Muzički Almanah (naš život u muzici)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#1451 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

dezurni_ucenik wrote:

Ova ezotericna muzika je beton :thumbup:
Dobar opis za ovakvu muziku koju je jako teško kvalificirati i koja ima mnoštvo različitih elemenata. :)
John Cleese

#1452 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by John Cleese »

dale cooper wrote:

Old master strikes again! 8-) Kažu da mu je ovo najbolji album u zadnja dva desetljeća, što nije mala stvar
sa obzirom da su svi bili dobri.

You want it darker? We kill the flame.
:thumbup:

A ja sam, iz nekog nedokucivog razloga, bio uvjeren da je covjek umro... :| :D :lol:
dezurni_ucenik

#1453 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dezurni_ucenik »

dale cooper wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Ova ezotericna muzika je beton :thumbup:
Dobar opis za ovakvu muziku koju je jako teško kvalificirati i koja ima mnoštvo različitih elemenata. :)

Evo jos malo ezoterije i to zimske :-) . Ovo sam provalio prosle godine. Nije lose.
dale cooper

#1454 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Hvala dežurni druže. :-D
Banksy

#1455 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Banksy »

Nako...

Only for true fans, pozdrav iz Bosne :)
zg1911

#1456 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

zbilja odlican novi cave. meni najbolji jos od dvostrukog abbatoir blurs/the lyre of orpheus. bar sto se inkatnacije s bad seedsima tice

nego, koristi li tko ovdje last.fm? koristio sam ga godinama, no sad unazad nekoliko godina mi ne scrobla ono sto vrtim, a zazelih se toga. postoji li kakav add on ua android da se to ispravi, dakle da mi biljezi ono sto slusam na mobu? tj znam da postoji al ne koji mu je naziv i di ga se skida
dale cooper

#1457 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Ovaj novi album Hamilton Leithausera (bivši vokal Walkmena) i Rostama (dečka iz Vampire Weeknda) je
solidan. Pregršt finih baroque pop pjesama tipa Harry Nilsson pomiješano sa dobrom dozom klasične Dylan-štine. :-D

dezurni_ucenik

#1458 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dezurni_ucenik »

:thumbup:
Ommadawn

#1459 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

Jedan dan tako sasvim slucajno, sjedim s kcerkom u njenoj sobi, poceli nesto da crtamo (napolje nismo mogli, kisa padala) i ukucam na tablet Google prog rock radio i naletim na ovo:

laut.fm/progman

Od tad samo to picim. Muzike da se ubijes.

Jedan meni novo-otkriveni bend koji mi se pravo svidio je kanadski bend Druckenfarben. Poslusajte i prosudite ali meni su EXTRA! Pomijesano svega pomalo a da niceg nije ni mrvicu previse.
Pjesma Influenza

I malo laganija Nonchalant. Covjek zacinio mandolinom kao cimetom po kolacu od jabuka. Uff uff... :)
Niemand

#1460 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Niemand »

Ne znam i ne shvatam bas najbolje kako tema funkcionise, posto mi se cini da ono, ko navrati krene pricati o svojoj nekoj temi na ovoj temi a nesto kontam morete mi onda jednostavno napisati-oke niemand, hu kers, haj razguli. :|

Helem, ne znam dje bi na forumu, pa eto dosla ovde malo :kakoste:

Ja cu o jednom propalom poemu kojeg mescini vole samo buntovne tinejdzerke i eto ja jos uvijek-pete doherty.

Sta ja znam, mnogi ga ni ne poslusaju jer imaju neke predrasude o njegovoj muzici zbog problematicnog zivota, a nekima se valjda i gadi. Al na stranu to sve, ja ga zbilja dozivljam ko nekog ko ce se cijeniti tek kad umre. Ima nesto od onog izumrlog engleskog roka. Samo sto eto, vele dzanki muzika.

Prije nekih 15tak dana je objavio novu pjesmicu, a novi album ce biti objavljen mislim krajem godine.

Danas se pete ne drogira (bar ne javno), udebljo se i cini se da se kupa redovno. :D To sto se predrasuda tice. :D A sto se pjesmica tice, ostao je isti ako ne i bolji nego prije.

S obzirom da ja vas ionako ne razumijem pola stvari o kojima pricate, nisam sigurna hocel vam se ovo svidjeti, al eto, mozda neko i poslusa, a mozda se nekom i svidi. :)

I na kraju nova pjesma, koja mi fkt ne izlazi iz glave :-)

dale cooper

#1461 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Moja jedina predrasuda prema Dohertyu je što mislim da je previše vremena posvetio drogi nego
pisanju dobrih pjesama za koje je i više nego očigledno imao ogroman talenat.
Bilo kako bilo smatram da je prvi album Libertinesa certificirani klasik, a dragulja ima raštrkano i na
svim ostalim stvarima na kojima je Pete radio. Pomalo mi je neočekivano da si ti fan Niemand, ali
je i prijatno iznenađenje. :-D U svakom slučaju na pravom mjestu si za pisanje o ovome. :thumbup:

Danas me je malo rastužio članak iz New Yorkera o Leonardu Cohenu u kojem otvoreno progovara
o smrti za koju osjeća da polako kuca na vrata. Znam da je Cohen star i da je ovo za očekivati,
ali 2016 nam je već oduzela previše legendi i heroja mladosti. Tako da bih volio da poživi makar
još neko vrijeme i da nas počasti sa novim poemama i muzikom. Usput rečeno novi album
You Want It Darker izlazi 21 Oktobra.

Članak iz New Yorkera u cijelosti:

http://www.newyorker.com/magazine/2016/ ... -it-darker
Last edited by dale cooper on 12/10/2016 19:14, edited 1 time in total.
walter kurtz

#1462 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by walter kurtz »

:run:
Niemand wrote:Ne znam i ne shvatam bas najbolje kako tema funkcionise, posto mi se cini da ono, ko navrati krene pricati o svojoj nekoj temi na ovoj temi a nesto kontam morete mi onda jednostavno napisati-oke niemand, hu kers, haj razguli. :|

Helem, ne znam dje bi na forumu, pa eto dosla ovde malo :kakoste:

Ja cu o jednom propalom poemu kojeg mescini vole samo buntovne tinejdzerke i eto ja jos uvijek-pete doherty.

Sta ja znam, mnogi ga ni ne poslusaju jer imaju neke predrasude o njegovoj muzici zbog problematicnog zivota, a nekima se valjda i gadi. Al na stranu to sve, ja ga zbilja dozivljam ko nekog ko ce se cijeniti tek kad umre. Ima nesto od onog izumrlog engleskog roka. Samo sto eto, vele dzanki muzika.

Prije nekih 15tak dana je objavio novu pjesmicu, a novi album ce biti objavljen mislim krajem godine.

Danas se pete ne drogira (bar ne javno), udebljo se i cini se da se kupa redovno. :D To sto se predrasuda tice. :D A sto se pjesmica tice, ostao je isti ako ne i bolji nego prije.

S obzirom da ja vas ionako ne razumijem pola stvari o kojima pricate, nisam sigurna hocel vam se ovo svidjeti, al eto, mozda neko i poslusa, a mozda se nekom i svidi. :)

I na kraju nova pjesma, koja mi fkt ne izlazi iz glave :-)

Obozavam :thumbup:
Niemand

#1463 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Niemand »

Dale, rekla sam ti mescini vec jednom da volim nesto mirniju muziku, nisam bas tip za previse glasno ni veselo, ovo mi je potaman. A pete je ljubav iz tinejdzerskih dana (nisam se drogirala Bgm).

Nego, kad sam vec ovde, imam jos jednu pjesmicu za podijeliti sa vama (ni za ovu nisam bas sigurna da ce vam se dopasti, al neka je), helem, prije nekih 'ta znam pola godine mozda? bila nekad u gluho doba noci na mtviju i drama mi se dopala.

Bukvalno je slusam zadnjih pola godine:

dale cooper

#1464 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Niemand wrote:Dale, rekla sam ti mescini vec jednom da volim nesto mirniju muziku, nisam bas tip za previse glasno ni veselo, ovo mi je potaman. A pete je ljubav iz tinejdzerskih dana (nisam se drogirala Bgm).

Nego, kad sam vec ovde, imam jos jednu pjesmicu za podijeliti sa vama (ni za ovu nisam bas sigurna da ce vam se dopasti, al neka je), helem, prije nekih 'ta znam pola godine mozda? bila nekad u gluho doba noci na mtviju i drama mi se dopala.

Bukvalno je slusam zadnjih pola godine:

Da, jesi. :D Ali sam uvijek mislio da si klasični pop fan. Vjerovatno zbog one teme o Evroviziji. :mrgreen:
Niemand

#1465 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Niemand »

Ko nije volio bojbendove. Kamaaaan.
dale cooper

#1466 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Niemand wrote:Ko nije volio bojbendove. Kamaaaan.
Ja? :zoka: :mrgreen:
Niemand

#1467 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Niemand »

Dobro, do mene je. :| Al moras shvatiti evoluciju bojbendova, krenes od bekstritbojsa stignes do peta. I to je nesto. Kad vec nemam taj vas smisao za muziku i ne kontam pola stvari :D :lol:
dale cooper

#1468 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Niemand wrote:Dobro, do mene je. :| Al moras shvatiti evoluciju bojbendova, krenes od bekstritbojsa stignes do peta. I to je nesto. Kad vec nemam taj vas smisao za muziku i ne kontam pola stvari :D :lol:
Evolucija boybendova se može pratiti unazad sve do Beatlesa ako ćemo pošteno. Beatles su bili ultimativni boy band
nakon čega su postali i najveći bend svih vremena. Rekao sam da nisam volio boybendove jer sam bio metal klinac,
a boybendovi su bili domena slatkih i vrištećih curica iz razreda i škole. Mi dečki smo trebali nešto što će biti
jače, muškastije. :mrgreen: Anyway, odrasteš i kasnije se smiješ zabludama koje si imao kao klinac. Tako
da mi danas nije mrsko kada čujem poneku pjesmu od Backstreet Boysa. :D
Niemand

#1469 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Evolucija boybendova se može pratiti unazad sve do Beatlesa ako ćemo pošteno. Beatles su bili ultimativni boy band
nakon čega su postali i najveći bend svih vremena. Rekao sam da nisam volio boybendove jer sam bio metal klinac,
a boybendovi su bili domena slatkih i vrištećih curica iz razreda i škole. Mi dečki smo trebali nešto što će biti
jače, muškastije. :mrgreen: Anyway, odrasteš i kasnije se smiješ zabludama koje si imao kao klinac. Tako
Eto vidis. Sva djeca trebaju imati svoje bojbendove. Kasnije im bude pomalo smijesno, al ostanu uvijek nekako dragi. I meni je drago cuti neku muziku iz djetinjstva. Nekad poslije ovih sladunjavih bojbendova mi je nirvana bila pravoooo kul :facepalm: danas ih vala ne mogu nikako, mozda ver did ju slip lest najt i nije mi jasno sta sam ikad vidjela u tom.

Kakogod, zadnjih godina je sting zamijenio vecinu te neke bivse muzike i pravo se veselim novim pjesmama, neki dan sam vidjela na kliksu da ce i on sad nekad objaviti album.

I cuj metalac. Dear Lord. :cry:
(sve sto se dernja ne slusam).
dale cooper

#1470 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
dale cooper wrote:
Eto vidis. Sva djeca trebaju imati svoje bojbendove. Kasnije im bude pomalo smijesno, al ostanu uvijek nekako dragi. I meni je drago cuti neku muziku iz djetinjstva. Nekad poslije ovih sladunjavih bojbendova mi je nirvana bila pravoooo kul :facepalm: danas ih vala ne mogu nikako, mozda ver did ju slip lest najt i nije mi jasno sta sam ikad vidjela u tom.

Kakogod, zadnjih godina je sting zamijenio vecinu te neke bivse muzike i pravo se veselim novim pjesmama, neki dan sam vidjela na kliksu da ce i on sad nekad objaviti album.

I cuj metalac. Dear Lord. :cry:
(sve sto se dernja ne slusam).
Sting mi je bio dobar negdje do polovine 90-tih, poslije toga mu je sve nekako bljutavo. :|

WTF?! :zoka: :-? Metal je zakon. I danas ga volim poslušati. :D

Image
Niemand

#1471 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Sting mi je bio dobar negdje do polovine 90-tih, poslije toga mu je sve nekako bljutavo. :|

Image
Dje ba bljutav sting. Vaj. :|

Doduse, metalac. :roll:

:-?
dale cooper

#1472 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
dale cooper wrote:

Image
Dje ba bljutav sting. Vaj. :|

Doduse, metalac. :roll:

:-?
Mislim na ovaj kasniji period poslije Ten Summoner's Tales. Fali nešto, iskra, kao da mu
je ponestalo inspiracije. Mislim sve je to prijatno i dobro odsvirano, ali ništa više od toga.
Ko' da je na autopilotu.

Kako bilo ko može rolati očima na ovo:

Metal je jedan od rijetkih muzičkih žanrova koji dotiče tijelo i um na fizičkoj razini.
Niemand

#1473 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Niemand »

Pokusala sam poslusati. I.. nope. Ajm tu boring. :-?

Ja ne plesem, ne mrdam i ne tresem glavom nit dizem ruke u nebesa (pretpostavljam i nadam se da i ti ovo ne radis), ja naprosto slusam muziku uz pokoju cigaru i mirno. A ovo ne ide uz mirno i cigaru.

Eto, fino je to sve, al nope. :mrgreen:
dale cooper

#1474 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Niemand wrote:Pokusala sam poslusati. I.. nope. Ajm tu boring. :-?

Ja ne plesem, ne mrdam i ne tresem glavom nit dizem ruke u nebesa (pretpostavljam i nadam se da i ti ovo ne radis), ja naprosto slusam muziku uz pokoju cigaru i mirno. A ovo ne ide uz mirno i cigaru.

Eto, fino je to sve, al nope. :mrgreen:
Pa rijetko sada, već sam stariji i ozbiljniji čojk, ali ponekad me ponese moram priznati. :mrgreen:
Danas, postoje toliko vrsta i pod vrsta metala, tako da nije teško naći nešto uz ovu tvoju mirnu, laid back kućnu
varijantu. Nekada se metal muzički smatrao konzervativnim i nesklon eksperimentisanju, a danas je jedan
od najprogresivnijih.

Evo uz ovo vala možeš i zapaliti. :D
Niemand

#1475 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Niemand »

Jel glupo ako kazem da me od ovog glava boli i pocinje mi ici na zivce sto 5 minuta cekam da pocne.. nesta. :-?

Kontam ja da se ti razumijes u muziku i taj metal je garant super, al ja to ne kontam. :D

Nisam taj tip jednostavno. Ja sam vise za ovako nesto

Nisam bas mrgud niemand i u muzici, imam cak i jednu pjesmu uz koju ko i klimam glavom i pjevusim, al sam ipak poprilcno.. blaaaah.

Dont nou vaj, bat dets hau it iz. :o
Post Reply