Eki-bb wrote:Ovo samo pokazuje kako je bilo koji aktivizam jak. Nasi politicari su potkupljeni i nemocni, i uz svu dosadasnju pokazanu nebrigu za narod koji ih bira, te uz more drugih problema u ovoj "drzavi", ne moze se ocekivati nista vise od njih. Imali su toliko vremena da nesto urade i nisu. Pokazalo se bezbroj puta da oni djeluju samo kad ih se "pritisne", a mozemo mi ovdje na forumu palamuditi koliko hocemo...
Ovi dogsovci su u prednosti jer se oni trude da zadrze status quo, a mi pod hitno moramo da pokrecemo stvari i da ih mijenjamo, odnosno da omogucimo slobodu kretanja za ljude.
Zadnja sjednica "vlade ne znam cega" i ona "odluka" ili sta je vec odmah je u startu razvodenjena, tako da ja od toga ne ocekujem nista.
Evo ja sam spreman i svojim finansijskim sredstvima da se ukljucim u ovu borbu. Dajete kontakt podatke za postojeca udruzenja, aktiviste da i mi rasirimo ovu nasu mrezu i uticaj. Vjerujem da ce se vecina nas, pogotovo roditelja, prikljuciti i dati svoj finansijski doprinos. Na zalost, ovaj svijet fukcionise na taj nacin i bez novca se ne moze nista napraviti. Mozemo osnovati i novo udruzenje gradjanja, ali mislim, nadam se, da vec postoji nesto slicno, tj nekakva infrastruktura koju bi morali prvo pravno ojacati, a tek onda na druge nacine djelovati. Npr. trebaju nam pravne natuknice protiv koga se podnosi tuzba, sta je sa kolektivnim tuzbama i sl. Kome se prijavljuju (makar i putem telefona) razni incidenti u vezi s psima. Moj je prijedlog da se napravi vise obrazaca za razlicite situacije.
Naprimjer, iako nije direktno povezano s ovim, ja sam vec kontaktirao svoje udruzenje biciklista i trazio izjasnjavanje po pitanju agresivnih pasa lutalica. Ko nije probao, neka sjedne na biciklo pa prodje pored nekog "uspavanog" copora pasa. Da ne govorim o tome kako ne smijem ni da pomislim da dijete posaljem vani da vozi bicikl.
Ljudi, akcija... moramo djelovati u raznim pravcima... koje je do sada udruzenje bilo najaktivnije "kontra" ovih dogsovaca ili neko drugo, slicno...
Oni su uvezani, mislim na ovu gamad iz dogtrasta, od nivoa Općine do drzavnog vrha, odnosno imaju potplaćene sve nivoe vlasti. Jedino rješenje je da se samoorganizujemo, i da vršimo pritisak, kordinirano, na sve nivoe. Ovo ispade ko 92., oni napadaju, mi se branimo. Medjutim, kad se uklone ove lujke, LGBT i maloumnici, doci ce na red drugi esalon da brani interese na TV. Mislim da je to vec malo teze, jer je toliko nezadovoljstvo u narodu, da se niko ko racuna na politicku karijeru nece usuditi javno zagovarati odbranu paščadi.
Uglavnom, ukoliko se odlučite na samoorganizovanje, voljna sam pomoci, na pp.