Vels-BiH,BiH-Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#1451 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Tomahawk11 »

Dead Man Walking wrote:
Tomahawk11 wrote:Kakav baraz? Po prikazanom iz utakmice sa Velsom, jedno od prva dva mjesta su nasa. Trebamo se sutra potuci s Belgijom i poslije toga sa Izraelom za jasniju sliku.
I uz sve nedostatke Papetovih formacija, bolje smo stajali na terenu od Velsa. Prati li iko rezultate ostalih reprezentacija? Nikad nije bilo vise iznenadjenja. A ubjedjen sam da nece biti toliko iznenadjenja po pitanju plasmana na EP.
E svaka ti cast ako ti je Vels mjerilo. Doduse nabili smo i Lihtenstajn u prijateljskoj.
Nije Vels nicega mjerilo. Vels nam je jedan od konkurenata za plasman na EP.
BarbaDue

#1452 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by BarbaDue »

Tuzla111 wrote:kako sto vec neko rece prije 2-3 stranice ovo mi sve izgleda kao ono protiv Grcke kad nas momacki naguzise u Zenici.
Nadam se da ce to biti dovoljno konacno da ovaj debil ode sa klupe i da se nakon toga dovede dostojan trener koji ce nas odvesti na EP.
u tom slučaju se može desiti da plačemo za Papetom. Postoji mogučnost!?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1453 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by JoseMujica »

Darkstorm wrote:Pojedinci nas precjenili, a Papetov advokat lucky nas potcjenjuje. 8-)

Na papiru, pred pocetak kvalifikacija, nas realni domet je bio drugo mjesto.Belgija je itekako kvalitetnija od nas, na skoro svim pozicijama.A i na dvije na kojim pariramo s Pjanicem i Dzekom, se bas i ne moze reci da pariramo, jer su obojica itekako limitirani kad igraju u reprezentativnom dresu. ;-)

Glavni kontra argument ovom iznad je "pa eto, mi smo bili u prvom sesiru".Jel vi uopste znate zasto smo mi bili u prvom sesiru ? Ne znam ni ja. :D Ljudi su bili bolji od nas i u proslim kvalifikacijama, a i vise su pokazali na SPu.Ako je UEFA u obzir uzimala podatke vezane za prethodni Euro, onda je i to smjesno.Mnogo je relevantnije bazirati ocekivanja na osnovu necega sto smo vidjeli ove godine, nego nesto sto smo vidjeli prije par godina.Koeficijent... pa nije ni to neka mjera.

Ipak, od Velsa i Izraela smo itekako kvalitetniji i iznad njih bi morali biti! Trece mjesto pored takve konkurencije je cirkus.Najefikasnija reprezentacija prethodnog ciklusa, a da se sad probijamo na jedvite jade ?! Ma kakvi!

Nazad na Belgiju... vidim neki su se pozivali i na ranije pobjede nad Belgijom... shvatite da Belgija nakon SP 2002 imala svoj pad, a naprimjer u utakmici u Genku kad smo ih dobili 2:4, su u sastavu imali dva igraca upravo iz tog perioda kad su nastupili na svjetskom prvenstvu, Wesleya Soncka i Timija Simmonsa.
Stijnen, Swerts, Simons, Vermaelen, Daems, Mudingayi, Fellaini, Defour, De Camargo, Dembele, Sonck
Eto to je bio njihov sastav.Istina, i mi smo bili slabiji nego sad, ali oni su mnogo vise ojacali u odnosu na nas i u solidnoj su formi.Utakmicu docekuju spremni, uz 6 golova na svom kontu.Brojka koju mi necemo dostici ni u naredne dvije utakmice, a u proslim kvalifikacijama bili onako efikasni... :|

Moja jedina nada je da se ne obrukamo i ne dozivimo potpuni slom, sve ostalo je sasvim realno.Pa i minimalan poraz.
Pomirite se s tim.
:thumbup: realno

večeras ako Java pobjedi zvaću ga Marti Misterija :D
insaneinthebrain

#1454 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by insaneinthebrain »

ovako ce veceras da bude, origi origi i vodi belgija :roll:

Herr Flick

#1455 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Herr Flick »

Realno gledajuci,ocekujem poraz ali ima jedna pozitiva u tome a to je da bi se porazom konacno rjesili taktickog genija na klupi
Stargate Punk

#1456 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Stargate Punk »

Herr Flick wrote:Realno gledajuci,ocekujem poraz ali ima jedna pozitiva u tome a to je da bi se porazom konacno rjesili taktickog genija na klupi
Ja isto mislim da nam negine poraz i nadam se da će i Pape dobiti otkaz nakon toga... ali opet se bojim da je on kao žohar jako otporan i da mu ni atomska bomba ne može ništa.

U najgorem slučaju izgubimo od Belgije a on nastavi trenirat i završimo na 4. ili 5. mjestu.
moa

#1457 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by moa »

insaneinthebrain wrote:ovako ce veceras da bude, origi origi i vodi belgija :roll:

Kad se ovoga sjetim i tada je cini mi se vedo bio povrijedjen i bio je kao komentator i kad je bajramovic dao go vedo je pao sa stolice.. a ova majstorija Misimovic-Dzeko je vrhunksa. Tako smo mi nekad igrali i igraci su stojali blize jedni drugima...
cLo

#1458 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by cLo »

KO NE SKAČE MRZI BOSNU HEJ HEJ HEJ! :chmoljava:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1459 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by JoseMujica »

moa wrote:
insaneinthebrain wrote:ovako ce veceras da bude, origi origi i vodi belgija :roll:

Kad se ovoga sjetim i tada je cini mi se vedo bio povrijedjen i bio je kao komentator i kad je bajramovic dao go vedo je pao sa stolice.. a ova majstorija Misimovic-Dzeko je vrhunksa. Tako smo mi nekad igrali i igraci su stojali blize jedni drugima...

Miske je najteže zamjenjiv igrač...srce našeg tima....samo pogledajte njegovu statistiku i sve će vam biti jasno...naš MVP svih vremena glede asistencija i golova i jedini igrač kod kojeg guzovi nisu problem :D
Itakoto

#1460 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Itakoto »

Minimalna pobjeda bi bila poput melema na ranu. Mi od utakmice sa Argentinom ne licimo vise na sebe i u slucaju poraza neko bi konacno trebao preuzeti odgovornost za ovo. Mada cisto sumnjam da ce biti ikakvih promjena u sastavu, u igri, na klupi, u Savezu... ne razumijem zasto bih onda prizeljkivao poraz!?
Najvise me je strah naseg mentaliteta. Ukoliko izgubimo protiv Belgije veceras vjerovatno se mozemo pozdraviti sa direktnim plasmanom na EP jer smo teski destruktivci. Kad kola krenu nizbrdo, mi ne da ih ne pokusavamo kociti vec jos namjerno taremo i udaramo sve sto nam se nadje na putu kako bi napravili sto vecu stetu. Jebi ga, takav nam je mentalitet.

1-0, 2:1 i mirna Bosna do naredne krize. IDEMO LJILJANI! :bih:
prog321

#1461 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by prog321 »

Itakoto wrote:Minimalna pobjeda bi bila poput melema na ranu. Mi od utakmice sa Argentinom ne licimo vise na sebe :
Tacnije, od kako je Amidzic uletio u tim.

Igraci svjesno-nesvjesno kao da bojkotuju . Pjanic ne lici na sebe. Lulic isto. Ni Ibisevicu izgleda nije drago.
Itakoto

#1462 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Itakoto »

TSS je samo posljedica ali ne i uzrok problema. Ocigledno je da je Safet izgubio svaki autoritet kod igraca pa ga ne jebu za suhu sljivu. Dakle, vrijeme je za promjene. Posto ne mozemo zamijeniti citav tim red je da pokusamo sa (novim)selektorom.
klavirdžija

#1463 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by klavirdžija »

cLo wrote:KO NE SKAČE MRZI BOSNU HEJ HEJ HEJ! :chmoljava:
Onako usput, ubjedljivo najgluplje skandiranje u pojakoj konkurenciji.
prog321

#1464 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by prog321 »

Itakoto wrote:TSS je samo posljedica ali ne i uzrok problema. Ocigledno je da je Safet izgubio svaki autoritet kod igraca pa ga ne jebu za suhu sljivu. Dakle, vrijeme je za promjene. Posto ne mozemo izmjeniti citav tim red je da pokusamo sa (novim)selektorom.
Ne mozes ni imati autoritet kada igraci vide da ubacujes familiju u tim bez realne osnove.
Igraci naravno pricaju izmedju sebe.
Jedan Hajrovic poslije Slovacke je trebao biti nasa zvjezda uzdanica. Ovako zbog TSSa dobiva 5 do 10 minuta igre. Mislis da on to ne vidi? Svi vide. I onda se stvara rak-rana. Zajednicki duh se urusava. Tkivo tima nestaje.
Safet mora ici.
Itakoto

#1465 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Itakoto »

Nije problem sto TSS igra umjesto ovoga ili onoga jer mali i nije tako los, niti je Hajrovic neka nadolazeca zvijezda. Problem je nacin na koji je TSS postao dio tima i sto nema nikakvih nagovjestaja da bi ikada vise mogli poceti bez njega.
cLo

#1466 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by cLo »

klavirdžija wrote:
Ma 'ta ti 'naš 8)

KO NE SKAČE MRZI BOSNU HEJ HEJ HEJ! :hajmooo:
prog321

#1467 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by prog321 »

Itakoto wrote:Nije problem sto TSS igra umjesto ovoga ili onoga jer mali i nije tako los, niti je Hajrovic neka nadolazeca zvijezda. Problem je nacin na koji je TSS postao dio tima i sto nema nikakvih nagovjestaja da bi ikada vise mogli poceti bez njega.
Ne slazem se sa tobom.
TSS je glavni problem. Ne zbog igre nego zbog nacina na koji je doveden. Safet je time urusio ravnopravnost i timski duh u reprezentaciji.
Gdje ba igrac iz Hajduka ima prednost nad igracem u Werderu ?? ? :lol:
Itakoto

#1468 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Itakoto »

Vidis da se slazes sa mnom. :D
prog321

#1469 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by prog321 »

Mi u principu kazemo jedno te isto :lol:
BlueBlood

#1470 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by BlueBlood »

cLo wrote:
klavirdžija wrote:
Ma 'ta ti 'naš 8)

KO NE SKAČE MRZI BOSNU HEJ HEJ HEJ! :hajmooo:
:igrac: :drndavi:
haris0032

#1471 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by haris0032 »

Kao navijac nadam se pobijedi..mada prvi put ce biti da i ako izgubimo necu se nasekirati.
Artest

#1472 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Artest »

"cyprus"

I? Ti si napisao bukvalno dvije prosto proširene rečenice. Bez ikakavih podataka 8-) Šta je poenta?
Da sam htio biti konstruktivan, sigurno ne bih pisao tonu podataka s wikipedije ili da je Hazard brz i ima dobar dribling.

Od osoba koje prate fudbal ocekujem vise, a ne suhoparne podatke u stilu Marjana. Da tvoj post nije izgledao pretenciozno, makar po duzini, ne bih imao zamjerke. :D

A mozda je samo u pitanju visak vremena ...
5 0 5

#1473 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by 5 0 5 »

prog321 wrote:
Itakoto wrote:Nije problem sto TSS igra umjesto ovoga ili onoga jer mali i nije tako los, niti je Hajrovic neka nadolazeca zvijezda. Problem je nacin na koji je TSS postao dio tima i sto nema nikakvih nagovjestaja da bi ikada vise mogli poceti bez njega.
Ne slazem se sa tobom.
TSS je glavni problem. Ne zbog igre nego zbog nacina na koji je doveden. Safet je time urusio ravnopravnost i timski duh u reprezentaciji.
Gdje ba igrac iz Hajduka ima prednost nad igracem u Werderu ?? ? :lol:
postoji holandska situacija o kojoj sam pisao prosle godine, a to je kada je van marwijk preuzeo reprezentaciju, odmah je dao kapitensku traku svom zetu van bommelu. porediti van bommelov znacaj za holandski tim i tinin za nas je smijesno, ali slicnost je u tome sta se desavalo cijelo vrijeme za njegovog mandata. kada su igraci nezadovoljni, razgovaraju u svlacionici o tim stvarima. problem je sto je to sve dolazilo do selektora preko njegovog zeta. ubrzo su igraci izgubili povjerenje jednih u druge. nervoza u timu, koja se zavrsila debaklom. kada je van marwijk otisao, otisao je i van bommel. doduse, on se penzionisao iduce godine od lopte, sve skupa.
slicna je situacija i kod nas. imas godmilu nezadovoljnih igraca u timu, koji nemaju povjerenje u svlacionici. jasno im je da je tu gomila igraca koji nemaju kvalitet i jasno im je zasto su tu. vide da selektor veze nema sa trenerskim poslom. ne znas ko je s kim, i ko kome prenosi. to je nezdrava atmosfera koja prouzrokuje frustracije, koje se opet prenose na teren. kao pjanic neki dan, na primjer.
guardiola je odmah trazio da mu premjeste kancelariju u bayernu, dalje od svlacionice, naglasavajuci koliko je vazna ta privatnost i atmosfera u kojoj ce igraci moci slobodno pricati bez obzira na trenera. fergusno je isto pricao o tome. mourinho isto. dobar primjer kako to izgleda je njegova svlacionica u madridu i kako to izgleda kada u timu imas krticu i nepovjerenje. ako mourinho nije mogao uspjeti sa madridom u tome, taman ce safet sa reprezentacijom.
jos jedna stvar, i poslije mourinha i poslije van marwijka je morao doci jak trener koji je morao napraviti totalni overhaul.
agent_zero

#1474 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by agent_zero »

Večeras očekujem konačno akciju miševa iza krinke bh fanatocsa, kao i ostalih pozorišnih kvazinavijačkih grupica, da pokažu svoj patiotizam i ljubav prema domovini i reprezentaciji, i da se uglas zaori bilinim poljem "SAFETE NAPOLJE!!!", a ne da država, reprezentacija, narod budu taoci jedne trenerske neznalice i korumpiranog saveza koji ga štiti i finansira basnoslovnim ciframa. Za šta? Za obične blamaže i razvaljivanje reprezentacije i fantastične atmosfere na proste faktore!
mefistofilis

#1475 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by mefistofilis »

realno, sve iznad x u ovoj situaciji u kojoj jesmo ce biti SF za nas (nazalost). jedino me jos interesuje kako cemo igrati bez DzekA i bez "centarsuteva" cim lopta prede centar
Locked