju europljani u vjeri i našeg već odavno moglo bi se reći političkog Islama velike su razlike.
I sad bi Bosna trebala biti primjer za Francusku? Ne pljujem nikoga (mrzim balkansku rijec "popljuvati", gadna je kao buba svaba), samo kazem da nigdje ne postoji samo crno i bijelo.
I koji je to "nas" islam? Moj islam nije politicki, a u pravu ne postoji princip grupne odgovornosti.
seln

#1452 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

insomnia78 wrote:
seln wrote:A za ove koji navode Francusku kao primjer sekularne drzave u kojoj su potpuno razdvojeni religija i drzave... je li u Francuskoj 25.12. radni dan?
I to je dokaz cega?
Da ne postoji samo crno i bijelo.
Zgoljo

#1453 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Zgoljo »

animals wrote:
Zgoljo wrote: Frajeru visis danonocno i prosipas islamofobiju.
Koji si,istocni ili zapadni?Ako si istocni jesi li svjestan da svaka drzavna institucija,ustanova,policija,fakultet,svaka skola,svaki vrtic....ima svoju krsnu slavu?
Ako si zapadni jesi li svjestan da u svakoj drzavnoj ustanovi na zidu visi kriz,da sportske reprezentacije uoci odlaska na prvenstva idu na blagoslov kod kardinala...
Hoces jos dalje da idem na zapad,u Francusku mozda?
O kakvom ti protjerivanju religije iz Evrope pricas bolan ne bio,nemoj se vise provaljivati.
Cuj Islamofobiju..
jos jedan ugrozeni..
Pa odgovori na post,mani se izlizanih folova.Kad je Evropa protjerala religiju iz zivota?
insomnia78

#1454 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

beautyfool wrote:Ne znam jel ko postavljao al nek se nadje :D

Image
Promaseno, djecije, glupo
animals

#1455 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Zgoljo wrote:
animals wrote:
Zgoljo wrote: Frajeru visis danonocno i prosipas islamofobiju.
Koji si,istocni ili zapadni?Ako si istocni jesi li svjestan da svaka drzavna institucija,ustanova,policija,fakultet,svaka skola,svaki vrtic....ima svoju krsnu slavu?
Ako si zapadni jesi li svjestan da u svakoj drzavnoj ustanovi na zidu visi kriz,da sportske reprezentacije uoci odlaska na prvenstva idu na blagoslov kod kardinala...
Hoces jos dalje da idem na zapad,u Francusku mozda?
O kakvom ti protjerivanju religije iz Evrope pricas bolan ne bio,nemoj se vise provaljivati.
Cuj Islamofobiju..
jos jedan ugrozeni..
Pa odgovori na post,mani se izlizanih folova.Kad je Evropa protjerala religiju iz zivota?
Odgovorio ti je Insomnia..
ostala je samo tradicija, a crkva nema nikakvog utjecaja na politiku drzave..
znaci, ne postoje vjerske drzave u Evropi, ..osim Vatikana..
ako postoje ,prosvijetli me..
beautyfool

#1456 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by beautyfool »

insomnia78 wrote:

Image
za nekog sasvim jasno- za nekog glupo, zavisi kojim ocima gledas :)
haos1

#1457 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by haos1 »

seln wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Pa moraju li Hitler i nacizam biti arsin za sve :-)
Moraju, jer je to najveci najstrasniji primjer kuda vodi ukidanje ljudskih prava i proskripcija bilo koje grupe.
Ukidanje ljudskih prava, koja su to prava bila, nositi burkini na glavi?

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
seln

#1458 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

beautyfool wrote:
insomnia78 wrote:

Image
Erdoganova Turska dobra, jer ima golih guzica?
Cuo sam da je i Putinova Rusija dobra, Ruskinje pravo lagana roba.
Zgoljo

#1459 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Zgoljo »

Pa kakvog uticaja ima burkini na politiku drzave,ili hidzab,ili nikab?...I to je samo tradicija ljudi koji ih nose.

Sta je problem,pocet ce nositi i ljudi koji nisu muslimani? Pa neka nosi sta ko zeli,kriz,krunicu,hidzab,tespih,burkini,dzinovski dildo sto kaze ona nasa proleterka,u cemu je problem?
Last edited by Zgoljo on 28/08/2016 02:02, edited 1 time in total.
seln

#1460 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

haos1 wrote:
seln wrote:
Moraju, jer je to najveci najstrasniji primjer kuda vodi ukidanje ljudskih prava i proskripcija bilo koje grupe.

Pisati nesto samo radi pisanja nije primjer inteligencije.
Kao prvo, burkini se ne nosi na glavi.
Drugo, i tada je postojala jedna manjinska grupa koja je proglasena opasnom, gadnom, nazadnom... nosili su cudnu odjecu, molili se na cudan nacin, svet knjiga im je bila puna rata i smrti...od proglasenja opasnim do unistenja nije prosla ni decenija.
Citaj malo, obrazuj se, putuj po svijet, upoznaj ljude... onda dodji opet i usreci nas javljanjem.
haos1

#1461 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by haos1 »

seln wrote: Ali , to sto meni ide i na zivce i njihovo pravo da zive kako hoce toliko dugo dok nisu OBJEKTIVNA smetnja, to su dva razlicita para cipela.
To je njihovo pravo da zive u svojoj zemlji kako hoce. Zemlja od zemlje odlucuje sta je to objektivno nosenje.

insomnia78

#1462 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

beautyfool wrote:
insomnia78 wrote:

Image
Pa da, jasno je
Turska u kojoj te mrak pojede ako ispricas vic o Erdoganu, u kojoj te optuze za veleizdaju ako ti nadju Gulenovu knjigu u kuci. Turska koja izbrise iz istorije i grografije :D jednog od svojih najboljih sportista ikad. Da ne nabrajam dalje?
seln

#1463 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

haos1 wrote:
seln wrote: Ali , to sto meni ide i na zivce i njihovo pravo da zive kako hoce toliko dugo dok nisu OBJEKTIVNA smetnja, to su dva razlicita para cipela.
To je njihovo pravo da zive u svojoj zemlji kako hoce. Zemlja od zemlje odlucuje sta je to objektivno nosenje.

Ti zbilja imas problema sa razumijevanjem osnovnih pravnih normi, o gramatici da ne govorimo.
O islamofobiji takodje.
haos1

#1464 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by haos1 »

seln wrote:
haos1 wrote:
seln wrote: Moraju, jer je to najveci najstrasniji primjer kuda vodi ukidanje ljudskih prava i proskripcija bilo koje grupe.

Drugo, i tada je postojala jedna manjinska grupa koja je proglasena opasnom, gadnom, nazadnom... nosili su cudnu odjecu, molili se na cudan nacin, svet knjiga im je bila puna rata i smrti...od proglasenja opasnim do unistenja nije prosla ni decenija.
Citaj malo, obrazuj se, putuj po svijet, upoznaj ljude... onda dodji opet i usreci nas javljanjem.
Gdje pise da je burkini pravo? To te ja sad pitam, ovdje i sad gdje pise da je to pravo?

Last edited by haos1 on 28/08/2016 02:06, edited 3 times in total.
animals

#1465 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Posto mene malo, malo nazivaju Islamofobom,samo da se
zna..iako sam po rodjenju, katolik, nemam nikakva vjerska obiljezja u stanu,
niti zivim po vjerskim nacelima..a nisam ni ateista..
i ne bi volio da zivim u drzavi u kojoj crkva vodi glavnu rijec, niti gdje se svestenici pitaju za misljenje..
nekad su se pitali,pa znamo kako su se vjestice spaljivale..
i tako za one koji me nazivaju islamofobom, na znanje da ne volim ni jednu religiju..
seln

#1466 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

haos1 wrote:
seln wrote:
haos1 wrote:]

Gdje pise da je burkini pravo? To te ja sad pitam, ovdje i gdje pise da je pravo?

Gdje pise da je disanje pravo? Nigdje, ali valjda potpada pod definiciju prava na zivot.
Burkini ide pod definiciju slobode religije. I ne moze se ukinuti samo zato sto se neki nepismeni mali islamofob nahorozio.
House

#1467 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by House »

ti si dokazani forumski islamofob
insomnia78

#1468 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Nego, je l se neko relevantan sa strane uleme oglasio oko ovog burkinija. Sta kazu, haram, pokudjeno, halal?
seln

#1469 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

animals wrote:Posto mene malo, malo nazivaju Islamofobom,samo da se
i ne bi volio da zivim u drzavi u kojoj crkva vodi glavnu rijec, niti gdje se svestenici pitaju za misljenje..
i tako za one koji me nazivaju islamofobom, na znanje da ne volim ni jednu religiju..
Svako moze biti islamofob, cak i musliman. Pa tako i agnostik. To je pitanje stava, ne pripadnosti religiji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1470 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by _BataZiv_0809 »

BHCluster wrote:
seln wrote:
I to sve koristenjem demokratije.
Inace postoji cak i naziv za zakonitost koja kaze da ce svaka rasprava kad-tad imati paralelu sa Hitlerom i nacizom.

Okej, demokratski je izabran, to stoji. Ni sam nisam slijep na mane demokratije.

Opet demokratski su izabarani i Vinston Cercil, Vili Brant, Nelson Mandela, Hoze Muhika, sto ce reci da postoje i pozitivni primjeri koji se redovno zanemaruju, a koji bi poljuljali tu argumentaciju.
seln

#1471 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

insomnia78 wrote:Nego, je l se neko relevantan sa strane uleme oglasio oko ovog burkinija. Sta kazu, haram, pokudjeno, halal?
Koga boli kurac za to? Od kada se ulema pita za ljudska prava?
animals

#1472 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Zgoljo wrote:Pa kakvog uticaja ima burkini na politiku drzave,ili hidzab,ili nikab?...I to je samo tradicija ljudi koji ih nose.

Sta je problem,pocet ce nositi i ljudi koji nisu muslimani? Pa neka nosi sta ko zeli,kriz,krunicu,hidzab,tespih,burkini,dzinovski dildo sto kaze ona nasa proleterka,u cemu je problem?
Problem pocinje onda kad ti pocnes da zahtjevas da se molis za vrijeme radnog vremena,
a svi domicilni, rade, i nikad im to nije palo na pamet,da se mole Bogu u firmi..
a tako,malo pomalo,dodjemo do islamofobije..
¤ jelena ¤

#1473 Burkini, Evropa i demokratija

Post by ¤ jelena ¤ »

insomnia78 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
insomnia78 wrote: Evo da vidimo sta kaze IZ
http://www.islamskazajednica.ba/compone ... vanje-fene
Znači...

Čupanje obrva u principu nije dozvoljeno osim ako dlačice niču tamo gdje obično ne niču, kao npr. dlačice između obrva, ili ako su neke dlačice neuobičajeno duže od drugih i kao takve predstavljaju smetnju.

A vidiš li, vako... kad se baš dobro zagledaš... da njoj dlačice niču tamo gdje obično ne niču, kao npr. dlačice između obrva i da su neke dlačice bile neuobičajeno duže od drugih i kao takve predstavljale smetnju?
Pa sto ne citira onaj, bitniji dio
3. Ne preporučujemo farbanje obrva, ali ako je cilj uljepšati se mužu, može se tolerirati umjereno i nenapadno dotjerivanje
Odlično...znači... dozvoljeno je i čupanje obrva i farbanje i uljepšavanje tojes dotjerivanje žena u islamu...

e sad... kako to objasniti ovima što se u 21. vijeku tome čude....ja...majke mi mile... ne znam...
tututuuuu wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
tututuuuu wrote: Zašto bi iscrtavanje obrva i uljepšavanje jedne žene bilo nekakvo ludilo i nešto vrijedno čuđenja? :-)
Pa to je nesto kao, necu nositi gacice ali zavezati cu kosu da budem pristojna... Nemam nista protiv cupanja obrva i sl. :lol: ali zar to ne ponistava citav smisao ovog burkinija?
Ovo genijalno poređenje poništava svaki dalji pokušaj traganja za smislom.

Laku noć.
haos1

#1474 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by haos1 »

Jos me i vrijeđa naziva nepismenim i islamofobom. Znas šta prijavio sam ti post.

Last edited by haos1 on 28/08/2016 02:10, edited 1 time in total.
Zgoljo

#1475 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Zgoljo »

animals wrote:Posto mene malo, malo nazivaju Islamofobom,samo da se
Prijatelju,ja sam ti naveo primjere iz Srbije i Hrvatske i u tim zemljama crkva vodi glavnu rijec.U Srbiji totalno,u Hrvatskoj ne vodi bas glavnu ali je vrlo bitna.
I kakva je onda razlika izmedju krsnih slava drzavnih institucija i ustanova u Srbiji i islamskih obaveza istih institucija u,recimo,Iranu?Ima li je?
Post Reply