Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
BHCluster

#1451 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
BHCluster wrote:Zar ce mo porediti standarde od prije 20 godina i sada i standarde EU sa Balkanskim kontam ja da se kod nas nije nista mjenjalo zadnjih 20 godina ali ipak je ovo EU.
pa eto ti im posalji od sebe. dogovori se Drvosjecom i jos par vas i kupite im par televizora. Ja znam da bi vi ovako samo rekli sta treba, a nek Hans financira. A jer nema svaka soba svoj TV, pa su getoizirani zbog tog, i dana sutra ce neko zbog te traume svezati bombu oko struka. :lol:
Sta ces neki pomazu (koliko mogu) u stvarnosti a neki svu svoju bjedu ispoljavaju na preko interneta jer nemaju kahonesa drugacije. :lol: Nastavi kmechati... :lol:
tututuuuu

#1452 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

:lol:

Ej Zoka Zoka...
Ni Hrvatska neće više primati ekonomske migrante
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/izbjeg ... 16886.html

Primjetiti ce te da su ih odjednom prestali zvati izbjeglicama. :D I odjednom, kako Slo. zatvara granicu zaboravi Zoka na svoja siroka prsa. :lol:

Samo ne znam kako ce ih zaustaviti u masi bez ograde, bez fizicke prepreke. Mislim da se sad pokajao sto je kakao Orbanu za ogradu.
Last edited by tututuuuu on 19/11/2015 13:25, edited 1 time in total.
BHCluster

#1453 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

sha_ba wrote:nisam ti ja kolega nit me ista muci, lijep dan ti zelim
Sta se ljutis ba izvini ako sam te uvrijedio.
Last edited by BHCluster on 19/11/2015 13:20, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1454 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

BHCluster wrote:Zar ce mo porediti standarde od prije 20 godina i sada i standarde EU sa Balkanskim kontam ja da se kod nas nije nista mjenjalo zadnjih 20 godina ali ipak je ovo EU.
nebo je svugdje plavo
djeca i ljudi su svugdje isti
sha_ba

#1455 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by sha_ba »

BHCluster wrote:
sha_ba wrote:nisam ti ja kolega nit me ista muci, lijep dan ti zelim
Sta se ljutis ba izvini ako sam te uvrijedio.
greska, ne ljutim se ja... rekoh vec
tututuuuu

#1456 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:
pa eto ti im posalji od sebe. dogovori se Drvosjecom i jos par vas i kupite im par televizora. Ja znam da bi vi ovako samo rekli sta treba, a nek Hans financira. A jer nema svaka soba svoj TV, pa su getoizirani zbog tog, i dana sutra ce neko zbog te traume svezati bombu oko struka. :lol:
Sta ces neki pomazu (koliko mogu) u stvarnosti a neki svu svoju bjedu ispoljavaju na preko interneta jer nemaju kahonesa drugacije. :lol: Nastavi kmechati... :lol:
ja ne kmecim, samo razotkrivam tvoju dvolicnost i opcenito glupost onog sto ti pises. A ko sta ovdje ispoljava vidi se u tvome postu gdje si jos i poceo vrijedjati. To ti je uvijek znak slabosti.

Ja sam uvjeren da vi pomazete, kao i Drvosjeca. :lol: A znaci, ti (kao) pomazes "koliko mozes", a Europljani ne pomazu koliko mogu? Oni bi im pak trebali dati i gace s guzice? Nije dovoljno sto su ima dli krov nad glavom, sto im placaju grijanje, struju, vodu, hranu, lijecnike, odjecu sto dobijaju itd. itd... vec sad je nepravda sto nemaju TV po sobi dok mnogi Europljani nemaju ni krov nad glavom, al ti eto "pomazes koliko mozes". :lol: A ma tutanj. :lol:
BHCluster

#1457 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:
ja ne kmecim, samo razotkrivam tvoju dvolicnost i opcenito glupost onog sto ti pises. A ko sta ovdje ispoljava vidi se u tvome postu gdje si jos i poceo vrijedjati. To ti je uvijek znak slabosti.

Ja sam uvjeren da vi pomazete, kao i Drvosjeca. :lol: A znaci, ti (kao) pomazes "koliko mozes", a Europljani ne pomazu koliko mogu? Oni bi im pak trebali dati i gace s guzice? Nije dovoljno sto su ima dli krov nad glavom, sto im placaju grijanje, struju, vodu, hranu, lijecnike, odjecu sto dobijaju itd. itd... vec sad je nepravda sto nemaju TV po sobi dok mnogi Europljani nemaju ni krov nad glavom, al ti eto "pomazes koliko mozes". :lol: A ma tutanj. :lol:
Pa ono kad mogu bankare mogu i obicne ljude. I da ja pomazem (koliko mogu) niko me na to nije tjerao a ti "razotkrivas" :lol: i onda ti ja kriv? :lol: Cuj razotkriva :lol: :lol: :lol:
tututuuuu

#1458 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

evo ga sad i banke su upale u pricu. :lol: ti im pomazes koliko mozes kazes? :lol: A sto im ne kupis TV? Manje van na pice, malo se skromnije hrani itd... i ustediti ces brzo za bar jedan TV pa im posalji, eto jedan. jer ja se ne slazem da im ti pomazes koliko mozes, isto kao sto se ti ne slazes da im Europljani pomazu koliko mogu. Drugi TV nek im posalje Drvosjeca. :lol:
BHCluster

#1459 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:evo ga sad i banke su upale u pricu. :lol: ti im pomazes koliko mozes kazes? :lol: A sto im ne kupis TV? Manje van na pice, malo se skromnije hrani itd... i ustediti ces brzo za bar jedan TV pa im posalji, eto jedan. jer ja se ne slazem da im ti pomazes koliko mozes, isto kao sto se ti ne slazes da im Europljani pomazu koliko mogu. Drugi TV nek im posalje Drvosjeca. :lol:
Pa uplati kao ja nekoj od humanitarnih organizacija novac a onda oni sa tim novcem dalje razpolazu valjda i ti mozes to da svatis, a ako se vec odlucis da primis izbjeglice u svoju drzavu onda imas i odgovornos prema istim. Razotkrivaj :lol: ...
tututuuuu

#1460 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:evo ga sad i banke su upale u pricu. :lol: ti im pomazes koliko mozes kazes? :lol: A sto im ne kupis TV? Manje van na pice, malo se skromnije hrani itd... i ustediti ces brzo za bar jedan TV pa im posalji, eto jedan. jer ja se ne slazem da im ti pomazes koliko mozes, isto kao sto se ti ne slazes da im Europljani pomazu koliko mogu. Drugi TV nek im posalje Drvosjeca. :lol:
Pa uplati kao ja nekoj od humanitarnih organizacija novac a onda oni sa tim novcem dalje razpolazu valjda i ti mozes to da svatis, a ako se vec odlucis da primis izbjeglice u svoju drzavu onda imas i odgovornos prema istim. Razotkrivaj :lol: ...
pa morati ces im ocito uplatiti vise za TV. :lol: Sta, kazes, onda je najbolje izbjeglice i ne primiti, ne primis, nema ni odgovornosti. :) Mada ja koliko sam upoznat s odredjenim konvencijama o ljudskim pravima jos nigdje nisam procitao da je nekome, pa tako ni ovim izbjeglicama kao, garantirano pravo na TV. :lol:
BHCluster

#1461 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
pa morati ces im ocito uplatiti vise za TV. :lol: Sta, kazes, onda je najbolje izbjeglice i ne primiti, ne primis, nema ni odgovornosti. :) Mada ja koliko sam upoznat s odredjenim konvencijama o ljudskim pravima jos nigdje nisam procitao da je nekome, pa tako ni ovim izbjeglicama kao, garantirano pravo na TV. :lol:
Razumijem ja da je nekome sa Balkana imati TV nesto wow. :lol: Kako se samo usudjuje traziti nesto? Smeta ti neko samo zato sto ti to nisi imao? Smeta ti neko sto hoce TV :lol:
tututuuuu

#1462 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:
Razumijem ja da je nekome sa Balkana imati TV nesto wow. :lol: Kako se samo usudjuje traziti nesto? Smeta ti neko samo zato sto ti to nisi imao? Smeta ti neko sto hoce TV :lol:
ne ni najmanje. al ih smatram bezobraznim i nezahvalnim da zbog tog prosvjeduju i ne slazem se sa tvojm tvrdnjom da to sto neko nema TV u svojoj sobi moze ikako biti razlog, ili se okvalificirati kao "guranje na marginu drustva". :lol:

TV 8i ostalo) za izbjeglice, za svaku sobu, naravno kosta a nikako se ne ubraju u nesto sto je potrebno za zadovoljavanje temeljnih ljudskih potreba. Pa sto ne i svakome po jedan Ajfon? Ha ja. :D
BHCluster

#1463 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:
ne ni najmanje. al ih smatram bezobraznim i nezahvalnim da zbog tog prosvjeduju i ne slazem se sa tvojm tvrdnjom da to sto neko nema TV u svojoj sobi moze ikako biti razlog, ili se okvalificirati kao "guranje na marginu drustva". :lol:

TV 8i ostalo) za izbjeglice, za svaku sobu, naravno kosta a nikako se ne ubraju u nesto sto je potrebno za zadovoljavanje temeljnih ljudskih potreba. Pa sto ne i svakome po jedan Ajfon? Ha ja. :D
Ono sto sam ja napisao o "guranju na marginu drustva" se odnosilo na €12 po osobi sedmicno a ti se zakacio na kave TV-e i Iphone. Ako ti je imati TV i Iphone danas nesto wow onda si stvarno fukara i zato ti nisu izbjeglice krive nego oni za koje (ne)glasas. :wink:
tututuuuu

#1464 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:
tututuuuu wrote: ne ni najmanje. al ih smatram bezobraznim i nezahvalnim da zbog tog prosvjeduju i ne slazem se sa tvojm tvrdnjom da to sto neko nema TV u svojoj sobi moze ikako biti razlog, ili se okvalificirati kao "guranje na marginu drustva". :lol:

Ono sto sam ja napisao o "guranju na marginu drustva" se odnosilo na €12 po osobi sedmicno a ti se zakacio na kave TV-e i Iphone. Ako ti je imati TV i Iphone danas nesto wow onda si stvarno fukara i zato ti nisu izbjeglice krive nego oni za koje (ne)glasas. :wink:
pa ako to nije tako "wow" za imati, nek si sami kupe, ili eto kupi im ti.

Za marginu odnosilo se na TV. Pa i da se odnosilo na 12 eura po osobi tjedno, u cemu je problem? Sta bi trebali dobijati po 500 eura tjedno? :lol:

a i s kim ja ovdje raspravljam, aj cao. :lol:
sha_ba

#1465 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by sha_ba »

BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:
rekoh necu vise ali moram na ovo
DA smetaju mi ljudi koji su dosli u bolji zivot bog zna odakle, imaju liste zelja, zahtjeve, ljudska prava i gluposti. bagra koja je nezadovoljna i koja ce sve vise biti nezadovoljnija, trazit sve vise i onda pocet nametati svoje....
al u pravu si neka, ima vremena za hvatanje za glavu
BHCluster

#1466 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:

Za marginu odnosilo se na TV. Pa i da se odnosilo na 12 eura po osobi tjedno, u cemu je problem? Sta bi trebali dobijati po 500 eura tjedno? :lol:

Ti ljudi sa tog video snimka kazu da imaju u sobi samo krevet nista drugo jedu istu hranu 4 mjeseca a sta je tebi zasmetalo to u vezi za tv :-) pa onda spominjes iPhone pa €500, ko ovdje izmislja ja ili ti?
BHCluster

#1467 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

sha_ba wrote:
BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:
rekoh necu vise ali moram na ovo
DA smetaju mi ljudi koji su dosli u bolji zivot bog zna odakle, imaju liste zelja, zahtjeve, ljudska prava i gluposti. bagra koja je nezadovoljna i koja ce sve vise biti nezadovoljnija, trazit sve vise i onda pocet nametati svoje....
al u pravu si neka, ima vremena za hvatanje za glavu
Bagra sto trazi da ne zivi ko u zatvoru ako ce mo po tom video snimku ici?
tututuuuu

#1468 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:

Ti ljudi sa tog video snimka kazu da imaju u sobi samo krevet nista drugo jedu istu hranu 4 mjeseca a sta je tebi zasmetalo to u vezi za tv :-) pa onda spominjes iPhone pa €500, ko ovdje izmislja ja ili ti?
Ti. Prvo spominjes TV, pa onda 12 eura kao toboze razlog za marginalizaciju tih ljudi koji onda rade probleme, na sta ja sarkasticno spominjem 500 eura. Ajfon sarkasticno na tvoje pravo da svaka izbjeglica ima teve po sobi itd...

Eto, reci ti koju bi cifru trebali dobijati. Daj ti odredi koliko. :D Reci jos listu sta bi im sve Europljani trebali kupiti, i ti je fino ispostavi njima, a nek oni plate. :D
tututuuuu

#1469 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote: Bagra sto trazi da ne zivi ko u zatvoru ako ce mo po tom video snimku ici?
:lol: U zatvoru a na ulici daju intervju novinarima. Izgleda da je zatvor ako nemas teve (o trosku drugog) i (moguce Ajfon). :lol:
BHCluster

#1470 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
BHCluster wrote: Bagra sto trazi da ne zivi ko u zatvoru ako ce mo po tom video snimku ici?
:lol: U zatvoru a na ulici daju intervju novinarima. Izgleda da je zatvor ako nemas teve (o trosku drugog) i (moguce Ajfon). :lol:
Sto je naj gore u EU zatvorima imaju TV!
BHCluster

#1471 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
Ti. Prvo spominjes TV, pa onda 12 eura kao toboze razlog za marginalizaciju tih ljudi koji onda rade probleme, na sta ja sarkasticno spominjem 500 eura. Ajfon sarkasticno na tvoje pravo da svaka izbjeglica ima teve po sobi itd...

Eto, reci ti koju bi cifru trebali dobijati. Daj ti odredi koliko. :D Reci jos listu sta bi im sve Europljani trebali kupiti, i ti je fino ispostavi njima, a nek oni plate. :D

Ne radi se o ciframa nego o integraciji tih ljudi. :wink:
tututuuuu

#1472 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:
pa eto, vidis onda da nisu u zatvoru.
tututuuuu

#1473 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:

Ne radi se o ciframa nego o integraciji tih ljudi. :wink:
pa ti spominjes cifre. reci, koliko je po tebi to potrebno za "integraciju"? Uostalom, ovo su izbjeglice, oni ce biti vraceni u vecini slucajeva kad se stanje stabilizira.
BHCluster

#1474 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:
pa eto, vidis onda da nisu u zatvoru.
Znaci u gorem su polozaju nego zatvorenici. :lol:
BHCluster

#1475 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
pa ti spominjes cifre. reci, koliko je po tebi to potrebno za "integraciju"? Uostalom, ovo su izbjeglice, oni ce biti vraceni u vecini slucajeva kad se stanje stabilizira.
A do te stabilizacije ih drzati u gorem stanju nego sto drzimo zatvorenike kao st si vec konstatovao. :lol:
Post Reply