Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Thorgerson

#1451 Re: Džanan Musa

Post by Thorgerson »

shalla wrote: 18/12/2019 14:04 Pročitajte moje prijašnje postove, ja mu ne želim da ne uspije već suprotno. I prvi sam ga nekidan branio, mlad je, naravno da je tek na početku karijere i da se još svašta može desiti ali je njegov problem (bar ono kako se predstavlja javnosti) njegova kurčevitost. I iskreno, savršen si primjer dao, Mario Hezonja - pandan Musi 100%. Kurčevitog ponašanja, ja sam najbolji igrač, ložiona wow puko sam bananu LBJ a u stvarnosti, treći klub u 4 godine karijere, u svakom klubu na marginama. Da nije poletio u NBA, da je ostao još 2 godine u Barceloni sada bi bio superstar a ovako ga ismijavaju i amerikanci i hrvati a njemu pritom puca kurac. E takav će i Džanan biti ako malo ne klapi ušima i skonta da NIJE najpametniji i najbolji na svijetu. U reprezentaciji je već sa 17 htio da vedri i oblači, nije priznavao ničiji autoritet, znam iz prve ruke kako se ponašao za vrijeme priprema i ono kad je bilo sranje sa Mirzom u Mejdanu...
Vidi, ja samo kažem ti sigurno nisi nikakav skaut, niti košarkaški stručnjak. Nisam ni ja. Amaterski se igralo košarke, prati se taj sport i to je to. Dakle, složit ćeš se da i ja ti nemamo realno pojma ako bi govorili u profesionalnom smislu.

Pa ajde onda da vjerujemo ljudima koji imaju pojma, koji su uostalom razvili biznis i izabrali Musu na draftu.

Dakle, ja ti i zajedno svi u BiH kad bi sabrali koliko smo gledali Musu, to je opet 10x manje nego onoliko koliko su NBA skauti gledali istog i analizirali ga. Fizicki. Psihicki i kako ne.

I zasto sad ja treba da se slazem s tobom, ne s njima? Sto neko rece, kad bude slobodan agent, kad ga niko ne bude htio ni pogledati, e onda ćemo vidjeti. Mada ja ti kažem, nema šanse da će se to desiti.
karanana

#1452 Re: Džanan Musa

Post by karanana »

te minute zbog povreda su mu trebale biti poklon sa neba gdje se trebo pokazati. sad ce u najbolju ruku dobijati garbage time od 3-5 minuta i taj prosjek od 14.3 min po tekmi ce ici dole na 3-5 minuta, ako ne ode u OG ligu
Vsvp

#1453 Re: Džanan Musa

Post by Vsvp »

Najbolje samo u krug ponavljati skauti, draft i 20 godina a kad izađe na teren tih 15 minuta oči držati zatvorenim.
Kad se već igraš sa brojkama minuta u igri stavi nam i procente šuta da se divimo.
shalla

#1454 Re: Džanan Musa

Post by shalla »

Thorgerson wrote: 18/12/2019 15:50
shalla wrote: 18/12/2019 14:04 Pročitajte moje prijašnje postove, ja mu ne želim da ne uspije već suprotno. I prvi sam ga nekidan branio, mlad je, naravno da je tek na početku karijere i da se još svašta može desiti ali je njegov problem (bar ono kako se predstavlja javnosti) njegova kurčevitost. I iskreno, savršen si primjer dao, Mario Hezonja - pandan Musi 100%. Kurčevitog ponašanja, ja sam najbolji igrač, ložiona wow puko sam bananu LBJ a u stvarnosti, treći klub u 4 godine karijere, u svakom klubu na marginama. Da nije poletio u NBA, da je ostao još 2 godine u Barceloni sada bi bio superstar a ovako ga ismijavaju i amerikanci i hrvati a njemu pritom puca kurac. E takav će i Džanan biti ako malo ne klapi ušima i skonta da NIJE najpametniji i najbolji na svijetu. U reprezentaciji je već sa 17 htio da vedri i oblači, nije priznavao ničiji autoritet, znam iz prve ruke kako se ponašao za vrijeme priprema i ono kad je bilo sranje sa Mirzom u Mejdanu...
Vidi, ja samo kažem ti sigurno nisi nikakav skaut, niti košarkaški stručnjak. Nisam ni ja. Amaterski se igralo košarke, prati se taj sport i to je to. Dakle, složit ćeš se da i ja ti nemamo realno pojma ako bi govorili u profesionalnom smislu.

Pa ajde onda da vjerujemo ljudima koji imaju pojma, koji su uostalom razvili biznis i izabrali Musu na draftu.

Dakle, ja ti i zajedno svi u BiH kad bi sabrali koliko smo gledali Musu, to je opet 10x manje nego onoliko koliko su NBA skauti gledali istog i analizirali ga. Fizicki. Psihicki i kako ne.

I zasto sad ja treba da se slazem s tobom, ne s njima? Sto neko rece, kad bude slobodan agent, kad ga niko ne bude htio ni pogledati, e onda ćemo vidjeti. Mada ja ti kažem, nema šanse da će se to desiti.
A ko je rekao da moraš da se slažeš sa mnom. Neću te ja sa svojih 39 godina ubijeđivati u nešto što je stvar ličnog mišljenja a ne neka empirijska činjenica za koju bih imao egzaktne dokaze ;-)
Opusti se, budi siguran da nema šanse da bi neko volio više od mene da sam u krivu, ne samo ja već kako vidim i mnogi drugi ljudi ovdje ali da neko sa sigurnošću može reći šta će biti, to samo dragi Bog zna. Ovako, ti imaš svoje mišljenje, ja svoje, ne mora značiti da je ičije ispravno...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1455 Re: Džanan Musa

Post by Velkoski »

Thorgerson wrote: 18/12/2019 15:50

Ti isti stručnjaci su izabrali Benneta kao prvog pika između ostalog tako da im i ne moramo vjerovati.

Dakle, samo želim reći da to nije najvalidniji argument za bilo šta. Imamo i mi oči, ne samo oni :mrgreen:
karanana

#1456 Re: Džanan Musa

Post by karanana »

ja jebote. ko da su skaut-strucnjaci 100% u bobu i ko da je svaki njihv pick i izbor = uspjeh.

ko da do sad nije propalo na desetine i stotine pickova koji su bili i u top 5 pickova. nekad ti je prvi pick pun pogodak, nekad nije nego si fulio i drugi-treci pick ispadne milion puta bolji. stotine primjera. znaci neki 30. pick, da sigurno je skautiran, to su milionske investicije, ali da li znaci ako je izskautiran i ako je prvi round da ce sigurno biti pun pogodak i ispuniti ocekivanja? ja bi se usudio reci, a nemam nikakvu statistiku pred sobom, da velika vecina tih kasnih pickova postanu marginalizirani i ne bude nista od njih. ma evo ici cu i dalje pa cu reci da od nekih 60ak draftovanih igraca u godisnjem draftu, mozda ni trecina nece ispuniti ocekivanja. to je jednostavno rizik drafta, nekad ubodes a nekad potrefis trulu vocku koja je imala potencijal.
Diwan

#1457 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Gledam nešto naslove na klix-u u vezi Muse. Kao da se skroz okrenula situacija. Prije su znali pisati hvalospjeve za prosječne partije, a sada kao da jedva čekaju situaciju da ga ukopaju, sudeći po naslovima. Samo primjećujem.
studeni76

#1458 Re: Džanan Musa

Post by studeni76 »

Pa kao i ovdje na forumu. Jedva se ceka da mu krene lose pa da pojedinci likuju "reko sam vam ja"! Jbg takvi smo kakvi smo
Ramsey8

#1459 Re: Džanan Musa

Post by Ramsey8 »

Diwan wrote: 22/12/2019 08:27 Gledam nešto naslove na klix-u u vezi Muse. Kao da se skroz okrenula situacija. Prije su znali pisati hvalospjeve za prosječne partije, a sada kao da jedva čekaju situaciju da ga ukopaju, sudeći po naslovima. Samo primjećujem.
Pa sta su za sinoc mogli bolje napisati kad nije igrao
Diwan

#1460 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Ramsey8 wrote: 22/12/2019 11:35
Diwan wrote: 22/12/2019 08:27 Gledam nešto naslove na klix-u u vezi Muse. Kao da se skroz okrenula situacija. Prije su znali pisati hvalospjeve za prosječne partije, a sada kao da jedva čekaju situaciju da ga ukopaju, sudeći po naslovima. Samo primjećujem.
Pa sta su za sinoc mogli bolje napisati kad nije igrao
Ma ne, osjeti se skroz promjena u 'politici' prema njemu. Obično se svi naši sportisti veličaju, nema veze ima li razloga za to ili ne, a sad spram Muse osjetim da ga namjerno srozavaju. Mora da ima neka pozadina. Samo zapažam, bez da to pozdravljam ili ne. Znam da ne volim kad se pretjerivalo sa nekim njegovim učincima.
Ramsey8

#1461 Re: Džanan Musa

Post by Ramsey8 »

Ne znam o cemu ti sad bas uzeo da pogledam zadnji 10-15 naslova svaki je na mjestu
karanana

#1462 Re: Džanan Musa

Post by karanana »

Konacno solidna partija suterski u porazu od dallasa.
bingov buraz

#1463 Re: Džanan Musa

Post by bingov buraz »

Nadati se da nastavi ovako,odlična partija.
sadmire

#1464 Re: Džanan Musa

Post by sadmire »

Hvale ga i komentatori...nek je vala jednom i statisticki briljirao, bilo je bas tuzno gledati sve one ocajne brojke...iako mu je igra bila daleko bolja od brojki, na kraju su one bitne i valjda ce tako i nastaviti...trebao bi opet dobiti priliku, zasluzio je...
Murat Sabanovic

#1465 Re: Džanan Musa

Post by Murat Sabanovic »

@ hrasno....
evo docekasmo tvoj, dugo najavljivani okrsaj muse i doncica :D
Thorgerson

#1466 Re: Džanan Musa

Post by Thorgerson »

Murat Sabanovic wrote: 03/01/2020 10:40 @ hrasno....
evo docekasmo tvoj, dugo najavljivani okrsaj muse i doncica :D
Hrasno i ta ekipa ce ti se javiti kada Musa bude na klupi i slicno, da kazu kako je trebao ostati u Evropi, kaliti se jos, i tako to.
Thorgerson

#1467 Re: Džanan Musa

Post by Thorgerson »

sadmire wrote: 03/01/2020 10:40 Hvale ga i komentatori...nek je vala jednom i statisticki briljirao, bilo je bas tuzno gledati sve one ocajne brojke...iako mu je igra bila daleko bolja od brojki, na kraju su one bitne i valjda ce tako i nastaviti...trebao bi opet dobiti priliku, zasluzio je...
Pri tom i u odbrani je bio ponovo odlican.

Sve u svemu za 17 minuta igre predobra partija.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1468 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Što kaže karanana, solidno šuterski... Da je bilo 7/7, bilo bi dobro.
Postizao je bitne poene u 3/4 kad je rezultat bio egal.
Vidjećemo hoće li dobiti nekih minuta na konto toga.
Realno bo trebao, svakako im je rotacija otišla u klinac.
shalla

#1469 Re: Džanan Musa

Post by shalla »

Odlična partija, zašto ne reći to. Jako mi je drago, iznenadio sam se ovolikim minutama, hajde sad nek nastavi ovim ritmom da se definitivno uvali u rotaciju za ovu sezonu :thumbup:
Dead Man Walking

#1470 Re: Džanan Musa

Post by Dead Man Walking »

Bio im je cudan sastav sinoc, Deandre i Kurcus u startnoj, pa i Musa dobio minute vjerovatno neplanski, ali odlicno iskoristio, valjda opet uleti u rotaciju.
Ironman_88

#1471 Re: Džanan Musa

Post by Ironman_88 »

U idućoj se LeVert vraća u rotaciju.
MensurM

#1472 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

Sinoć solidan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1473 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Kad je LeVert u rotaciji, teško da će igrati.
MensurM

#1474 Re: Džanan Musa

Post by MensurM »

Pa šta će biti tek kad se vrate Irving i Durant? Njega neće ni puštati u dvoranu onda.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1475 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Vrlo moguće.
Možda bude i u kakvom trejdu sad oko All Star utakmice.
Post Reply