JEL POCELO?

Post Reply
junior3

#1451 Re: JEL POCELO?

Post by junior3 »

Valja se preseliti u pederaciju, tamo se izgleda puno bolje živi. :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#1452 Re: JEL POCELO?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

junior3 wrote:Valja se preseliti u pederaciju, tamo se izgleda puno bolje živi. :lol:
Pederacija je u istom kurcu kao i Republika Šumska samo što su neke sredine u malo manjim sranjima od drugih, sve ostalo su nijanse.
Vlada Srpske nakon četiri mjeseca potvrdila informaciju CAPITAL-a da srbijanske firme napuštaju RS
http://www.capital.ba/vlada-srpske-nako ... ustaju-rs/
zavrzlama

#1453 Re: JEL POCELO?

Post by zavrzlama »

I u rs-u i u federaciji je korupcija u pet deka,MEDJUTIM postoji ogromna razlika u psiholosko-ideoloskom stanju u kome se nalaze bosnjacki i srpski narod...dodik i velikosprski stratezi uz svu kradju i korupciju svoj narod sovinizmom,najgorim moralnim vrijednostima,antibosanskoj histeriji drze u stanju da se pate i trpe u drzavi koju ne vole i koju ne mogu da podijele i uniste...dok bosnjaci se bar pate u drzavu koju vole,i znaju da imaju protiv sebe trenutni bosnjacki politicki sljam,koji ce kad tad biti zamijenjen boljim politicarima,dok srpski narod i kad ode dodik ostaje ponovo velikosprska ideoilogija koja ce od bilo kojeg drugog srpskog politicara ,opet napraviti novog i goreg dodika...BIH srbima nije problem korupcija i kradja njihovog politickog vrha ,nego ideologija koja ih konstantno gura u konfrontaciju sa drugima i BIH i drzi u histeriji rata...zato ne stoji teza da je isto i srbima i bosnjacima u BIH...srbima je 10x teze jer su topovsko meso i politicara i ideologije,dok su bosnjaci samo taoci trenutnog i prolaznog politickog vrha..
zavrzlama

#1454 Re: JEL POCELO?

Post by zavrzlama »

/
Last edited by zavrzlama on 16/12/2015 18:05, edited 1 time in total.
Mali_Vuk

#1455 Re: JEL POCELO?

Post by Mali_Vuk »

Počelo je :lol:

archi_a

#1456 Re: JEL POCELO?

Post by archi_a »

zavrzlama wrote:I u rs-u i u federaciji je korupcija u pet deka,MEDJUTIM postoji ogromna razlika u psiholosko-ideoloskom stanju u kome se nalaze bosnjacki i srpski narod...dodik i velikosprski stratezi uz svu kradju i korupciju svoj narod sovinizmom,najgorim moralnim vrijednostima,antibosanskoj histeriji drze u stanju da se pate i trpe u drzavi koju ne vole i koju ne mogu da podijele i uniste...dok bosnjaci se bar pate u drzavu koju vole,i znaju da imaju protiv sebe trenutni bosnjacki politicki sljam,koji ce kad tad biti zamijenjen boljim politicarima,dok srpski narod i kad ode dodik ostaje ponovo velikosprska ideoilogija koja ce od bilo kojeg drugog srpskog politicara ,opet napraviti novog i goreg dodika...BIH srbima nije problem korupcija i kradja njihovog politickog vrha ,nego ideologija koja ih konstantno gura u konfrontaciju sa drugima i BIH i drzi u histeriji rata...zato ne stoji teza da je isto i srbima i bosnjacima u BIH...srbima je 10x teze jer su topovsko meso i politicara i ideologije,dok su bosnjaci samo taoci trenutnog i prolaznog politickog vrha..
Isto razmišljamo, samo ti to puno bolje napisa. :thumbup:
channel10

#1457 Re: JEL POCELO?

Post by channel10 »

Sporazum spreman za potpisivanje. Izmedju ostalog,Sipa i MUP RS su partnerske organizacije i nijedna nije nadređena drugoj i na osnovu dorađenog sporazuma će Sipa djelovati na teritoriji rs-a... Tačnije, Sipa je dobila instrukcije na osnovu kojih će djelovati na teritoriji rs-a...

Izvor: txt rtrs..114
KENJAC

#1458 Re: JEL POCELO?

Post by KENJAC »

Se'set stanica ja navracam da vidim jel to pocelo a ono ... nista !!!
Baj d vej , sta to mi cekamo da pocne ?
archi_a

#1459 Re: JEL POCELO?

Post by archi_a »

Sipa je državna institucija koja sarađuje sa ostalim policijskim strukturama u Bosni i Hercegovini. Policija entiteta fed. i rs. je dužna davati svaku podršku i asistenciju SIPA-i. To se neće promijeniti, to zaboravi. Sipa nikada neće polagati račune entitetskim policijama. Ne zato što ja to kažem, nego što to kaže zakon. Tako je dok se taj zakon ne promijeni, a promjenit se može kroz parlamentarnu proceduru. Lp
Fudo387

#1460 Re: JEL POCELO?

Post by Fudo387 »

archi_a wrote:Sipa je državna institucija koja sarađuje sa ostalim policijskim strukturama u Bosni i Hercegovini. Policija entiteta fed. i rs. je dužna davati svaku podršku i asistenciju SIPA-i. To se neće promijeniti, to zaboravi. Sipa nikada neće polagati račune entitetskim policijama. Ne zato što ja to kažem, nego što to kaže zakon. Tako je dok se taj zakon ne promijeni, a promjenit se može kroz parlamentarnu proceduru. Lp
Budimo realni, SIPA je americko cedo. Malo se Mile preracunao, udario u tvrdo.
Kako im je zabranio aktivnosti u svom blentitetu ovi ga jos vise nagazili.
Sad pokusava da se izvadi pred publikom tako sto ce se kao potpisati neki novi sporazum u kojem ce stajati da...SIPA moze raditi isto sto je
radila i do sad. :D :lol:
kamen spoticanja

#1461 Re: JEL POCELO?

Post by kamen spoticanja »

Sipa jutros uhapsila 6 osoba u Bos. Gradiski i LAKTASIMA
aj mile eto Hin
155_mm

#1462 Re: JEL POCELO?

Post by 155_mm »

junior3 wrote:Valja se preseliti u pederaciju, tamo se izgleda puno bolje živi. :lol:
ma ne moras seliti. mozes kao i ovi jadnici sto putuju svaki dan na posao u pederaciju na primejr u gorazde. halooo baaaa u gorazde idu raditi. u grad koji su skoro unistili u ratu. dolaze raditi iz okolnih gradova kojima je najteze razaranjeu ratu bilo kad se golubica posere u letu.

:-)
155_mm

#1463 Re: JEL POCELO?

Post by 155_mm »

KENJAC wrote:Se'set stanica ja navracam da vidim jel to pocelo a ono ... nista !!!
a koji si kurac i navracao.
155_mm

#1464 Re: JEL POCELO?

Post by 155_mm »

channel10 wrote:Sporazum spreman za potpisivanje. Izmedju ostalog,Sipa i MUP RS su partnerske organizacije i nijedna nije nadređena drugoj i na osnovu dorađenog sporazuma će Sipa djelovati na teritoriji rs-a... Tačnije, Sipa je dobila instrukcije na osnovu kojih će djelovati na teritoriji rs-a...

a ima li gdje za vidjeti tekst sporazuma?
trcicu trceci

#1465 Re: JEL POCELO?

Post by trcicu trceci »

Predlazem da ova tema ostane, jer vise nema svrhe ovako, ali da sluzi za informacije o utakmicama, linkovima, kad pocinju koje utakmice i to. Tako da ima i smisla naziv Jel pocelo?
155_mm

#1466 Re: JEL POCELO?

Post by 155_mm »

Banksy wrote:
SkyLimit wrote:Mnogo novokomponovano poslijeratno bosnjacko plemstvo treba Republiku Srpsku. Oni iz "dobrih porodica" su upisali srednju skolu na stelu, polozili vozacki na stelu, zavrsili fakultet na stelu, prikljucili se na drzavnu pipu na stelu, stekli stanove "po zakonu", usli u politiku i stekli milione sto legalne sto nelegalne bez da su ista uradili za svoj narod osim naravno sto su jos clanova svoje porodice prikljucili na drzavnu pipu kako je nekad i njih neko...i kad ih pitas sto nam je u drzavi ovako oni ti kazu: "Dodik, jarane".
Bravo. :thumbup:
I ne samo oni iz ''dobrih porodica'', već iz svih slinih pobočnih halki i halkica prikačenih na 20 izabranih familija.
I onda se od njih kao očekuje da ''mijenjaju paradigmu'' ... Nikad. Tu smo i tu ćemo biti narednih 100 godina.
ni ja nigdje da vidim da iko kritikuje vlast za probleme nego samo dodik pa dodik. i u stampi i na ovom forumu i na tv. niko se ne buni niko ne demonstrira nego samo dodik pa dodik. a kad pogledamo kod starih europskih naroda srba i hrvata. ja nikad nisam cuo od jednog njihovog politicara da za probleme optuzuju one druge, demonstracije za svaku malu gresku vlasti ko u francuskoj. a ovi bosnjaci crnjomansti za sve optuzuju dodika. ali hajd sto oni, oni su ionako zaostali za ova dva europska naroda ali i onaj jad i bijeda od inzka, pa americka i britanska ambasada. koliko su oni tek zaostali za ovim drevnim europskim narodima srbima i hrvatima da mi je znati.
Bodkin

#1467 Re: JEL POCELO?

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Bodkin wrote: Ama jebo bolan i pi si i plate. Uzmi situaciju samo u sarajevu. Grad je u kurcu teskom. Nista ne funkcionise. Kriminala koliko hoces. Jel dodik mozda kriv? Bosnjacke stranke suvereno u vlasti. Znaci nema vadione pa opet odron. Vaditi ae na dodika je izvlakusa za mase da bosnjacki politicari nista ne moraju raditi dok trose narodne pare na auta, kurve i familiju. Isto to imas i u pi siju samo sa obrnutim ulogama.
Kada si ti zadnji put bio u Sarajevu? Šta je konkretno u kurcu? Kriminala ima kao i u svakom većem gradu. Ti kako govoriš Sarajevo ispade Homs, hodam sa pancirima i sa dugim cijevima što je daleko od istine.
:-) ajmo eksperimebt napraviti. Otidji na podforum sarajevo i postavi anketu koliko sunljudi zadovoljni zivotom u sarajevu. Ili da uzmemo sve teme na tom podforumu i da vidimo koliko ih je negativnih. Mislim sizofrenija mi je pricati kako je u sarajevu dobro dok masa ljudi hoce da ode ili se svakodnevno zali
KENJAC

#1468 Re: JEL POCELO?

Post by KENJAC »

155_mm wrote:
KENJAC wrote:Se'set stanica ja navracam da vidim jel to pocelo a ono ... nista !!!
a koji si kurac i navracao.
Vidim mnogo kenjaca navraca , pa rekoh da necu naci rodbine !
channel10

#1469 Re: JEL POCELO?

Post by channel10 »

155_mm wrote:
channel10 wrote:Sporazum spreman za potpisivanje. Izmedju ostalog,Sipa i MUP RS su partnerske organizacije i nijedna nije nadređena drugoj i na osnovu dorađenog sporazuma će Sipa djelovati na teritoriji rs-a... Tačnije, Sipa je dobila instrukcije na osnovu kojih će djelovati na teritoriji rs-a...

a ima li gdje za vidjeti tekst sporazuma?
Nema nigdje niti ce biti. Nije mi jasno da jos niko nije reagovao.
Banksy

#1470 Re: JEL POCELO?

Post by Banksy »

155_mm wrote:
Banksy wrote:
SkyLimit wrote:Mnogo novokomponovano poslijeratno bosnjacko plemstvo treba Republiku Srpsku. Oni iz "dobrih porodica" su upisali srednju skolu na stelu, polozili vozacki na stelu, zavrsili fakultet na stelu, prikljucili se na drzavnu pipu na stelu, stekli stanove "po zakonu", usli u politiku i stekli milione sto legalne sto nelegalne bez da su ista uradili za svoj narod osim naravno sto su jos clanova svoje porodice prikljucili na drzavnu pipu kako je nekad i njih neko...i kad ih pitas sto nam je u drzavi ovako oni ti kazu: "Dodik, jarane".
Bravo. :thumbup:
I ne samo oni iz ''dobrih porodica'', već iz svih slinih pobočnih halki i halkica prikačenih na 20 izabranih familija.
I onda se od njih kao očekuje da ''mijenjaju paradigmu'' ... Nikad. Tu smo i tu ćemo biti narednih 100 godina.
ni ja nigdje da vidim da iko kritikuje vlast za probleme nego samo dodik pa dodik. i u stampi i na ovom forumu i na tv. niko se ne buni niko ne demonstrira nego samo dodik pa dodik. a kad pogledamo kod starih europskih naroda srba i hrvata. ja nikad nisam cuo od jednog njihovog politicara da za probleme optuzuju one druge, demonstracije za svaku malu gresku vlasti ko u francuskoj. a ovi bosnjaci crnjomansti za sve optuzuju dodika. ali hajd sto oni, oni su ionako zaostali za ova dva europska naroda ali i onaj jad i bijeda od inzka, pa americka i britanska ambasada. koliko su oni tek zaostali za ovim drevnim europskim narodima srbima i hrvatima da mi je znati.
Nije baš da razumijem o čemu govoriš, ali vjerujem da nije ni važno.
Drvosjeca iz Dejcica

#1471 Re: JEL POCELO?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Bodkin wrote: Ama jebo bolan i pi si i plate. Uzmi situaciju samo u sarajevu. Grad je u kurcu teskom. Nista ne funkcionise. Kriminala koliko hoces. Jel dodik mozda kriv? Bosnjacke stranke suvereno u vlasti. Znaci nema vadione pa opet odron. Vaditi ae na dodika je izvlakusa za mase da bosnjacki politicari nista ne moraju raditi dok trose narodne pare na auta, kurve i familiju. Isto to imas i u pi siju samo sa obrnutim ulogama.
Kada si ti zadnji put bio u Sarajevu? Šta je konkretno u kurcu? Kriminala ima kao i u svakom većem gradu. Ti kako govoriš Sarajevo ispade Homs, hodam sa pancirima i sa dugim cijevima što je daleko od istine.
:-) ajmo eksperimebt napraviti. Otidji na podforum sarajevo i postavi anketu koliko sunljudi zadovoljni zivotom u sarajevu. Ili da uzmemo sve teme na tom podforumu i da vidimo koliko ih je negativnih. Mislim sizofrenija mi je pricati kako je u sarajevu dobro dok masa ljudi hoce da ode ili se svakodnevno zali
Pa dobro sada ostadoše prazna sela po Z. Hercegovini, masa ljudi odlazi iz RS-a za Beograd ili vani, mislim opet taj fenomen odlaska nije samo kod Bošnjaka. Naravno da uvijek ima ljudi koji se žale ali recimo ja znam jednu porodicu koja se vratila u Sarajevo iz Australije, kažu ovdje im bolje. Krug ljudi sa kojima se družim svi situirani, prosjek neki, voze auta par godina stara, riješili stambeno pitanje, imaju djecu. Sve je to relativno, imaš ljude koji kukaju i u Njemačkoj, jedna porodica iz Minhena, nije doboro kažu, ima kriminala, plate nisu nešto...itd. :roll: Sve zavisi iz koj perspektive gledaš a forum sigurno nije baš najbolje mjerilo. Opet te pitam šta konkretno je u kurcu pa da ti dam kontra primjere iz mog naselja.
junior3

#1472 Re: JEL POCELO?

Post by junior3 »

155_mm wrote:
ma ne moras seliti. mozes kao i ovi jadnici sto putuju svaki dan na posao u pederaciju na primejr u gorazde. halooo baaaa u gorazde idu raditi. u grad koji su skoro unistili u ratu. dolaze raditi iz okolnih gradova kojima je najteze razaranjeu ratu bilo kad se golubica posere u letu.

Vidiš nije ni to loša ideja, mislim kad je već bolje tamo :mrgreen: :thumbup:
Nije mi do selidbe.
archi_a

#1473 Re: JEL POCELO?

Post by archi_a »

Poznat sam po postavljanju slika, pa u skladu s tim da nastavim. :-D Ja nemam problem jer znam da ima Bosne i Hercegovine.

Image

Ima je na granici.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ima je kroz dokumente

Image
Image

Ima je kroz predsjedništvo

Image
Image

Ima je kroz državni parlament

Image
Image

Ima je kroz domaću valutu, centralnu banku i UiO

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ima je kroz ambasade

Image
Image
Image
Image

Ima je kroz oružane snage

Image
Image
Image
Image

Ima je kroz policijska tijela

Image
Image
Image
Image
Image

Ima je kroz sud i tužilaštvo

Image

Biće je kroz državni zatvor

Image

Ima je kroz BH nebo

Image

Ima je kroz Olimpijski komitet

Image
Image

Ima je kroz reprezentaciju BiH

Image
Image

Ima je i biće je još kroz puno stvari. Nadživjet će i nas. Na nama je hoćemo li svi mi zajedno umrijeti upirući se da smo protiv nje ili ćemo pokušati proživjeti ovo malo života kojeg imamo u ljepoti, sreći i rahatluku ili bar približno tome. I zbog nas i zbog djece koja će iza nas ostati. LP
Kabadahije, kriminalci i lopovi će odgovarati kad tad, jer linija će se morati povući i biće pozvani na odgovornost. Nikad, ali nikad nije bilo da se kriminalac i lopov izvukao. Sve je došlo na svoje i kad je najteže bilo. Tako će i sada, samo što nama to izgleda presporo.
vivaldi

#1474 Re: JEL POCELO?

Post by vivaldi »

hAZNADAR wrote:
vivaldi wrote:
hAZNADAR wrote:Oni vise od vije decenije imaju jasnu politiku i ciljeve
imaju svi, organizacija srba nije nista bolja ni gora od bosnjaka i hrvata, nego svi igraju sa onakvim kartama kakve su dobili u dejtonu. ovo je samo unutarsprska borba za vlast
Srbi su daleko. daleko politicki zreliji od Bosnjaka, sa davno definisanom nacijom i jasnim ciljevima. Ko to ne vidi - taj je stvarno politicki slijep. Ili zaboravan. Nije se jednom pokazalo da su spremniji od nas.
trava je uvijek zelenija u tudjem dvoristu, a sve i da jeste tako u ovom slucaju opet nema nikakve srpske pobjede
niti su bosnjaci na ovo mogli imati neki produktivan odgovor u smislu da nesto profitiraju
channel10

#1475 Re: JEL POCELO?

Post by channel10 »

Nisu Bosnjaci trebali reagovati. Trebala je drzava reagovati. Tuzilastvo, Sud i drzavna bezbjedonosna agencija SIPA. Nema ovo veze sa Bosnjacima nego sa drzavom. Ako se potpise bilo kakav "sporazum" izmedju SIPA-e i MUP-a manjeg entiteta, izgubila je drzava, a dobio je entitet. Malo pomalo, mic po mic i eto ti drzave RS, a nestanak BIH-a.

A sad nastavite se "sprdati" sa Dodikom i manjim entitetom, ali ako se i sa kim treba sprdati, to bi trebalo biti na svoj racun jer su u ovom slucaju izigrani/izlevaceni (kako god hocete) Bosnjaci u igri pozicije i opozicije manjeg bh entiteta (ukoliko se potpise bilo sta izmedju "zaracenih" strana).
Post Reply