Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Intense82

#1451 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Intense82 »

seln wrote: Tipicno srpsko laprdanje....
je li Seselj osvojio skoro 40% glasova? Da ili ne?
To sto je milion srba protestiralo nema veze s tim pitanjem.
Je li osvojio ili nije?
Ja sam Crnogorka. 8-). Mi Crnogorci ne laprdamo, mi guslamo.
Evo nek ti bude - jeste, osvojio je...Da nam nije gugla ne bi znali ulicu prec', ne bi se znali 'ljeba najest'.
KENJAC

#1452 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by KENJAC »

Ko ce sad , poslje onih prica o nezavisnosti i cvjetanju cvjeca poslje iste , priznat da je govno pojeo ? Niko normalan ko ima trunku ponosa !
Intense82

#1453 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Intense82 »

Fudo387 wrote:
Intense82 wrote:
Fudo387 wrote: Samo ti pisi, postovi su ti veoma edukativni. :wink:
Drago mi je da ti se svidzaju. Samo ti citaj i tumaci. A ovo sto bulaznis za Vojvodinu - ne zanosi se. Ta prica je tako isfurana. Pros'o voz. :wink:
Ne bih ja na tvom mjestu bio tako siguran u prolazak voza, kakve ste idiote izabrali da vas vode u svijetlu buducnost bice tu jos svasta. :D
I to sto kazes...svaki ce nas djavo snac' :lol:
AenemA

#1454 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by AenemA »

Al' mamuzate mrtvog konja...
Intense82

#1455 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Intense82 »

seln wrote:
Ommadawn wrote:
Intense82 wrote: Samo polako...Nista jos nije gotovo. Ne do' im Bog da Ameri okrenu glavu. :lol:
:shock: :shock:

Bože sačuvaj...
Ma to je ona iz kola srpskih sestara...sve sa bradom (skrivenom) i kokardom. :D
Opet si u krivu. Crnogorke su poznate iskljucivo po brkovima.
Intense82

#1456 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Intense82 »

seln wrote:
Intense82 wrote: Ma volim i ja Bosnu, samo se pravim :wink:
Ziva bila, nemoj je voljeti...
mogu misliti kakvi su tek oni koji je mrze.
E ova ti je pravo dobra, sto jes' jes'. I corava koka ubode zrno.
Ali Kemal

#1457 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

KENJAC wrote:Ko ce sad , poslje onih prica o nezavisnosti i cvjetanju cvjeca poslje iste , priznat da je govno pojeo ? Niko normalan ko ima trunku ponosa !
Nacionalizam je jos uvijek toliko jak da jako mnogo ljudi i dalje ne moze da prihvati da su i ljudi koji su druge vjere/nacionalnosti isto tako moraju da jedu, piju, seru, da se isto razboljevaju i umiru, da se isto zaljubljuju, da su isto siromasni, itd itd.
Ova tema je neka vrsta testa da li ljudi mogu da zive zajedno, da li zele da zive u jednoj normalnoj gradjanskoj drzavi.
Odbrana bilo kog nacionalnog vodje je defakto priznanje vlastite ksenofobije, zaostalosti i primitivizma. :skoljka:
Banksy

#1458 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Banksy »

[b]Ali Kemal[/b] wrote:
Ova tema je neka vrsta testa da li ljudi mogu da zive zajedno, da li zele da zive u jednoj normalnoj gradjanskoj drzavi.
:lol:
PM72

#1459 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Pa jarane,pošto sam ogorčen i razočaran svakim segmentom ovog društva i nakaradne države,sad žalim svaki sekund proveden u rovu ili bunkeru.iskreno žalim.Ne bih da nokat svog djeteta za pet Bosni.Žao mi je samo što nisam bio dovoljno mudar pa sa prodam svu babovinu pa sa komplet porodicom odem na Aljasku.Pa da otamo kuckam i podjebavam,baš kao i ti.
Culi smo... pa, sigurno jedno 100 puta. Zavijas za propustenom prilikom kao teolog za djecjom guzicom
Seln,
To ja da dobro utvrdite. :thumbup:
PM72

#1460 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Dakle, za tebe je sila LEGITIMNO oruzje politike?
Kad 1.6 miliona ljudi ima oružje i oruđe,zaleđinu i podršku a naspram njih 2 miliona ljudi naoružanih tespihom,ćibukom i džezvama i kad dođe do sukoba među njima - ishod je poznat,zar ne?

naša najveća sreće jeste u tome što su Srbi samo izvikani ratnici a goleme su pizde inače bi nas satrali sve do jednog.
Mohamad Sissoko

#1461 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Mohamad Sissoko »

Ali Kemal wrote:
KENJAC wrote:Ko ce sad , poslje onih prica o nezavisnosti i cvjetanju cvjeca poslje iste , priznat da je govno pojeo ? Niko normalan ko ima trunku ponosa !
Nacionalizam je jos uvijek toliko jak da jako mnogo ljudi i dalje ne moze da prihvati da su i ljudi koji su druge vjere/nacionalnosti isto tako moraju da jedu, piju, seru, da se isto razboljevaju i umiru, da se isto zaljubljuju, da su isto siromasni, itd itd.
Odbrana bilo kog nacionalnog vodje je defakto priznanje vlastite ksenofobije, zaostalosti i primitivizma. :skoljka:
Jedni su vec davno pali na testu.

Image
PM72

#1462 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Da li bi rodbina ovih nesretnika pristala na život u nekoj skraćenoj Jugoslaviji i da se pregovaralo još pet ili deset godina-samo da ne zapuca? Ma nije ih niko ni pitao nego ih založio kao ovce da bi ih se sjetili jednog dana u godini...
and

#1463 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by and »

ne znam stvarno o kakvoj jugoslaviji pričate.
jugoslavija je nastala nakon što su fašisti pobijeđeni.kada su se ti saradnici okupatora ponovo pojavili na sceni nestala je mogućnost postojanja jugoslavije.pa i dan danas na vlasti je većina i državni vrh iz tog miljea,pa ne znam o kakvoj mogućnosti ostanka pričamo?
glupost spominjati kao bilo kakvu opciju
Mohamad Sissoko

#1464 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

PM72 wrote:Da li bi rodbina ovih nesretnika pristala na život u nekoj skraćenoj Jugoslaviji i da se pregovaralo još pet ili deset godina-samo da ne zapuca? Ma nije ih niko ni pitao nego ih založio kao ovce da bi ih se sjetili jednog dana u godini...
Nisu ni mene komsije pitale mnoge stvari a vec su znali da smo turci odavno. Brzina kojom su vadili oruzje nije davala znakove da je to oruzje kupljeno netom "zavrsetka pregovora", a tek mitovi...
muha_sa

#1465 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by muha_sa »

PM72 wrote:Da li bi rodbina ovih nesretnika pristala na život u nekoj skraćenoj Jugoslaviji i da se pregovaralo još pet ili deset godina-samo da ne zapuca? Ma nije ih niko ni pitao nego ih založio kao ovce da bi ih se sjetili jednog dana u godini...
hajmo se upitat koji trebaš bit zlocinac i divljak da pociniš ovolike zlocine i ove nesretnike pobiješ :? :?

ne mislim na tebe vec na ove zlikovce koji su pobili tolike ljude i potrpa u grobnice koje se i dan danas otkrivaju i otkopavaju--pobit dojucerašnje komšije, jarane, školske drugove............da ne nabrajam više--znaš na šta mislim :-)
Last edited by muha_sa on 14/01/2016 21:29, edited 1 time in total.
PM72

#1466 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

and wrote:ne znam stvarno o kakvoj jugoslaviji pričate.
jugoslavija je nastala nakon što su fašisti pobijeđeni.kada su se ti saradnici okupatora ponovo pojavili na sceni nestala je mogućnost postojanja jugoslavije.pa i dan danas na vlasti je većina i državni vrh iz tog miljea,pa ne znam o kakvoj mogućnosti ostanka pričamo?

Bogati,šta si iz istorije jal povjesti imao? Čuj Jugoslavija nastala nakon što su fašisti pobjeđeni :lol: ili samo da se upišeš i lupetaš nebuloze.
PM72

#1467 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

muha_sa wrote:
hajmo se upitat koji trebaš bit zlocinac i divljak da pociniš ovolike zlocine i ove nesretnike pobiješ :? :?

ne mislim na tebe vec na ove zlikovce koji su pobili tolike ljude i potrpa u grobnice koje se i dan danas otkrivaju i otkopavaju--dojucerašnje komšije, jarane, školske drugove............da ne nabrajam više--znaš na šta mislim :-)
Slažem se s tobom,zlikovci su i tu nema rasprave.ovdje pominjem MOGUĆNOST da smo mogli izbjeći mnogo toga pa i ovo mezarje.da ne idemo u priču kako se Srebrenica mogla vojnički odbraniti da nam nije vojni i politički vrh bio takav kakav jeste.pričamo o predratnom periodu.
muha_sa

#1468 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by muha_sa »

PM72 wrote:
muha_sa wrote:

ne mislim na tebe vec na ove zlikovce koji su pobili tolike ljude i potrpa u grobnice koje se i dan danas otkrivaju i otkopavaju--dojucerašnje komšije, jarane, školske drugove............da ne nabrajam više--znaš na šta mislim :-)
Slažem se s tobom,zlikovci su i tu nema rasprave.ovdje pominjem MOGUĆNOST da smo mogli izbjeći mnogo toga pa i ovo mezarje.da ne idemo u priču kako se Srebrenica mogla vojnički odbraniti da nam nije vojni i politički vrh bio takav kakav jeste.pričamo o predratnom periodu.
šta misliš da su Bosanski Srbi prihvatili život u SVOJOJ MEDJUNARODNO PRIZNATOJ BiH--gdje bi sad svi bili :?
and

#1469 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by and »

PM72 wrote:
and wrote:ne znam stvarno o kakvoj jugoslaviji pričate.

Bogati,šta si iz istorije jal povjesti imao? Čuj Jugoslavija nastala nakon što su fašisti pobjeđeni :lol: ili samo da se upišeš i lupetaš nebuloze.
eto ti pametno zboriš.trebali smo ostati u jugoslaviji pa niko ne bi poginuo :skoljka:
Mohamad Sissoko

#1470 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

muha_sa wrote:
šta misliš da su Bosanski Srbi prihvatili život u SVOJOJ MEDJUNARODNO PRIZNATOJ BiH--gdje bi sad svi bili :?
Da su prihvatili mirna rjesenja, danas bi Srba bilo kamara u Hrvatskoj, u svojim domovima, Sarajevo bi i dalje vjerovatno bilo drugi najveci srpski grad a Kosovo i dalje srce Srbije te mezarja u Srebrenici ne bi bilo. Al opet, krivi smo mi :zzzz:
muha_sa

#1471 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by muha_sa »

Mohamad Sissoko wrote:
muha_sa wrote:
Da su prihvatili mirna rjesenja, danas bi Srba bilo kamara u Hrvatskoj, u svojim domovima, Sarajevo bi i dalje vjerovatno bilo drugi najveci srpski grad a Kosovo i dalje srce Srbije te mezarja u Srebrenici ne bi bilo. Al opet, krivi smo mi :zzzz:
pišu o nakom ostanku BiH u krnjoj Jugoslaviji u vrijem kad se dešavaju zlocini u Hrvatskoj i kad tamo bjesni rat--iliti agresija te krnje Jugoslavije na medjunarodno priznatu Hrvatsku.
ŠBDB--ja bih garant ratovo pod trobojkom na nekom ratištu u Hrvatskoj--bio bi u agresorskoj vojsci
Ommadawn

#1472 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ommadawn »

muha_sa wrote:

ne mislim na tebe vec na ove zlikovce koji su pobili tolike ljude i potrpa u grobnice koje se i dan danas otkrivaju i otkopavaju--pobit dojucerašnje komšije, jarane, školske drugove............da ne nabrajam više--znaš na šta mislim :-)
Ama ne moras ga ni poznavati uopste? Kakva je psiha covjeka koji moze ubiti nekog samo zato sto pripada drugom narodu, vjeri ili ima drugacije politicko ubjedjenje? Ko si da oduzimas zivot nekome uopste? Svakoga je njegova majka rodila.
Ali Kemal

#1473 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

muha_sa wrote:šta misliš da su Bosanski Srbi prihvatili život u SVOJOJ MEDJUNARODNO PRIZNATOJ BiH--gdje bi sad svi bili :?
Svako rjesenje koje izbjegava rat bi bilo bolje, pa bi naravno i to bilo bolje, medjutim Srbi trebaju da sude svojim, a Bosnjaci svojim vodjama, jer su jedni odlucili da ne zele da zive u drzavi gdje su Srbi vecina, a drugi u drzavi gdje su Bosnjaci vecina, manje-vise ista ideja i strah od ugrozenosti i dominacije, primitivizam, nista drugo, jer kod nas se manjina ne cuva, nego se gazi. Uvrijedjeno misljenje.

Tema je jasna, ostanak u krnjoj Jugoslaviji, sve ono sto se desilo poslije cime se opravdava nepristanak na tu zajednicu, je upravo posljedica takve odluke.
To je dokazano, jer se desilo, a da li bi se desilo da se ostalo u krnjoj, to niko ne moze da zna sasvim sigurno i svako misljenje je legitimno tu,
Moje misljenje je da ne bi bilo rata na teritoriji BiH, sto je sasvim dovoljan razlog da budem za tu opciju.

Samo da spomenem one koji razlog nepristajanja spominju eventualno ucestvovanje u ratu u Hrvatskoj, koji je takodje dokazano apsurdan, jer se vrlo brzo krvavo pocelo ratovalo protiv Hrvata u BiH, kao i protiv jedinica koje su dolazile direktno iz Hrvatske, tako da to nije nikakav razlog validan. :oops:
Danguba

#1474 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Danguba »

Ali Kemal wrote: Svako rjesenje koje izbjegava rat bi bilo bolje, pa bi naravno i to bilo bolje, medjutim Srbi trebaju da sude svojim, a Bosnjaci svojim vodjama, jer su jedni odlucili da ne zele da zive u drzavi gdje su Srbi vecina, a drugi u drzavi gdje su Bosnjaci vecina, manje-vise ista ideja i strah od ugrozenosti i dominacije, primitivizam, nista drugo, jer kod nas se manjina ne cuva, nego se gazi. Uvrijedjeno misljenje.

Tema je jasna, ostanak u krnjoj Jugoslaviji, sve ono sto se desilo poslije cime se opravdava nepristanak na tu zajednicu, je upravo posljedica takve odluke.
To je dokazano, jer se desilo, a da li bi se desilo da se ostalo u krnjoj, to niko ne moze da zna sasvim sigurno i svako misljenje je legitimno tu,
Moje misljenje je da ne bi bilo rata na teritoriji BiH, sto je sasvim dovoljan razlog da budem za tu opciju.

Samo da spomenem one koji razlog nepristajanja spominju eventualno ucestvovanje u ratu u Hrvatskoj, koji je takodje dokazano apsurdan, jer se vrlo brzo krvavo pocelo ratovalo protiv Hrvata u BiH, kao i protiv jedinica koje su dolazile direktno iz Hrvatske, tako da to nije nikakav razlog validan. :oops:
kalaba, konstantno bacas suplju.
Zokipfc

#1475 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Zokipfc »

Mohamad Sissoko wrote:
muha_sa wrote:
Kao da su se samo Srbi naoruzavali pred rat. Bogami bila je i navala ustasa iz emigracije a i doprema oruzja iz Njemacke, Madjarske. Just on a note, posto su i dobili sta su trazili na kraju.
Locked