Novi rat

Locked
L u c i f e r

#1451 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

seorusilac wrote:
dječak sa šibicama wrote:Dokle je ofanziva?
Do p**** salonske materine.Eto dokle je
Neki od nas su prodrli i malo dalje... :oops:
U-zap

#1452 Re: Novi rat

Post by U-zap »

Djeste generali, imal' sta novo na frontu? Ko god zelio rat, pozelim mu ga u kuci.
L u c i f e r

#1453 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Ko god bio noj i defetista, pozelim mu cetnike u kuci.
Paul F.

#1454 Re: Novi rat

Post by Paul F. »

sumirprimus wrote:da mi ocemo od izraela i 5 %$ naucit,sad bi s pickoustim igrali bagmintona..
Hmm, svakako bih radije bio bosanac nego izraelac. Mrzi ih pola zemaljske kugle, vječni rat i luđački vojni rok. A o fudbalu da i ne govorimo. :D
Zokipfc

#1455 Re: Novi rat

Post by Zokipfc »

U-zap wrote:Djeste generali, imal' sta novo na frontu? Ko god zelio rat, pozelim mu ga u kuci.
De i meni javite hoce li biti tog rata pa da sebi nakupujem cigara i benzina
U-zap

#1456 Re: Novi rat

Post by U-zap »

Zokipfc wrote:
U-zap wrote:Djeste generali, imal' sta novo na frontu? Ko god zelio rat, pozelim mu ga u kuci.
De i meni javite hoce li biti tog rata pa da sebi nakupujem cigara i benzina
Zar nije bolje vani se ispaliti?
escobar__

#1457 Re: Novi rat

Post by escobar__ »

Samo se više ne vraćajte kad se ispalite, može?
madner

#1458 Re: Novi rat

Post by madner »

Samo prije, poslje ce te strpati u kamp. Osim ako nemas saharu.
Kikibombona

#1459 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

L u c i f e r wrote:Ko god bio noj i defetista, pozelim mu cetnike u kuci.
Ti si Lucifer totalno zglajzao. Ne znam sta je kod tebe u pitanju, ali znam da je u vecini slucajeva kod onih sto zagovaraju rat zivot sjeban, bez ikakve perspektive, bez ikakvog uzitka zivljenja... Pa hajde, kada je meni sjebada, neka bude i ostalima. Ili, iz haosa se mozda izrodi nesto dobro, svakako mi je ovako zivot kurac. Ili se radi o psihopatama, patoloskim mrziteljima...

Ko ima imalo pameti zna da do rata ne moze doci. Da bi doslo do rata moraju se poklopiti neke stvari na globalnom nivou. Nekada je to bio raspad komunizma, sutra sukob Amerike i Rusije, recimo... Nece se to desiti u skorije vrijeme, sasvim sigurno. Evropa je u kurcu, ima velike probleme sa Grckom. Ni u ludilu im ne treba haos na Balkanu, koji bi se neminovno odrazio na zemlje clanice poput Hrvatske, Bugarske, Rumunije... To bi nakon Grcke bio katastrofalan udarac za EU. Samo budala moze misliti da bi Evropa u ovakvim okolnostima dozvolila rat u BiH. Ako su nekada imali interes da se razjebe velika drzava, nad cijim ostacima ce imati potpunu kontrolu, sada ne postoji apsolutno nikakav interes. Rat u BiH bi mogao nanijeti ogromnu stetu Evropi. Niko ne moze pretpostaviti sta bi se iz svega izrodilo. Nema nikakvog razloga da to dozvole, a imaju bezbroj mehanizama da to sprijece. Pametnom dosta.

Ako bi kojim slucajem napali Srbi, zapad bi ekspresno reagovao i ucinio sve da eliminise RS. Ako bi napali Bosnjaci, velike su sanse da bi zapad isforsirao raspad drzave, jer bi to bio dokaz da se 'zajedno ne moze'.

Srba u BiH ima preko milion. Novi rat u BiH bi bio rat naroda. Ko misli da se moze pobijediti narod MILOSEVICKI je NAIVAN. Jbt, jeste li ista naucili od kriminalne srpske politike devedesetih? Ovdje uocavam neke jako velike slicnosti sa stanjem svijesti Srba iz devedesetih. Jaki smo bre, cetvrta sila Evrope, sjebat cemo Bosance i Hrvate za par sedmica.... Potpuno odsustvo realnosti, drskost, zadrtost, mrznja... I na kraju po usima. Onaj ko misli da bi rat u BiH trajao manje od par godina je glup kao Milosevic i Karadzic. Nema dalje.

U ekstremnom slucaju eskalacije, da Srbiji zaprijeti priliv izbjeglica od 500 000 i vise, i oni bi vrlo vjerovatno bili uveceni u rat... Tada ne bi imali sta izgubiti. Toliko izbjeglica zbrinuti ne mogu. To bi izazvalo totalni ekonomski kolaps i propast. A znamo sta se desava kada ekonomija krahira i kada ljudi nemaju sta jesti.

Sve nakon drugog pasusa je bezveze. Na prvom sve zavrsava. Ne postoje globalne pretpostavke i interes velikih za rat u BiH. Stavise, rat u BiH bi nanio stetu EU, ponajvise Hrvatskoj koju bi rat snazno pogodio... A pitanje je kako bi i oni reagovali, posto mezimcad u Hercegovini ne zeli ni pomisliti da zive u bosnjackoj drzavi, koja bi to i bila ako bi doslo do potpunog sloma srpske politike.

Rat u BiH je totalni avanturizam i glupost iz bosnjacke perspektive. Samo naivan covjek moze razmatrati takvu opciju kao dobro rijesenje. Bosnjaci su demografski u boljoj situaciji od ostala dva naroda. Imaju perspektive da u narednih 50-100 godina poklope BiH ako se ne dese neka veca sranja na globalnom nivou. Rat je cisti rulet, posebno u ovakvoj situaciji. Uvjeren sa da nista dobro ne bi donio, POSEBNO ZA ONOGA KOJI BI RAT INICIRAO, ZAPOCEO.

Al eto, kada ne mozes nesto pametno smisliti, najlakse je kao posljednji rohan klepiti za motiku i tako rjesavati stvar. Um klade valja! :wink:

Od ove silne suplje na koju je potroseno toliko vremena, moglo se smisliti nesto konstruktivno i konkretno. Recimo, mogla se skupiti lova da se stipendira makar jedno srebrenicko dijete. Eto, to bi bilo super, da bude nekakve koristi od forumasa Klixa. Od ovdje ispisanih sranja nema nikakve koristi. Sve same gluposti.
mayab

#1460 Re: Novi rat

Post by mayab »

:thumbup:
bach

#1461 Re: Novi rat

Post by bach »

Kikibombona wrote:
Ti si Lucifer totalno zglajzao. Ne znam sta je kod tebe u pitanju, ali znam da je u vecini slucajeva kod onih sto zagovaraju rat zivot sjeban, bez ikakve perspektive, bez ikakvog uzitka zivljenja... Pa hajde, kada je meni sjebada, neka bude i ostalima. Ili, iz haosa se mozda izrodi nesto dobro, svakako mi je ovako zivot kurac. Ili se radi o psihopatama, patoloskim mrziteljima...

Ko ima imalo pameti zna da do rata ne moze doci. Da bi doslo do rata moraju se poklopiti neke stvari na globalnom nivou. Nekada je to bio raspad komunizma, sutra sukob Amerike i Rusije, recimo... Nece se to desiti u skorije vrijeme, sasvim sigurno. Evropa je u kurcu, ima velike probleme sa Grckom. Ni u ludilu im ne treba haos na Balkanu, koji bi se neminovno odrazio na zemlje clanice poput Hrvatske, Bugarske, Rumunije... To bi nakon Grcke bio katastrofalan udarac za EU. Samo budala moze misliti da bi Evropa u ovakvim okolnostima dozvolila rat u BiH. Ako su nekada imali interes da se razjebe velika drzava, nad cijim ostacima ce imati potpunu kontrolu, sada ne postoji apsolutno nikakav interes. Rat u BiH bi mogao nanijeti ogromnu stetu Evropi. Niko ne moze pretpostaviti sta bi se iz svega izrodilo. Nema nikakvog razloga da to dozvole, a imaju bezbroj mehanizama da to sprijece. Pametnom dosta.

Ako bi kojim slucajem napali Srbi, zapad bi ekspresno reagovao i ucinio sve da eliminise RS. Ako bi napali Bosnjaci, velike su sanse da bi zapad isforsirao raspad drzave, jer bi to bio dokaz da se 'zajedno ne moze'.

Srba u BiH ima preko milion. Novi rat u BiH bi bio rat naroda. Ko misli da se moze pobijediti narod MILOSEVICKI je NAIVAN. Jbt, jeste li ista naucili od kriminalne srpske politike devedesetih? Ovdje uocavam neke jako velike slicnosti sa stanjem svijesti Srba iz devedesetih. Jaki smo bre, cetvrta sila Evrope, sjebat cemo Bosance i Hrvate za par sedmica.... Potpuno odsustvo realnosti, drskost, zadrtost, mrznja... I na kraju po usima. Onaj ko misli da bi rat u BiH trajao manje od par godina je glup kao Milosevic i Karadzic. Nema dalje.

U ekstremnom slucaju eskalacije, da Srbiji zaprijeti priliv izbjeglica od 500 000 i vise, i oni bi vrlo vjerovatno bili uveceni u rat... Tada ne bi imali sta izgubiti. Toliko izbjeglica zbrinuti ne mogu. To bi izazvalo totalni ekonomski kolaps i propast. A znamo sta se desava kada ekonomija krahira i kada ljudi nemaju sta jesti.

Sve nakon drugog pasusa je bezveze. Na prvom sve zavrsava. Ne postoje globalne pretpostavke i interes velikih za rat u BiH. Stavise, rat u BiH bi nanio stetu EU, ponajvise Hrvatskoj koju bi rat snazno pogodio... A pitanje je kako bi i oni reagovali, posto mezimcad u Hercegovini ne zeli ni pomisliti da zive u bosnjackoj drzavi, koja bi to i bila ako bi doslo do potpunog sloma srpske politike.

Rat u BiH je totalni avanturizam i glupost iz bosnjacke perspektive. Samo naivan covjek moze razmatrati takvu opciju kao dobro rijesenje. Bosnjaci su demografski u boljoj situaciji od ostala dva naroda. Imaju perspektive da u narednih 50-100 godina poklope BiH ako se ne dese neka veca sranja na globalnom nivou. Rat je cisti rulet, posebno u ovakvoj situaciji. Uvjeren sa da nista dobro ne bi donio, POSEBNO ZA ONOGA KOJI BI RAT INICIRAO, ZAPOCEO.

Al eto, kada ne mozes nesto pametno smisliti, najlakse je kao posljednji rohan klepiti za motiku i tako rjesavati stvar. Um klade valja! :wink:

Od ove silne suplje na koju je potroseno toliko vremena, moglo se smisliti nesto konstruktivno i konkretno. Recimo, mogla se skupiti lova da se stipendira makar jedno srebrenicko dijete. Eto, to bi bilo super, da bude nekakve koristi od forumasa Klixa. Od ovdje ispisanih sranja nema nikakve koristi. Sve same gluposti.
Šta su sranja i gluposti znat ćeš ti kad ti čika četnik pokuca na vrata i povede u šetnju da ti pokaže jedno gradilište u šumi...Vidjet ćeš bagere i kamione...I rupe u zemlji svježe iskopane

http://www.media.ba/bs/magazin/mehanika-fluida
Razgovor sa Hasanom Nuhanovićem za Sarajevske sveske, povodom 20 godina od genocida u Srebrenici.

Tvoje posljednje mirnodopsko veče. Prije nego što sve postane bijeg i zbijeg. Početak aprila?
To je prvi april 1992.

Ti si student četvrte godine Mašinskog fakulteta u Sarajevu. Šta radiš te večeri?
Učim Mehaniku fluida.

To je grana fizike vezana za vode?
Za sve materije koje se ne nalaze u krutom stanju. Uz Termodinamiku jedan od najtežih ispita. Položio sam teoriju i radim zadatke. Pred sobom imam crtež podmornice uronjene u vodu i trebam izračunati koliki je pritisak na metal podmornice, s koje strane je najveći i koja jačina metala treba da izdrži taj pritisak. Kad to položiš računaš da bi mogao diplomirati u narednih godinu, godinu ipo. Bio bih inžinjer mašinstva i očev plan je bio, pošto je radio u Šipadu, da naučim engleski i odem u Indijanopolis, Ameriku gdje je Šipad imao fabriku stolica. To je bio plan. San.

Sutra odlaziš u Vlasenicu gdje ti žive roditelji?
Da. To je drugi april, moj rođendan. Putujem roditeljima i bratu. Bajram je, mada bih svakako išao jer je to i vikend. Ali, glavni razlog je što sam želio da se sa roditeljima dogovorim - šta raditi. Već sam poslao svoju djevojku Mirzu njenoj kući u Prijepolje. Zapravo sam roditeljima htio predložiti da bježimo iz Bosne.

Imao si instinkt da dolazi katastrofa?
Nije to bio instinkt. Vidio sam da se svi okupljaju. Srbi, Hrvati, Muslimani.

Govoriš o studentskom domu?
Da. Okupljaju se u grupe već mjesecima. I prekoputa moje sobe su neki Srbi za koje mi, Bošnjaci, govorimo da su četnici. Nose i kokarde. I ja vidim da ulazi puno ljudi u tu sobu. Dvadesetak njih. Ulaze i neki ogromni tipovi koji su bili izbacivači u diskoteci, kojih se ljudi plaše. Oni su obično kao studenti dolazili iz Trebinja i Nikšića. I vidim da ulazi jedan taj veliki, bio im je glavni. I ja da bih taj strah odagnao, možda ti je smiješno, kad sam gledao kaubojske filmove imaš onu scenu kad kauboj dođe kod Indijanaca, sjedne uz vatru i ti se pitaš – hoće li on živ izaći. Ja sam tako sebe vidio. Hajde da odem u njihovu sobu i da vidim šta se to tamo dešava? I sjednem. Ova dvojica komšija, docimera, znao sam ih dobro, studirali su takođe mašinstvo nisu imali ništa protiv. Hajde sjedi, vele. I tako ušlo je dvadesetak, uglavnom muškaraca, bilo je i djevojaka, upališe svijeće i kad je taj najveći, glavni ušao upita on sve: Jesmo li svi Srbi? Ja se javljam i kažem: Nismo. Nije mi bilo baš prijatno da se javim ali on reče: Dobro, dobro, nema veze. I onda su oni počeli pričati ali sam osjećao da je neugodno i njima i meni. I izašao sam. Meni je sve to izgledalo strašno čak sam od oca tražio pištolj.

Da ga nosiš u studentski dom?
Smatrao sam da će mi u jednom trenutku zatrebati da se branim.

Šta ti je otac rekao?
Rekao mi je - ne. Dokle je išlo, razmišljao sam kad je bila neka frka u domu, da provedem žicom struju od utičnice do šteke na vratima. Osjećao sam strah i napetost u Sarajevu.

Dolaziš kući početkom aprila da upozoriš roditelje. Jesu li oni strahovali?
Ja sam očekivao od oca, direktora firme od 500 radnika, koji je uvijek imao neko rješenje, da je on obavješteniji od mene. Ispostavilo se suprotno. Šta je objašnjenje? On živi u Vlasenici, da tako, iz retrospektive kažem, integrisan sa Srbima. Prijatelji mu Srbi, kolege, komšije, gotovo svi. Do njega u firmi nije došlo kao kod mene u domu. Ta polarizacija. Postojala je, to nam je pričao, ali nije bila toliko očigledna. Iako mi je govorio kako mu je stražar, Srbin, u firmi, tih dana, u prolazu dobacio: Direktore, nećeš ti još dugo. Znači posljednji u hijerarhiji firme objašnjava mu bližu budućnost, prijeti. Čak mu je rekao: Ja sam već zadužio mitraljez.

Zar mu to nije bio znak?
On je bio bukvalno posvećen firmi. Nije plata isplaćena - to je bio njegov najvažniji problem. Nije bio u strankama, iako je imao ponuda, i time se ponosio. Činilo mi se da razmišlja, Sarajevo je problem, neće to doći do nas na periferiji?
mg

#1462 Re: Novi rat

Post by mg »

@kikibombona,

iako se ja ne slažem sa @lucifer, po nekim pitanjima, tvoj post mi je prava naiva...nece europa dozvolit, nece ovi, nece oni...

Bolan, oni su iz avaksa gledali genocid uzivo. A prije toga su znali za njega. I koje je njihovo rješenje svega? Dayton!

To hoce li se ovdje narodi pobiti ili nece ne odlučuje europa, već mi sami. A o ratu se više priča zadnja 3 mjeseca, nego zadnjih 20 godina.

I jos nesto, nemoj gledat druge. Gledaj sebe, i sta ceš ti u slučaju da bukne.

Il pravi rezerve hrane, il keša da možeš noge da se fataš.
Better Man

#1463 Re: Novi rat

Post by Better Man »

Ako bi i došlo, a neće, do novog rata tada bi trebalo ispraviti greške iz prošlog, a to je da bi prvo trebalo likvidirati sve naše političare i onda lijepo krenuti u istinske reforme i razvoj zemlje. Dosta su obični ljudi ginuli za guzice raznoraznih kriminalaca od političara, koji su se za vrijeme rata ekstremno obogatili.
Kikibombona

#1464 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

bach wrote:
Šta su sranja i gluposti znat ćeš ti kad ti čika četnik pokuca na vrata i povede u šetnju da ti pokaže jedno gradilište u šumi...Vidjet ćeš bagere i kamione...I rupe u zemlji svježe iskopane
Manipulises emocijama da bi argumenti dobili na snazi!

Na takav nacin ne zelim razgovarati!
madner

#1465 Re: Novi rat

Post by madner »

Kiki naivko, cuj EU nece dozvolit. :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1466 Re: Novi rat

Post by JoseMujica »

mg wrote:@kikibombona,

iako se ja ne slažem sa @lucifer, po nekim pitanjima, tvoj post mi je prava naiva...nece europa dozvolit, nece ovi, nece oni...

Bolan, oni su iz avaksa gledali genocid uzivo. A prije toga su znali za njega. I koje je njihovo rješenje svega? Dayton!

To hoce li se ovdje narodi pobiti ili nece ne odlučuje europa, već mi sami. A o ratu se više priča zadnja 3 mjeseca, nego zadnjih 20 godina.

ne prebacujte lopticu..Dayton nije njihovo rješenje već "naše" dok smo na njega pristali i to u situaciji kada imamo vojnu nadmoć na terenu :-) :roll: znaći bože :skoljka:
Herr Flick

#1467 Re: Novi rat

Post by Herr Flick »

Pa novi rat bi imao velike posljedice po srpski narod..Hajd ti znaj koliko su pojedini Bosnjaci osvetojubivi
Kikibombona

#1468 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

Pa o tome se upravo radi! Bile su ispunjene pretpostavke za rat na globalnom nivou.

Pad Berlinskog zida, raspad SSSRa, raspad komunistickih drzava, totalni haos i novi svjetski poredak... Velikosrpska politika je iskoristila trenutak. Ni Evropi nije smetalo. Odgovaralo je da se unisti velika drzava. Banana drzave je ipak lakse kontrolisati. I nakon haosa, nakon sto padnes na koljena, lagana si meta za sve i svakoga, za sve i svasta...

Kada je Evropa odlucila da je dosta - rat je okoncan! To pokazuje kolika je njihova moc i da se desava samo ono sto oni zele da se desi!
Napad Srbije na Kosovo - Amerika i Evropa su rekli da ne moze! To pokazuje kolika je njihova moc i da se desava samo ono sto oni zele da se desi!

Dodik je najavio referendum - posjetila ga je Ketrin Eston! To pokazuje kolika je njihova moc i da se desava samo ono sto oni zele da se desi!

Aj ti meni reci kakav je interes Evrope da ovdje bude rat?

Da li bi nakon kraha Grcke odgovarao haos na Balkanu?
Da li bi Srbiji odgovarao rat u BiH sada kada su bosanski Srbi slabija strana i kada je sama Srbija ekonomski na koljenima?
Da li bi Hrvatskoj odgovarao rat u BiH sada kada su bosanski Hrvati slabija strana i kada je Hrvatska usla u EU?

Razumijem da je u glavama Bosanaca sveprisutna ratna psihoza, ali dajte malo, razmislite...... Ne dolazi do rata tek tako.
L u c i f e r

#1469 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Kikibombona wrote:

Pročitaj malo bolje pa onda kenjaj, vrijeđaj i piši ponjave.

Ja NE zagovaram rat. Piše lijepo i u prvom postu i kroz cijelu jebenu temu.

Međutim, na osnovu iskustva iz prethodnog predratnog/ratnog perioda i Dodikovih odnosno Vučićevih postupaka u danima pred obilježavanje 20 godišnjice genocida nad mojim narodom, zaključujem da se ljudi nisu odmakli ni pedlja od velikosrpskih stavova iz vremena počinjenja genocida te da, konsekventno tome, možemo očekivati njihove daljnje napore na realizaciji tih velikosrpskih ciljeva: uništenje Bosne i uništenje Bošnjaka.

Tvoj je vlastiti izbor da prihvatiš takav zaključak ili ne. Nikog ne ubjeđujem u bilo šta. Kad sam bio mladi idealista i ja sam vjerovao da je onim okolnostima nemoguće da dođe do rata i da to svijet neće dozvoliti, kao što to ti pretpostavljaš u svom postu. Međutim, Dodiku međunarodna zajednica od već cca 10 godina dozvoljava da uzima maha u kočenju i rastakanju ove zemlje te normalnog suživota. Ta ista međunarodna zajednica je nas u vremenu genocida držala pod embargom na oružje. Faktički su nas držali dok su nas četnici klali. Čast Americi koja je spoznorisala Oluju i zaustavila rat svojom avijacijom i diplomatijom, ali i kad su kod njih republikanci na vlasti ni od njih ne možemo očekivati mnogo. Helem, boli kita svakog za nas kad dođe stani pani, nego u se i u svoje kljuse.

Ponavljam po hiljaditi put: novi rat je izgledna opcija u slučaju da stranci ne zaustave Dodika. Njegovo sranje traje već predugo, još od spavača Švarcšilinga. Dok je visoki predstavnik smjenjivao budale, zemlja je išla naprijed. Nadajmo se da će ga zaustaviti oni. Ali ako ga ne zaustave oni, onda ćemo ga morati zaustaviti mi. Oni koji ne žele mirno posmatrati razaranje njihove domovine dok stranci po starom dobrom običaju glade muda.

Ne znam koje si nacije niti me zanima, ali da se kosti tvojih najmilijih danas sahranjuju u Potočarima ne bi bio tako ležeran prema ponašanju i postupcima velikosrpskih političara u danima obilježavanja ovog užasnog zločina niti bi tako ležerno smatrao da će sve biti ok jer će nas stranci pripaziti.

Tito je bio u pravu: Živimo kao da će sto godina biti mir, a spremajmo se kao da će sutra izbiti rat.
Kikibombona

#1470 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

madner wrote:Kiki naivko, cuj EU nece dozvolit. :lol:
Pa evo, mi smo mentalno, emotivno, psihloski..... u ratu!

Zasto ne izbije rat?

Vec 20 godina tenzije bujaju. Napeto do maksimuma, ne moze gore. Narod naostren ubi boze. Ratna psihoza sveprisutna.

Zasto ne izbije rat?
prog321

#1471 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Ako se profesionalno odradi ne bi trebalo imati mjesta osveti.
Mora se naučiti od srpskih grešaka iz prošlog rata. Oni da se nisu otrgli u zločine nad nesrpskim civilima, sasvim je vjerovatno da bi uspjeli odnijeti puno veći komad BiH, ako ne i cijelu državu.
Last edited by prog321 on 11/07/2015 09:50, edited 2 times in total.
bach

#1472 Re: Novi rat

Post by bach »

Kikibombona wrote:
bach wrote:
Manipulises emocijama da bi argumenti dobili na snazi!

Na takav nacin ne zelim razgovarati!
Jest me briga šta ti želiš

Ovako to ide naivna glavo.

mg

#1473 Re: Novi rat

Post by mg »

JoseMujica wrote:

ne prebacujte lopticu..Dayton nije njihovo rješenje već "naše" dok smo na njega pristali i to u situaciji kada imamo vojnu nadmoć na terenu :-) :roll: znaći bože :skoljka:
Pa da, otac ridjobradog diletanta je bio jos veci diletant. Da je po politickoj mudrosti mogao je eventualno vodit MZ Koševo. Ali je činjenica da su Ameri pritisli sviju.
jastuk1

#1474 Re: Novi rat

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote: Ko ima imalo pameti zna da do rata ne moze doci.
Tačno mi je muka od tvojih upisa teške i pokvarene, egoistične naive. :sad:

Čuj ne dolazi do rata tek tako. A kako dolazi do pišanja po sebi i dignitetu? Jel to možda malo teže do toga dolazi? Upisi su ti puni naive, pokvarenosti i besramnosti. Fuj fujeva.
mg

#1475 Re: Novi rat

Post by mg »

Kikibombona wrote:

Pa o tome se upravo radi! Bile su ispunjene pretpostavke za rat na globalnom nivou.

Pad Berlinskog zida, raspad SSSRa, raspad komunistickih drzava, totalni haos i novi svjetski poredak... Velikosrpska politika je iskoristila trenutak. Ni Evropi nije smetalo. Odgovaralo je da se unisti velika drzava. Banana drzave je ipak lakse kontrolisati. I nakon haosa, nakon sto padnes na koljena, lagana si meta za sve i svakoga, za sve i svasta...

Kada je Evropa odlucila da je dosta - rat je okoncan! To pokazuje kolika je njihova moc i da se desava samo ono sto oni zele da se desi!
Napad Srbije na Kosovo - Amerika i Evropa su rekli da ne moze! To pokazuje kolika je njihova moc i da se desava samo ono sto oni zele da se desi!

Dodik je najavio referendum - posjetila ga je Ketrin Eston! To pokazuje kolika je njihova moc i da se desava samo ono sto oni zele da se desi!

Aj ti meni reci kakav je interes Evrope da ovdje bude rat?

Da li bi nakon kraha Grcke odgovarao haos na Balkanu?
Da li bi Srbiji odgovarao rat u BiH sada kada su bosanski Srbi slabija strana i kada je sama Srbija ekonomski na koljenima?
Da li bi Hrvatskoj odgovarao rat u BiH sada kada su bosanski Hrvati slabija strana i kada je Hrvatska usla u EU?

Razumijem da je u glavama Bosanaca sveprisutna ratna psihoza, ali dajte malo, razmislite...... Ne dolazi do rata tek tako.

Za rat trebaju pare, rat je uvijek prilika za bankare...opro bi se svekoliki grcki dug kroz jedan rat na balkanu...
Locked