Sirija

Locked
Alfons Kauders

#1451 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
Alfons Kauders wrote: ej to

pa koliko je, odokativno, asad pobio a koliko su bradonje?

pola pola? 5:1?

bas me zanima
Ovako debilno pitanje postavljaj u svojoj kafani. Umislio si da si dorastao temi i jednoj velikoj tragediji, a reći ću ti jednostavnu istinu - nemaš blage veze ni o Siriji ni o Bliskom istoku ni o muslimanskom svijetu generalno.

Od mene ti toliko i do prvog sljedećeg, koliko-toliko smislenog pitanja ideš na ignore.
kme kme, os i ti maramicu? :D
sarajevoxxxx

#1452 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Video o zločinu režimskih snaga u Guti (sa prevodom na engleski)

Abu Sakkar

#1453 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Znate šta mene fakat fascinira, da desničarski pacjenti poput Glena Blacka i ovi naši ovdje ljevičari, odnosno njihovi geopolitički mentori, imaju haman potpuno isto tumačenje svjetskih događaja na ME.
Last edited by Abu Sakkar on 23/08/2013 01:14, edited 1 time in total.
asurbanipal

#1454 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Alfons Kauders wrote:
kme kme, os maramicu? :D

ili da ponovim? teorije zavjera su u rangu jebenih bajki, nesto sto furaju tinejdzeri dok ne nauce nesto konkretno o svijetu...

to sto ima odraslih ljudi koji vjeruju u te gluposti nije moj problem... nisam psihijatar jbg

Ma ja, u svijetu se sve dešava tek onako. Blago tebi.
Alfons Kauders

#1455 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

SalihI wrote:
SalihI wrote:Ovo me podsjeca na onu novinarku BBC-a koja je u svijet pustlila vijest da je WTC7 pao dok jos nije bilo nikakvih aizgleda da ce se taj objekat srusiti kao kula od karata.
Alfons Kauders wrote:to sto 12 godina ponavljate istu glupost nece je uciniti istinitom
WTC7 i BBC novinarka sa lica mjesta

Za par godina ce te tvrditi da nije istina da su sirijski opozicionari vijest o prekjucerasnjem napadu pustili u svijet dan ranije nego se taj napad stvarno i dogodio.
http://www.debunking911.com/pull.htm

jebote trebam pocet radit distribuciju za Violetu :D
Alfons Kauders

#1456 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

asurbanipal wrote:
Alfons Kauders wrote:
kme kme, os maramicu? :D

ili da ponovim? teorije zavjera su u rangu jebenih bajki, nesto sto furaju tinejdzeri dok ne nauce nesto konkretno o svijetu...

to sto ima odraslih ljudi koji vjeruju u te gluposti nije moj problem... nisam psihijatar jbg

Ma ja, u svijetu se sve dešava tek onako. Blago tebi.
ne desava se nista tek onako

ali kad je neko nedovoljno inteligentan, nedovoljno obrazovan da skonta zasto se nesto desava... pocne vjerovati u gluposti... a kad je neko lud, pocne vjerovati u gustere i zidovsko-masonske zavjere
Challenger__

#1457 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

udrch wrote:kako su ovaj napad izveli oni izvan Sirije?
Nesretna Sirija vrvi operativcima mnogih službi širom svijeta.
Alfons Kauders

#1458 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

SalihI wrote:
poslali u pismu, kao što rade u SAD-u..
Kako nobelovac Obmana svakodnevno ubija muslimane od Yemena do Somalije i od Pakistana do Afganistana?
Salje li im pisma mozda?
a inace divne drzave si uzeo za primjer... bas se u njima muslimani medjusobno ne ubijaju al nikako... i bas iza vecine tog ubijanja nisu bradonje koje ganjaju dronovi... :D

a koliko muslimana svakodnevno ubije nobelovac obama u zemljama u kojim nema toga... npr. kod nas, u turskoj, indoneziji (navuci zavjese da te ne vidi predator)
asurbanipal

#1459 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Alfons Kauders wrote:

ali kad je neko nedovoljno inteligentan, nedovoljno obrazovan da skonta zasto se nesto desava... pocne vjerovati u gluposti... a kad je neko lud, pocne vjerovati u gustere i zidovsko-masonske zavjere

Jedini koji ovdje spominje guštere si ti. Nema nikakvih zavjera, samo činjenice. Druga je stvar što ih ti i slični ne želite prihvatiti.
Alfons Kauders

#1460 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

asurbanipal wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jedini koji ovdje spominje guštere si ti. Nema nikakvih zavjera, samo činjenice. Druga je stvar što ih ti i slični ne želite prihvatiti.
aha, cinjenice... :lol: poznati ste vi teoreticari zavjera... po cinjenicama... :lol: mislim bas su vam cinjenice glavna odrednica...
Alfons Kauders

#1461 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
CIA snajka CIA, upropastili su pola sveta
Abu Sakkar

#1462 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Alfons Kauders wrote:
Challenger__ wrote:
CIA snajka CIA, upropastili su pola sveta
Ima gori rekord od luksemburške obavještajne službe. Statistički veće su šanse da će nešto zajebat, nego da će ostvariti obđektiv :lol:
Alfons Kauders

#1463 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Abu Sakkar wrote:
Ima gori rekord od luksemburške obavještajne službe. Statistički veće su šanse da će nešto zajebat, nego da ostvariti obđektiv :lol:
uspjelo im jednom u iranu 1953... skontali da im to ide od ruke... :D i od tad do danas zajeb za zajebom :D

i sad trebamo povjerovati da ta ista cia vuce konce i kontrolise cijeli svijet, svicarskom preciznoscu, da ih niko ne provali... :-)
Abu Sakkar

#1464 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Alfons Kauders wrote:
Abu Sakkar wrote:
Ima gori rekord od luksemburške obavještajne službe. Statistički veće su šanse da će nešto zajebat, nego da ostvariti obđektiv :lol:
uspjelo im jednom u iranu 1953... skontali da im to ide od ruke... :D i od tad do danas zajeb za zajebom :D

i sad trebamo povjerovati da ta ista cia vuce konce i kontrolise cijeli svijet, svicarskom preciznoscu, da ih niko ne provali... :-)
Pogotovo u ovom vaktu kada je američka moć u opadanju na BI. Ja kad sam prije 4 mjeseca govorio ovdje da su ih Saudi odjebali i da rade po svom, smijali mi se ovdje. Pa evo dođe Egipat, pa Saudi i Emiraćani direktno protiv savjeta Obamine administracije. Izrael naravno nećemo spominjati u tom kontekstu, oni odavno rade šta hoće nebitno koja administracija je u BK.

Jedino još pravi stisak imaju na Jordan.
Abu Sakkar

#1465 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Nego, evo par analiza vrijednih čitanja zaista...

Even if Assad loses, Iran gains from its support of Shia militias

http://www.thenational.ae/thenationalco ... a-militias

Iraq offers little historical precedent in the Syrian crisis

http://www.thenational.ae/thenationalco ... ian-crisis
jeza u ledja

#1466 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Abu Sakkar wrote:
jeza u ledja wrote:
Zar nije zabranjeno kloniranje?

Prosli put si, amoniman, bio banovan jer si se poceo kurciti na forumu. I sad opet , prije 10ak stranica isto.

Na stranu tvoje dzihad ratovanje na ovoj temi, ali ako nisi u stanju normalno komunicirati zasto se uopste javljas?

I koja je poenta ako neko ne moze da izdrzi pa pocne prijetiti, bude banovan trajno, on se samo nanovo registruje i hajmo ponovo?

Za razliku od tebe, Challenger, Klavikula, mmar i ekipa bar imaju dostojnosti da odrade ban i nastave sa svojim.

Na kraju nije mi jasno sto te sukob u Siriji uopste toliko zanima? Ima pametnijih stvari na svijetu.
Malo sam ti ponos povrijedio neki dan, a? :kiss:

ban mi ističe u septembru. I kao što vidiš nisam krio da sam klon. Stoga, mojne mi pridike držat'.
Cime si mi ponos povrijedio bolan? :lol:

Nisi ti uopste shvatio poentu onoga sto sam te pitao tada, a to je da na jedan nadobudan nacin pokusavas ovdje promovirati svoje ideje pokupljene na BI. To sto ti poznajes raznovrsne dzihadiste po arapskim i ostalim zemljama ne cini te ekspertom u raspravi o problemima na BI. Ti si zastupnik jedne strane sa ociglednim i jasnim interesima, zastupas iskljucivo njihove stavove i aktivno ih promoviras na forumu. Tvoje vidjenje kulture i obicaja, te shvacanje bilo koje grupacije ili naroda od Pakistana do Maroka je stoga itekako podlozno kritici.

To jedno, a drugo, sasvim nevezano za ovo, osim mozda sto takodje pokazuje tvoju arogantnost, je agresivan nacin na koji se obracas ljudima na forumu. Prije nekoliko strana si napisao momku nesto tipa "nek ti familija ovako izgine", a par drugih ljudi si rekao nesto tipa "hajmo na sake", sve to praceno uz sve ucestalije poklice na globalni rat, atentate, teroristicke napade i slicno. Put pod noge pa ratuj kad te vec toliko strastveno to tangira, a zve ostalo imas stranicu internet-dzihadlija . com.

To sto si klon samo po sebi nije problem, vec je problem sto kad izgubis zivce pocnes pokazivati pravu stranu, dobijes po ruci, a ti se ko gospodin ponovo registrujes i ponovo pocinjes istu pricu. Zamisli kad bi svi tako ko ti pickarali kad nam se ceifne i onda opet sutra ko da se nista nije desilo.

Shvati da si na sa-x forumu!
Abu Sakkar

#1467 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Alfons Kauders wrote:
SalihI wrote:
poslali u pismu, kao što rade u SAD-u..
Kako nobelovac Obmana svakodnevno ubija muslimane od Yemena do Somalije i od Pakistana do Afganistana?
Salje li im pisma mozda?
a inace divne drzave si uzeo za primjer... bas se u njima muslimani medjusobno ne ubijaju al nikako... i bas iza vecine tog ubijanja nisu bradonje koje ganjaju dronovi... :D

a koliko muslimana svakodnevno ubije nobelovac obama u zemljama u kojim nema toga... npr. kod nas, u turskoj, indoneziji (navuci zavjese da te ne vidi predator)
Dronovi su jedan od najefektnijih alata za regrutaciju džihadskih grupa. Vjeruj mi.

Kad smo kod Yemena, dronova, evo jedan podug ali vrijedan čitanja tekstić koji baš onako odlično oslikava koliko su drone programi f up

Did an 8-Year-Old Spy for America?

http://www.theatlantic.com/magazine/arc ... ca/309429/
jeza u ledja

#1468 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Nabrzaka sam preletio zadnju stranicu, tek kad se prebacih na sljedecu ukapirah da sam negdje na slikama vidio Hicu, kartu Poljske i nesto bla bla truc...Jesmo li to do Danziga dosli u teorijama zavjere? Imal dze slika Lusitanije da zatvorimo krug? :D
Klavikula

#1469 Re: Sirija

Post by Klavikula »

napisalo se puno toga od sinoc. neda mi se sad sve citati, ali hajd nek mi neko objasni neke stvari u vezi navodnog hemijskog napada.
kako@saxxxx prenosi doktori na terenu kazu da je upotrijebljen sarin.

dakle,
-ako znamo da je postojanost sarina minimalno nekoliko sati u najpogodnijim uslovima na koji nacin se izvlace "ranjeni" bez ikakve zastite a da se i ljudi koji pomazu ne kontaminiraju?
-kako je uopste moguce prezivjeti napad sarinom bez da se pored sebe ima protuotrov, a sumnjam da dijete od par godina ima to pored sebe i da ga zna aplicirati? uz to, kako sam vec naveo, minimalno nekoliko sati je potrebno da se prostor dekontaminira da bi ljudi bez opreme pruzili pomoc (tacnije u takvim slucajevima se smao pokupe tijela i salju na ispitivanje).

imam jos pitanja, al kad dobijem odgovor na ovo.
Abu Sakkar

#1470 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

jeza u ledja wrote:
Abu Sakkar wrote:
jeza u ledja wrote:
Zar nije zabranjeno kloniranje?

Prosli put si, amoniman, bio banovan jer si se poceo kurciti na forumu. I sad opet , prije 10ak stranica isto.

Na stranu tvoje dzihad ratovanje na ovoj temi, ali ako nisi u stanju normalno komunicirati zasto se uopste javljas?

I koja je poenta ako neko ne moze da izdrzi pa pocne prijetiti, bude banovan trajno, on se samo nanovo registruje i hajmo ponovo?

Za razliku od tebe, Challenger, Klavikula, mmar i ekipa bar imaju dostojnosti da odrade ban i nastave sa svojim.

Na kraju nije mi jasno sto te sukob u Siriji uopste toliko zanima? Ima pametnijih stvari na svijetu.
Malo sam ti ponos povrijedio neki dan, a? :kiss:

ban mi ističe u septembru. I kao što vidiš nisam krio da sam klon. Stoga, mojne mi pridike držat'.
Cime si mi ponos povrijedio bolan? :lol:

Nisi ti uopste shvatio poentu onoga sto sam te pitao tada, a to je da na jedan nadobudan nacin pokusavas ovdje promovirati svoje ideje pokupljene na BI. To sto ti poznajes raznovrsne dzihadiste po arapskim i ostalim zemljama ne cini te ekspertom u raspravi o problemima na BI. Ti si zastupnik jedne strane sa ociglednim i jasnim interesima, zastupas iskljucivo njihove stavove i aktivno ih promoviras na forumu. Tvoje vidjenje kulture i obicaja, te shvacanje bilo koje grupacije ili naroda od Pakistana do Maroka je stoga itekako podlozno kritici.

To jedno, a drugo, sasvim nevezano za ovo, osim mozda sto takodje pokazuje tvoju arogantnost, je agresivan nacin na koji se obracas ljudima na forumu. Prije nekoliko strana si napisao momku nesto tipa "nek ti familija ovako izgine", a par drugih ljudi si rekao nesto tipa "hajmo na sake", sve to praceno uz sve ucestalije poklice na globalni rat, atentate, teroristicke napade i slicno. Put pod noge pa ratuj kad te vec toliko strastveno to tangira, a zve ostalo imas stranicu internet-dzihadlija . com.

To sto si klon samo po sebi nije problem, vec je problem sto kad izgubis zivce pocnes pokazivati pravu stranu, dobijes po ruci, a ti se ko gospodin ponovo registrujes i ponovo pocinjes istu pricu. Zamisli kad bi svi tako ko ti pickarali kad nam se ceifne i onda opet sutra ko da se nista nije desilo.

Shvati da si na sa-x forumu!

Skonto si me, svaka ti čast. :-)

Apsolutno ne, nego si se uhvatio u raspravu o temi o kojoj pojma nemaš. Ja ti fino predložio bukvar.

PS

Naravno da ću mu to reći. Čovjek mi ovdje danima indirektno prijeto, imaju i svjedoci. A ja ne bježim od prijetnji.
Što se tiče klavikule, priznajem da su me emocije malo ponijele nakon što sam vidio na desetine snimaka djece kako umiru u najgorim mukama, da bi idiot na to stavio 3 smajlija. Izbacilo em iz takta. Da su vojnici, pa hajde. Vojnicima je poso da ginu.
Krushna mrva

#1471 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

Sjoooo prijetnji
Sta je to krajnji efekat i najveca kazna tih prijetnji na jednom forumu??

Post sa jedno deset zajebanih smajlija? :roll:
Abu Sakkar

#1472 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Musings of an Iraqi Brasenostril on Jihad: Bay’ah to Baghdadi: Foreign Support for Sheikh Abu Bakr al-Baghdadi and the Islamic State of Iraq and ash-Sham - By Aymenn Jawad Al-Tamimi

http://azelin.files.wordpress.com/2013/ ... akr-al.pdf
Abu Sakkar

#1473 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Krushna mrva wrote:Sjoooo prijetnji

Haman da bijaše moj pojint tada. on bi ko mene ubio, metkovo, ovo ono. Kad mu predložih da testiramo to. Tajac.
Doduše, na moju ruku bi išao faktor iznenađenja, ja i brada niđe veze :D
Krushna mrva

#1474 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

Abu Sakkar wrote:

Haman da bijaše moj pojint tada. on bi ko mene ubio, metkovo, ovo ono. Kad mu predložih da testiramo to. Tajac.
On ba s ledja napada iskljucivo.... jezeve
Abu Sakkar

#1475 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Krushna mrva wrote:
Abu Sakkar wrote:

On ba s ledja napada iskljucivo.... jezeve
Ma jok jež, jež je ok insan. To je bilo prije 3-4 mjeseca na šta je on referirao, neki poČetnik bio upitanju. Helem, nebitno...
Locked