Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
drug_profi

#1451 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Pasiflora wrote:
cpu_fan wrote:Pesticidi iz poljoopreme 15 KM, Pili Jumbo Ovako 10 KM, Nosti kese iz prodavnice do ulaza da te ne zaskoči čopor tužnih okica neprocjenjivo.
Cuj strucnjak: desi li se sta mome psu, zbog ovih tvojih imbecilnih ideja - vjeruj mi da ces pozeljeti da si ti pojeo ovaj pesticid.
Nahrani svog psa i drzi ga na uzici sa brnjicom kad nije na tvom posjedu. Svako drugo drzanje psa je ptotivzakonito u svakoj normalnoj drzavi.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
O'zone
Globalni moderator

#1452 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

joooj wrote:Tokom rata, bilo je najbitnije izvuci zivu glavu i barem po tome svi smo bili jednaki. Danas nas hebu u iole zdrav mozak sa svih strana, da tacno pozelis sto te u ratu nije sta strefilo :-)
Sta nam znaci pricati o kvazipravnicima i kvaziekonomistima sa tzv. fakulteta, kad oni ispadose pametniji od svih nas. Nit' su se umorili niti izgubili zivce dok su zavrsili fakultete. Sad im je super, rade, imaju plate, dodatke na platu i ostale naknade koju su dokumentovane, a cesto i nisu.
A ja idem pjeske, ne radim, nemam auto. Odnosno, idem trolom pa me na stanici doceka njih 5. Okruze me, pocnu skakati prema meni, ja izadjem na cestu ne bil neko zaustavio auto i pomogao mi. Naravno samo projure, kontaju ja luda. Oni iskeze zube prema meni, reze, a ja vristim. Srecom cuo me neki momak na parkingu i dotrcao da ih otjera. Vjerovatno je do mene. Kasno sam se vracala kuci, u 23h sam trebala vec biti kuci i spavati. :-)
Da se zalažeš za njih, hraniš ih, paziš i udaraš kontru svima kojima smetaju sad bi imala i posao i 4x4 vozilo i svoj Paypal račun.

Ko ti kriv kad se ne snalaziš.

ironija
cpu_fan

#1453 Re: Problem pasa lutalica

Post by cpu_fan »

haos1 wrote:
Pasiflora wrote:
cpu_fan wrote:Pesticidi iz poljoopreme 15 KM, Pili Jumbo Ovako 10 KM, Nosti kese iz prodavnice do ulaza da te ne zaskoči čopor tužnih okica neprocjenjivo.
Cuj strucnjak: desi li se sta mome psu, zbog ovih tvojih imbecilnih ideja - vjeruj mi da ces pozeljeti da si ti pojeo ovaj pesticid.
tvoj pas ne luta oko tuđih dvorišta i ne kopa po kontejnerima, stoga nema straha!
Uvjek postoji rizik od kolateralne štete.
Stjui

#1454 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

Pasiflora wrote: Cuj strucnjak: desi li se sta mome psu, zbog ovih tvojih imbecilnih ideja - vjeruj mi da ces pozeljeti da si ti pojeo ovaj pesticid.
uh,evo je - "Oni nemaju glas, zato imaju nas!" :roll:

Image

omnomnomnomnom :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1455 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Arsene Wenger wrote:Gdje je sjedište ovih Dogs Trust? Ima neka adresa?
sve imaš na njihovoj stranici...

http://www.dogstrust.ba/

Kako se finansiramo

Dogs Trust se prvenstveno finansira velikodušnim donacijama pojedinačnih ljubitelja životinja u Velikoj Britaniji i širom svijeta. Više informacija o našem finansiranju možete naći u našem godišnjem pregledu ovdje. Mi ne sakupljamo sredstva u BiH proaktivno ali smo primili donacije za naš rad od vladinih tijela, biznisa i pojedinaca. Također smo primili donacije kroz usluge u naturi od mnogih lokalnih parnera sa kojima sarađujemo na projektima kako bi unaprijedili živote ljudi i pasa u BiH.

:oops:
uglavnomja

#1456 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

a u p.m.
Adriatic

#1457 Re: Problem pasa lutalica

Post by Adriatic »

Postoji li kakav pravni osnov da se prilikom svakog napada lutalica, pored opština, tuže i ovi iz av mau i dogs trust-a?
Jer svojim djelovanjem direktno ugrožavaju sigurnost građana.
Pa kad im počnu pljuštati tužbe i kad se o sebi zabave, drugačije će razmišljati.
kakaljin

#1458 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

Adriatic wrote:Postoji li kakav pravni osnov da se prilikom svakog napada lutalica, pored opština, tuže i ovi iz av mau i dogs trust-a?
Pa kad im počnu pljuštati tužbe i kad se o sebi zabave, drugačije će razmišljati.
Svaki napad i pretrpljeni strah krecuci se ulicama, sve treba podizati tuzbe prema svima. Radi nesigurnosti gradjana u gradu.
jasko_ba

#1459 Re: Problem pasa lutalica

Post by jasko_ba »

E moje Sarajlije, sad se vec sprdaju sa vama :roll:
Atlant

#1460 Re: Problem pasa lutalica

Post by Atlant »

Pasiflora wrote:
pazi sta ti ker jede... u krajnjoj liniji ima brnjica i miran si.

@cpu_fan - hvala na korisnim informacijama o cijenama i odlicnoj ideji :thumbup:
LieToMe

#1461 Re: Problem pasa lutalica

Post by LieToMe »

Adriatic wrote:Postoji li kakav pravni osnov da se prilikom svakog napada lutalica, pored opština, tuže i ovi iz av mau i dogs trust-a?
Pa vjerovatno da postoji neka rupa u zakonu (kao sto postoji i za sve) ali isto tako ce (a i vec jesu) prebacivati lopticu na Opstinu, Opstina na Grad, grad na Kanton, Kanton na Federaciju...i u najboljem mogucem slucaju mozes biti zadovoljan ako ti neko plati sudske troskove (ako uopste dodje do toga) jer ptice znaju gdje ce ta tuzba na kraju i zavrsiti.

Mada mislim da s dobrim advokatom sve se moze :mrgreen:
cpu_fan

#1462 Re: Problem pasa lutalica

Post by cpu_fan »

pici wrote:

Kako se finansiramo

Dogs Trust se prvenstveno finansira velikodušnim donacijama pojedinačnih ljubitelja životinja u Velikoj Britaniji i širom svijeta. Više informacija o našem finansiranju možete naći u našem godišnjem pregledu ovdje. Mi ne sakupljamo sredstva u BiH proaktivno ali smo primili donacije za naš rad od vladinih tijela, biznisa i pojedinaca. Također smo primili donacije kroz usluge u naturi od mnogih lokalnih parnera sa kojima sarađujemo na projektima kako bi unaprijedili živote ljudi i pasa u BiH.

Ne mogu da vjerujem da 5 (pet) ljudi jebu čitavo Sarajevo.
Naslovnica

#1463 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Da ponovim:

Očigledno je da su aktivisti Dogs Trusta u Sarajevu svrha sami sebi i da je u pitanju jedno golemo pranje para.
Za onog ko želi da steriliše svog ljubimca (besplatno ili ne), nisu potrebne reklame, on će sam odlučiti da li da to uradi ili ne.
Što se tiče sterilizacije lutalica, njih na sterilizaciju vode ovi aktivisti koji su itekako upoznati sa terminima akcije.
Prema tome, potrebe za ovolikim marketingom zaista nema, osim ako tu nije u pitanju trošenje/pranje para preko reklamiranja!
Dogs Trust u BiH je jedna udružena zločinačka organizacija, i ništa drugo.
Ko njima daje za pravo da se na ovakav načim miješaju u unutrašnje stvari jedne države?!
Zašto ih nema u drugim krajevima BiH, osim u dijelovima gdje su Bošnjaci većina?!
Zašto u RS ne prosipaju svoju šuplju?!
Koja je svrha ove goleme marketinške kampanje koja se mjeri stotinama hiljada KM (Jumbo bilbordi, plakati, internet portali, poštanski sandučići, reklame na TV?!?!?!), kolike se pare tu potroše a koliko se sterilizacija uradi?!
A za sve je kriva ova korumpirana vlast koja je plaćena da radi po njihovom nalogu, i nema damu da im se zahvali na dosadašnjem urađenom poslu i da im da crveni karton, tj da preuzme stvari u svoje ruke. Bijednici na vlasti se boje britanskog ambasadora koji otvoreno lobira za Dogs Trust i prijeti sankcijama.
ZAšto je problem donijeti izmjenu zakona gdje će se vremenski ograničiti držanje psa u azilu, i nakon toga, ako ne bude usvojen, eutanizirati, kao i u većini država?!?!
MI SMO BANANA DRŽAVA 1/1.
Ko može neka bježi odavde kako zna i umije.
pici

#1464 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

jebte polikitĆar digne tužbu i dobije zbo"duševne boli" a ovdje ne možeš zbog izgriženih nogu i ruku...nidje veze :-)
uglavnomja

#1465 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

moje misljenje da su aovi avmaju lokalci sitna buranija, malo pejpal, malo skupljanje hrane po trznim centrima (nekad bilo, sad bi odletjeli u 103 mizdurine), malo sklanjaju zivotinje o svom trosku ... nebitni u cijeloj prici.

ali dogtrust su lopine na vrhunskom nivou, profesionalni demagozi, foliranti, prevaranti, debatanti ... strucnjaci da obezvrijede svaki argument izokrecuci pricu. a najvaznije od svega imaju PARE, i to brdo para. i politicku podrsku engleskog ambasadora.

ako vec seru ovdje i sjede na sjednicama vlade, mogla bi ih malo i finansijka inspekcija pogledati, 5 miliona eura :-)

ako su izvan b-h jurisdikcije, koji ce qurac na sjednicama vlade??????????????

to treba s noge na nogu. ali bojim se da su debelo platili da se to ne desi.

cuj ono pomaze ljudima i psima ... hebo muju i sulju i fatu i vic: zar ti vise vjerujes svojim ocima nego meni :-)
pici

#1466 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

cpu_fan wrote:
pici wrote:

Kako se finansiramo

e pa vjeruj :mrgreen:
uglavnomja

#1467 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

pici wrote:
cpu_fan wrote:
pici wrote: sve imaš na njihovoj stranici...

Kako se finansiramo

e pa vjeruj :mrgreen:
hebat ga, 5 ljudi sa 5 miliona eura ... :mrgreen:
Eki-bb

#1468 Re: Problem pasa lutalica

Post by Eki-bb »

Ovo samo pokazuje kako je bilo koji aktivizam jak. Nasi politicari su potkupljeni i nemocni, i uz svu dosadasnju pokazanu nebrigu za narod koji ih bira, te uz more drugih problema u ovoj "drzavi", ne moze se ocekivati nista vise od njih. Imali su toliko vremena da nesto urade i nisu. Pokazalo se bezbroj puta da oni djeluju samo kad ih se "pritisne", a mozemo mi ovdje na forumu palamuditi koliko hocemo...
Ovi dogsovci su u prednosti jer se oni trude da zadrze status quo, a mi pod hitno moramo da pokrecemo stvari i da ih mijenjamo, odnosno da omogucimo slobodu kretanja za ljude.
Zadnja sjednica "vlade ne znam cega" i ona "odluka" ili sta je vec odmah je u startu razvodenjena, tako da ja od toga ne ocekujem nista.
Evo ja sam spreman i svojim finansijskim sredstvima da se ukljucim u ovu borbu. Dajete kontakt podatke za postojeca udruzenja, aktiviste da i mi rasirimo ovu nasu mrezu i uticaj. Vjerujem da ce se vecina nas, pogotovo roditelja, prikljuciti i dati svoj finansijski doprinos. Na zalost, ovaj svijet fukcionise na taj nacin i bez novca se ne moze nista napraviti. Mozemo osnovati i novo udruzenje gradjanja, ali mislim, nadam se, da vec postoji nesto slicno, tj nekakva infrastruktura koju bi morali prvo pravno ojacati, a tek onda na druge nacine djelovati. Npr. trebaju nam pravne natuknice protiv koga se podnosi tuzba, sta je sa kolektivnim tuzbama i sl. Kome se prijavljuju (makar i putem telefona) razni incidenti u vezi s psima. Moj je prijedlog da se napravi vise obrazaca za razlicite situacije.
Naprimjer, iako nije direktno povezano s ovim, ja sam vec kontaktirao svoje udruzenje biciklista i trazio izjasnjavanje po pitanju agresivnih pasa lutalica. Ko nije probao, neka sjedne na biciklo pa prodje pored nekog "uspavanog" copora pasa. Da ne govorim o tome kako ne smijem ni da pomislim da dijete posaljem vani da vozi bicikl.

Ljudi, akcija... moramo djelovati u raznim pravcima... koje je do sada udruzenje bilo najaktivnije "kontra" ovih dogsovaca ili neko drugo, slicno...
drug_profi

#1469 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Ima li kakve sanse da se napise zahtjev za hitnim uklanjanjem pasa sa ulice, dopunom zakona i da se skupljaju potpisi na ulici.

...s tipfeler masine...
kike-tike

#1470 Re: Problem pasa lutalica

Post by kike-tike »

Jao dipl iur-a što se prosu, ovo niđe na svijetu nema, ova fol asistentica sa Travničkog univerziteta sama sebi skoči u usta :izet: :izet: :izet:
nelle_tz

#1471 Re: Problem pasa lutalica

Post by nelle_tz »

Evo njihova fb stranica:)
https://www.facebook.com/DogsTrustBiH
crno_sa_zlatnim

#1472 Re: Problem pasa lutalica

Post by crno_sa_zlatnim »

Eki-bb wrote:Ovo samo pokazuje kako je bilo koji aktivizam jak. Nasi politicari su potkupljeni i nemocni, i uz svu dosadasnju pokazanu nebrigu za narod koji ih bira, te uz more drugih problema u ovoj "drzavi", ne moze se ocekivati nista vise od njih. Imali su toliko vremena da nesto urade i nisu. Pokazalo se bezbroj puta da oni djeluju samo kad ih se "pritisne", a mozemo mi ovdje na forumu palamuditi koliko hocemo...
Ovi dogsovci su u prednosti jer se oni trude da zadrze status quo, a mi pod hitno moramo da pokrecemo stvari i da ih mijenjamo, odnosno da omogucimo slobodu kretanja za ljude.
Zadnja sjednica "vlade ne znam cega" i ona "odluka" ili sta je vec odmah je u startu razvodenjena, tako da ja od toga ne ocekujem nista.
Evo ja sam spreman i svojim finansijskim sredstvima da se ukljucim u ovu borbu. Dajete kontakt podatke za postojeca udruzenja, aktiviste da i mi rasirimo ovu nasu mrezu i uticaj. Vjerujem da ce se vecina nas, pogotovo roditelja, prikljuciti i dati svoj finansijski doprinos. Na zalost, ovaj svijet fukcionise na taj nacin i bez novca se ne moze nista napraviti. Mozemo osnovati i novo udruzenje gradjanja, ali mislim, nadam se, da vec postoji nesto slicno, tj nekakva infrastruktura koju bi morali prvo pravno ojacati, a tek onda na druge nacine djelovati. Npr. trebaju nam pravne natuknice protiv koga se podnosi tuzba, sta je sa kolektivnim tuzbama i sl. Kome se prijavljuju (makar i putem telefona) razni incidenti u vezi s psima. Moj je prijedlog da se napravi vise obrazaca za razlicite situacije.
Naprimjer, iako nije direktno povezano s ovim, ja sam vec kontaktirao svoje udruzenje biciklista i trazio izjasnjavanje po pitanju agresivnih pasa lutalica. Ko nije probao, neka sjedne na biciklo pa prodje pored nekog "uspavanog" copora pasa. Da ne govorim o tome kako ne smijem ni da pomislim da dijete posaljem vani da vozi bicikl.

Ljudi, akcija... moramo djelovati u raznim pravcima... koje je do sada udruzenje bilo najaktivnije "kontra" ovih dogsovaca ili neko drugo, slicno...
Oni su uvezani, mislim na ovu gamad iz dogtrasta, od nivoa Općine do drzavnog vrha, odnosno imaju potplaćene sve nivoe vlasti. Jedino rješenje je da se samoorganizujemo, i da vršimo pritisak, kordinirano, na sve nivoe. Ovo ispade ko 92., oni napadaju, mi se branimo. Medjutim, kad se uklone ove lujke, LGBT i maloumnici, doci ce na red drugi esalon da brani interese na TV. Mislim da je to vec malo teze, jer je toliko nezadovoljstvo u narodu, da se niko ko racuna na politicku karijeru nece usuditi javno zagovarati odbranu paščadi.
Uglavnom, ukoliko se odlučite na samoorganizovanje, voljna sam pomoci, na pp.
pici

#1473 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Eki-bb wrote:Ovo samo pokazuje kako je bilo koji aktivizam jak. Nasi politicari su potkupljeni i nemocni, i uz svu dosadasnju pokazanu nebrigu za narod koji ih bira, te uz more drugih problema u ovoj "drzavi", ne moze se ocekivati nista vise od njih. Imali su toliko vremena da nesto urade i nisu. Pokazalo se bezbroj puta da oni djeluju samo kad ih se "pritisne", a mozemo mi ovdje na forumu palamuditi koliko hocemo...

http://ugriz.com/

oni su ko jedini nešto se aktivirali al bezuspješno, nemaju donacije i ambasadore iza sebe kao ni korumpirane politiĆare...
Filter

#1474 Re: Problem pasa lutalica

Post by Filter »

drugi profil wrote:Ima li kakve sanse da se napise zahtjev za hitnim uklanjanjem pasa sa ulice, dopunom zakona i da se skupljaju potpisi na ulici.

...s tipfeler masine...
uvijek postoji referendum i jednom zavrsiti sa ovim sranjem. lijepo, demokratski :mrgreen:
funeral blues

#1475 Re: Problem pasa lutalica

Post by funeral blues »

Pasiflora wrote:

Ako si kojim slučajem stvaran lik, a ne neki av-mau troll, promisli sta bih ja bio u stanju uraditi za svoje dijete od 2 godine, ako vec govorimo o zabijanju pesticida u tuđe žvalje.
Locked