Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VenomousV

#1451 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

Eurosa wrote:
VenomousV wrote:samo vi pricajte o šuzama a ja cu da placem jer ne mogu naci svoj broj ni jednih koje mi se eventualno dopadnu :sad:
mala noga?
:lol:
veeeeeeeeeeelika i uska :D 42-42,5 :D
VenomousV

#1452 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

neka, doci ce zapad i do nas eventualno pa cu moci normalno kupovati cipele :D
neki dan sam u deichmannu probala sigurno jedno devet pari i kupila tri, govorim momku, jel ti sad jasno zasto sam rekla da je mozda cak dobra stvar sto imam veliku nogu inace ne bih imala marke u dzepu ali bih imala 850 pari cipela :D
Bambi_na_kofeinu

#1453 Re: Žene pitaju žene

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ja imam po jedan par obuće za svaku sezonu, i jedne svečane.
Čim kupim nove starih se riješim, nešto mi lakše nemati previše izbora kada odlučujem šta obuti :D
BJB

#1454 Re: Žene pitaju žene

Post by BJB »

Sto sam starija, sve vise volim s malom petom cipele ili ravne, ako su vise-wedges..
Ovim se pohvali jedna beautyblogerica, Image malo su dedaste, al' mi se svidjaju, samo je problem sto ih website na kojem se prodaju ne isporucuje internacionalno, vec ima neka fora sa nekom shipping kompanijom i adresom u US..
Zna li ijedna od vas kako to ide? Nisu one toliko skupe ako to sa tom kupljenom adresom u US i shippingom ne bude skupo.
manekenka u penziji

#1455 Re: Žene pitaju žene

Post by manekenka u penziji »

Nemam odg na tvoje pitanje nego me interesuje kako se usudis kupiti cipele bez probanja?
Ja i kad ih probam znam da se zeznem :lol:
Cherry-Cherry

#1456 Re: Žene pitaju žene

Post by Cherry-Cherry »

Ništa gore nema, nego kad je cipela puno otvorena, pa se vidi početak prstiju, one linije :-) :( :cry:
Big Ang

#1457 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Imate li naviku da dijelite savjete i kad vam ih niko ne trazi? :)
Inace.... a ovo pitam ponajvise zbog savjeta koji su vezani za izgled druge zene. Recenice koje pocinju sa :"Ti bi trebala..." i "Tebi bi stajalo..." cujem ponekad u firmi. Doduse nas je oko 50. Zena. Svasta se moze cuti :lol:
manekenka u penziji

#1458 Re: Žene pitaju žene

Ja nemam, ali ih cesto dobijem od osoba od kojih ne tražim.
Mis mekinjas

#1459 Re: Žene pitaju žene

Post by Mis mekinjas »

Ima li igdje obicna, crna, kozna salonka u Sa da se kupi?
Trazim je vec godinama... Imam bez, smedje, ali crne JOK. :evil:
BJB

#1460 Re: Žene pitaju žene

Post by BJB »

Sta's kad je danas svako strucnjak za modu i sminku..Ignorishem glatko.
@manekenka u penziji, ma sto se necu usuditi..Ionako u ovoj nashoj drzavi ne mozes naci fino, kvalitetno a jeftino, ako mi i ne budu odgovarale, naci ce se neko kome hoce, a onda cu znati koji broj mi stvarno pashe...Koliko mi se puta desi da kupim cipele, jedva mogu, nosim ih =rasire se k'o camci.
@mis mekinjas, bile su tamaris u planici, pa pogledaj.
manekenka u penziji

#1461 Re: Žene pitaju žene

Imaš pravo
say_cheese

#1462 Re: Žene pitaju žene

Post by say_cheese »

manekenka u penziji wrote:kad smo kod obuce, postoje li baletanke u kojima se noge ne znoje?
fakat nemam problematicna stopala, ali ljeti im ne mogu nista :blento:
Imam isti problem, ljeti mi se stopala znoje, a ovdje je ljeti 50C 8-) :twisted:

Kupujem iskljucivo obucu od koze, to jest, da je iznutra kozom oblozena i onda nemam problema. Nedavno sam kupila baletanke Geox i zaista ih mogu preporuciti. Malo su skuplje, ali vrijede para.
sheilak

#1463 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

Big Ang wrote:Imate li naviku da dijelite savjete i kad vam ih niko ne trazi? :)
Inace.... a ovo pitam ponajvise zbog savjeta koji su vezani za izgled druge zene. Recenice koje pocinju sa :"Ti bi trebala..." i "Tebi bi stajalo..." cujem ponekad u firmi. Doduse nas je oko 50. Zena. Svasta se moze cuti :lol:
ne, ali uvijek se nadje njih par koji meni dijele savjete. ocigledno sam magnet za te djelitelje savjeta :D i zenske i muske.

a geox obuca je super.

Bambi_na_kofeinu wrote:Pa viđala sam i ružnije. Šta viđala...nosila :D
:lol:
MedenoSrce

#1464 Re: Odg: Žene pitaju žene

Post by MedenoSrce »

Dijelim savjete i nudim solucije. Ne vidim poentu sto mi neko nesto prica osim da zeli savjet ili pomoc.
manekenka u penziji

#1465 Re: Žene pitaju žene

Meni geox nikada ne bi na pamet pao. Hvala!
WildRedRose

#1466 Re: Žene pitaju žene

Post by WildRedRose »

lua wrote:Kakav ste odnos imali sa svojim tatom? Jeste li se uvijek dobro slagali, ili se to vremenom mijenjalo? Tipa ono da ste do puberteta recimo imale lijep odnos, pa onda malo drugačije i to? Biste li svoj odgoj i svoju porodicu nazvale patrijarhalnom? Da li ste imale otvoren odnos s ocem, u kontekstu priče o svemu i svačemu?
Iz postovanja prema svoj ocu, ne mogu ovo pitanje da preskocim :oops: :mrgreen:

Ukratko, nikad nisam sa njim pricala o ''svemu i svacemu'', jer nije za njega da to slusa od mene. Ali, sve ostalo.. Da mu sve svoje organe dam (ne trebalo mu ikada ), ne bi bilo dovoljno za sve sto je uradio za mene. Sve ovo sto jesam danas, sam zahvaljujuci njemu i njegovoj nesebicnoj ljubavi prema svojoj djeci. Njega volim najvise na ovom svijetu.

I zene, mnogo mi je zao za vase oceve.. Ako sta znaci imate :kiss: od mene .
sha_ba

#1467 Re: Žene pitaju žene

Post by sha_ba »

prvo ruzicu da coknem :kiss: :D

i ne mogu da ne pitam jel bi se fakat odrekle djece ako bi bili homoseksualci???
MedenoSrce

#1468 Re: Odg: Žene pitaju žene

Post by MedenoSrce »

Jok ja. Cuj odrekla to.mi je isto kao ostaviti dijete u domu. Cuj odrekla.
say_cheese

#1469 Re: Žene pitaju žene

Post by say_cheese »

Ne, i mislim da je svako obrazlozenje suvisno.
Big Ang

#1470 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

sha_ba wrote:prvo ruzicu da coknem :kiss: :D

i ne mogu da ne pitam jel bi se fakat odrekle djece ako bi bili homoseksualci???
Ne.
lua

#1471 Re: Odg: Žene pitaju žene

Post by lua »

MedenoSrce wrote:Jok ja. Cuj odrekla to.mi je isto kao ostaviti dijete u domu. Cuj odrekla.
Ja ba. "Odreći se nekog" i to nisam čula nigdje drugo nego ovdje. Kakav seljakluk kunem se.
ema_

#1472 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Bezveze je sad prepričavati stvari kako nisu ni rečene, tipična mahalska posla.

"Prvo savjetovati sa vjerske strane, ako ne ide, onda sa psihološke - stručna pomoć, ako ni to ne pomogne onda bih sa njim ostala "Selam za selam".

Uostalom, rijetko ko baš slučajno poželi biti derpe, nije to tako jednostavan proces koji se desi u roku od 2 dana - presudno je i djetinjstvo, i odgoj i ko su mu bili uzori i čemu je bio izložen i svašta nešto. "

To sam rekla na drugoj temi, i ne piše da bih se odrekla nekoga tek tako , a niti da bih se odrekla, već "Selam za selam" - to znači da ostaneš u kontaktu, ali ne kakav je bio. Uostalom, ne sumnjam da bi svi ostali koraci prije toga urodili plodom.
lua

#1473 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

ema_ wrote:Bezveze je sad prepričavati stvari kako nisu ni rečene, tipična mahalska posla.

"Prvo savjetovati sa vjerske strane, ako ne ide, onda sa psihološke - stručna pomoć, ako ni to ne pomogne onda bih sa njim ostala "Selam za selam".

Uostalom, rijetko ko baš slučajno poželi biti derpe, nije to tako jednostavan proces koji se desi u roku od 2 dana - presudno je i djetinjstvo, i odgoj i ko su mu bili uzori i čemu je bio izložen i svašta nešto. "

To sam rekla na drugoj temi, i ne piše da bih se odrekla nekoga tek tako , a niti da bih se odrekla, već "Selam za selam" - to znači da ostaneš u kontaktu, ali ne kakav je bio. Uostalom, ne sumnjam da bi svi ostali koraci prije toga urodili plodom.
Jesi se ti upalila k'o fenjer
Skontala sam da bi s rođenim djetetom ostala "selam za selam" da je peško.
Isto tako sam skontala da si izjavila da je "biti peder" proces, te da bi dijete vodila hodži il' psihijatru, jer ispoljava drugačiju seksualnost.

U redu je. Pametnom dosta. Nadam se da ti dijete neće biti gay, radi djeteta, ne radi tebe.
Big Ang

#1474 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Gubite li vi stvari? :cry:
say_cheese

#1475 Re: Žene pitaju žene

Post by say_cheese »

Eurosa wrote:
Big Ang wrote:Gubite li vi stvari? :cry:

samo kisobrane, :twisted:

da dodam rukavice :-)

Andjo, sta si izgubila?