Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
- BambiGZ
#1451 Re: Gdje na more? - 2017
Bila u CG - Dobra voda. Sve za 10, osim granicnog prelaza Scepan polje... 2 sata cekanja 
-
AllD
#1452 Re: Gdje na more? - 2017
Kaze drug koji se prije nekoliko dana vratio da je sve ok. Ne znam na koje snimke mislis, otmice. To se uglavnom desava na sjevernom SInaju vec 20 godina tako da to nije nista novoBlack swan wrote:jaro izvini ali zar bi nakon svega sada mogao tamoAllD wrote:Jel bio neko u Egiptu ove godine?
Planiram sredinom augusta pa me zanimaju iskustva sa terena ako je neko bio.
sve one otmice i video snimci ovo ono
-
LikeLike
#1453 Re: Gdje na more? - 2016
Turska jeftinijakonektovan wrote:Kako su krenuli u Hrvatskoj, moci ce se ubrzo za istu cijenu otici u Tursk, Egipat, Tunis, Grcku, Kipar, Maltu itd. Al' hebiga, meni je jadran poseban, pa cu ih morati trpiti i ovo ljeto.Baske vode meni gode!!!!
![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1454 Re: Gdje na more? - 2016
Mislio sam na ptivatni smjestaj u Hrvatskoj, u poredjenju sa hotelskim u Turskoj, ali ako j e tako, vjerujem.LikeLike wrote:Turska jeftinijakonektovan wrote:Kako su krenuli u Hrvatskoj, moci ce se ubrzo za istu cijenu otici u Tursk, Egipat, Tunis, Grcku, Kipar, Maltu itd. Al' hebiga, meni je jadran poseban, pa cu ih morati trpiti i ovo ljeto.Baske vode meni gode!!!!
![]()
Provjereno
Medjutim, ja jos nemam namjeru ici u Tursku, bez obzira na povoljne cijene.
-
Akibh
#1455 Re: Gdje na more? - 2017
Pa jest, sve je ok, osim dvoje mrtvih i nekoliko ranjenih u hurgadi prije 7 dana.AllD wrote:Kaze drug koji se prije nekoliko dana vratio da je sve ok. Ne znam na koje snimke mislis, otmice. To se uglavnom desava na sjevernom SInaju vec 20 godina tako da to nije nista novoBlack swan wrote:jaro izvini ali zar bi nakon svega sada mogao tamoAllD wrote:Jel bio neko u Egiptu ove godine?
Planiram sredinom augusta pa me zanimaju iskustva sa terena ako je neko bio.
sve one otmice i video snimci ovo ono
Da mi plate ne znam kakve pare, nema sanse da bih otisao
- shake69
#1456 Re: Gdje na more? - 2017
Vidi, Toma, mene su domaci iznajmljivaci od Korcule do sjevernog Jadrana uvijek upozoravali na hercegovacke kamenjare u susjedstvu pa sam ih se klonio! Tako sam i ja utekao od Chilkana kojem je svakako blizi Zagorac od svakog Bosanca,ali neka, daleko mu kuca! Mene zanima smjestaj od €50 dnevno u augustu bez placanja unaprijed i nadam se da cu ga naci!Tomahawk11 wrote:Hoćeš ti navijati kontra Čilićashake69 wrote:Je li ovo fakat da sad na rvatskom moreTu ne mozes rezervisati nista a da ne platis 30% cijene unaprijed?To je moj zakljucak na osnovu par upita i prepiski s iznajmljivacima. Prosle godine mi nisu trazili na Peljescu, sve fino dogovorio usmeno (e-mail prepiska), sta je sad ovo - ''dosla Evropa''!?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1458 Re: Gdje na more? - 2017
Zezam te maloshake69 wrote:Vidi, Toma, mene su domaci iznajmljivaci od Korcule do sjevernog Jadrana uvijek upozoravali na hercegovacke kamenjare u susjedstvu pa sam ih se klonio! Tako sam i ja utekao od Chilkana kojem je svakako blizi Zagorac od svakog Bosanca,ali neka, daleko mu kuca! Mene zanima smjestaj od €50 dnevno u augustu bez placanja unaprijed i nadam se da cu ga naci!Tomahawk11 wrote:Hoćeš ti navijati kontra Čilićashake69 wrote:Je li ovo fakat da sad na rvatskom moreTu ne mozes rezervisati nista a da ne platis 30% cijene unaprijed?To je moj zakljucak na osnovu par upita i prepiski s iznajmljivacima. Prosle godine mi nisu trazili na Peljescu, sve fino dogovorio usmeno (e-mail prepiska), sta je sad ovo - ''dosla Evropa''!?
- hrle1976
#1459 Re: Gdje na more? - 2017
Balkanska poslaaveos wrote:
- Edin H.
#1460 Re: Gdje na more? - 2017
Joj kolika je chuna. 
- Warashii
#1461 Re: Gdje na more? - 2017
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /170720072
Ovo je stvar koju sam ja vec nekoliko puta spominjao na ovoj temi.
Mnogi su skloni reci da ovo nije tacno, neki su na neki nacin to i tvrdili, ali jebi ga, sit se gladnom ne vjeruje.
Mada treba uzeti u obzir i to da ljetovanje nije nesto sto se mora al psiha nasih ljudi je jedno od svjetskih cuda.
Mnogi su skloni reci da ovo nije tacno, neki su na neki nacin to i tvrdili, ali jebi ga, sit se gladnom ne vjeruje.
Mada treba uzeti u obzir i to da ljetovanje nije nesto sto se mora al psiha nasih ljudi je jedno od svjetskih cuda.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1462 Re: Gdje na more? - 2017
Ja ne znam sta je ovdje cudno, pa cijeli svijet ide na ljetovanje na takav nacin, a da ne pricamo o kupovini svega i svacega.Warashii wrote:https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /170720072
- LuvDemBugs
#1463 Re: Gdje na more? - 2017
Prosle godine bili u Dobrim Vodama. Mjesto kao mjesto je ok, medjutim tolike su guzve bile da je bas bio problem naci mjesto na plazi. I da, do tamo smo putovali oko 12 sati autom, jer su nas oko Herceg Novog pocele hvatati guzve, tako da nas je to izmorilo i kasno smo dosli prvi dan, pa se nismo ni okupali taj dan.
Ove godine idemo u Igalo, valjda stignemo prije i valjda ne budu velike guzve
Jel' zna neko mogu li se preci granice HR i CG sa koferima na zadnjem sjedistu?
Ove godine idemo u Igalo, valjda stignemo prije i valjda ne budu velike guzve
- Raigor Stonehoof
#1464 Re: Gdje na more? - 2017
ne mogu koferi na zadnjem sjedistu, ne mogu zelena auta, i ne mogu auta sa promjerom fara vecim od 10cm
-
Akibh
#1465 Re: Gdje na more? - 2017
A
Bojim se da nece ici... Sjediste je za sjedenje a nije za prevoz stvari i kofera.LuvDemBugs wrote:Prosle godine bili u Dobrim Vodama. Mjesto kao mjesto je ok, medjutim tolike su guzve bile da je bas bio problem naci mjesto na plazi. I da, do tamo smo putovali oko 12 sati autom, jer su nas oko Herceg Novog pocele hvatati guzve, tako da nas je to izmorilo i kasno smo dosli prvi dan, pa se nismo ni okupali taj dan.
Ove godine idemo u Igalo, valjda stignemo prije i valjda ne budu velike guzve![]()
-
s@mson
#1466 Re: Gdje na more? - 2017
Spusti kofere iza prvih sjedista, ne na sjedista i onda ti neki pametnjakovic nece moci prigovarati...Akibh wrote:ABojim se da nece ici... Sjediste je za sjedenje a nije za prevoz stvari i kofera.LuvDemBugs wrote:Prosle godine bili u Dobrim Vodama. Mjesto kao mjesto je ok, medjutim tolike su guzve bile da je bas bio problem naci mjesto na plazi. I da, do tamo smo putovali oko 12 sati autom, jer su nas oko Herceg Novog pocele hvatati guzve, tako da nas je to izmorilo i kasno smo dosli prvi dan, pa se nismo ni okupali taj dan.
Ove godine idemo u Igalo, valjda stignemo prije i valjda ne budu velike guzve![]()
- Edin H.
#1467 Re: Gdje na more? - 2017
More komotno, ja to uvijek radim.LuvDemBugs wrote:
Nego sto ce ti granica sa HR ako ides za Igalo, - Foca, Tjentiste, Stolac, GAcko, Trebinje, pa gore na prelaz Sitnica i onda nizbrdo za HN. Istina uzece ti tri eura cini mi se.
- LuvDemBugs
#1468 Re: Gdje na more? - 2017
Hvala na odgovorima.Edin H. wrote:More komotno, ja to uvijek radim.LuvDemBugs wrote:
Jel' zna neko mogu li se preci granice HR i CG sa koferima na zadnjem sjedistu?![]()
Nego sto ce ti granica sa HR ako ides za Igalo, - Foca, Tjentiste, Stolac, GAcko, Trebinje, pa gore na prelaz Sitnica i onda nizbrdo za HN. Istina uzece ti tri eura cini mi se.
Ma i mislio sam tim putem al' postoji opcija da cemo u povratku odletiti do Dubrovnika, zato i pitam za HR.
- Edin H.
#1469 Re: Gdje na more? - 2017
Kada bused isao u Dubrovnik, ako ides u Stari Grad parkiraj malo ranije, oderace te parking u Starom Gradu.LuvDemBugs wrote:
Hvala na odgovorima.Edin H. wrote:More komotno, ja to uvijek radim.LuvDemBugs wrote:
Jel' zna neko mogu li se preci granice HR i CG sa koferima na zadnjem sjedistu?![]()
Ma i mislio sam tim putem al' postoji opcija da cemo u povratku odletiti do Dubrovnika, zato i pitam za HR.
- LuvDemBugs
#1470 Re: Gdje na more? - 2017
Edin H. wrote:
Kada bused isao u Dubrovnik, ako ides u Stari Grad parkiraj malo ranije, oderace te parking u Starom Gradu
Parkiram uvijek gore iznad u onoj garazi, 25kn (mislim) je sat i to mi je ok, s obzirom da ne ostajemo duze od par sati.
- Edin H.
#1471 Re: Gdje na more? - 2017
I ja sam tu parkirao zadnjih godina, skupo, ali nije najgore.LuvDemBugs wrote:Edin H. wrote:
Kada bused isao u Dubrovnik, ako ides u Stari Grad parkiraj malo ranije, oderace te parking u Starom Gradu
Parkiram uvijek gore iznad u onoj garazi, 25kn (mislim) je sat i to mi je ok, s obzirom da ne ostajemo duze od par sati.
- LuvDemBugs
#1472 Re: Gdje na more? - 2017
Slazem se a auto je u hladovini, malo prohodas, popijes kafu i sjednes u hladno auto.Edin H. wrote:I ja sam tu parkirao zadnjih godina, skupo, ali nije najgore.LuvDemBugs wrote:Edin H. wrote:
- Edin H.
#1473 Re: Gdje na more? - 2017
Isao sam i na Debeli Brijeg sa velikim koferom na zadnjem sjedistu (malo auto), pa nisu nista za to spominjali.LuvDemBugs wrote:
http://forum.klix.ba/posting.php?mode=q ... p=13776901#Edin H. wrote:More komotno, ja to uvijek radim.LuvDemBugs wrote:
Hvala na odgovorima.
Ali izvadise frajeru ispred mene nekoliko vreca, ne sjecam se, rastike, kupusa, sta li, posao na pijacu u Dubrovnik da prodaje.
-
Eisenbahner1921
#1474 Re: Gdje na more? - 2017
Vozdra! Može li neko ukratko objasniti kako doći do Bijače? Gdje se može uključiti na autoput?
-
mali_balon
#1475 Re: Gdje na more? - 2017
Ides do Čapljine, udji u grad i prati table A1 ne mozes fulit...Eisenbahner1921 wrote:Vozdra! Može li neko ukratko objasniti kako doći do Bijače? Gdje se može uključiti na autoput?