Nije mi jasno kako je mogao biti pogodjen osom bez stete.Da nije mozda zoljom?Osa je opasna.
Sto se T84 tice, koliko se sjecam jedan je bio kod pozorista 02.05.'92. To je bilo u samom startu, a progulio je, vjerovatno neplanski, sa Skenderije. Pogodjen je OSA-om jednom, ali bez stete, i odmah je obrnuo i zbrisao nazad obalom prema Skenderiji. Vise ga nismo vidjeli.
BOV, tockas, s 12,7 pamom, koji je iz doma JNA krenuo taj dan prema predsjednistvu, zapeo je u prolazu na Obali (pored danasnjeg restorana Dr.Food). Pjesadija koja ga je pratila, njih 25, neka niska jedinica predvodjena nekim majorom (nizi tip, nabijen, beretka, rukavice bez prstiju, jurisni prsluk, komplet opremljen, a znam jer mi se stalno pokusavao sakriti iza Jeza s kojim je pregovarao o predaji

), probila je rupu u zidu i usli su u tadasnju diskoteku Teatar, dok je manji dio te pjesadije zapeo i kinu Djuro Djakovic, njih 11.
Nas 3 smo krenuli da blokiramo taj BOV, trceci duzinom stakala Teatra, pucajuci i ubacujuci u trku kasikare unutra, ali smo se pre@ebali jer smo kontali da je BOV u prolazi kod Drvenije, a ne u ovom, pa smo ispred tog prolaza gdje je bio samo u sprintu pretrcavali. Ja, k'o i svaka naivna ovca, isao treci. Prvi preletio, drugi za njim, a u tom momentu se onaj na BOV-u dohaviz'o i uhvatio PAM. I opleo po meni sa daljine od 3-4m

. Fino sam osjetio vrelinu baruta na licu. Tek kasnije, nekad navecer kad sam se presvlacio, skontam rupe na nogavicama trenerke...bila siroka trenerka, a onaj potisak iz cijevi kad je zapucao me kompletnog prekrio, pa u tom momentu nisam ni skontao... a kroz svaku nogavicu mi prosao po jedan 12,7

.
BOV malo kasnije razbucan handovkom, par ih bilo ranjeno od naseg pucanja iza coska zida (PAM je uzvracao par minuta, a mislim da se i danas mogu vidjeti tragovi tih metaka na kamenom podzidu iznad Miljacke), onda su se povukli u Teatar, i na kraju predali.
Mali OT, ali spomenuste, pa da i to na brzaka preletimo

. Sorry.
@Trokadero, kad se pije ta kafa ba?