Golotinja jesta vezana za slobodu. Tvoja reakcija pokazuje u čemu je stvar.KB9 wrote:ma to su obicne tuke i nista vise, kratko i jasnoannoy wrote:Pa pretpostavljam da je cilj poslati poruku...u vezi ograničenja u oblačenju žena pod šerijatom...odlazeći u drugu krajnostKB9 wrote:
al po cemu je ona demokratija jer se skinula gola? kao krajnost kad oni mogu obuceni hodat mogu i ja gola? oni obuceni mene golu ugzozavaju pa cu i ja onda gola njih obucene? o cemu se radi, stvarno bi volio da pokusam shvatit ove klasicne debilkuse koje pokret zvani femnizam koriste da bi se eto skinule na javnom mjestu
Još usput pokažeš sise
Očito savršena prilika za neke
Zemlje u kojima je golotinja na javnom mjestu zakonom zabranjena ili zakonom dozvoljena ali se smatra nemoralnom, društveno neprihvatljivom ili naprosto nepristojnom, znači skoro sve zemlje na planeti, imaju zajedničku karakteristiku. Istorijski, zakone ili društvena pravila iz kojih su proistekli zakoni ili današnje društvene norme su uspostavljali ili donosili političari (99,99% muškarci), javno priznati ljudi (opet 99,99% muškarci) i religije (100% muškarci). Tako da je logično da se pokret žena koristi golotinjom kojom se simbolički protive pravilima koje su donijeli muškarci i nametnuli ženama.
Golotinja je simbol. Neko postavi Delakroovu sliku "Sloboda predvodi ljude". Simbol Francuske, to jeste simbol Francuske Republike koja je svrgnula Šarla X je, za divno čudo, žena (Inače, ime te žene-simbola je Marianne) sa obnaženim grudima. Što li?
Ali, treba prestati gledati u sise pa razmisliti.
A možda bi tebi bilo draže, bliže tvom senzibilitetu, da se, umjesto obnaženim grudima, te žene bore Molotovljevim koktelima i sličnim alatima?