Građani, poduzetnici, nezaposleni, obespravljeni...trebalo bi da se dobro zamisle nad tvojim projekcijama. Kako razmišljaju vlasnici SDA, Tihić i Bakir, tako je razmišljao i Gadafi. U prijevodu na realan život, to znači još četiri godine propadanja i fukarluka, pod vlašću primitivne koruptokracije. Čuj SDA će uzeti 450 hiljada glasova. Na osnovu čega i kakvih rezultata? Na osnovu hutbe uoči izbora? Ja nisam takav pesimista poput tebe. Nadu mi daje nedavna pobuna intelektualaca u Sarajevu koja je, jasan znak početka kraja Stranke demokratske akcije. Svakim danom sve je više nezadovoljnika. Siđi sa Poljina među narod. Za SDA će glasati dio ljudi čiji je radijus kretanja do Pazarića i nazad. I to je to. Još više mi nadu daje činjenica da je SDA energetski i ideoločki potrošena stranka koja nema odgovora na izazove koji su pred nama, u smislu integracije u evropske standarde i norme. Pred nama je kraj SDA kao političkog faktora, kako će se to operativno izvesti, da li hapšenjima ili nekim drugim pritiscima, ostaje da vidimo. Ali je kraj izvjestani i konačan...Potopili su sami sebe, sopstvena pohlepa, došla im je glave...udrch wrote: ma može uraditi šta god hoće, ali havaz će tako loše voditi dugogodišnju kampanju da će opet završiti kao na lokalnim, odnosno izgubiti još dodatnu 1/3 glasova..SBB pada na sljedećim izborima ispod SBiH po broju glasova, tako da ne vidim na čemu Mister temelji svoju procjenu da će na bilo koji način DF i SBB sa bilo kim u Federaciji moći formirati vlast..
SDA će sigurno biti najjača partija i sigurno se čvrsto vraća na vlast..ne može faHraon uraditi ništa tako kapitalno što Mandal, Čevra i comp preko havaza ne mogu prosuti..
ukoliko je Komšić mislio sa faHraonom da pokuša nešto uraditi, bojim se da sebi uveliko smanjuje izglede..
faHraon je kao šuga, ko sa njim sjede za sto, 2014. će najjebati garant..osim toga ako se nastavi ova kampanja DF-a preko havaza, SDP će debelo od toga profitirati..iznenađuje me taj potez Komšića za kojeg sam predviđao da će bolje proći od SDP-a..ako ovako nastave zamjeniće mjesta..
DF i SDP mogu računati na oko 250.000 glasova za podjeliti, ostale stranke im nisu konkurencija..
SDA, SBB i SBiH na oko 450.000..
nema ovdje puno miješanja birača i stranaka, eventualno može neki kandidat imenom da privuče birače, kao Komšić na prošlim, ali stranke dijele ove kolače..
SDA dole sigurno uzima kontrolni paket bez obzira na sve što bi se moglo desiti do izbora..često neki spominju Sanadera i Hrvatsku..pa tamo je pokazatelj da bez obzira na Sanadera i brojne dokaze protiv njega HDZ bilježi veliki povratak..
smjer kojim ide Komšić mogu razumjeti jedino ako je dobio inpute iz HDZ-ova da ni u kojoj opciji neće biti u koaliciji sa njegovom strankom, jer se oni vraćaju u vlast 2014., a tu opciju će podržati i SDA i SDP, u zavisnosti ko bude kontrolisao veći kolač..
Počelo je?!
- Shahab
#1451 Re: Počelo je?!
-
udrch
#1452 Re: Počelo je?!
de ba Shabo, samo je jedan vlasnik stranke u našoj zemlji: http://www.sbbbh.ba/Shahab wrote:Građani, poduzetnici, nezaposleni, obespravljeni...trebalo bi da se dobro zamisle nad tvojim projekcijama. Kako razmišljaju vlasnici SDA, Tihić i Bakir, tako je razmišljao i Gadafi. U prijevodu na realan život, to znači još četiri godine propadanja i fukarluka, pod vlašću primitivne koruptokracije. Čuj SDA će uzeti 450 hiljada glasova. Na osnovu čega i kakvih rezultata? Na osnovu hutbe uoči izbora? Ja nisam takav pesimista poput tebe. Nadu mi daje nedavna pobuna intelektualaca u Sarajevu koja je, jasan znak početka kraja Stranke demokratske akcije. Svakim danom sve je više nezadovoljnika. Siđi sa Poljina među narod. Za SDA će glasati dio ljudi čiji je radijus kretanja do Pazarića i nazad. I to je to. Još više mi nadu daje činjenica da je SDA energetski i ideoločki potrošena stranka koja nema odgovora na izazove koji su pred nama, u smislu integracije u evropske standarde i norme. Pred nama je kraj SDA kao političkog faktora, kako će se to operativno izvesti, da li hapšenjima ili nekim drugim pritiscima, ostaje da vidimo. Ali je kraj izvjestani i konačan...Potopili su sami sebe, sopstvena pohlepa, došla im je glave...udrch wrote: ma može uraditi šta god hoće, ali havaz će tako loše voditi dugogodišnju kampanju da će opet završiti kao na lokalnim, odnosno izgubiti još dodatnu 1/3 glasova..SBB pada na sljedećim izborima ispod SBiH po broju glasova, tako da ne vidim na čemu Mister temelji svoju procjenu da će na bilo koji način DF i SBB sa bilo kim u Federaciji moći formirati vlast..
SDA će sigurno biti najjača partija i sigurno se čvrsto vraća na vlast..ne može faHraon uraditi ništa tako kapitalno što Mandal, Čevra i comp preko havaza ne mogu prosuti..
ukoliko je Komšić mislio sa faHraonom da pokuša nešto uraditi, bojim se da sebi uveliko smanjuje izglede..
faHraon je kao šuga, ko sa njim sjede za sto, 2014. će najjebati garant..osim toga ako se nastavi ova kampanja DF-a preko havaza, SDP će debelo od toga profitirati..iznenađuje me taj potez Komšića za kojeg sam predviđao da će bolje proći od SDP-a..ako ovako nastave zamjeniće mjesta..
DF i SDP mogu računati na oko 250.000 glasova za podjeliti, ostale stranke im nisu konkurencija..
SDA, SBB i SBiH na oko 450.000..
nema ovdje puno miješanja birača i stranaka, eventualno može neki kandidat imenom da privuče birače, kao Komšić na prošlim, ali stranke dijele ove kolače..
SDA dole sigurno uzima kontrolni paket bez obzira na sve što bi se moglo desiti do izbora..često neki spominju Sanadera i Hrvatsku..pa tamo je pokazatelj da bez obzira na Sanadera i brojne dokaze protiv njega HDZ bilježi veliki povratak..
smjer kojim ide Komšić mogu razumjeti jedino ako je dobio inpute iz HDZ-ova da ni u kojoj opciji neće biti u koaliciji sa njegovom strankom, jer se oni vraćaju u vlast 2014., a tu opciju će podržati i SDA i SDP, u zavisnosti ko bude kontrolisao veći kolač..
450.000 će podijeltiti SDA, SBB i SBiH, loše ti ide čitanje bosanskog, što me i ne čudi, posebno jer si to dokazao ovim dijelom da će za SDA da glasaju od čaršije do Pazarića..
žao mi je, ali ne mogu da ti udovoljim i da siđem sa Poljina
- rimac
#1453 Re: Počelo je?!
Vijesti
BiH
24.05.2013. u 15:39
23
Ustavni sud BiH prihvatio apelaciju advokata Živka Budimira
Ustavni sud BiH prihvatio je apelaciju koju je uputio advokatski tim Živka Budimira, potvrdio je za portal Klix.ba advokat Ragib Hodžić.
Ustavni sud donio je odluku da Sud BiH preispita svoje rješenje o pritvoru odmah, a najdalje u roku od 8 dana, s obzirom na to da nisu postojali dokazi za Budimirovo pritvaranje.
"Ustavni sud je djelimično uvažio apleaciju odbrane i našao da je povrijeđeno njegovo pravo na slobodu. Naravno, dat će odgovarajuće upute u pismenom otpravku odluke i u skladu sa uputama, Sud BiH će u ponovljenom postupku preispitati svoje ranije odluke o određivanju pritvora Budimiru. Kakav će ishod preispitivanja biti, ovog trenutka ne znam niti smijem pretpostavljati", kazao je za portal Klix.ba Ragib Hodžić, advokat Živka Budimira.
Advokatski tim tražio je odgovor na pitanja da li je Sud BiH uopće nadležan postupati po ovoj stvari, dok je drugo pitanje vezano za zakonitost dokaza koje je Tužilaštvo BiH do sada prikupilo. Kao treće pitanje advokati ističu, kako su rekli, političko-medijski ambijent koji je stvoren u vezi sa predmetom.
U Tužilaštvu BiH nisu htjeli komentarisati odluku Ustavnog suda BiH.
- rimac
#1454 Re: Počelo je?!
Ustavni sud BiH
Usvojena apelacija Živka Budimira
FOTO: Avaz
Ustavni sud BiH razmatrao je danas apelaciju predsjednika Federacije BiH Živka Budimira izjavljenu na Rješenje Suda BiH o određivanju pritvora i donio odluku da apelaciju usvaja u pogledu prava na slobodu, u skladu s odredbama Ustava BiH i Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, izjavio je za Agenciju FENA registrar Ustavnog suda BiH Zvonko Mijan.
Po njegovim riječima, Ustavni sud BiH je, istovremeno, ukinuo Rješenje kojim je u ovom slučaju određen pritvor i vratio ga Sudu BiH s nalogom da odmah donese odluku u skladu sa standardima koji su praksom Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH uspostavljeni u pogledu garancija prava na slobodu.
To, praktično, znači obavezu za Sud BiH da cijeli slučaj preispita u skladu sa spomenutim standardima, koji se odnose na mogućnost lišavanja slobode te da donese novu odluku.
Usto, Ustavni sud BiH je apelaciju u pogledu prava na pravično suđenje odbacio kao preuranjenu, a s obzirom na to da Sud BiH još nije donio konačnu odluku o krivičnoj optužbi protiv Živka Budimira, odnosno da se u konkretnom slučaju radilo samo o odluci za određivanje pritvora.
U Sudu BiH, Feni je rečeno da ovaj sud još nije zaprimio mišljenje Ustavnog suda BiH u vezi sa spomenutom apelacijom, te, ujedno, potvrđeno da se vijećanje u vezi s prijedlogom za produženje pritvora u predmetu Budimir i drugi nastavlja, te da bi rješenje o tome trebalo biti doneseno u subotu, 25. maja.
- Shahab
#1455 Re: Počelo je?!
Pobijeda pravne države!rimac wrote:Ustavni sud BiH
FOTO: Avaz
Ustavni sud BiH razmatrao je danas apelaciju predsjednika Federacije BiH Živka Budimira izjavljenu na Rješenje Suda BiH o određivanju pritvora i donio odluku da apelaciju usvaja u pogledu prava na slobodu, u skladu s odredbama Ustava BiH i Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, izjavio je za Agenciju FENA registrar Ustavnog suda BiH Zvonko Mijan.
Po njegovim riječima, Ustavni sud BiH je, istovremeno, ukinuo Rješenje kojim je u ovom slučaju određen pritvor i vratio ga Sudu BiH s nalogom da odmah donese odluku u skladu sa standardima koji su praksom Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH uspostavljeni u pogledu garancija prava na slobodu.
To, praktično, znači obavezu za Sud BiH da cijeli slučaj preispita u skladu sa spomenutim standardima, koji se odnose na mogućnost lišavanja slobode te da donese novu odluku.
Usto, Ustavni sud BiH je apelaciju u pogledu prava na pravično suđenje odbacio kao preuranjenu, a s obzirom na to da Sud BiH još nije donio konačnu odluku o krivičnoj optužbi protiv Živka Budimira, odnosno da se u konkretnom slučaju radilo samo o odluci za određivanje pritvora.
U Sudu BiH, Feni je rečeno da ovaj sud još nije zaprimio mišljenje Ustavnog suda BiH u vezi sa spomenutom apelacijom, te, ujedno, potvrđeno da se vijećanje u vezi s prijedlogom za produženje pritvora u predmetu Budimir i drugi nastavlja, te da bi rješenje o tome trebalo biti doneseno u subotu, 25. maja.
-
udrch
#1456 Re: Počelo je?!
jel to hoćeš reći:
- komunistička montaža - SDP
- mafijaška montaža - DJL Radončić
- komunistička montaža - SDP
- mafijaška montaža - DJL Radončić
- rimac
#1457 Re: Počelo je?!
Ako je ukinuto rješenje znači li da Budimira moraju odmah osloboditi?
-
recto-verso
#1458 Re: Počelo je?!
Postupak za produzetak pritvora Vanraspravnog Vijeće Suda BiH je ovim bespredmetan.rimac wrote:Ako je ukinuto rješenje znači li da Budimira moraju odmah osloboditi?
-
miki.ba
#1459 Re: Počelo je?!
Nadam se da se Budimir nece skrasiti u susjednoj domovini ako ga kojim slucajem oslobode.
-
recto-verso
#1460 Re: Počelo je?!
On je i vise nego ponosan da uradi nesto tako, ja mislim da ce uzvratit zestoko ali ipak samo po zakonu.miki.ba wrote:Nadam se da se Budimir nece skrasiti u susjednoj domovini ako ga kojim slucajem oslobode.
- rimac
#1461 Re: Počelo je?!
Mislim da on to neće uraditi. Ja da sam na njegovom mjestu, bih to uradio. I svakom bih preporučio. Dok je na vlasti komunističko-mafijaška klika, nema nitko sigurnosti.miki.ba wrote:Nadam se da se Budimir nece skrasiti u susjednoj domovini ako ga kojim slucajem oslobode.
- Paranoid
#1463 Re: Počelo je?!
...et toliko od ovog "Počelo je"...Živko free, sad se može preimenovati teme na "Završeno je"
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1464 Re: Počelo je?!
Neka ste se vi odmah digli i otvorili temu
Fakat smo mi glup i naivan narod....
Fakat smo mi glup i naivan narod....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1465 Re: Počelo je?!
Правда је победила.
- karanana
#1466 Re: Počelo je?!
Bravo! Dobro nam dosao nazad predsjednice. U prkos dusmanima i neprijateljima ove zemlje.
- Paranoid
#1467 Re: Počelo je?!
Bio predsjednik "na službenom putu"....karanana wrote:Bravo! Dobro nam dosao nazad predsjednice. U prkos dusmanima i neprijateljima ove zemlje.
-
Nass
#1469 Re: Počelo je?!
karanana wrote:Bravo! Dobro nam dosao nazad predsjednice. U prkos dusmanima i neprijateljima ove zemlje.
Ustavni Sud ipak nije pod kontrolom fatalne "sestorke", vec izgleda da tamo stranci imaju vise uticaja, tako da je dzaba Sud BiH pokusavao preduhitriti Ustavni sud sa produzenjem pritvora jos 2 mjeseca.......
Sud BiH donio rješenje: Živko Budimir večeras izlazi iz pritvora
Sud BiH donio je rješenje o puštanju na slobodu predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, potvrdio je za portal Klix.ba advokat Ragib Hadžić.
"Dobio sam potvrdu da se rješenje radi i da će vrlo brzo biti poslano u Mostar. Budimir bi za nekih sat-sat i pol trebao biti pušten iz pritvora", rekao nam je Hadžić.
Ustavni sud BiH prihvatio je danas apelaciju advokatskog tima Živka Budimira, a kojom je zatraženo da Sud BiH preispita svoje rješenje o pritvoru pošto nisu postojali dokazi za Budimirovo pritvaranje.
Živko Budimir uhapšen je 26. aprila pod sumnjom da je nekim odlukama o pomilovanju osuđenika prekršio zakon i zloupotrijebio ovlasti.
Po hapšenju mu je određen jednomjesečni pritvor, a Tužilaštvo BiH predlagalo je produženje pritvora za još dva mjeseca.
Predsjednik FBiH proveo je mjesec dana u pritvoru u Mostaru.
-
Canton
#1470 Re: Počelo je?!
Bravo Živko... dobro došao natrag...
Pustimo sve ljude iz zatvora i pritvora svi oni su žrtva sistema...
Pustite Turkovića pod hitno... radi se o monitarnom procesu...
idemo sve redom
Pustimo sve ljude iz zatvora i pritvora svi oni su žrtva sistema...
Pustite Turkovića pod hitno... radi se o monitarnom procesu...
idemo sve redom
- dado86
#1471 Re: Počelo je?!
kad komuniste otheramo s vlasti na sljedećim izborima, ovo se mora ispitati i svi učesnici u pokušaju državnog udara pohapsiti
- Paranoid
#1472 Re: Počelo je?!
..očekuje se reagovanje generala shabe na press-forum klixu...
-
Canton
#1473 Re: Počelo je?!
[quote="Nass"]
Ustavni Sud ipak nije pod kontrolom fatalne "sestorke", vec izgleda da tamo stranci imaju vise uticaja, tako da je dzaba Sud BiH pokusavao preduhitriti Ustavni sud sa produzenjem pritvora jos 2 mjeseca.......
a pod čijom je kontrolom?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1474 Re: Počelo je?!
Алијином.Canton wrote:Nass wrote:
-
rookfash
#1475 Re: Počelo je?!
vec vidim naslov na klxu kroz par dana u stilu, budimir vidjen u hrvatskoj...