PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

weredsf

#1451 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

mali_balon wrote:
weredsf wrote:
Odi ti preko Drine pa brani svoje zemljake skupa sa Radoncicem, a muda uvijek mozes provjeriti ili vec jesi???
A dok su vam fahro i njegova novina valjali u nebesa ste ga dizali, sjeti se afere drzavni udar. A tvoj gazda bakir ima vise veze sa drinom nego ja, on nekad ode u sajine dvore da odmori i da malo protabiri bosanjcku politiku pa vi jurisnici dobijete instukcije sta i kako da mislite.
Sandzaklije preko Drine, napravite tamo drzavu kada ste tako hrabri!!!!
Iker C

#1452 Re: PROTESTI!!!

Post by Iker C »

Ja sam odmah napisao da je policija sve zakuhala ali sam od pojedinih ovdje proglašen idiotom. SDA i SDP žele da podijele narod po principu zavadi pa vladaj. Ali mi smo jedna od rijetkih država koja nema opoziciju da povede masu. Kod nas su svi na vlasti. Arhiv nije uništen to je jedna velika laž kako bi se narod podijelio. . tricu treći i ostali su stranački elemeti ubačeni na ovaj forum.
palermo

#1453 Re: PROTESTI!!!

Post by palermo »

shminka wrote:

Ako asociras na ono sto sam maloprije napisao, meni je cudno da se jedan covjek stavlja na lomacu i strogo sam protiv toga, to je sve :)

Tri trafike se ne mogu porediti sa koliko su politicari do sada pokrali, neuporedivo
ni na što ne asociram, samo ti nastavi....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1454 Re: PROTESTI!!!

Post by hrasno38 »

Nero Histrion wrote:
hrasno38 wrote:
Butmiran wrote:Brišite ako je bilo.

http://www.youtube.com/watch?v=4deBY3zOb2A

Oko 1.25 drot se vraća i udara momka na zemlji nogom u glavu.
Upravo divan snimak koji potvrdjuje sve ono sto sam ranije napisao o onima koji su napravili ovo sranje.
Sta pricaju veceras politicari da su huligani dovukli u gepecima kamenje? Vidi se na snimku da uzimaju keve sa zemlja i bacaju. Protiv sam nasilja, da se razumijemo, protiv sam svakog oblika nasilja.
Al' ga politicari mogu maslat' i spinovat', alal im cufte.
Naravno da mogu jer da ne zanju ili ne mogu nebi nas tolike godine lupali po usima. Ali gdje na svijetu ima da policija moli da je ne gadjas kamenjem i da ispred specijalaca stane balavac od 17 godina i pokaze svu svoju spermatozoidnu kurcevitost jer zna da ovi nece reagovati onako kago reaguju inace.
mali_balon

#1455 Re: PROTESTI!!!

Post by mali_balon »

weredsf wrote: Nisam bio tu, zamjenio si me sa nekim. Vidjet ces kako ce takav naredni pokusaj da zavrsi, samo ako ga bude? Ovo je proslo iskljucivo jer se vjerovalo da policija moze ovo izkontrolisati ali kada se necija glava zakoluta vidjet cemo onda ko ima muda.
Svako naredno paljenje drzavne imovine ce zavrsiti krvavo, eto vam politicara pa se obracunajte sa njima ali zastavu i imovinu drzave ne dirajte
Dze si glavokolutac gdje si ti prije kolutao glavama, pedercicu bezmudi
Jedaj

#1456 Re: PROTESTI!!!

Post by Jedaj »

GRAĐANI Bosne i Hercegovine okupljeni u grupu Udar i Revolt za promjene u BiH poslali su priopćenje u kojem donose listu zahtjeva u zakonodavstvu, ustavu i trenutnom demokratskom poretku. Priopćenje pod nazivom "Manifest "Nova Bosna i Hercegovina"" prenosimo u cijelosti.

"U ime našeg naroda, naše braće i sestara, naše djece i njihove budućnosti, mi, državljani Bosne i Hercegovine za čiju zastavu su, braneći je od zla fašizma i nacionalizma, prolijevali krv naši očevi i djedovi, zahtijevamo u ovoj državi fundamentalne promjene u zakonodavstvu, ustavu i trenutnom demokratskom poretku.

Stanje u državi je katastrofalno. Narod živi na rubu egzistencije, a poredak države uspostavljen dejtonskim sporazumom je neodrživ. U cijeloj državnoj političkoj mašini (javnim poduzećima, općinama, kantonima, federaciji i državnim institucijama vlasti, svim agencijama na državnim nivoima) vlada korupcija čije bi okončanje trebalo završilo uhićenjem većine iz političkog vrha i poznatih korumpiranih profesora, direktora, vlastodržaca i oduzimanjem njihove nelegalno stečene imovine, kako bi se novi koji se usude zauzeti fotelje naučili za sva vremena da ce ih čekati ista sudbina njihovih prethodnika, ukoliko pomisle napraviti isto narodu Bosne i Hercegovine. Sva oduzeta imovina treba biti upotrebljena u povećanje i poboljšanje ekonomskog statusa zemlje.

Svaku minimalnu promjenu sistema je nemoguće izvršiti, jer ta ista korupcija ima nacionalističke korijene fokusirane prema tri narodnosti postavljenje u Bosni i Hercegovini. Takav sistem ne može opstati i ne smije opstati. Ekstremni religionizam, podjela na narodnosti i korupcija u političkoj mašini su već godinama uništavali i dijelili Bosnu i Hercegovinu, dok njen narod pati i nema novaca za osnovne životne potrebe. Privatizacijom prezaposlenih i zaduženih državnih firmi, država je samo osigurala njihove stečaje. Investitori ili su opljačkali firme i otjerali radnike ili su investirali svoj novac u te firme i bankrotirali.

Država puni svoj prezaduženi budžet teroriziranjem onih koji su se usudili imati išta privatno u ovoj državi, šalje im porezne inspekcije da utvrde njihov nezakonit rad, a nisu sebe podvrgli istom tretmanu, jer ne vide da je nemoralno da oni zgrću za sebe i svoju djecu jer su na položajima, a ne misle na nas koji to promatramo i slažemo u svoje duše, tješeći se “bit će bolje, i Bog sve vidi”.

Sa ciljem, da se pravda vrati narodu, i da narodno postane narodno, a svi koji su sposobni da mogu sebi zaraditi više neka to rade i na taj način pokažu da je bolje moguće postići radom, a ne položajem. Svi vi koji ste se dočepali direktorske fotelje i uposlili sve svoje, od sina, komšije, ljubavnice do unuka, neka vam je ovo nauk, da se sa pravdom ne treba igrati, jer ona je dostižna za svakoga, i svakome će se suditi po učinjenom, bez obzira na funkciju koju obnaša.

Mi, Bosanci i Hercegovci imamo sljedeće trenutne zahtjeve od vlade da bi učinili našu državu sigurnijom, pogodnijom te omogućili nama i našoj djeci perspektivu za bolji život:

MANIFESTO

- Oslobođenje mirnih prosvjednika iz zatvora.
- Trenutna ostavka premijera Hamdije Lipovače.
- Reviziju ušteđevine dužnosnika stečene na funkcijama koje je obavljao.
- Reviziju davanja ministarstava, poljoprivrednicima, nevladinim organizacijama, pojedincima i retroaktivno oduzimanje nelegalno dodijeljenih sredstava.
- Smanjenje plaćaa političarima na apsolutni minimum, sve dok država ne postigne cifru od 10 posto nezaposlenih građana.
- Revizija budžeta na svim nivoima.
- Uspostava anti-korupcijske policije, koja će biti financirana i pokretana nezavisno od državne uprave, te čiji će predsjednik biti nestranački opredijeljen i izglasan na demokratskim izborima svakih 10 godina.
- Uvod većih poreza na uvezene artikle izvan države, osim na one koji se ne mogu proizvoditi na domaćem teritoriju, te promocija domaćih proizvoda prehrane i proizvoda.
- Besplatno zdravstveno osiguranje za sve državljanine, koje će biti financirano iz budžeta države.
- Izglasavanje obaveznog izlaska na izbore, uz uvjet nemogućnosti ostvarivanja osnovnih prava na umirovljenje, u slučaju oglušivanja na izbore.
- Demokratsko građansko glasanje svih novodonesenih zakona po uzoru na švicarski sistem.
- Uvid u cjelokupni rad svih javnih dužnosnika, kroz revizorske izvještaje.
- Formiranje crne liste zaposlenika iz javnog sektora, koja će onemogućiti njihovo ponovno zaposlenje, u slučaju da im se dokaže da su oštetili državu ili građanina.
- Minimalna 6-mjesečna revizija rada sudaca na svim nivoima vlasti, i javna prezentacija istih na web portalima.
- Izmjena zakona o radu u javnim institucijama, vezana za odgovornost radnika osobnom imovinom.
- Povećanje plaća prosvjetnim radnicima u osnovnim i srednjim školama i njihova OBUKA u cilju podizanja svijesti o osnovnim ljudskim vrijednostima.
- Ukidanje plaća svim državnim službenicima i ministrima odmah po prestanku njihovog mandata.
- Revizija nelegalno privatiziranih javnih poduzeća.
- Hitno formiranje komisije za pokretanje stranih investicija i početak pregovora sa firmama koje su već pokušavale ulagati u BiH, ali nisu htjele davati mito.
- Pravedno zapošljavanje mladih sa burze, uvodeći socijalnu kategorizaciju nezaposlenih
te ponovno pokretanje industrije.
- Vratiti u fotelje kvalificirane direktore, nestranački opredijeljene, koji imaju znanje i spremnost da promjene stanje u firmama *BHtelekom, Elektroprivreda – uključujući Termoelektranu Tuzla u kojoj se zapošljavaju ljudi bez struke i znanja za posao koji obavljaju, vraćanje dostojanstva rudnicima u Tuzli u koje ne dolaze osnovna sredstva za rad jer Sarajevo nije odobrilo.
- Kupovina mjernih stanica za sve vrste zagađenja zraka u Lukavcu i Tuzli, kao najzagađenijim sredinama u BiH.
- Kupovina mjernih stanica za zagađivanje vode od strane samovoljnih državnih i privatnih firmi.
- Formiranje registra malignih oboljenja za cijelu državu.
- Povećanje broja inspektora za hranu, ekologiju, rad i korupciju, sa ciljem uvođenja boljih uvjeta za život građana, jer ukoliko ovo ne napravimo obolit ćemo cijelu naciju i fizički i psihički.
- Povrat poreza u gradove u kojima je isti naplaćen.
- Pravilna raspodjela državnih agencija na sve gradove u BiH, a ne koncentracija istih u Sarajevo.- Otvaranje aerodroma u Tuzli.
- Uvesti kampanju za naplatu poreza od svih privatnih osoba, firmi, kafića, pekara, trgovina sa ciljem povećanja svijesti građana o činjenicama da ukoliko ne traže račun za PDV od 17% a plate robu, onda taj novac ide vlasniku radnje, a ne u penzije.

U sljedećim godinama očekujemo sljedeće promjene u upravi:

- Ostavka Bakira Izetbegovića i Nebojše Radmanovića predsjednika Bosne i Hercegovine, te prijelazno preuzimanje vlasti od strane Željke Komšića (Gosp. Komšić je educiran u jednoj od top 5 svjetskih institucija u smijeru političkih nauka. dok Izetbegović ima diplomu arhitekta a Radmanović diplomu sa filozofskog fakulteta.)
- Zakon u Bosanskohercegovačkom državnom ustavu koja će zabraniti postojeće i buduće nacionalističke i religiozne političke partije i opredijeljene stranke.
- Ukidanje kantona i entiteta, sa ciljem smanjenja javne potrošnje. :thumbup:
- Ujedinjenje Bosne i Hercegovine kao cjeline.
- Izgradnja Bosanskohercegovačkog građanskog identiteta umjesto identiteta narodnosti.
- Raspuštanje političkog utjecaja iz sistema javnih škola i firmi.
- Ostavka svih nacionalno-religiozno opredijeljenih političara.
- Početak pristupnih ugovora sa NATO savezom i Europskom Unijom.

Nakon ispoštovanja ovih trideset i sedam navedenih tački, Bosna i Hercegovina će biti na pravom putu reintegracije. Svi želimo bolju budućnost te ćemo je postići našim ujedinjenim naporima.

S poštovanjem,

Državljani Bosne i Hercegovine", stoji u priopćenju grupe Udar i Revolt za promjene u BiH.
emirolini

#1457 Re: PROTESTI!!!

Post by emirolini »

MUP TK/Masovne pljačke u Tuzli: Opljačkana robna kuća “Omega”?!

NIJE BILO PLJACKE TC OMEGA
Kako stoji na zvaničnoj web stranici TC ''Omega'' drugog dana demonstracija u Tuzli, nije došlo do pljačke pomenutog centra koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade Vlade TK.

''Ovom prilikom bismo željeli demantovati informacije o pljačkanju TC ''Omega'' Tuzla od strane demonstranata koje su plasirali pojedini mediji. Ponavljamo, nikakva pljačka se nije desila u prostoru našeg centra'', napisao je Goran Marković iz Odjeljenja za marketing centra Omegase na zvaničnoj web stranici TC ''Omega''.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarajevo: Policija tokom protesta zaplijenila 12 kg droge, privedeno 37 izgrednika

Irfan Nefić: Droga nije pronađena na protestima, već na Ilidži i u Novom Gradu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Isto i sa arhivom i sa ostalim nacionalistickim motivima koje SDA, SDP, HDZ i ostali pokusavaju plasirati da spase guzice

ne nasjedajte na ovo...
weredsf

#1458 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

mali_balon wrote:
weredsf wrote: Nisam bio tu, zamjenio si me sa nekim. Vidjet ces kako ce takav naredni pokusaj da zavrsi, samo ako ga bude? Ovo je proslo iskljucivo jer se vjerovalo da policija moze ovo izkontrolisati ali kada se necija glava zakoluta vidjet cemo onda ko ima muda.
Svako naredno paljenje drzavne imovine ce zavrsiti krvavo, eto vam politicara pa se obracunajte sa njima ali zastavu i imovinu drzave ne dirajte
Sandzaklijo ajmo preko Drine, putem kojim te nesreca donijela u ovu dolinu, blizi je tebi mentalitet splava nego sevdalinka
StupskaBitanga

#1459 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

samo rade kontra stvar jer je revolt građana i veči nakon ovakih provala
shminka

#1460 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

To je vec odradilo dobar dio posla, steta napravljena tim vjestima je nepopravljiva.
ultima_palabra

#1461 Re: PROTESTI!!!

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote: Ne vjerujem ni ja da je sve bilo 100% spontano... što ne oduzima ništa legitimnosti protesta. Uvijek treba malo strane pomoći da se neke promjene izguraju.
vrijeme će pokazati što se dešava.......

A svako pravi svoj lični izbor i sa njima živi
Ne znam šta ti to zadnje znači, valjda se to podrazumijeva...
omar little

#1462 Re: PROTESTI!!!

Post by omar little »

Dr. Kuca wrote:
omar little wrote:
Dr. Kuca wrote:Ne kontam, hocemo da budemo civilizovana, napredna zemlja, al da nas murija ne bije? Nego, danas mi s epljacka ja odo malo obit trafiku, nervozan sam odo do predsjednistva da namlatim predsjednika? Jel vam to prica? Pa bilo gdje na svijetu da je neko priso zgradi predsjednistva, bio bi ubijen odma, bez price ikakve.
ova linija argumentacije mentalnog sklopa narednika titine milicije mi je uzasno slatka. u civiliziranim i naprednim zemljama se ne krade 22 godine bez odgovornosti. :)
Seres. Pricam opcenito. Policija treba da bije, jucer je trebalo odrat od batina ove hrabre u masi. Odrat, da sami sebe prepoznat ne mogu. I jucer su borci protiv kradje i korupcije obili i zapalili trafiku :). Svako treba odgovarat, nevazno jel ukro kliker il prodo firmu.
upitah jednom pa cu opet. zasto niko ne drzi odgovornim premijera kantona koji nije dao ostavku u rano jutro, cim su se ljudi okupili? on da ostavku, za zadrzavanjem onolike mase ljudi vise nema potrebe. ako ostanu oni koji bi palili, njih policija rastjera.

a, vidim kako su svi odgovarali za prodavanje firmi. nemos izlistat krivicne presude koliko ih je.
VjecitiStudent

#1463 Re: PROTESTI!!!

Post by VjecitiStudent »

weredsf wrote:
VjecitiStudent wrote: Pa što se onda još jučer ne zaleti na onu šaku jada što je palila predsjedništvo?
Ako se ne varam, napisao si da si gledao cijelu stvar sa tramvajske stanice.
Nisam bio tu, zamjenio si me sa nekim. Vidjet ces kako ce takav naredni pokusaj da zavrsi, samo ako ga bude? Ovo je proslo iskljucivo jer se vjerovalo da policija moze ovo izkontrolisati ali kada se necija glava zakoluta vidjet cemo onda ko ima muda.
Nisam se prevario.
http://www.klix.ba/forum/demonstracije- ... 4#p9690824
Nažalost, večeras je Predsjedništvo palo.
Bio sam kod zgrade Predsjedništva u prvim večernjim satima i gledao to svojim očima. Bio sam nemoćan išta uraditi.
Četiri, pet stotina ljudi stajalo je na trotoaru i tramvajskoj stanici i s rukama u džepovima gledali kako desetak huligana, sasvim nonšalantno, urlajući, u divljačkom raspoloženju – pale Predsjedništvo, državnu instituciju prvog ranga, sa mnoštvom bitnih i važnih dokumenata.
StupskaBitanga

#1464 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Vječiti Student
Ovima iz SDA/SDP i inih stranaka se drma kavez
nemampojma0

#1465 Re: PROTESTI!!!

Post by nemampojma0 »

Ima ljudi koji bi branili zgradu predsjednista, ima ih jako puno i ja sam jedan od njih, ponavljam zgradu i zastavu ove zemlje jer politicare nema ni potrebe braniti od tih kukavica, vec danas su slobodo hodali oko zgrade bez da im neko nesto kaze[/quote]

Pa što se onda još jučer ne zaleti na onu šaku jada što je palila predsjedništvo?
Ako se ne varam, napisao si da si gledao cijelu stvar sa tramvajske stanice.[/quote]

Nisam bio tu, zamjenio si me sa nekim. Vidjet ces kako ce takav naredni pokusaj da zavrsi, samo ako ga bude? Ovo je proslo iskljucivo jer se vjerovalo da policija moze ovo izkontrolisati ali kada se necija glava zakoluta vidjet cemo onda ko ima muda.
Svako naredno paljenje drzavne imovine ce zavrsiti krvavo, eto vam politicara pa se obracunajte sa njima ali zastavu i imovinu drzave ne dirajte[/quote]
O Tarzane,to si ti..nisam te prepozno.
Sta palamudis cijeli dan ovdje,idi pometi avliju onim sto ti platise da ovdje lazes i skreces paznju ljudi na sporedne stvari,mozda i ti pojedes nesto s njihove trpeze,a ne ovako svezali te pred PC i cijeli dan lajes.
Ti nakav heroj i patriota,kome to prijetis da ce biti krvavo???I ona dvojica ahmaka na Faceu su nocas prijetila tako,al to je iz straha.Vi mrzite ovaj narod,a podloga svake mrznje je strah,jer znate da ste se ogrijesili o narod,pa se plasite.Ako narod krene,a takvi ko ti i tvoji sefovi ga izazivate,pa bolan pojesce vas ljudi.Tvoji sefovi imaju love i pobjece iz zemlje,al sta ce hudnik ko ti,valja ti jesti sto si srao.Smiri se malo i ne zakuhavaj.
emirolini

#1466 Re: PROTESTI!!!

Post by emirolini »

Neka izbrisu to ukidanje entiteta, odmah ce politicari tamo reci kako je to bio cilj od samog pocetka... ajmo prvo da sredimo nered kod sebe pa ce oni sami to ukinuti kada vide kako je nama cisto!
Butmiran

#1467 Re: PROTESTI!!!

Post by Butmiran »

E što ga izofira. :lol: :lol: :lol:
SMRT-SDASBBSDP

#1468 Re: PROTESTI!!!

Post by SMRT-SDASBBSDP »

Butmiran wrote:Image
:sax: :thumbup:
mali_balon

#1469 Re: PROTESTI!!!

Post by mali_balon »

weredsf wrote:
Sandzaklijo ajmo preko Drine, putem kojim te nesreca donijela u ovu dolinu, blizi je tebi mentalitet splava nego sevdalinka

Prijavljen si moderaciji zbog sirenja govora mrznje i diskriminacije na osnovu regionalne pripadnosti. NE znam sto ti odjednom braca smetaju pa ef.Zukorlic ja vas igrac
palermo

#1470 Re: PROTESTI!!!

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Ne znam šta ti to zadnje znači, valjda se to podrazumijeva...
ma zaboravi.....povlačim se....
baxul

#1471 Re: PROTESTI!!!

Post by baxul »

StupskaBitanga wrote:samo rade kontra stvar jer je revolt građana i veči nakon ovakih provala
mene je od prvog dana "oduševila" njihova odvojenost od realnosti, začuđenost i nevjerica spram fakta da nisu baš omiljeni.
Panzer_Daddy

#1472 Re: PROTESTI!!!

Post by Panzer_Daddy »

weredsf wrote: Vidjet ces kako ce takav naredni pokusaj da zavrsi, samo ako ga bude? Ovo je proslo iskljucivo jer se vjerovalo da policija moze ovo izkontrolisati ali kada se necija glava zakoluta vidjet cemo onda ko ima muda.
Pomoz bog junace !!!

http://www.youtube.com/watch?v=x6xTZzGiMic
It_is_a_Leclerc

#1473 Re: PROTESTI!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

Da smo pravna država, direktor nacionalnog arhiva bi sutra bio UHAPŠEN.

On je, naime, iako mu je davno istekao mandat, obnašajući funkciju direktora, svjesno i bez imalo grizodušja najvrijednije što ova država ima, čuvao u najlonskim kesama i kartonskim kutijama, uz prozore, u nekom podrumu gdje je vjerovatno bilo i miševa, i vlage.

Tog čovjeka nije sram plasirati očiglednu LAŽ o stepenu uništenosti arhivske građe...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1474 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

weredsf wrote:
mali_balon wrote:

A Izetbegovici iz Begesa. Hocemo i njih, sa Fahrom, tivra u Srbiju? Mislim kada ti je to vec rezon i zvijezda vodilja. :D
Labirint

#1475 Re: PROTESTI!!!

Post by Labirint »

weredsf wrote:
mali_balon wrote:
Hoce li neko od administratora zaustaviti orgijanje ovog citiranog maloumnika cija je jedina svrha bistvovanj
ovdje raspinjavanje svake moguce konstruktivnda diskusije. I "sevdalinko"-Hajmo je ;-)
Post Reply