Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#1451 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

KB9 wrote:
annoy wrote:
KB9 wrote:
al po cemu je ona demokratija jer se skinula gola? kao krajnost kad oni mogu obuceni hodat mogu i ja gola? oni obuceni mene golu ugzozavaju pa cu i ja onda gola njih obucene? o cemu se radi, stvarno bi volio da pokusam shvatit ove klasicne debilkuse koje pokret zvani femnizam koriste da bi se eto skinule na javnom mjestu
Pa pretpostavljam da je cilj poslati poruku...u vezi ograničenja u oblačenju žena pod šerijatom...odlazeći u drugu krajnost
Još usput pokažeš sise
Očito savršena prilika za neke :D
ma to su obicne tuke i nista vise, kratko i jasno
Golotinja jesta vezana za slobodu. Tvoja reakcija pokazuje u čemu je stvar.

Zemlje u kojima je golotinja na javnom mjestu zakonom zabranjena ili zakonom dozvoljena ali se smatra nemoralnom, društveno neprihvatljivom ili naprosto nepristojnom, znači skoro sve zemlje na planeti, imaju zajedničku karakteristiku. Istorijski, zakone ili društvena pravila iz kojih su proistekli zakoni ili današnje društvene norme su uspostavljali ili donosili političari (99,99% muškarci), javno priznati ljudi (opet 99,99% muškarci) i religije (100% muškarci). Tako da je logično da se pokret žena koristi golotinjom kojom se simbolički protive pravilima koje su donijeli muškarci i nametnuli ženama.

Golotinja je simbol. Neko postavi Delakroovu sliku "Sloboda predvodi ljude". Simbol Francuske, to jeste simbol Francuske Republike koja je svrgnula Šarla X je, za divno čudo, žena (Inače, ime te žene-simbola je Marianne) sa obnaženim grudima. Što li?

Ali, treba prestati gledati u sise pa razmisliti.

A možda bi tebi bilo draže, bliže tvom senzibilitetu, da se, umjesto obnaženim grudima, te žene bore Molotovljevim koktelima i sličnim alatima?
Edin H.

#1452 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Edin H. »

Image

Lady Godiva took pity on the people of Coventry, who were suffering grievously under her husband's oppressive taxation. Lady Godiva appealed again and again to her husband, who obstinately refused to remit the tolls. At last, weary of her entreaties, he said he would grant her request if she would strip naked and ride on a horse through the streets of the town. Lady Godiva took him at his word, and after issuing a proclamation that all persons should stay indoors and shut their windows, she rode through the town, clothed only in her long hair. Just one person in the town, a tailor ever afterwards known as Peeping Tom, disobeyed her proclamation in one of the most famous instances of voyeurism.

13-ti vijek. :oops:
Hakiz

#1453 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Edin H. wrote:Image

Lady Godiva took pity on the people of Coventry, who were suffering grievously under her husband's oppressive taxation. Lady Godiva appealed again and again to her husband, who obstinately refused to remit the tolls. At last, weary of her entreaties, he said he would grant her request if she would strip naked and ride on a horse through the streets of the town. Lady Godiva took him at his word, and after issuing a proclamation that all persons should stay indoors and shut their windows, she rode through the town, clothed only in her long hair. Just one person in the town, a tailor ever afterwards known as Peeping Tom, disobeyed her proclamation in one of the most famous instances of voyeurism.

Eto. Još jedan primjer da su žene davno shvatile da je golotinja sredstvo. Sa jedne strane da zavedu muškarca, sa druge strane da mu se suprotstave. A kako smo mi muškarci slabi, golotinju vidimo kao prijetnju. Znamo da joj se teško možemo oduprijeti pa bolje da osuđujemo i zabranimo žensku golotinju u javnosti. Iskušenje je preveliko.
KB9

#1454 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KB9 »

e moj haki, ostavi se mene bolan ne bio, evo ti svijet i nacin razmisljanja gdje se za demokratiju bori golim sisama i polnim organima u javnosti, ja sam ipak za postupke i nacine koji su prikladni modernom i civilizovanom covjeku
Hakiz

#1455 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

KB9 wrote:e moj haki, ostavi se mene bolan ne bio, evo ti svijet i nacin razmisljanja gdje se za demokratiju bori golim sisama i polnim organima u javnosti, ja sam ipak za postupke i nacine koji su prikladni modernom i civilizovanom covjeku
Zašto sise nisu civilizovane? Mislim da su civilizovanije od nasilja.
KB9

#1456 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KB9 »

Hakiz wrote:
KB9 wrote:e moj haki, ostavi se mene bolan ne bio, evo ti svijet i nacin razmisljanja gdje se za demokratiju bori golim sisama i polnim organima u javnosti, ja sam ipak za postupke i nacine koji su prikladni modernom i civilizovanom covjeku

zato sto su pecinske

na osnovu cega si ti nekako skonto da ja pricam o nasilju?
Hakiz

#1457 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

KB9 wrote:
Hakiz wrote:

zato sto su pecinske

na osnovu cega si ti nekako skonto da ja pricam o nasilju?
Nisam. To je bio primjer isključivosti. Zašto ti imaš problem sa golotinjom? Nije stvar u tome da li ti se nešto sviđa ili ne, stvar je u tome da bi trebao prihvatiti da je i to legitiman način iznošenja stava ili marketing, privlačenje pažnje da bi dobio mogućnost da kažeš svoj stav. Ne treba ti se sviđati, ne trebaš ga koristiti, imaš svoje metode, ali tako agresivno napati nekoga ko koristi metod koji nikome ne nanosi štetu ima, vjerovatno, dublje razloge.

I ja više volim gledati golo žensko tijelo u senzualnijem okruženju nego što je ulica, ali njihova stvar. Ne smetaju mi. Ako im to pomogne, dobro za njih. Meni neće štetiti, neće nikome drugom, ni djeca neće imati doživotne traume ako vide nekoliko dojki na cesti.

Jedini koji mogi imati probelm su roditelji koji neće znati svojoj djeci objasniti o čemu se radi. Ali ,to je već pitanje sposobnosti roditelja, ne opasnost od golih grudi.

I mislim da je tu i osnova kritike. Jedno pričati djeci u kući i/ili školi, a onda djeca drugo vide na ulici, i hajde to onda objasni djeci da ono šta si im pričao nije baš istina, cijela istina i ništa osim istine. Da je život, ipak, složenija stvar nego što im ga roditelji mogu predstaviti. I da ono šta im njihovi roditelji žele usaditi kao sistem vrijednosti baš i ne vrijedi apsolutno svuda i za sve.

Strah, strah je izvor mnogih isključivosti.
Connaisseur Karlin

#1458 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

Hakiz wrote:

Eto. Još jedan primjer da su žene davno shvatile da je golotinja sredstvo. Sa jedne strane da zavedu muškarca, sa druge strane da mu se suprotstave. A kako smo mi muškarci slabi, golotinju vidimo kao prijetnju. Znamo da joj se teško možemo oduprijeti pa bolje da osuđujemo i zabranimo žensku golotinju u javnosti. Iskušenje je preveliko.
a golo musko tijelo konjanika :D

Image
Hakiz

#1459 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote:
Hakiz wrote:

a golo musko tijelo konjanika :D

Image
E, to je da žene polude.
HAVANA

#1460 Re: Danasnji "feminizam"

Post by HAVANA »

Eki mu ćune.
arzuhal

#1461 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

Ja gledam sliku i kontam:"Gledaj ba lijepih klupa, sve jedna do druge, a nema huligana da ih unište, polome, išaraju...", a HAVANA, oko sokolovo, skužio odmah najbitniji detaljčić...
Connaisseur Karlin

#1462 Re: Danasnji "feminizam"

vas dvojica :lol: :lol: za ono ne treba oko sokolovo, bas je namjerno smanjen :cry:

Image

evo jod jedan spomenik iz Austrije,a interesantno , golotinja Isusa je idnteicna golotinji postavljenog spomenika :D

kako se niko ne buni protiv Isusove golotinje ili je to ipak neka sakrivena poruka ;-)
Hakiz

#1463 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote:vas dvojica :lol: :lol: za ono ne treba oko sokolovo, bas je namjerno smanjen :cry:

Image

evo jod jedan spomenik iz Austrije,a interesantno , golotinja Isusa je idnteicna golotinji postavljenog spomenika :D

kako se niko ne buni protiv Isusove golotinje ili je to ipak neka sakrivena poruka ;-)
Možda ovako:

Hratski umjetnik Tomislav Gotovac: http://www.wikiwand.com/hr/Tomislav_Gotovac

Primjer: http://stari.kontejner.org/images/orig/gotovac.jpg

Usput. Da je nešto kao sa slike koju si postavila urađeno sa nekim simbolima i osobama jedne druge velike Abrahamske (Ibrahimske) religije, bilo bi bombi unaokolo. Ali, eto...
Hakiz

#1464 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote:vas dvojica :lol: :lol: za ono ne treba oko sokolovo, bas je namjerno smanjen :cry:
Da li si primijetila da kod klasičnih Grčkih i Rimskih skulpura nema velikih. A te se skulpture smatraju kao prikaz ideala ljudskog (u ovom slučaju muškog) tijela. Neka poruka ili smo narasli za ovih 2-4.000 godina?

Koji je ženski pogled na rečeno?
Connaisseur Karlin

#1465 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote:
Da li si primijetila da kod klasičnih Grčkih i Rimskih skulpura nema velikih. A te se skulpture smatraju kao prikaz ideala ljudskog (u ovom slučaju muškog) tijela. Neka poruka ili smo narasli za ovih 2-4.000 godina?

Hakiz, sve ti kazem,idem sad na rucak :-D

tvoj gore postavjeni primjer: djeluj aktivno svojim tijelom , nemam puno filozofije :D :lol:

zato sam sa razlogom postavila fotku golog Isusa i spomenik muskarca koji je identicno gol , ma dobro,obojica imaju krpice ,ali je poenta upravo u ulozi gologo tijela sa posebnm porukom,a to je vjerovatno jedna od ralzoga regiranja narodnih masa da protestuju golim tijelima :)
animals

#1466 Re: Danasnji "feminizam"

Post by animals »

Hakiz wrote:

Prije su zene volile manje, bile skromne..
sad im se prohtjevi povecali,tako sa zeljama i usisnim ventilima :D
Connaisseur Karlin

#1467 Re: Danasnji "feminizam"

animals wrote:
Hakiz wrote:

Prije su zene volile manje, bile skromne..
sad im se prohtjevi povecali,tako sa zeljama i usisnim ventilima :D
ama to su vas slagale , sad samo direktno i iskreno kazu sto vole

idme na rucak :run:
Hakiz

#1468 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote:ama to su vas slagale , sad samo direktno i iskreno kazu sto vole

Ne možete imati sve. Ako pogledaš te skulpture, osim što su im mali, sa druge strane svi imaju "six-packove", sve mišići, čvrste zadnjice, tijela kao izvajana (doduše zadnjice moraju biti čvrste i tijela jesu izvajana, pa skulpture su, i to od kamena, vrag ih odnio :)). Vremenom ste (smo) dobile(i) veće, ali i veće stomake iznad.

Ne mogu dva dobra zajedno, pa to ti je.
animals

#1469 Re: Danasnji "feminizam"

Post by animals »

Connaisseur Karlin wrote:
ama to su vas slagale , sad samo direktno i iskreno kazu sto vole

Ne govorim za sebe..
samo gledam slike i pretpostavljam..
Edin H.

#1470 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Edin H. »

Ovo samo Karlin moze uraditi - da umjesto lijepog zenskog nagog tijela gledamo chune, i to jos neobrezane :shock:
HAVANA

#1471 Re: Danasnji "feminizam"

Post by HAVANA »

Ja,i to jos mene optuzise da gledam cune pored klupa i cvijeca...
animals

#1472 Re: Danasnji "feminizam"

Post by animals »

Ja jos uvijek nisam uspio skontati cunu :shock:
kako je to Hvana uspio,nije mi jasno.. :D
Edin H.

#1473 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Edin H. »

animals wrote:Ja jos uvijek nisam uspio skontati cunu :shock:
Pa rekla je Karlin da nije zadovoljna velicinom :D
animals

#1474 Re: Danasnji "feminizam"

Post by animals »

Edin H. wrote:
Pa rekla je Karlin da nije zadovoljna velicinom :D
Da se skontati da zenska voli povece... :D
ma sve vole velike cune, da ih ispuni do grla..
iako je jako tesko zensko ispuniti do dna..
treba stvarno imati cudnovatu cunu :D
HAVANA

#1475 Re: Danasnji "feminizam"

Post by HAVANA »

Pa uzmes cunu sa dva prsta na ekranu telefona...i siris,i ona raste...do neslucenih razmjera... :D
Post Reply