Bujrum majstore wrote:Izvini ali moras nekako razumjeti da "srce" nema uticaj na tvoje "odluke" i "stavove",šatirana_ljubičica wrote:Dozer wrote:@Ljubicice...a zasto i ti nama ne kazes kad si i kako postala vjernica?
Reći ću naravno, samo pitajte, ako vas zanima.
Pa ja sam dijete koje je odgajano po religioznom osnovu, ali sam bez obzira na to, htjela da ''pronađem sebe'' tako da sam u fazi mladost-ludost, imala raznih pokušaja pronalaska.Kad sam dosta toga izanalizirala, shvatila sam da je Islam moje utočište, najviše mi se srce smirivalo tu.
Da, imala sam i faza kada sam se pitala da li Bog uopšte postoji, pa sam išla u tom smjeru, međutim, moje srce bez obzira na sve do čega sam dolazila, mi nije dozvolilo da negiram Boga.
Moram napomenuti da moj odgoj nije bio u smislu-tjeranja da se praktikuje vjera-čak suprotno (nisam bila prisiljena ni na šta nikad) osim što sam prisustvovala religijskim obredima, jer su u porodici užoj i široj isti uvijek praktikovani.
mozak ima (jer tvoj mozak si ti) a ono sto ljudi smatraju "srcem" je jos samo jedna u nizu hemijskih reakcija u mozgu.
Dobro, onda taj dio u mozgu koji ljudi smatraju srcem mi nije dao.