Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pakshu

#1451 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

:lol: :lol:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1452 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Slo Burner »

Ko su ovi iz Nove BIle sto kradu auta i prodaju na piku, ima li link?
Miki123

#1453 Re: Odg: Prevaranti na PIK-u

Post by Miki123 »

pakshu wrote:Kako li ovi dolaze do kljuceva na piku za igre kad smo vec kod orginala?I koliko je tacno original igra to jest kljuc koji dolazi sam mimo diska?
Ja sam kupio steam ključ za 20 km za call of duty Black ops, radi i danas. Išao sam na povjerenje, uplatio i onda mi lik poslao.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
l33t

#1454 Re: Odg: Prevaranti na PIK-u

Post by l33t »

Miki123 wrote:
pakshu wrote:Kako li ovi dolaze do kljuceva na piku za igre kad smo vec kod orginala?I koliko je tacno original igra to jest kljuc koji dolazi sam mimo diska?
Ja sam kupio steam ključ za 20 km za call of duty Black ops, radi i danas. Išao sam na povjerenje, uplatio i onda mi lik poslao.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
isao na povjerenje preko interneta ? ja sam na mircu bukvalno davao accaunte i keyeve. kad kaze ajde daj mi i ja cu tebi dati drugi key ili nesto a znam da ce scamat i dam im opet :D

ugl imao si srece
Hemera

#1455 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Hemera »

likovi kojima treba 5 dana da porukaju da se dogovore za artikal su obicni kreteni
toliko
Brane5

#1456 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Brane5 »

NAJGORI SU OVI NA PIKU ŠTO KAŽU DA ĆE KUPITI NEŠTO A KASNIJE SE NIKAD NE JAVE.TAKVIH JE SVE ČEŠĆE NA PIKU NAŽALOST
em11r

#1457 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by em11r »

samo da se javim sa apdejtom mog problema. isao na policiju oni kazu mi ti ne mozemo pomoci, ti jedino mozes privatnu tuzbu protiv njega podnijeti, imas sve dokaze bla bla, nadji advokata.
Nekatamo

#1458 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Nekatamo »

A za koga tuzbu nisam upoznata?
leJa

#1459 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by leJa »

Raja mozda i tema nije prava, ali uglavnom vezano je za pik, trebam da saljem jednom momku neku odjecu, preko pika i uglavnom to je tesko svega oko 3-4 kg, zna li iko koliko ce postarina za to izaci do viskogo trebam slati?
respo

#1460 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by respo »

Brane5 wrote:NAJGORI SU OVI NA PIKU ŠTO KAŽU DA ĆE KUPITI NEŠTO A KASNIJE SE NIKAD NE JAVE.TAKVIH JE SVE ČEŠĆE NA PIKU NAŽALOST
jesu ako to stalno rade al ne bih bas sve takve osudio

evo moj slucaj
javio se na jedan oglas za x stvar da cu kupiti u roku nekoliko dana dok ne dobijem pare i stvarno sam i mislio kupiti jer mi x stvar treba
jeste malo paprena cijena recimo 500KM
medjutim odmah sutra mi ispadne ista stvar za 380KM gdje bi me prodavac isto cekao i naravno da cu kupiti jeftinije a onome se nisam javio vise doduse mozda sam samo trebao javiti da necu kupiti jer sam nasao jeftinije al i bez toga ne osjecam nikavu griznju savjesti
Lounge Act

#1461 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

meni se to jednom desilo i ja sam se javila da necu kupiti, ali mi je bila scena, isto kao da znam prodavaca i da je tu pored mene, a mene stiiid :lol:
inace bas ne volim ove sto me izmaltretiraju pitanjima, zakljuce da im artikal odgovara itd pa se nikad vise ne jave

Da usput prijavim dva korisnika:
http://www.pik.ba/profil/milrad/ - kod ove tete je sve savrseno i sve super dok to nesto ne dobijete u ruke i vidite da je stanje daleko od dobrog, izhabano i uzas. mene je nazalost zavalila za vecu sumu jer je muz u zurbi pokupio paket i ne gledajuci sta placa. jest nasa greska, znam, ali cujem da kod nekih sluzbi ne mozete pregledati paket pri kupovini pa da se ne bi neko zeznuo. stanuje relativno blizu mog mjesta u sredisnjoj bosni, ali je rekla da je u trebinju vjerovatno kako nam ne bi palo na pamet da licno preuzmemo paket

Drugi korisnik je ovaj:
http://www.pik.ba/profil/Juve10/ - i kod njeg isto kao i kod one gore, sve u odlicnom stanju dok ne dodjete, a kad dodjete artikal koji je na slikama izgledao savrseno zapravo je raspad sistema, ja sam cak pomislila da koristi photosop na svojim fotkama. cijenu artikla je na kraju spustio za pola, ali ga nismo kupili
ambition

#1462 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ambition »

Brane5 wrote:NAJGORI SU OVI NA PIKU ŠTO KAŽU DA ĆE KUPITI NEŠTO A KASNIJE SE NIKAD NE JAVE.TAKVIH JE SVE ČEŠĆE NA PIKU NAŽALOST
+1 :evil:
pakshu

#1463 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

Ma i ovi sto prodaju su postali diskutabilni.Ja volim cim kontaktiram nekog i odgovori mi u istom danu da sve zavrsim a ne da se vucem danima,pa stavi onda u oglasu artikal se moze kupit-pogledat kad ja imam vremena. :evil:
kurty

#1464 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kurty »

ja opet imadoh dva slucaja za pozeljeti...

prekjuce me zove frajer, vidio par nekih stvari na profilu... ono preko moba, pita me za ispravnost i za cijenu... kazem mu da nemam pojma jel ispravno, a isto tako pojma nemam koliko sta kosta, ali imao sam ponude za te stvari od 30 do 50KM... i predlozim mu da mi da adresu, da mu posaljem te stvari, pa ako budu ok, dogovorit cemo seoko cijene... I covjek rece"hajde javim se za sat dva, da provjerim samojos nesto"...kroz nepuna dva sata, zvoni telefon, taj covjek i rece "evo mene u Brezi, gdje si ti, da pogledam to..."... nadjemo se, on pogleda artikle,odabra 4 stvari (to su ove sto sam imao ponude od 30 do 50KM za njih), izvadi novcanik i dade mu 4 joje za te stvari i rece "haj evo malo sam spustio cijenu jer sam ti dosao kuci"...ja u cudu vracam bar joju, al jok...

juce me nazva drugi i skoro na isti nacin odradimo jedan artikal, s tim da mu se neki poznanik zadesio u Brezi, pa je on dosao po taj neki hepek, i dao pare

i da... i ja sam imao slucajeva gdje sam cekao po mjesec dana da mi se neki kupac javi sa adresom, jer je rekao da ce poslati adresu a u medjuvremenu sam odbijao ponude za artikal, koji je rezervisan... :evil:
pakshu

#1465 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

Ma svega u bozijoj bašći :lol:
Najluđi su mi oni "eto ja bi uzo al imam toliko i toliko" pa jebote sto me kontaktiras ako nemas para.Mogu ti spustit iz pristojnosti 10km jos mada sam dosta i snizio stvar koja je dosta skuplja kod nekih, samo da bi se te stvari rijesio jer mi ne treba al đabe....cuj ja imam toliko pa ne idem ni ja u predstavnistvo ferarija da trazim kola za cvaju jer nemam vise. :lol:
anonimnaosoba

#1466 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

Neka ide u prodavnicu, pa neka mu tamo snižavaju cijenu...

I ja sam spuštao cijene i tražili su mi jeftinije, ponekad i popustim, no neću više, uz ovo iznad vjerujem da će me takvi popustiti ako već neće kupiti ponuđeno...
meth

#1467 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by meth »

pakshu wrote:Ma i ovi sto prodaju su postali diskutabilni.Ja volim cim kontaktiram nekog i odgovori mi u istom danu da sve zavrsim a ne da se vucem danima,pa stavi onda u oglasu artikal se moze kupit-pogledat kad ja imam vremena. :evil:
PIK nema pravila, ne mogu da vjerujem da još ima ljudi koji se čude situacijama "javio mi se pa ga nema..."

Završeno je tek kad dobiješ ili podigneš pare, tamo riječ ne vrijedi apsolutno ništa. Naučite više, pobogu :)
pakshu

#1468 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

Da al opet mislim da ima vise onih sto kad kazu tako je,zato treba radit đobove :lol: sa ljudima koji imaju puno dojmova,ako dva tri se zajebu nece ostalih deset...
Imaju oni dojmovi itekako svoju ulogu tamo kad vec nema pravila na piku.
Brane5

#1469 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Brane5 »

respo wrote:

evo moj slucaj
javio se na jedan oglas za x stvar da cu kupiti u roku nekoliko dana dok ne dobijem pare i stvarno sam i mislio kupiti jer mi x stvar treba
medjutim odmah sutra mi ispadne ista stvar za 380KM gdje bi me prodavac isto cekao i naravno da cu kupiti jeftinije a onome se nisam javio vise doduse mozda sam samo trebao javiti da necu kupiti jer sam nasao jeftinije al i bez toga ne osjecam nikavu griznju savjesti
Ubijaju vrijeme na piku zajbavajući ljude da će kupiti,a kasnije ko da su upali u crnu zemlju nejavljaju se iako su online.
Brane5

#1470 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Brane5 »

pakshu wrote:Ma svega u bozijoj bašći :lol:
Najluđi su mi oni "eto ja bi uzo al imam toliko i toliko" pa jebote sto me kontaktiras ako nemas para.Mogu ti spustit iz pristojnosti 10km jos mada sam dosta i snizio stvar koja je dosta skuplja kod nekih, samo da bi se te stvari rijesio jer mi ne treba al đabe....cuj ja imam toliko pa ne idem ni ja u predstavnistvo ferarija da trazim kola za cvaju jer nemam vise. :lol:
Ja mislim da na piku se objavi nešto 0,10 km oni bi pitali može li ikako niže.

Koji su to suvalji nemoreš vjerovat.
:run:
XeuX

#1471 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by XeuX »

Brane5 wrote:
pakshu wrote:Ma svega u bozijoj bašći :lol:
Ja mislim da na piku se objavi nešto 0,10 km oni bi pitali može li ikako niže.

Koji su to suvalji nemoreš vjerovat.
:run:

Ja neki dan stavio jedan artikal prodajem za 4KM i lik se javlja pita može li zamjena. :|
respo

#1472 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by respo »

Brane5 wrote:
respo wrote:

evo moj slucaj
Ubijaju vrijeme na piku zajbavajući ljude da će kupiti,a kasnije ko da su upali u crnu zemlju nejavljaju se iako su online.
svjestan sam ja da ima i takvih al kazem ti da ne treba sve osudjivati koji tako urade
doduse razlika je sto sam ja kontaktirao preko telefona a ne preko poruka
a sumnjam da bi trosili kredit zbog ubijanja dosade
NNNN

#1473 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by NNNN »

ima i onih koji prodaju da ne prodaju. Nabiju cijenu i uzivaju u tome da na ponude odgovaraju sa "ne moze", i tako mjesecima. Valjda im godi egu, ili sta vec.

Ja sam sa nekakvim pacijentom dogovorio kupovinu auta, cijenu dogovorili 10000 i kad sam trebao otici da ga vozim na pregled poce da me vrijeđa. Proslo je 5 mjesece a pacijent i dalje"prodaje" auto.
pakshu

#1474 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by pakshu »

Ovi su mi dobri sto nabijaju cijene kineskim kopijama telefona, lice na iphone 4,iphone5 ili samsunga s3,s4....za te pare mozes uzet orginalan telefon sa istom kamerom i androidom.Svako malo stave oglas kaze akcija vazi do tad i tad :lol: nebi li nekog primamili.Pa niko nije lud svi danas mogu preko interneta za manje pare isti telefon narucit ako zele sa sajta odakle i oni to uzimaju.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1475 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Postoje kopije od 50 pa do 350$ :)

PS: ne prodajem kopije teleofna..
Post Reply