Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#1451 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Na symbianu imas add to route na navigaciji, tako da ce vjerovatno to doci i na wp.

A lumia 920 je trnutno best buy telefon u bhtelecomu. Ne može blji za manje para nikako...
Bodkin

#1452 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

i meni je novi viber odlican. bolje od starog bar duplo. sad da je jos malo brzi bilo bi super :)

ako neko ima problema sa proslijedjivanjem mailova ili odgovaranjem u smislu da telefon poludi i u poruku ubaci masu redova nekog kodiranja, nasao sam prelazno rjesenje. imaju problem sa exchange klijentom za gmail...
luminator

#1453 Re: Nokia Lumia

Post by luminator »

Qler wrote:Na symbianu imas add to route na navigaciji, tako da ce vjerovatno to doci i na wp.

A lumia 920 je trnutno best buy telefon u bhtelecomu. Ne može blji za manje para nikako...
Jest, imao sam tu blagodat, nokia x7-00. Služio me vjerno, halal mu bila svaka para, al dođe kraj symbianu. Nisam ga još razdužio.

Vjerujem da će biti ispravljeno. Uglavnom, ostali kvaliteti lumie 920 višestruko nadmašuju taj trenutni nedostatak.
Qler

#1454 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ja paralelno koristim 808pv i lumia 920. Sve vise sam vise na lumiji, ali muzika, navigacija, baterija su na strani symbiana jos uvijek...
Stalker

#1455 Re: Nokia Lumia

Post by Stalker »

Qler wrote:
Stalker wrote:Pozdrav svima ljubiteljima wp8 i Lumie 920,Qleru...
Poslije Amber update na 920 desava mi se ovo http://www.youtube.com/watch?v=1RRMVhYYHiE prilikom scrollanja,dali neko ili Qler zna kako da se rijesim ovoga? Hvala
Jedino sto mi pada na pamet, ovako na prvu, je da probas reinstalirati sistem firsko sa NSU. Izgubit ces podatke, ali ako to ne pomogne, onda Mobis...
Qler rijesen problem,uradio sam hard reset...ali sam sada izgubio glance i double tap.Ne znam jeli se obrisao i Amber update...?
otsam

#1456 Re: Nokia Lumia

Post by otsam »

Qler wrote:ako mislis na ovo od sinoc sa pozafinama... Tanko. Spor kao i uvijek samo ove debilne pozadine ubacili a ne mozes staviti crnu...

Ma da, al meni radi bolje brtze,nego prije, pozadine isto osvjezenje

Sent from my 920 using Tapatalk
AmADin_gospo

#1457 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

fali nam samo još telfon na SuSe il Debian distribuciji :D
vukojebina

#1458 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Jutros se vracam s posla, i hajd reko da upalim navigaciju do kuce,da vidim kako radi... Majko moja, prvo me vodi skroz van grada da bi doso do jedne ulice, pa me hladno navodi u jednosmjernu u koju ni fizicki nije moguce skrenut iz tog smjera iz kojeg sam dolazio.. Onda, na 200m od cilja, nece da me vodi kroz jednu ulicicu koja je nekad bila jednosmjerna, i vec jedno 2 godine nije vise.. Nego me vodi nekud okolo jedno 3-4 km...

Morat cu jos koji put isprobat, ako bude ovako lose,bacam ovo u smece...

Sent from my RM-821_eu_euro1_276 using Tapatalk
SundanceKid

#1459 Re: Nokia Lumia

Post by SundanceKid »

Jel neko mozda ima/moze iskopat "what's new" listu za ovaj update Vibera?

Bilo bi interesantno vidjet sta su sve zapravo promijenili..
Qler

#1460 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

vukojebina wrote:Jutros se vracam s posla, i hajd reko da upalim navigaciju do kuce,da vidim kako radi... Majko moja, prvo me vodi skroz van grada da bi doso do jedne ulice, pa me hladno navodi u jednosmjernu u koju ni fizicki nije moguce skrenut iz tog smjera iz kojeg sam dolazio.. Onda, na 200m od cilja, nece da me vodi kroz jednu ulicicu koja je nekad bila jednosmjerna, i vec jedno 2 godine nije vise.. Nego me vodi nekud okolo jedno 3-4 km...

Ne znam gdje ti zivis :) ali ja gdje god sam upisao, vodio me kuda treba. Provjeri koje opcije rute su izabrane, mozda je do toga...

A mene po zagrebu, Sarajevu, Mostaru, nigdje nije izdala...
Last edited by Qler on 31/10/2013 14:48, edited 1 time in total.
moke_31

#1461 Re: Nokia Lumia

Post by moke_31 »

SundanceKid wrote:Jel neko mozda ima/moze iskopat "what's new" listu za ovaj update Vibera?

Bilo bi interesantno vidjet sta su sve zapravo promijenili..
Meni na staroj verziji telefon nikad nije zvonio. I kad je viber otvoren bio i radio u backgroundu nij htio da zvoni. Samo mi prikaže propušten poziv. Ne znam da li to može imati veze sa lošom Wi-fi konekcijom...

Biće sranje sa viberom dok god ne naprave control centar na WP.
sema911s

#1462 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

neznam gdje zivite al ja mnogo biciklam po sarajevskim planinama i cesto kada se malo izgubim nadjem na ucrtan koziji puteljak i vrati me na neku poznatu cestu, cak ima ucrtan mi i prilaz kuci(puteljak od nekih 15m)
to da ti daje neku cudnu putanju il nema signala satelita, il necim drugo odredis ,.,

gdje stanujem je jednosmjrna i nakon 10m kretnje blinka da sam u suprotnom smjeru,.,
AmADin_gospo

#1463 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

vukojebina wrote:Jutros se vracam s posla, i hajd reko da upalim navigaciju do kuce,da vidim kako radi... Majko moja, prvo me vodi skroz van grada da bi doso do jedne ulice, pa me hladno navodi u jednosmjernu u koju ni fizicki nije moguce skrenut iz tog smjera iz kojeg sam dolazio.. Onda, na 200m od cilja, nece da me vodi kroz jednu ulicicu koja je nekad bila jednosmjerna, i vec jedno 2 godine nije vise.. Nego me vodi nekud okolo jedno 3-4 km...

moj vukojebina, mi trebamo prvo sebi u glavu utuviti da nismo bitan faktoru svijetu i nismo metropola, da bi nekom bili interesantni da mape svakodnevno ažurira. trebamo biti sretni da ih ikako imamo.
kad sam bio u štokholmu u 7 mjesecu, SVAKODNEVNO su mape ažurirane s svim mogučim podatcima, od radova na cesti, mjenjanja smjerova, crtanja zebri, kamera, privremenih obustava, ovoga ili onoga
SA 071

#1464 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Ma vukojebina je van BiH, zato to i jeste čudno. Biće da nije naštimao postavke u mapama.

Vukojebina, vidi koju rutu da ti bira- najkraća, ekonomična, najbolja i sl.

Može biti da negdje neka uličica kojoj je promijenjen smjer kretanja i nije ažurirana (primjer je skretanje lijevo na Dolac Malti iz pravca Ilidže koje je na Nikoji moguće, a u stvarnosti nije, jer su fulili raskrnicu-na Nokiji je zabrana skretanja na narednoj raskrsnici) :-) , ali generalno navigacija te dovede gdje treba. Jedne prilike u Austriji sam tražio na navigaciji neki muzej i nije ga mogla naći (ni po nazivu ni po adresi), onda uzmem svoju Nokijicu čisto da probam kad ona nađe to mjesto i dovede me gdje treba. Zato, vukojebina provjeri sve postavke rute, upozorenja i ostalo pa onda probaj...
SA 071

#1465 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

AmADin_gospo wrote:

moj vukojebina, mi trebamo prvo sebi u glavu utuviti da nismo bitan faktoru svijetu i nismo metropola, da bi nekom bili interesantni da mape svakodnevno ažurira. trebamo biti sretni da ih ikako imamo.
kad sam bio u štokholmu u 7 mjesecu, SVAKODNEVNO su mape ažurirane s svim mogučim podatcima, od radova na cesti, mjenjanja smjerova, crtanja zebri, kamera, privremenih obustava, ovoga ili onoga
E za ovaj dio ti treba internet. Same mape kao mape i navigacija rade offline, ali za ovaj dodatak mora imati konekciju... :-D
vukojebina

#1466 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Sta je kod vas podeseno, koju rutu da bira, kod mene je ono trece, balanced (naviko koristit engleski na telefonu),i ukljuceno je sve sto treba, ono putarine, autoput itd.. Jebga bas sam se okahrio, ako me ista radovalo, to je navigacija na ovom telefonu.. I da, internet mi je svakako uvjek uklkucen, i prijem gps-a je dobar, odma on nadje drugu rutu kad skrenem gdje drugo kontra kud mi ona govori.. Haj probacu kasnije neke druge adrese, pa javim rezultate...

SA 071

#1467 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

vukojebina wrote:Sta je kod vas podeseno, koju rutu da bira, kod mene je ono trece, balanced (naviko koristit engleski na telefonu),i ukljuceno je sve sto treba, ono putarine, autoput itd.. Jebga bas sam se okahrio, ako me ista radovalo, to je navigacija na ovom telefonu.. I da, internet mi je svakako uvjek uklkucen, i prijem gps-a je dobar, odma on nadje drugu rutu kad skrenem gdje drugo kontra kud mi ona govori.. Haj probacu kasnije neke druge adrese, pa javim rezultate...

I ja sam stavio balanced (možeš probati i sa kraćom ili bržom rutom, ali mislim da je ovo najbolje). A tamo mi nije uključen samo unpaved roads (kontam koji će mi kurac), ostalo je uključeno iako mi ni tu neke stvari ne trebaju (ferries, motorail trains)... Ako ti je internet stalno uključen ti onda imaš i traffic update i My Commute uključene stalno. Jebi ga, ne bi trebalo da te jebe, neće te dovesti uvijek možda pred broj kuće ulice koju si odabrao, ali bi te trebao dovesti do destinacije koju si tražio i npr. ulice koju si ukucao.
vukojebina

#1468 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

E i kod mene sve tako identicno, sve osim tih ne provjerenih puteva..
A dovela bi ona mene na tacnu lokaciju, nije to problem, al jebga nije svejedno kad te npr od sarajeva do tuzle vodi umjesto preko kladnja i olova kud i treba, preko recimo zenice i doboja..
Ev bio kreno da isprobam,al vidim haos u gradu, sutra praznik pa se svi nadigli..guzva...

SA 071

#1469 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Pa naštimaj najkraću ili najbržu rutu umjesto balanced. Onda će te voziti kroz uličice najkraćim putem, ili kroz ulice kojim možeš najbrže doći.

iz tvog primjera, najkraća bi te vodila preko Kladnja i Olova. Na Symbianu je čini mi se bilo više opcija i jedna od njih bi te sigurno vodila preko Zenice jer je tuda najbolja cesta. Možda ova opcija balanced bira najkraći i najbrži put po najboljim cestama, pa te zato baca na taj način. Jebi ga,znaš da ovdje do Mostara nemam pet opcija već jednu pa mi je balanced opcija ok. Možda da ima 5 alternativa bih morao i ja testirati...
luminator

#1470 Re: Nokia Lumia

Post by luminator »

Qler wrote:

Ne znam gdje ti zivis :) ali ja gdje god sam upisao, vodio me kuda treba. Provjeri koje opcije rute su izabrane, mozda je do toga...

A mene po zagrebu, Sarajevu, Mostaru, nigdje nije izdala...
Nema veze gdje ko živi. Recimo da želim iz Doboja za Jajce, ali ne preko Banjaluke nego preko Travnika. Na Symbianu sam mogao birati rutu, sada me obavezno baca preko Banjaluke, bez obzira da li izabrao faster, shorter, ili balanced, nikako preko Travnika.

Šta njeg briga, ako npr. želim preko Bihaća. Hoću tu opciju, ali shipak.

A po gradu je OK. Vrlo pouzdan.
Qler

#1471 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

To jeste, zato i nosam symbian jos uvijek :)
Qler

#1472 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Mozda bi moderator mogo ovo staviti kao sticky pored ajfona i androida???

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Miki25

#1473 Re: Nokia Lumia

Post by Miki25 »

Uglavnom lumija ni blizu očekivanja.Fale one najosnovnije stvari,tipa normalne tastasture ne ove debilske.pa onda viber i masa ovih drugih.Jos ce potrajati vremena da se windows približi konkurenciji.
luminator

#1474 Re: Nokia Lumia

Post by luminator »

Miki25 wrote:Uglavnom lumija ni blizu očekivanja.Fale one najosnovnije stvari,tipa normalne tastasture ne ove debilske.pa onda viber i masa ovih drugih.Jos ce potrajati vremena da se windows približi konkurenciji.
Aha. Jesil prodo lumiu?
SA 071

#1475 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Miki25 wrote:Uglavnom lumija ni blizu očekivanja.Fale one najosnovnije stvari,tipa normalne tastasture ne ove debilske.pa onda viber i masa ovih drugih.Jos ce potrajati vremena da se windows približi konkurenciji.
Moj drug ima S3 i uzeo moju Lumiu da otkuca poruku, i iako neće da prizna da išta na telefonu valja :-D :-) , za kucanje poruka i tastaturu je priznao da je fakat dobra i da ne griješi u kucanju kao na svom S3! Eh sad... :-D :-) :lol: Viber ok, ja ga ne koristim, ali sam primjetio da je "nedovršen"...
Post Reply