BAKIRE ODLAZI

Post Reply
wolf07

#1451 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

gepard_ wrote:joooj busa tito dragi , 5 stolica i 400 mjesta za stajanje ....kada se uvale debeloguze turkinje sa cekerima . ja ne bi u ovaj bus usao ni da je dzaba karta . :razz:

Iz gornjeg citata se sasvim jasno vidi i ko smo i sta smo! Najveci gubitak koji je BiH pretrpila u ratu, osim strasnih ljudskih zrtava, je steta nacinjena nasem mentalitetu. Ovo je NEKAD bio vrijedan narod, nismo prezali ni od kakvog posla i nismo se stidili bilo kakvog rada, pa i onog najtezeg. Rat je nazalost od ovog naroda napravio velike neradnike, ljude koji imaju ogromne apetite a sami nisu u stanju ili nece da stvore novu vrijednost! Ruka koja daje je bolja od ruke koja prima!!! To je tako bilo, tako jeste i uvijek ce tako da bude. A pogledajte naseg odnosa, prvo se pljune na ono sto je neko poklonio, i posto nije samo dovoljno pljunuti na to, pljujes i na narod koji ti to daje ("debeloguze turkinje").

U nekoj uredjenijoj zemlji bi se komentarom kakav je ovaj citirani bavila policija jer na indirektan nacin podstice mrznju. Kod nas ovako nesto nece sankcionisati ni moderacija.

Za kraj, pljuvanje po ovoj donaciji, bez obzira kakva je ona, nalikuje na situaciju u kojoj ti neko DAJE golfa dvicu jer ti imas neku krsinu od "stojadina" a ti mu yebes majku jer ti nije donirao barem "Oktaviju" ili VW "Passat", i jos kazes kako mu cijela familija smrdi!

Osim toga, izvolite pokazite donacije koje su nam isposlovali drugi politicari pa se onda javite. Ovo je zemlja oholih siromaha, i kako god okrenes nema gore kategorije ljudi!
ultima_palabra

#1452 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

wolf07 wrote: Ovo je NEKAD bio vrijedan narod, nismo prezali ni od kakvog posla i nismo se stidili bilo kakvog rada, pa i onog najtezeg.
A onda su došli SDA i Bakir, i sve to sjebali.

Ili je možda "nOrod kriv, jer nije prOtio SDA" :oops:
navedeni

#1453 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by navedeni »

gepard_ wrote:
madner wrote:Samo ste negativni. IMAJU KLIMU, eee klimu imaju i to na dugme. :D
jes kad prdnes i propuh napravis :-D

nego bas me zivo zanima je li Bakir Velicanstveni Matrix kupio mjesecnu ili ce se sverati ? Vitka jela tanak bor cekam brzi SDA odgovor . Thx

On ce dobiti zlatni autobus, mercedes
wolf07

#1454 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

ultima_palabra wrote:
wolf07 wrote: Ovo je NEKAD bio vrijedan narod, nismo prezali ni od kakvog posla i nismo se stidili bilo kakvog rada, pa i onog najtezeg.

Eto ti sam procijeni ko je kriv. @gepard_ nam je svima prosirio vidike svojim stavom, ja stvarno ne znam na sta da tipujem po pitanju te krivice: na SDA ili na njegov kucni odgoj.
madner

#1455 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Ma narod nije pratio SDA, naviko sljam da je bolji od Turske pa mu sada neugodno sto se situacija promjenila odkako je SDA preuzela palicu.

Zivi u 1990, kada se smijao Turcima i razmisljao kako stici Njemacku. :D
ultima_palabra

#1456 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

wolf07 wrote:
ultima_palabra wrote:

Eto ti sam procijeni ko je kriv. @gepard_ nam je svima prosirio vidike svojim stavom, ja stvarno ne znam na sta da tipujem po pitanju te krivice: na SDA ili na njegov kucni odgoj.
Od problema sadaka mentaliteta, ti se uhvatio njegove nekulture... to se zove ne vidjeti šumu od drveta.
Banksy

#1457 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

IcedMFEarth wrote:
Pa ne mogu da vjerujem. Turska nam uvalila par starih autobusa. Bravo Bakire, dabogda još 100 godina vlado.
Par autobusa iz '57. (taman Izetbegovićevo godište :D ) dakle, starih skoro 60 godina (?!) i organizacija kolektivnog suneta - to je turska agenda kad je Bosna u pitanju.

U međuvremenu,

Sveukupno gledano, Turska se rangirala tek na 9. mjesto u smislu direktnih stranih investicija u BiH u periodu između 1994.–2012. godine

TURSKA DRUGA PO INVESTICIJAMA U HRVATSKOJ
Srbiju da i ne spominjemo ...
Dozer

#1458 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

wolf07 wrote:
gepard_ wrote:joooj busa tito dragi , 5 stolica i 400 mjesta za stajanje ....kada se uvale debeloguze turkinje sa cekerima . ja ne bi u ovaj bus usao ni da je dzaba karta . :razz:

Iz gornjeg citata se sasvim jasno vidi i ko smo i sta smo! Najveci gubitak koji je BiH pretrpila u ratu, osim strasnih ljudskih zrtava, je steta nacinjena nasem mentalitetu. Ovo je NEKAD bio vrijedan narod, nismo prezali ni od kakvog posla i nismo se stidili bilo kakvog rada, pa i onog najtezeg. Rat je nazalost od ovog naroda napravio velike neradnike, ljude koji imaju ogromne apetite a sami nisu u stanju ili nece da stvore novu vrijednost! Ruka koja daje je bolja od ruke koja prima!!! To je tako bilo, tako jeste i uvijek ce tako da bude. A pogledajte naseg odnosa, prvo se pljune na ono sto je neko poklonio, i posto nije samo dovoljno pljunuti na to, pljujes i na narod koji ti to daje ("debeloguze turkinje").

U nekoj uredjenijoj zemlji bi se komentarom kakav je ovaj citirani bavila policija jer na indirektan nacin podstice mrznju. Kod nas ovako nesto nece sankcionisati ni moderacija.

Za kraj, pljuvanje po ovoj donaciji, bez obzira kakva je ona, nalikuje na situaciju u kojoj ti neko DAJE golfa dvicu jer ti imas neku krsinu od "stojadina" a ti mu yebes majku jer ti nije donirao barem "Oktaviju" ili VW "Passat", i jos kazes kako mu cijela familija smrdi!

Osim toga, izvolite pokazite donacije koje su nam isposlovali drugi politicari pa se onda javite. Ovo je zemlja oholih siromaha, i kako god okrenes nema gore kategorije ljudi!
Jarane...ti si puk'o k'o livada ... :lol: :lol:
Ti uopste ne razumijes poentu svega, jer, da razumijes, nikad u zivotu ti ne bi palo na pamet da SDA nehljebe branis na ovaj nacin.
Pa, covjece... dokle ovo ide...
hizo ramidovic

#1459 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

wolf07 wrote:

preciznije: stoka sitnog zuba.
i jos hoce da se voze u novim tramvajima i autobusima. koji bezobrazluk i drskost!
Last edited by hizo ramidovic on 08/09/2014 13:35, edited 1 time in total.
wolf07

#1460 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

"Sadaka mentalitet" je samo posljedica, uzrok je nedostatak opce kulture rada, ophodjenja prema drugim ljudima, kulturama, vjerama, rasama.... Dakle, nije bas da sam pobrk'o loncice. Osim toga, ima li yebeni GRAS pare da kupi nove ili neke polovne ali bolje autobuse - NEMA! U cemu je onda problem sto su dosli ovi autobusi i tramvaji, u cemu je problem sto je to dala Turska a nije Njemacka. Jel' i za tu cinjenicu neko treba da gleda s visine prema Turskoj?

P.S.
Jos uvijek cekam da vidim donacije koje su osigurali ostali politicari?
gepard_

#1461 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

wolf07 wrote:
ultima_palabra wrote:

Eto ti sam procijeni ko je kriv. @gepard_
nam je svima prosirio vidike svojim stavom, ja stvarno ne znam na sta da tipujem po pitanju te krivice: na SDA ili na njegov kucni odgoj.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jesam li ja tema ove emisije ili SDA i Bakir ?
ok ! Gepard je kriv ? ili narod sto nije slijedio geparda :shock:
kucni odgoj mi je branio da kradem i kupujem stanove po ,,zakonu ,,
madner

#1462 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Problem je sto je SDA sjebala GRAS, pa isti nije u stanju da kupi nove autobuse, nego mora kmecati i traziti rashodovano smece.

Nagradno pitanje, ko je od 1986 do 2006 zaposlio visak radnika u GRASu?
wolf07

#1463 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

Dozer wrote:
wolf07 wrote:

Jarane...ti si puk'o k'o livada ... :lol: :lol:
Ti uopste ne razumijes poentu svega, jer, da razumijes, nikad u zivotu ti ne bi palo na pamet da SDA nehljebe branis na ovaj nacin.
Pa, covjece... dokle ovo ide...
Da si ubacio jos kojeg smajlija bio bi daleko uvjerljiviji!

DAJ NAM TE HLJEBOVE IZ DRUGIH STRANAKA! KAKO I CIME ONI DOPRINOSE DA NAS ZIVOT BUDE BOLJI, OVI IZ SDA KAKVI SU - TAKVI SU, ALI STA RADI OSTATAKBH POLITIKE????
Banksy

#1464 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

wolf07 wrote:
Osim toga, izvolite pokazite donacije koje su nam isposlovali drugi politicari ...
Treba nas sasvim istrijebiti, pa ispočetka naseliti neke nove ljude. Ovo je nepopravljivo.
ultima_palabra

#1465 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

wolf07 wrote:"Sadaka mentalitet" je samo posljedica, uzrok je nedostatak opce kulture rada, ophodjenja prema drugim ljudima, kulturama, vjerama, rasama.... Dakle, nije bas da sam pobrk'o loncice. Osim toga, ima li yebeni GRAS pare da kupi nove ili neke polovne ali bolje autobuse - NEMA! U cemu je onda problem sto su dosli ovi autobusi i tramvaji, u cemu je problem sto je to dala Turska a nije Njemacka. Jel' i za tu cinjenicu neko treba da gleda s visine prema Turskoj?

P.S.
A zbog koga GRAS nema para?

Donacije su kurac, ne možeš 20 godina od rata živjeti od donacija... bolje je da te neko nauči loviti nego da ti da ručak. Kad se nakon toliko godina vlasti reklamiraš trulim turskim autobusima, onda je jasno koliko je sati.
VjecitiStudent

#1466 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

wolf07 wrote:"Sadaka mentalitet" je samo posljedica, uzrok je nedostatak opce kulture rada, ophodjenja prema drugim ljudima, kulturama, vjerama, rasama.... Dakle, nije bas da sam pobrk'o loncice. Osim toga, ima li yebeni GRAS pare da kupi nove ili neke polovne ali bolje autobuse - NEMA! U cemu je onda problem sto su dosli ovi autobusi i tramvaji, u cemu je problem sto je to dala Turska a nije Njemacka. Jel' i za tu cinjenicu neko treba da gleda s visine prema Turskoj?

P.S.
Vrhunac cinizma, nema dalje.
wolf07

#1467 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

@gepard_

Opet hronicni manjak smajlija! Naravno da nisi tema ti, ali kad neko pocne da mi protura fasizam i sovinizam kao neko dostignuce naravna stvar da imam pravo da reagujem. Uostalom, i ti komentarises druge ljude i njihove komentare, sta je tu neobicno?
gepard_

#1468 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

wolf07 wrote:

Iz gornjeg citata se sasvim jasno vidi i ko smo i sta smo! Najveci gubitak koji je BiH pretrpila u ratu, osim strasnih ljudskih zrtava, je steta nacinjena nasem mentalitetu. Ovo je NEKAD bio vrijedan narod, nismo prezali ni od kakvog posla i nismo se stidili bilo kakvog rada, pa i onog najtezeg. Rat je nazalost od ovog naroda napravio velike neradnike, ljude koji imaju ogromne apetite a sami nisu u stanju ili nece da stvore novu vrijednost! Ruka koja daje je bolja od ruke koja prima!!! To je tako bilo, tako jeste i uvijek ce tako da bude. A pogledajte naseg odnosa, prvo se pljune na ono sto je neko poklonio, i posto nije samo dovoljno pljunuti na to, pljujes i na narod koji ti to daje
("debeloguze turkinje").

:lol: :lol: zbog debeloguzih turkinja ti bi meni policiju . serijatsku ili neku drugu :lol: :lol: isti ste kao i HDZ i srpske stranke . Isti kao jaje na jaje . I HDZ ovcu kada kazes da je neki fratar osudjen za sexualno nasilje odmah bi te ubio .
gurabija78

#1469 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gurabija78 »

Banksy wrote:
wolf07 wrote:
Osim toga, izvolite pokazite donacije koje su nam isposlovali drugi politicari ...
Treba nas sasvim istrijebiti, pa ispočetka naseliti neke nove ljude. Ovo je nepopravljivo.
omiljeni pojmovi u Boshnjaka: halal, sadaka, donacija... nastavite niz...
Dozer

#1470 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

wolf07 wrote:
Da si ubacio jos kojeg smajlija bio bi daleko uvjerljiviji!

DAJ NAM TE HLJEBOVE IZ DRUGIH STRANAKA! KAKO I CIME ONI DOPRINOSE DA NAS ZIVOT BUDE BOLJI, OVI IZ SDA KAKVI SU - TAKVI SU, ALI STA RADI OSTATAKBH POLITIKE????
Smajliji nemaju nikakve veze ni sa cim, i ti to odlicno znas.

A kad bi SDA pustila neke druge "nehljebe" na vlast, tj. kad bi se htjeli povuci i prepustiti i nekim drugim opcijama da nesto pokusaju, onda bismo mozda i vidjeli neke promjene i pomake.
A sve dok se SDA grcevito drzi pozicija (i budzeta), kao sto to rade i HDZ i SNSD (uskoro opet SDS), mi se necmeo maci s mjesta.
A koliko se grcevito drze, i kolika je to mafija, dovoljno govore cinjenice o prijetnjama svakom pojedincu koji se usudi dirnuti u bilo sta sto su oni uspostavili. SJetimo se samo Suljagica i vjeronauka... Dalje od toga ne treba, a takvih primjera je more, samo sto ljudi sute.
Ili, apliciraj na kakav veci tender, od par stoja, i prodji jer si najjeftiniji pa nemaju kud radi zakona, eto ti SDA mrmonja na vrata/telefon u roku 24h s prijetnjama tebi i porodici. I onda se ljudi ili povuku, ili sav profit moraju dati SDA reketasima da bi zastitili porodicu.
Mojne njatike, matere ti. Nemas ti pojma sta je i kako je ovdje.
Last edited by Dozer on 08/09/2014 13:46, edited 1 time in total.
daddy-kool

#1471 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by daddy-kool »

Sva kuknjava da ne dobijamo turske i arapske investicije, nego samo sadaku, sunećenja i moralnu podršku (odvratno kako i jeste), i nisu ništa drugo nego traženje sadake. Znamo da kapital ne poznaje ni vjeru ni naciju, pa kada postanemo interesantni za investiranje svima, doći će i turski i arapski kapital.

A moralnu podršku vratiti odakle je došla.
gepard_

#1472 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

wolf07 wrote:@gepard_

Opet hronicni manjak smajlija! Naravno da nisi tema ti, ali kad neko pocne da mi protura fasizam i sovinizam kao neko dostignuce naravna stvar da imam pravo da reagujem. Uostalom, i ti komentarises druge ljude i njihove komentare, sta je tu neobicno?
a zgoljave spanjolke i sisate njemice :-D je li i to fasizam i sovinizam :)
miop

#1473 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by miop »

madner wrote:Ma narod nije pratio SDA, naviko sljam da je bolji od Turske pa mu sada neugodno sto se situacija promjenila odkako je SDA preuzela palicu.

Zivi u 1990, kada se smijao Turcima i razmisljao kako stici Njemacku. :D
Jel' Zapadnu ili Istocnu?

Maystor

#1474 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maystor »

wolf07 wrote:
ultima_palabra wrote:

Ko o čemu - kurva o poštenju :D

Osim što pokušavate ljude uvjeriti u nemoguće, sada se predstavljate i za etalon kućnog odgoja :wink:
Gdje si bio juče, što se ne javi kada ti je stranački jaro @Paranoid ispljuvao sve što je na svom prostačkom vokabularu uspio sastaviti :wink:
Zasmetali mu argumenti, pa u nemogućnosti da replicira, nazva me četnikom, stokom, ne sjećam se dalje. Seljačina.
Ko je makar malo pratio moje pisanje, zna da sam čitav rat bio tu i da mi je pola familije izginulo u ARBiH.
Novak20

#1475 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

wolf07 wrote:
Najveci gubitak koji je BiH pretrpila u ratu, osim strasnih ljudskih zrtava, je steta nacinjena nasem mentalitetu. Ovo je NEKAD bio vrijedan narod, nismo prezali ni od kakvog posla i nismo se stidili bilo kakvog rada, pa i onog najtezeg. Rat je nazalost od ovog naroda napravio velike neradnike, ljude koji imaju ogromne apetite a sami nisu u stanju ili nece da stvore novu vrijednost! Ruka koja daje je bolja od ruke koja prima!!! To je tako bilo, tako jeste i uvijek ce tako da bude. A pogledajte naseg odnosa, prvo se pljune na ono sto je neko poklonio,

E u ovom i jeste problem samo nije rat od naroda napravio neradnike nego poslijeratnih 20 godina neviđene pljačke, neodgovornosti, nesankcionisanja i bacanja ubleha.
Nije narod ohol i nakaradan nego sistem koji je brižljivo stvaran da omogući da nikad i ne progledamo a kamo li da maknemo odgovorne za ovo stanje.
A GRAS je dužan 130.000.000,00 KM zahvaljujući vizijama politike i guranjem problema pod tepih. Jadni smo a bit' ćemo još jadniji, čini mi se.

Image
Post Reply