Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
sunceKOtepsija

#1451 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by sunceKOtepsija »

MMM1977 wrote:Ja poznajem Azru još od kada je bila klinka, jeste iz Mostara. Ali mi nije jasno odakle ona u ovim vodama, ugledni roditelji (majka profesor njemačkog, otac nesto na građevinskom fakultetu ako se dobro sjećam) a i ona je fino dijete bila. U Sa su dosli svi nakon rata koji su proveli u Rijeci.
mogu joj roditelji bit tro-ugledni-odgojili su prvoklasnu kuravu :izet: Azra Sarić
krakatoa

#1452 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by krakatoa »

Vlasnik Avaza preko noći se rastao i bivšoj ostavio medijsko carstvo

Vjeruje se da se Fahrudin Radončić narugao pravnoj državi kako bi postao ministar

Autor:
Dejan Jazvić

Medijski magnat i političar Fahrudin Radončić više nije vlasnik Avaza i ostalih kompanija zbog kojih je bio jedna od najutjecajnijih osoba u BiH. Preko noći formalni vlasnik Radončićeva medijskog carstva postala je njegova, sada već bivša supruga Azra.

Ulog od 100 milijuna

Upućeni tvrde da je riječ o najobičnijoj pravnoj akrobaciji kojom je Radončić želio izbjeći ograničenja koja pred njega postavlja zakon o sukobu interesa koji je na snazi. Kako bi bio imenovan za ministra sigurnosti, što je položaj koji mu je pripao u “prekomponiranju” vladajuće koalicije u BiH, morao se „riješiti“ vlasništva nad svojim poduzećima. Očekivalo se da će Avaz prodati nekoj od inozemnim medijskih grupacija, ali se on ipak odlučio tvrtku zadržati u obitelji, i to tako što se iznenada rastao od supruge, a onda sporazumno prepustio njoj vlasništvo nad dijelom poslovnog carstva. Nakon toga je za oko 100 milijuna eura Avaz u vlasništvu Azre Radončić od Fahrudina Radončića kupila drugu veliku tvrtku Avaz-roto press. Time je prijenos vlasništva s Fahrudina na Azru Radončić završen. Bivša se supruga, po zakonu o sukobu interesa, ne smatra bližim srodnicima, što znači da su otklonjene zakonske prepreke da Radončić postane ministar.

Strelovit uspon

On je prije nekoliko godina formirao stranku Savez za bolju budućnost BiH koja je, uz svesrdnu pomoć njegovih medija, brzo postala respektabilna snaga na političkoj sceni. Nakon nedavnog raskola između SDP-a i SDA, čelnik socijaldemokrata Zlatko Lagumdžija odlučio je formirati vlast s Radončićem. Brojni politički protivnici Fahrudina Radončića ističu da se on opisanim „oslobađanjem imovine“ zapravo narugao pravnoj državi u BiH. Njegovu formalno bivšu suprugu Azru sada ironično nazivaju „najpoželjnijom samohranom majkom u BiH“.
I zagrebački gradonačelnik razveo se da

I zagrebački gradonačelnik razveo se da kupi stan

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 1996. godine “zeznuo” je zakon. Tada se razveo od supruge Vesne Bandić kako bi ona, neopterećena njihovim zajedničkim stanom kao imovinom, povoljno kupila stan u Preradovićevoj ulici u središtu Zagreba. U tom je stanu živjela njena baka, a V. Bandić i njihova kći bile su prijavljene na toj adresi iako tamo nisu živjele. Stan od 38 metara četvornih kupili su za 37.760 kuna. (vk/vlm)
Samprotivsviju

#1453 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

sunceKOtepsija wrote:
MMM1977 wrote:Ja poznajem Azru još od kada je bila klinka, jeste iz Mostara. Ali mi nije jasno odakle ona u ovim vodama, ugledni roditelji (majka profesor njemačkog, otac nesto na građevinskom fakultetu ako se dobro sjećam) a i ona je fino dijete bila. U Sa su dosli svi nakon rata koji su proveli u Rijeci.
mogu joj roditelji bit tro-ugledni-odgojili su prvoklasnu kuravu :izet: Azra Sarić
Da ti nisi Fahrin coek po rijecniku zakljucih
Idriz

#1454 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

Alfons Kauders wrote:
Biene Maya wrote:

samo se koljite, iznosite poganstine kako ste sjebali ovaj narod :thumbup: :bih:
I sto je najtragicnije, to su uradili jedan Srbijanac i jedan Crnogorac! A Bosanci - Bosnjaci njih i dalje podrzavaju! Koji smo mi debili?
Znaci sve Srbi i Crnogorci.

Njihov problem.

Zasto bi nas bila briga sta rade posjetitelji nase lijepe domovine?[/quote]

Onda ni Srbijom 30 godina ne vladaju Srbijanci: Vucic - Bugojno, Tadic - Sarajevo, Kostunica - Hercegovina, Đinđic - Posavina, Milosevic - Crna Gora...
Reglan

#1455 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Reglan »

Mogu komotno komplet zgradu federalne vlade prebaciti u KPD Zenica.
dust in the wind

#1456 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by dust in the wind »

Samprotivsviju wrote:
sunceKOtepsija wrote:
bit će da je to ta opcija...ali dobro. svi što gube se ljute, to je poznata stvar :lol:
incognito071

#1457 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by incognito071 »

zanima me pozadina celnih ljudi u SIPI..kome oni vodu na mlin navode?
nightvision

#1458 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by nightvision »

Optuznica protiv lijanovica je potvrdjena, sad je uhapsen nasrudin fahrudin. Ili je pravna drzava pocela sa radom, ili je bakir krenuo u ozbiljnu kampanju da pomete bilo kakvu konkurenciju.
Alfons Kauders

#1459 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

nightvision wrote:Optuznica protiv lijanovica je potvrdjena, sad je uhapsen nasrudin fahrudin. Ili je pravna drzava pocela sa radom, ili je bakir krenuo u ozbiljnu kampanju da pomete bilo kakvu konkurenciju.
Bake, kakva crna pravna drzava, Bake :D
dust in the wind

#1460 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

incognito071 wrote:zanima me pozadina celnih ljudi u SIPI..kome oni vodu na mlin navode?
u ovoj državi i ako se šta uradi, što bi normalnom insanu djelovalo kao početk boljeg rade države u cjelini, ide kontra pitanje, tog tipa koje si ti postavio. jebo ti nas... mentalitet je pogrešan i to se ne mijenja lako.
sunceKOtepsija

#1461 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by sunceKOtepsija »

Samprotivsviju wrote:
sunceKOtepsija wrote:
:izet: + Almir Dzuvo
Azra Saric svetica, a ne kurava :lol:
pored sto je bila djevojka delalic cele, i ismet bajramovic celu opalio ju je dok je bila studentica....
Samprotivsviju

#1462 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

I ja bi je opalio, da se razumijemo
Styling

#1463 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Styling »

dust in the wind wrote:
incognito071 wrote:zanima me pozadina celnih ljudi u SIPI..kome oni vodu na mlin navode?
u ovoj državi i ako se šta uradi, što bi normalnom insanu djelovalo kao početk boljeg rade države u cjelini, ide kontra pitanje, tog tipa koje si ti postavio. jebo ti nas... mentalitet je pogrešan i to se ne mijenja lako.
Ja sam vec ranije napisala pa evo i da ponovim. Sipom i ministarstvom sigurnosti vlada SDS. Fahro je htio sa Covicem da makne SDS (koaliciju za promjene, ili kako se vec zovu) i da uvede SNSD u vlast na drzavnom nivou pa je ovo SDS iskoristio da ga skloni. Sve po zakonu. 8)
sunceKOtepsija

#1464 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by sunceKOtepsija »

Samprotivsviju wrote:I ja bi je opalio, da se razumijemo
nisam ni ja izuzetak :lol:
dust in the wind

#1465 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Styling wrote:
dust in the wind wrote:
Ja sam vec ranije napisala pa evo i da ponovim. Sipom i ministarstvom sigurnosti vlada SDS. Fahro je htio sa Covicem da makne SDS (koaliciju za promjene, ili kako se vec zovu) i da uvede SNSD u vlast na drzavnom nivou pa je ovo SDS iskoristio da ga skloni. Sve po zakonu. 8)
meni se čini da si ti simpatizer faraona.. znaš šta da vlada sam đavo sipom drago mi je da je zadržan makar 3 dana i on i i dao bog i mnogi drugih od njih koji se profitirali na mukama ove države... rđavom i dlaka smeta :D
JThomas

#1466 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

rizično opaljivanje sa vrlo velikom šansom da skoči na nos...
Idriz

#1467 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

Styling wrote:
dust in the wind wrote:

SDS stranka reforme i pravne drzave. Mozda bi svi trebali glasati za SDS, jer ako su sebe tako reformirali to znaci da su najkompetentniji da reformisu i drzavu.
nightvision

#1468 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by nightvision »

Alfons Kauders wrote:
nightvision wrote:Optuznica protiv lijanovica je potvrdjena, sad je uhapsen nasrudin fahrudin. Ili je pravna drzava pocela sa radom, ili je bakir krenuo u ozbiljnu kampanju da pomete bilo kakvu konkurenciju.
Bake, kakva crna pravna drzava, Bake :D
Samo kazem. :mrgreen:
A mogli bi biti i bakir i covic u nekom talu. :?
Styling

#1469 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Styling »

dust in the wind wrote:
Styling wrote:
meni se čini da si ti simpatizer faraona.. znaš šta da vlada sam đavo sipom drago mi je da je zadržan makar 3 dana i on i i dao bog i mnogi drugih od njih koji se profitirali na mukama ove države... rđavom i dlaka smeta :D
Daleko od toga da simpatisem bilo koga iz trenutne vlasti, nego samo razmisljam logicno. Ko je malo bolje pratio desvanja zakljucak mu se sam namece.
Samprotivsviju

#1470 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Jos jednom, zna li ko kako se zove ova golubica :srce:

Image

Da i ja i ona montiramo jedno drugom procese :oops: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#1471 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ispade Bake jači od Dodika, Vučića i ovog novog hrvatskog premijera zajedno. :mrgreen: Ma Bake ispade Hari Potter. :lol: Bakir Potterbegović :lol: :mrgreen:
incognito071

#1472 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by incognito071 »

dust in the wind wrote:
ako se icemu nadam onda je ovo boldirano
pitanje sam postavio jer fakat ne znam, da steknem kompletniju sliku
mojne se ljutiti :-D
dust in the wind

#1473 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ispade Bake jači od Dodika, Vučića i ovog novog hrvatskog premijera zajedno. :mrgreen: Ma Bake ispade Hari Potter. :lol: Bakir Potterbegović :lol: :mrgreen:
hahahahahahha. dobar :)
glockov kolac

#1474 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by glockov kolac »

Inače ga nešto ne gotivim, ali ubo je s ovim momački...

https://www.youtube.com/watch?v=6kGMyCBP5EA
nightvision

#1475 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by nightvision »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Jok to, ja prvi kazem da ih ne treba dizat u nebesa, zato i spomenuh covica, iako mu nije ozbiljna konkurencija lijanovic mu svakako jeste trn u oku, a posto ovde razvijamo teorije zavjere koja svaka moze biti manje-vise moguca, ja eto kazem da je moguce i da bakir i covic zajednicki rade na eliminaciji politicko-mafijaskih protivnika. Znaci mogli bi uskoro vidjeti i nekoga od crvenih u hapsani.
Post Reply