jefferson wrote:
Mislimd a nece. Jedno su primarni izbori jedno su generalni. On je vec srusio mostove sa latino amerikancima, muslimanima (8 miliona, a ogroman broj u Michiganu). Ogromna latino populacija u Nevadi, Coloradu koje mora uzeti, a o Floridi je suvisno i pricati. Da bi Trump pobjedio on mora uzeti Floridu, Pennsylvaniu, Ohio, Michigan, Wisconsin i Illionois u slucaju da izgubi Nevadu i Colorado. U slucaju da pobjedi hipoteticki u NV i CO, mozda se moze izvuci bez IL, WI i Mi. ALi Floridu mora uzeti. Medjutim, nejgova nepopularnost medju generalnim izbornim tijelom je 70%!!! To sto on ima podrsku 35% je medju registrovanim republikancima. Drugi problem je sto u slucaju da on bude kandidat, mnogi umjereni republikanci nece ni izaci na izbore, a neki ce glasati za Hillary.
I na kraju, najveci problem za Trumpa: Onog trenutka akda postane kandidat, demokrate i Super PAC koji podrzavaju Hillary i demokrate generalno ce ga pojest zivog: Trump University, bankroti, ilegalni imigranti koji su radili za njega, Howard Stern show i njegove izjave. Na kraju, ako nebude iznio svoje porezne dokumente bit ce ogroman problem. Ako iznese bit ce jos veci. 51% americkg stanovnistva su zene, a one generalno glasaju trezvenije nego muskarci. Ono kako je on tretirao ostale kandidate nema teorije da prosje u generalnim izborima. Na kraju, sve je ostalo na youtube, i demokrate ce to vrtiti stalno na TV. O tome da ce svakih 5min u vecinkim latino podrucijma se vrtiti njegova izjava kako su meksikanci silovatelji i ubice je suvisno govoriti.
Meni fakat nikako nije jasno kako ovo ljudi vec do sad nisu skontali?!
Trumpa gotovo niko nije napao kako treba a ima toliko oraha u djepu da ispadaju dok hoda. Dovoljno je bilo vidjeti neki dan dok ga rookie Rubio napada, i vec je tu "zastucao". Pojesce ga Clinton masina.
Ljudi isto misle i za Hillary, ali zaboravljaju da njih deru vec 20 godina sa svim mogucim stvarima. Sta jos mozemo nauciti o Hillary? O Trumpu mozemo itekako.
Kako moze "on je dobar biznismen" biti dobar argument za radnicku klasu? He's not against the man, he IS the man.
I sad kad pomislis, mizogeni Trump vs zenski kandidat, na sta ce to liciti?!?!
Ja predvidjam, Trump ce promjeniti retoriku drasticno kad prodju predizbori, ali bice malo kasno. On pola ovih stvari lupa kako mu se ceifne, tek kad ih lupi poslije gradi policy oko toga.
Mislim da su ovi napadi Rubija i Cruza dosli prekasno, ali u pravo vrijeme za Demokrate. Taman da ga nacnu i pokazu koliko je labilan.