klavirdžija wrote:
U dobrom dijelu znam ko su vlasnici i HR punionica, tako da mi se i jedan dio i njihovih proizvoda u startu baš ne mili iako je kod njih situacija po tom pitanju mnogo, mnogo manje loša (namjerno ne govorim bolja) nego kod nas. Znate li vi, o patrijote, odakle dolazi duhan, žito u, kafa i kikiriki? O kakvim "domaćim proizvodima" tu govorimo? Najrudimentarnijoj obradi (mljevenje ili u najboljem slučaju prženju) i prepakiranju?
Uživajte lažući sami sebe, meni ne smeta. Smeta mi nametanje "fetvi" i još pritom pametovanje nasuho. Jednostavno, uglavnom nemate čim.
Naravno, opet ti vodu na svoj mlin.
Ko je spomenuo duhan i kafu, kikiriki?
I ko govori o tome da se kupuju SAMO domaci proizvodi. Dakle, ako ga nema domaceg, nemoj ni kupovat. Pa niko o tome ne govori.
Nego ti eto mene hoces da ubjedis da je hrvatska krava kvalitetnija od nase - po cemu? Da je njihova voda kvalitetnija od nase - po cemu? Po gazdi, kazes. Sta me boli qrac ko je gazda?

Kazu kvalitet ne valja. I ko to kaze - hrvati. Inspekcija iz Dablina rekla sve ok, mozete izvozit. Eeeee, sta oni znaju, Hrvatska zna bolje.
Uostalom jebe mi se ba, kupuj sta hoces - ali onda nemoj kmecat i cudit se sutra kad ti dijete ne bude moglo naci posao, zasto je to tako.
A sad nastavi da sam sebi pravdas razloge zasto ne kupovati domace.
P.S. I to prepakiranje neko mora uraditi, pasa moj. Pa bolje mi je uzet kikiriki koji je zapakovao bosanac, nego hrvat. Uostalom ni hrvati ne uzgajaju kikiriki i kafu. Stoga, opet ista stvar. Radije cu uzet kafu koju je ispekao, samljeo i zapakovao bh gradjanin. Ako si kupio taj proizvod automatski si dao platu tom covjeku sto to pakuje i jebe se s tim.