Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vryzas

#1451 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by vryzas »

Puno pitas :oops: ...o tome, a i jos o mnogo cemu mozemo kad se digne "dimna zavjesa". ;-)
House

#1452 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by House »

Povraća mi se kad vidim Konakovića

Odveli Bosnu na aparate,ali kako stvari stoje i reprezentaciju žele uništiti.Znači, glavni igrači u savezu (bivši muzički urednik Hayat TV i kantonalni zastupnik), samo u Bosni :-) razumiju se u košarku k'o marica u kriv kurac
vryzas

#1453 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by vryzas »

Fulio si par rodjacko/kumsko/prijateljskih odnosa u KS BiH, al to je to. ;-)
SkyLimit

#1454 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

Iker C wrote:
House wrote:koja drama oko Nurkića jbt :-) Hajde da je u pitanju Teletović,ali bez Nurkića svakako možemo
Nurkić će akb postati naš najbolji igrač svih svremena pod uslov da ga zaobiđu povrede. Ali Dino i Harun su puno važniji od njega tako da ćemo imatu priliku uživati u njegovim partijama samo u dresu Nba timova.
A za vas koji se kunete u košarkaški savez da vas pitam da li je regularno da Royal preko noći iz treće lige dođe do prve? Da li je regularno da se Mladi Krajišnik u sred sezone priključi takmičenju u premier ligi?
Mahmutović je skoro indirektno odgovorio na to pitanje kada je rekao da su nam klubovi u teškoj banani, ne možeš nahvatati dovoljno klubova spremnih da uopće snose troškove igranja prvoligaške košarke, s toga pretpostavljam da su oni u Savezu više nego sretni kad se pojavi neko spreman ući u to takmičenje. Čista improvizacija, sve to izgleda bijedno, ali razumijem način razmišljanja ljudi u Savezu.
strong69

#1455 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by strong69 »

Mahmutovic i Konakovic su nevažni. O njima niko nece pričati za par godina i niko ih se neće sjećati. Ali će se svi sjećati Nurkica i njegove odluke da ne igra za reprezentaciju BiH i njene stanovnike.

Boli me neka stvar i za Nurkica i Savez. Mirzi taj KS BiH ne smeta a smeta Nurkicu. Nihadu ne smeta. Ne smeta ni Petroviću i Ivanovicu. Mnogo gori nisu smetali Markovicu i Firicu. Neka se jebu i ostave nas miru bez zagađenja medijskog prostora svojim prepucavanjem.

Nurkicu supcino! Steta sto ti ljudske i igracke vrijednosti nisu na istom nivou. Dabogda zaigrao za neku susjednu zemlju.
uncas

#1456 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by uncas »

DoZeN wrote:
uncas wrote:
DoZeN wrote:Igraci u NBA su kao tresirani kerovi,iscrpljeni,premoreni,sa njima treba pazljivo, jer njima je "preko glave" utakmica itd.
Mnogi i americki igraci u NBA nisu se skoro nikada odazivali u reprezentaciju SAD jer su premoreni, napadati Nurkica je po malo smjesno,jer mnogi ne razumiju situaciju
slomio se jadnik od umora, valja igrat 10 minuta po utakmici :-)
mozda ne igra nesto puno,ali ima tu I drugih stavki,njemu klub placa osiguranje i sta ako se povredi u reprezentaciji? Da li znas da sve te igrace upozore na to prije odlaska da igraju za svoje zemlje?
I sta ako se povrijedi? Za to služi osiguranje.Ameri se ne bune zato što na svakoj poziciji imaju šestoricu delegata tako da uvijek imaju zamjenu.
Mene samo interesuje šta kaže Mirza kao kapiten ekipe na ovo i zašto se do sada nije oglasio !?
SkyLimit

#1457 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

Ako Teletović i šta radi po tom pitanju, mada sumnjam, i bolje je što ništa ne znamo. Zbog toga što su se neshvatljivo Nurkić i Mahmutović prepucavali preko medija, nastao je puno veći problem od orginalnog. Sve je bolje rješavati iza zatvorenih vrata.
tr_ba

#1458 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by tr_ba »

Mustang1 wrote:Mozemo sad ali sta cemo za 5 godina ? Mada ne mozemo ni sada jer je i sada najbolji na svojoj poziciji a tu skripimo od kad znam za sebe i reprezentaciju
A Dzevad?
channel10

#1459 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by channel10 »

strong69 wrote:Mahmutovic i Konakovic su nevažni. O njima niko nece pričati za par godina i niko ih se neće sjećati. Ali će se svi sjećati Nurkica i njegove odluke da ne igra za reprezentaciju BiH i njene stanovnike.

Boli me neka stvar i za Nurkica i Savez. Mirzi taj KS BiH ne smeta a smeta Nurkicu. Nihadu ne smeta. Ne smeta ni Petroviću i Ivanovicu. Mnogo gori nisu smetali Markovicu i Firicu. Neka se jebu i ostave nas miru bez zagađenja medijskog prostora svojim prepucavanjem.

Nurkicu supcino! Steta sto ti ljudske i igracke vrijednosti nisu na istom nivou. Dabogda zaigrao za neku susjednu zemlju.
Ne treba mu dati da zaigra za bilo koga. Ovdje nesto glumi, a da igra za druge. Nema sanse. Neka igra za Denver do kraja karijere i svi ce biti sretni.
Ripicipi

#1460 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Ripicipi »

Malom balonji haman otac mogu biti, a cekam budan do 4 ujutro da ga gledam.
Svojim stavom se popisao u usta svima nama, a posebno (sa)igracima.

Yebo ga onaj ko ga savjetuje.
LSD

#1461 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

Jusuf Nurkić je rob/kmet/hamal/sluga/jirget/nastavi niz - Enesa Trnovčevića....mislim, to je i razumljivo, jer da nije bilo Enesa, Juka bi danas u najboljem slucaju bio izbacivac u nekon noćnom klubu tuzlanskog kantona.
Međutim, sad je uslovljen...Enes kaže Skoci, a Juka pita Koliko visoko....u tom svijetlu treba gledati ona navodno Jukina obracanja javnosti i pljuvanje po košarkaškom savezu (a zapravo Enesova)....dakle, ovaj je njegov kmet, ujedno i zlatna koka...to je to što se tice Juke...možda treba dodati da je momak polupismen i da sluša Baju, za one koje zanimaju pizdarije i pikanterije.

e sad fokus na Enesa koji je kljuc ove price:

Enes Trnovčević je dokazani neprijatelj BiH, lovokradica u mutnom....zasad je direktno oštetio BiH za 4 igraca kojima je menadžer ili je to bio (Preldžić. Begić, Omić i Rizvić)... od ranije je u sukobu interesa sa Konakovićem (mržnja je obostrana) i to je kljuc citave ove sapunice...jer je od njihovog sukoba sve i krenulo
Enes Trnovčević ne voli ni Mahmutovića (i tu je mržnja dvosmjerna) jer ovaj kao generalni sekretar ne dozoljava da Enes radi protiv države - u prevodu: da joj krade igrace

Racunica je jednostavna:

Juka ne igra za reprezentaciju = bolji status u Denveru. Bolji status u Denveru = veci naredni ugovor (nebitno u Denveru ili negdje drugo u NBA). Veci ugovor Juki = vise para Enesu Trnovčeviću.

I sutra da Mahmutović da ostavku ili dobije nogu – Jusuf Nurkić opet nece zaigrati za BiH....sve dok Enes ne odluci drugacije ;-)
Last edited by LSD on 17/12/2014 22:31, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#1462 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Dead Man Walking »

Pa Harun se zaletio da se raspravlja sa Enesom, sto mu je to trebalo? Epilog toga je i budala mogla naslutiti, ostade BiH bez Jusufa, a Harun postade heroj fejsbuckih masa. Jos prijeti i nekakvom tuzbom Enesu. :lol: Eto, to nam je korisnije nego Jusuf na centru.
LSD

#1463 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

Dead Man Walking wrote:Pa Harun se zaletio da se raspravlja sa Enesom, sto mu je to trebalo? Epilog toga je i budala mogla naslutiti, ostade BiH bez Jusufa, a Harun postade heroj fejsbuckih masa. Jos prijeti i nekakvom tuzbom Enesu. :lol: Eto, to nam je korisnije nego Jusuf na centru.
pa najavljuje tužbu zato što mu Enes udara na kucu, proziva ih javno lopovima i diletantima, a nema dokaze...pa i ti bi ga tužio da si na njegovom mjestu, nemoj zayebavati ;-)
Dead Man Walking

#1464 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

I sad mi svi trebamo biti sretni sto ce on njega tuziti i ta tuzba ce nam biti satisfakcija za gubljenje Jusufa? Mislim, jbga... Taj frajer je smece, ali je on dobio ono sto je htio, a Harun je ispao bas Aska, ma koliko se trudio da izgleda suprotno, a usput je i sve nas Askama napravio i ostetio reprezentaciju.
LSD

#1465 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

dakle, Harun je taj koji je oštetio reprezentaciju (iako se covjek bori protiv takvih menadžera i odliva naših igraca)...a ne Enes koji vec godinama odvlaci svoje igrace od BiH (Preldžić, Begić, Rizvić, Omić i sad Nurkić)....pa ti mene trolaš momacki izgleda :P
tr_ba

#1466 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by tr_ba »

Kako vam se da podrzavati jednog,ubija pare po Americi,a drugi,placa porez u Slovrniji?
Dok se jadni Harun slomi evo godinama da napravi pitu od "govana"... :run:
SkyLimit

#1467 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

Enes je kao menadžer odličan, šteta što nema u njemu nikakvog patriotskog žara, samo lova ga zanima, da je dobar čovjek mogao bi puno pomoći našoj košarci.

Pogledaj ti samo čega se on samo sjetio, pokupi po BiH ove momke od 210 cm, nauči ih nekim košarkaškim osnovama, i onda ih proda Slovencima, uz mahanje onima u BiH koji su im se smijali.

Ja mogu prežaliti Hasana Rizvića i Mirzu Begića, koji mi se ionako nikada nisu sviđali kao igrači, ali ljudi moji pa da Emir Preldžić i Alen Omić igraju za nas, mi bi bili jedan sasvim drugi nivo europske košarke. A što je najžalosnije, oni su rođeni i odrasli u BiH, nije to kao kad Ibrahimović igra za Švedsku.

Kompleksan je to problem, menadžeri koji prodaju naciju za vreću eura, momci odgojeni tako da im je svejedno da li će nastupati za BiH, Sloveniju ili Kubu, onda naši klubovi koji jednostavno nisu u stanju pronaći, prepoznati i pružiti adekvatne uvjete vrhunskom potencijalu. Barem sada se čuje za Sparse i Koš, koji rade odlično sa djecom, mada je to na seniorskom nivou tanko, za Koš i ne znam da imaju seniorsku ekipu, šteta što mi nemamo neki klub dovoljno jak da bi vrhunski talenti poput Muse ili Sikiraša mogli komotno u njemu igrati barem do dvadesete, a ne da bukvalno kao djeca odlaze u bijeli svijet.
Last edited by SkyLimit on 17/12/2014 22:47, edited 3 times in total.
Dead Man Walking

#1468 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

@LSD

Kumasine moj dobri, Enes nije uposlenik KSBiH nego radi za vlastiti dzep i njega boli tuki koga je ostetio a koga nije, covjek gleda samo svoj interes. Ja njega ne mogu kriviti i yebati mu mater kad covjek nije uposlenik saveza i nije mu posao da radi u interesu istog (mislim mogu, sto da ne, yebem mu mater supacku, ali to ne mjenja cinjenicu da nije on zaduzen da vodi racuna o igracima BIH). S druge strane, Harun bi trebao gledati interes reprezentacije BiH, a ne svoj licni, ili u cijem je god interesu da Jusuf ne igra. Meni, kao obicnom navijacu, ova mahalastinja na fejsu i po medijima koja je mogla dovesti samo do jednog ishoda (do kojeg je i dovela) ne izgleda kao branjenje interesa BiH, a tebi?
hau jes no

#1469 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hau jes no »

SkyLimit wrote:Enes je kao menadžer odličan, šteta što nema u njemu nikakvog patriotskog žara, samo lova ga zanima, da je dobar čovjek mogao bi puno pomoći našoj košarci.

Pogledaj ti samo čega se on samo sjetio, pokupi po BiH ove momke od 210 cm, nauči ih nekim košarkaškim osnovama, i onda ih proda Slovencima, uz mahanje onima u BiH koji su im se smijali.

Ja mogu prežaliti Hasana Rizvića i Mirzu Begića, koji mi se ionako nikada nisu sviđali kao igrači, ali ljudi moji pa da Emir Preldžić i Alen Omić igraju za nas, mi bi bili jedan sasvim drugi nivo europske košarke. A što je najžalosnije, oni su rođeni i odrasli u BiH, nije to kao kad Ibrahimović igra za Švedsku.

Kompleksan je to problem, menadžeri koji prodaju naciju za vreću eura, momci odgojeni tako da im je svejedno da li će nastupati za BiH, Sloveniju ili Kubu, onda naši klubovi koji jednostavno nisu u stanju pronaći, prepoznati i pružiti adekvatne uvjete vrhunskom potencijalu. Barem sada se čuje za Sparse i Koš, koji rade odlično sa djecom, mada je to na seniorskom nivou tanko, za Koš i ne znam da imaju seniorsku ekipu, šteta što mi nemamo neki klub dovoljno jak da bi vrhunski talenti poput Muse ili Sikiraša mogli komotno u njemu igrati barem do dvadesete, a ne da bukvalno kao djeca odlaze u bijeli svijet.
enes je doktor nauka za konakovica, ko je kriv tim slovencima kad su besperspektivni. otjerat konakovica, dovest enesa u savez :izet:
SkyLimit

#1470 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

hau jes no wrote: enes je doktor nauka za konakovica, ko je kriv tim slovencima kad su bezperspektivni. otjerat konakovica, dovest enesa u savez :izet:
Enesa i boli to što zna da je gotovo, Harun Mahmutović se zakleo da dok je on u Savezu Enes neće odvesti ni jednog našeg dječaka da igra za Sloveniju, propade mu višegodišnji biznis.
LSD

#1471 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

Dead Man Walking wrote:@LSD

Kumasine moj dobri, Enes nije uposlenik KSBiH nego radi za vlastiti dzep i njega boli tuki koga je ostetio a koga nije, covjek gleda samo svoj interes. Ja njega ne mogu kriviti i yebati mu mater kad covjek nije uposlenik saveza i nije mu posao da radi u interesu istog (mislim mogu, sto da ne, yebem mu mater supacku, ali to ne mjenja cinjenicu da nije on zaduzen da vodi racuna o igracima BIH). S druge strane, Harun bi trebao gledati interes reprezentacije BiH, a ne svoj licni, ili u cijem je god interesu da Jusuf ne igra. Meni, kao obicnom navijacu, ova mahalastinja na fejsu i po medijima koja je mogla dovesti samo do jednog ishoda (do kojeg je i dovela) ne izgleda kao branjenje interesa BiH, a tebi?
a vidi nešto

ta "mahalastinja" i facebookovanje su samo posljedice vec nakupljenog shita na relaciji Enes - Savez ...ne treba davati toliki znacaj tome, jer korijen problema je nastao ranije...citiram:

"Slučaj "Nurkić" počeo je onog trenutka kada se mladi bh košarkaš nije na vrijeme odazvao selektoru Dušku Ivanoviću, nakon što je bez konsultacija sa medicinskim timom Saveza otišao u Zagreb na medicinske pretrage zbog navodne povrede."

dakle, kmet po naredbi svog mastera 'ladno napušta pripreme, odjebe i naše medicinski staff i zapuca u ZG na pretrage...ako se sjecas, kasnije ce se ispostaviti da je poslao neke sumnjive nalaze i odmah zapucao za Ameriku....poslije ovog poteza, vjerujem da nije dobrodošao ni među saigrace koji su bili na pripremama....razmisli malo zašto niti jedan igrac dosad nije stao na stranu Nurkića u ovom slucaju, niti dao neki pozitivan komentar za njega ;-) cak ni kapiten Teletović.

dalje, Mahmutović veli:

"Ovo nije reprezentacija Haruna Mahmutovića, već prije svega građana BiH, onih koji vole ovu državu i njenih navijača. Ovo je i vaša reprezentacija i zato vas molim da pomognete igračima i stručnom štabu da naprave historijski rezultat. Ovo je vaša kuća i ukoliko je uništavate i želite joj zlo, da znate, to želite svojoj, a ne reprezentaciji Haruna Mahmutovića", kazao je generalni sekretar na početku obraćanja medijima.

i na kraju opet pokazuje da Savez nema ništa protiv Jusufa:

"Nurkić je dobrodošao u ovu reprezentaciju, ona je njegova koliko i ostalih reprezentativaca. On se isključivo odaziva na poziv selektora ukoliko ga selektor uvrsti u 12 najboljih igrača. Nurkić se odaziva navijačima i i građanima BiH, a nikako ljudima Košarkaškog saveza", dodao je Mahmutović.
a Jusufa ga javno i direktno proziva da je Harun privatizovao reprezentaciju, naravno na nagovor Mastera Enesa.

e sad ti meni reci, šta više treba da covjek uradi :? ...trebali da Harun sjede prvim avionom i odleti u Denver pravo na noge Juki, da mu se malo sagne na donju pipu, povuci par dimova i odradi brzinski blowjob...misliš da ce to odobrovoljiti Juku da zaigra za nas :? NECE , opet ti kažem ;-) jer se treba Enesu sageti...a to je vec problem :mrgreen:
Last edited by LSD on 17/12/2014 23:01, edited 3 times in total.
_mufljuz_

#1472 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by _mufljuz_ »

SkyLimit wrote:
hau jes no wrote: enes je doktor nauka za konakovica, ko je kriv tim slovencima kad su bezperspektivni. otjerat konakovica, dovest enesa u savez :izet:
Enesa i boli to što zna da je gotovo, Harun Mahmutović se zakleo da dok je on u Savezu Enes neće odvesti ni jednog našeg dječaka da igra za Sloveniju, propade mu višegodišnji biznis.
kako ce ih zadrzAT - pistoljem?
Point.

#1473 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Point. »

Ko je taj Enes, jebo mu ja majku?
Dead Man Walking

#1474 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Posto Enes vise nece moci nikoga odvesti, mi cemo ga zajebati pa cemo Nurkica odjebati sami. Mudro!

LSD, sad se mogu saginjati i na donju pipu, al fajde vise nema. A da su, recimo, samo sutili i poslali poziv bilo bi puno ucinkovitije. Ako ga odbije, zna se ko je kriv. Ako dodje, jos bolje. Ali, ocito su posrijedi neke druge stvari, pa su se odlucili na ovaj potez - nadcundavanje u medijima.
Zeljoooo

#1475 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Zeljoooo »

Nurkic ako se odazove pozivu uvijek ce sa njim biti problema.
Post Reply