Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
heckler

#1451 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

PipiDugaDevetka wrote:
kowalski1 wrote:
oni će da rade šta hoće, koliko god hoće i kako hoće, jer ovo je država u kojoj može da radi šta ko hoće - doduše, par godina smo naivno živjeli u iluziji da neće biti tako - i niko ne odgovara niti je koga više briga. inicijativa "100.000 glasova i pobijedili smo" :-) će još više da nas ukopa, a strance ubijedi da definitivno dignu ruke od nas. ko što neko reče, suljagić će da inauguriše novog naci-vođu ognjena tadića (koji je ideološki 1000 puta gori od dodika) i kompromitovati povratak i povratnike koji su jedina spona nečega što bi sutra moglo biti normalno bosansko društvo. jok, oni će nakon ovoga biti suljagićevi "ekstremisti i balije" i opet će da se čude šta ih je snašlo kao 92', jer suljagić i slični njemu sigurno neće živjeti sa "većinom koja je demokratski preglasana", a apanaže i plate po parlamentima primati sigurno hoće . ja ne mogu da shvatim sa kakvim idiotima imamo posla.
Neka će, nek nas snađe ponovo sve isto što i '92. Neka je rat. Ali građanska inicijativa ''Prvi mart'' ima da odradi svoje i 2014.g., i 2016.g., i 2018.g.,....Sve tako dok se ne vrati RBiH kakva je bila Zavnobiška!

Robovi nećemo biti, tako mi Boga dragog!

Moze li cetnitetlija zinuti a da ne zaprijeti genocidom :-) Eki snaci ce nas 92-ga....
Imaju 90te i jos koju godinu pored 92ge....kao na primjer 95-ta ;)

Image
developer10

#1452 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by developer10 »

heckler wrote:
Moze li cetnitetlija zinuti a da ne zaprijeti genocidom :-) Eki snaci ce nas 92-ga....

Image
Pa da, čuvena Traktorijada '95, zaista Srbi su u tom sportu neprikosnoveni prvaci
Zmaj007

#1453 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Zmaj007 »

developer10 wrote:
heckler wrote:

Image
Pa da, čuvena Traktorijada '95, zaista Srbi su u tom sportu neprikosnoveni prvaci
Odkud njima toliki traktori :-) ,jesu li imali papire uopste za njih i jel to uopste njihovo :lol: .
Last edited by Zmaj007 on 23/05/2013 20:19, edited 1 time in total.
kowalski1

#1454 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by kowalski1 »

PipiDugaDevetka wrote: Neka će, nek nas snađe ponovo sve isto što i '92. Neka je rat. Ali građanska inicijativa ''Prvi mart'' ima da odradi svoje i 2014.g., i 2016.g., i 2018.g.,....Sve tako dok se ne vrati RBiH kakva je bila Zavnobiška!

da, inicijativa će da odradi svoje i vrati zavnobih, a, ako i ne odradi, tu si ti da ratuješ i ispraviš sve krive drine.
ti i hekler ste robovi vašeg mentalnog sklopa i tu bog ne pomaže.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1455 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by PipiDugaDevetka »

kowalski1 wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Neka će, nek nas snađe ponovo sve isto što i '92. Neka je rat. Ali građanska inicijativa ''Prvi mart'' ima da odradi svoje i 2014.g., i 2016.g., i 2018.g.,....Sve tako dok se ne vrati RBiH kakva je bila Zavnobiška!

da, inicijativa će da odradi svoje i vrati zavnobih, a, ako i ne odradi, tu si ti da ratuješ i ispraviš sve krive drine.
ti i hekler ste robovi vašeg mentalnog sklopa i tu bog ne pomaže.
Treća Sandžačka Slavna Internetska!
8-) :run:
udrch

#1456 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

kakvi su ovo traktori gore na slici?
akcid

#1457 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by akcid »

udrch wrote:kakvi su ovo traktori gore na slici?
"Tomo Vinković" :oops:
udrch

#1458 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

akcid wrote:
a ovi kamiončići, jel ovo onaj predratni "dajec"?
akcid

#1459 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by akcid »

udrch wrote:
akcid wrote:
a ovi kamiončići, jel ovo onaj predratni "dajec"?
U "dajece" se ne razumim, poznam samo traktore, jerbo me babo samo tome učio
Jolpaz

#1460 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Jolpaz »

sdtgwet wrote:slabo vam ta renesansa i proHljeće ide, ova enicijativa će da bude veliko razočarenje
Neka si se ti konjino genocidna registrovao da nam to kazes...
developer10

#1461 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by developer10 »

sdtgwet wrote:slabo vam ta renesansa i proHljeće ide, ova enicijativa će da bude veliko razočarenje
To što ste se uzmučili dovoljno govori o napredovanju Inicijative. Imaš li nam još šta reći?
developer10

#1462 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by developer10 »

sdgw4et4w wrote:
developer10 wrote:
To što ste se uzmučili dovoljno govori o napredovanju Inicijative. Imaš li nam još šta reći?
prohpala enicijativa davno http://ugpid.com/lx4bz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: neHma se paHra :lol: :lol: :lol:
Majmune, to što neki pohlepni pojedinci koriste Inicijativu da strpaju neki novac u džep ne znači da je propala. Ali znači da si ti glup i da smrdiš.
developer10

#1463 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by developer10 »

sdgw4et4w wrote:
developer10 wrote:slabo vam ta renesansa i proHljeće ide, ova enicijativa će da bude veliko razočarenje

prohpala enicijativa davno http://ugpid.com/lx4bz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: neHma se paHra :lol: :lol: :lol:

Majmune, to što neki pohlepni pojedinci koriste Inicijativu da strpaju neki novac u džep ne znači da je propala. Ali znači da si ti glup i da smrdiš.
što se ljutiš ako je proHpala enicijativa i neHma se paHra žiHvot ide dalje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

Ponovi, nisam te čuo. Ozbiljno, šta reče?
cadburry

#1464 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by cadburry »

Skijaš wrote:
cadburry wrote:
Skijaš wrote:
Inicijativa je dobra, Ako dovede do toga da se 100 porodica trajno vrati, isplatilo se. Osim toga, i sada imas masu ljudi koji su se kroz nekoliko zadnjih godina vec vratili, ali su jos registrovani u FBiH zbog socijalne i zdravstvene zastite.
Ono, ja sad mrzim SDP, pa ću pretpostaviti da sve što SDP radi dobro je iz straha od etikete izdajništva, a sve što radi neko drugi je iz uvjerenja. SDA podržava iz patriotizma sa druge strane
Nisam to rekao i ne mislim da ima neke razlike izmedju SDA, HDZ-a, SBB-a i SDP-a. Odnosno, postoji razlika u metodi pljackanja pa bi SDA i HDZ da parazitiraju na duze staze decenijama pijuci krv kravi muzari, dok bi SDP i SBB da istu zakolju kume, da sliste rezerve Elektroprenosa i privatiziraju telekom. To su sve gangovi koji se zajebavaju s narodom i niti jednom od tih klanova nije u interesu da dodje do stabilizacije drustva. Nikakve razlike nema izmedju Damira Hadzica i Amira Zukica. Boli njih kita za Bosnom i Hercegovinom. A to sto su i SDA i SDP podrzali Prvi Mart je kako rekoh rezultat pritiska jer se ni jedni ni drugi ne usudjuju kontrirati. S pravom ne smiju ponavljati argumentaciju velikosrpskog RTRS-a, a posto druge nema, oni ce eto kao podrzati inicijativu.
I molim te da moje postove prestaneš posmatrati kroz prizmu stavova SDP-a, jer oni su ipak samo moji. A i biće normalnija diskusija.
Nemoj forsirati SDP kao rjesenje ako se bojis da ces nekim svojim stavovima nastetiti toj stranci.
Ne znam jesam li ja možda naivan, ali ja sam mislio da 1. mart želi stvoriti BiH kakvu ja želim, a ne postati krovno povratničko udruženje. Mislim i to je ok, ali ipak si ti taj naivni, ako misliš da je cilj ove Inicijative da se ljudi iz Malmea, Štokholma, Frankfurta vrate u Zvornik, Bratunac, Kozarac...
Prvi Mart kao organizacija je potpuno nebitna i prica o ljudima iza svega je samo skretanje s teme. To je ustvari na tragu one SDS-ove preporuke diskreditiranja celnih ljudi Prvog Marta. Ono sto je bitno jeste sta se moze postici ovom inicijativom, a to je prvo preregistracija onih koji su se vec vratili ali se zbog socijalne zastite jos nisu odjavili iz FBiH tako da ih u manjem entitetu zvanicno nema iako tamo zive, i drugo preregistracija onih koji bi to vec uradili da se ne boje gubitka to malo socijalne zastite koju imaju. Insistirati na zadrzavanju postojeceg stanja moze samo zlonamjeran ili zbunjen.
O rezervama kompanija kao što je Elektroprenos se nekad tamo 08/09 pričalo kao o velikoj sramoti što pored toliko para mi se zadužujemo kod MMF-a. Kako propagandna mašinerija može isprati mozak i promijeniti mišljenje :-) Ista stvar za Bh Telecomom, Suljo jednom reko da SDP hoće da proda telekom, SDP 1000 puta ponovio da nema tu namjeru (npr. http://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-pozd ... /130510098), ali hajmo mi vjerovati novinarskoj mašineriji u Suljinim rukama. :-) No, vratimo se na temu.

Daleko od toga da ja želim diskreditovati bilo koga iz te Inicijative. Posebno tu cijenim Emira Suljagića i Reufa Bajrovića (ovaj drugi je jedna od najinteligentnijih osoba koje sam upoznao, ali nema previše direktne veze sa 1. martom). Ali hajmo se prestati praviti naivnim - 1. mart-u nije cilj povratak, već temeljite izmjene Ustava, zakonodavstva i generalno odnosa u društvu, a budući da sam sa Suljagićem imao priliku nekoliko puta razgovarati, znam da je težnja usmjerena ka najpravednijem, najfunkcionalnijem i najretnijem modelu - građanskom društvu sa decentraliziranim političkim sistemom.

Međutim, ja sumnjam u ostvarivost tih ciljeva. A lako je tuđim ku**em gloginje mlatiti, pa ne živite vi u Kozarcu, Janji il u Bratuncu.
Skijaš

#1465 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Skijaš »

cadburry wrote:
Skijaš wrote:
cadburry wrote: Ono, ja sad mrzim SDP, pa ću pretpostaviti da sve što SDP radi dobro je iz straha od etikete izdajništva, a sve što radi neko drugi je iz uvjerenja. SDA podržava iz patriotizma sa druge strane
Nisam to rekao i ne mislim da ima neke razlike izmedju SDA, HDZ-a, SBB-a i SDP-a. Odnosno, postoji razlika u metodi pljackanja pa bi SDA i HDZ da parazitiraju na duze staze decenijama pijuci krv kravi muzari, dok bi SDP i SBB da istu zakolju kume, da sliste rezerve Elektroprenosa i privatiziraju telekom. To su sve gangovi koji se zajebavaju s narodom i niti jednom od tih klanova nije u interesu da dodje do stabilizacije drustva. Nikakve razlike nema izmedju Damira Hadzica i Amira Zukica. Boli njih kita za Bosnom i Hercegovinom. A to sto su i SDA i SDP podrzali Prvi Mart je kako rekoh rezultat pritiska jer se ni jedni ni drugi ne usudjuju kontrirati. S pravom ne smiju ponavljati argumentaciju velikosrpskog RTRS-a, a posto druge nema, oni ce eto kao podrzati inicijativu.
I molim te da moje postove prestaneš posmatrati kroz prizmu stavova SDP-a, jer oni su ipak samo moji. A i biće normalnija diskusija.
Nemoj forsirati SDP kao rjesenje ako se bojis da ces nekim svojim stavovima nastetiti toj stranci.
Ne znam jesam li ja možda naivan, ali ja sam mislio da 1. mart želi stvoriti BiH kakvu ja želim, a ne postati krovno povratničko udruženje. Mislim i to je ok, ali ipak si ti taj naivni, ako misliš da je cilj ove Inicijative da se ljudi iz Malmea, Štokholma, Frankfurta vrate u Zvornik, Bratunac, Kozarac...
Prvi Mart kao organizacija je potpuno nebitna i prica o ljudima iza svega je samo skretanje s teme. To je ustvari na tragu one SDS-ove preporuke diskreditiranja celnih ljudi Prvog Marta. Ono sto je bitno jeste sta se moze postici ovom inicijativom, a to je prvo preregistracija onih koji su se vec vratili ali se zbog socijalne zastite jos nisu odjavili iz FBiH tako da ih u manjem entitetu zvanicno nema iako tamo zive, i drugo preregistracija onih koji bi to vec uradili da se ne boje gubitka to malo socijalne zastite koju imaju. Insistirati na zadrzavanju postojeceg stanja moze samo zlonamjeran ili zbunjen.
O rezervama kompanija kao što je Elektroprenos se nekad tamo 08/09 pričalo kao o velikoj sramoti što pored toliko para mi se zadužujemo kod MMF-a. Kako propagandna mašinerija može isprati mozak i promijeniti mišljenje :-)
Ista stvar za Bh Telecomom, Suljo jednom reko da SDP hoće da proda telekom, SDP 1000 puta ponovio da nema tu namjeru (npr. http://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-pozd ... /130510098), ali hajmo mi vjerovati novinarskoj mašineriji u Suljinim rukama. :-)
Znas kako Vuk Hamovic, Damir Fazlic i ostali mesetari strujom zavrsavaju poslove ? Znas, naravno da znas, kartama za Wembley, odvedu malog Grabovicu u Chinawhite i posade mu zensku u krilo a to koliko su saopstenja SDP-a bitna najbolje mozemo vidjeti iz njihovog obecanja da nece pristati na asimetricna rjesenja vezano za implementaciju presude iz Strazbura. Kakve veze ima to sto kazu da nece prodati Elektroprivredu ako su vec dokazali da hoce slagati ?
Daleko od toga da ja želim diskreditovati bilo koga iz te Inicijative. Posebno tu cijenim Emira Suljagića i Reufa Bajrovića (ovaj drugi je jedna od najinteligentnijih osoba koje sam upoznao, ali nema previše direktne veze sa 1. martom). Ali hajmo se prestati praviti naivnim - 1. mart-u nije cilj povratak, već temeljite izmjene Ustava, zakonodavstva i generalno odnosa u društvu
Preduslov za sve je preregistracija koja ce sigurno dovesti do povecanja stope povratka. Mozda ne u onoj mjeri koliko bi neki zeljeli, ali ako se vrati 10 % vise nego sto bi ih se vratilo bez ove inicijative, odlicno. I jos jednom, postaje dosadna ta prica o motivima inicijatora. Nevazno je hoce li oni nakon etape od tacke A do tacke B pokusati ici ka C, meni je trenutno bitno samo to da se preregistraciju na prijeratna mjesta boravka predstavi normalnim potezom jer sam siguran da ce to pomoci odrzivom povratku.

Odnosno, ako se ne slazes samo sa nekim idejama inicijatora, tako i reci jer ako kazes da Podrinjac koji zivi u Sloveniji, izvrsi preregistraciju iz Vogosce u Srebrenicu, tako stvara problem, bice onih koji ce posumnjati u tvoje dobre namjere. Bez obzira na to koliko puta kazes da si sjedio i pricao sa Suljagicem.
cadburry

#1466 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by cadburry »

Skijaš wrote:
cadburry wrote: O rezervama kompanija kao što je Elektroprenos se nekad tamo 08/09 pričalo kao o velikoj sramoti što pored toliko para mi se zadužujemo kod MMF-a. Kako propagandna mašinerija može isprati mozak i promijeniti mišljenje :-)
Ista stvar za Bh Telecomom, Suljo jednom reko da SDP hoće da proda telekom, SDP 1000 puta ponovio da nema tu namjeru (npr. http://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-pozd ... /130510098), ali hajmo mi vjerovati novinarskoj mašineriji u Suljinim rukama. :-)
Znas kako Vuk Hamovic, Damir Fazlic i ostali mesetari strujom zavrsavaju poslove ? Znas, naravno da znas, kartama za Wembley, odvedu malog Grabovicu u Chinawhite i posade mu zensku u krilo a to koliko su saopstenja SDP-a bitna najbolje mozemo vidjeti iz njihovog obecanja da nece pristati na asimetricna rjesenja vezano za implementaciju presude iz Strazbura. Kakve veze ima to sto kazu da nece prodati Elektroprivredu ako su vec dokazali da hoce slagati ?
Daleko od toga da ja želim diskreditovati bilo koga iz te Inicijative. Posebno tu cijenim Emira Suljagića i Reufa Bajrovića (ovaj drugi je jedna od najinteligentnijih osoba koje sam upoznao, ali nema previše direktne veze sa 1. martom). Ali hajmo se prestati praviti naivnim - 1. mart-u nije cilj povratak, već temeljite izmjene Ustava, zakonodavstva i generalno odnosa u društvu
Preduslov za sve je preregistracija koja ce sigurno dovesti do povecanja stope povratka. Mozda ne u onoj mjeri koliko bi neki zeljeli, ali ako se vrati 10 % vise nego sto bi ih se vratilo bez ove inicijative, odlicno. I jos jednom, postaje dosadna ta prica o motivima inicijatora. Nevazno je hoce li oni nakon etape od tacke A do tacke B pokusati ici ka C, meni je trenutno bitno samo to da se preregistraciju na prijeratna mjesta boravka predstavi normalnim potezom jer sam siguran da ce to pomoci odrzivom povratku.

Odnosno, ako se ne slazes samo sa nekim idejama inicijatora, tako i reci jer ako kazes da Podrinjac koji zivi u Sloveniji, izvrsi preregistraciju iz Vogosce u Srebrenicu, tako stvara problem, bice onih koji ce posumnjati u tvoje dobre namjere. Bez obzira na to koliko puta kazes da si sjedio i pricao sa Suljagicem.
SDP je sa HDZom potpisao sporazum po kojem bi se članovi predsjedništva birali iz Parlamenta (identično kao u parilskom paketu). SNSD je rekao ok, ali mi hoćemo da se član predsjedništva iz RSa bira direktno. I onda je SDP rekao da neće pristati na takvo asimetrično rješenje. I do danas to nije implementirano. Zašto? Zato što SDP nije htio pristati na asimetrično rješenje, a SNSD na simetrično.

Jel ti mene stvarno ne razumiješ ili se praviš da ne razumiješ? Hiljaditi put ponavljam:
1. podržavam sve ciljeve Inicijative 1. mart (čak puno više od tebe, jer ja za razliku od tebe težim građanskom društvu, a ne društvu tri kosntitutivna naroda).
2. Ne vjerujem da će Inicijativa ostvariti te ciljeve. Nema načina da ih ostvari, upravo zbog Doma naroda.
3. Vjerujem da intenziviranje aktivnosti Inicijative će ugroziti stvarne povratnike (govorimo o ljudima koji fakat žive u RSu, a ne ovim što su se fiktivno prijavili tamo) jer srpska većina neće to tek tako prihvatiti. Ali znam, boli te briga za njih, oni nisu bitni.
4. Cilj inicijative nije povratak ili stvaranje uslova za povratak. Možda se ti praviš da misliš da je to tako ili stvarno misliš (što je zabirnjuvajuće), ali nije. Ovdje se radi samo o preregistraciji prebivališta, te prevazilaženju entitetskog glasanja u Parlamentu BiH u cilju ukidanja entiteta uz pomoć preregistrovane glasačke mašinerije. I to bi bilo ok i snažno bih stajao iza ovoga (vjerovatno kao aktivista Inicijative), da nema prepreke u Domu naroda.

I da, ne planiram ponavljati hiljaduprvi put.
Skijaš

#1467 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Skijaš »

cadburry wrote:
Skijaš wrote:
cadburry wrote: O rezervama kompanija kao što je Elektroprenos se nekad tamo 08/09 pričalo kao o velikoj sramoti što pored toliko para mi se zadužujemo kod MMF-a. Kako propagandna mašinerija može isprati mozak i promijeniti mišljenje :-)

SDP je sa HDZom potpisao sporazum po kojem bi se članovi predsjedništva birali iz Parlamenta (identično kao u parilskom paketu). SNSD je rekao ok, ali mi hoćemo da se član predsjedništva iz RSa bira direktno. I onda je SDP rekao da neće pristati na takvo asimetrično rješenje. I do danas to nije implementirano. Zašto? Zato što SDP nije htio pristati na asimetrično rješenje, a SNSD na simetrično.
Dakle, elektorski sistem kakav SDP predlaze za FBiH je vec prihvacen u manjem entitetu ?
Jel ti mene stvarno ne razumiješ ili se praviš da ne razumiješ? Hiljaditi put ponavljam:
1. podržavam sve ciljeve Inicijative 1. mart (čak puno više od tebe, jer ja za razliku od tebe težim građanskom društvu, a ne društvu tri kosntitutivna naroda).
2. Ne vjerujem da će Inicijativa ostvariti te ciljeve. Nema načina da ih ostvari, upravo zbog Doma naroda.
Mene interesuje samo jedan cilj u tom svemu, a to je preregistracija koja ce dovesti do jacanja procesa povratka. Dom naroda ne stoji na putu realizaciji tog cilja, za to je potrebno preregistraciju predstaviti kao nesto bezbolno i to bi bio korak naprijed u odnosu na postojece stanje.
3. Vjerujem da intenziviranje aktivnosti Inicijative će ugroziti stvarne povratnike (govorimo o ljudima koji fakat žive u RSu, a ne ovim što su se fiktivno prijavili tamo) jer srpska većina neće to tek tako prihvatiti. Ali znam, boli te briga za njih, oni nisu bitni.
Je li to opet prica o autostradi pakla i stradanja ? Kakve su to prijetnje i koga mislis da ces zaplasiti takvom retorikom ? Evo ja imam par prijatelja iz rata koji su danas sa svojim porodicama u Podrinju, i oni mi kazu da ovo apsolutno treba podrzati.
4. Cilj inicijative nije povratak ili stvaranje uslova za povratak. Možda se ti praviš da misliš da je to tako ili stvarno misliš (što je zabirnjuvajuće), ali nije. Ovdje se radi samo o preregistraciji prebivališta
Preregistracija je korak ka povratku, a citav projekat ce pomoci i onima koji su se vec vratili u manji entitet ali zbog bolje zastite u FBiH, nisu izvrsili preregistraciju. Prvi Mart je vec pomogao tim ljudima guranjem odgovarajuceg zakona u kantonalne skupstine i kada bi se vec sada podvuklo liniju, drustvo je u boljem stanju nego prije formiranja Prvog Marta.
udrch

#1468 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

ljudi čitaju i pišu šta im volja..
nekoliko puta sam ponovio, znam desetine ljudi, rođaka, prijatelja, poznanika koji žive u PC-u, a prijavljeni su u federaciji..
samo da se prijave oni koji jesu već tamo, stvarno, da se samo njima uklone prepreke dovoljno je..
uz to ako se tamo prijave ljudi koji svakako žive vani, recimo moj prijatelj Alija koji ima kuću i u Sarajevu i u Potočarima i koji kad dođe ljeti na odmor više vremena provede u Potočarima, nego u Sarajevu..
zatim jedinstvena lista koja neće dozvoliti da se glasovi raspodijele kao na prošlim izborima, pa d apopušimo kao nikad..
samo ove dvije grupe će donijeti minimalno 50.000 glasova..stvarnih ljudi, koji imaju interes u tom entitetu..zato jer tamo žive ili zato što žele imati svoje predstavnike koji više nikad neće dozvoliti da prođe jedan zakon kao što je ovaj o katastru..

glupo mi je ubjeđivati recimo čovjeka iz Grapske da on nema interes da se prijavi u Grapskoj, jer živi u Njemačkoj..
jer da je bilo više Bošnjaka u Vijeću opštine Doboj, onda vjerovatno ne bi dozvolili da nakon što je prošao ovaj zakon o katastru opština poveća porez na neobrađenu zemlju za 600%..

da ne govorim koliko je glupo tvrditi da Bošnjaci nemaju interes da se prijavljuju u Bratunac, Srebrenicu, Zvornik..
pa kad bi se svi danas koji to mogu prijavili u te opštine mi bi danas opet imali većinu u njima..odmah bi to značilo da imamo isti tretman pri zapošljavanju u svim budžetskim orgnaizacijama u tim opštinama..
i sad mene neko ubjeđuje da neka medicinska sestra Bošnjakinja iz Zvornika bi radije radila u trgovini mješovite robe u Kalesiji, nego radila svoj posao u bolnici u Zvorniku..
pa nije li u ovoj zemlji san posao na državnoj sisi?
ma daj više, popustite..
udrch

#1469 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

......đe nestao po stoti put...... :lol: .........
LipeCvat

#1470 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by LipeCvat »

udrch wrote:ljudi čitaju i pišu šta im volja..
nekoliko puta sam ponovio, znam desetine ljudi, rođaka, prijatelja, poznanika koji žive u PC-u, a prijavljeni su u federaciji..
samo da se prijave oni koji jesu već tamo, stvarno, da se samo njima uklone prepreke dovoljno je..
uz to ako se tamo prijave ljudi koji svakako žive vani, recimo moj prijatelj Alija koji ima kuću i u Sarajevu i u Potočarima i koji kad dođe ljeti na odmor više vremena provede u Potočarima, nego u Sarajevu..
zatim jedinstvena lista koja neće dozvoliti da se glasovi raspodijele kao na prošlim izborima, pa d apopušimo kao nikad..
samo ove dvije grupe će donijeti minimalno 50.000 glasova..stvarnih ljudi, koji imaju interes u tom entitetu..zato jer tamo žive ili zato što žele imati svoje predstavnike koji više nikad neće dozvoliti da prođe jedan zakon kao što je ovaj o katastru..

glupo mi je ubjeđivati recimo čovjeka iz Grapske da on nema interes da se prijavi u Grapskoj, jer živi u Njemačkoj..
jer da je bilo više Bošnjaka u Vijeću opštine Doboj, onda vjerovatno ne bi dozvolili da nakon što je prošao ovaj zakon o katastru opština poveća porez na neobrađenu zemlju za 600%..

da ne govorim koliko je glupo tvrditi da Bošnjaci nemaju interes da se prijavljuju u Bratunac, Srebrenicu, Zvornik..
pa kad bi se svi danas koji to mogu prijavili u te opštine mi bi danas opet imali većinu u njima..odmah bi to značilo da imamo isti tretman pri zapošljavanju u svim budžetskim orgnaizacijama u tim opštinama..
i sad mene neko ubjeđuje da neka medicinska sestra Bošnjakinja iz Zvornika bi radije radila u trgovini mješovite robe u Kalesiji, nego radila svoj posao u bolnici u Zvorniku..
pa nije li u ovoj zemlji san posao na državnoj sisi?
ma daj više, popustite..
I ja sam prije nekoliko godina sa par prijatelja uz kaficu konstatovao da se svakoga jutra iz Prijedora prema Sanskom Mostu uputi tačno 107 zaposlenih u tamošnjim institucijama.Svi oni su nadprosječno obrazovani i u velikoj mjeri bi doprinjeli političkoj i inoj afirmaciji povratnika da su im zakonodavne instance u pederaciji omogučili zakonske okvire za to.To je otprilike što sad 1.mart pokušava uraditi.
Boli,steže i izaziva bijes činjenica da su ovim povratnicima pederalci godinama dodatno oporezovali dohodke jer nisu imali mjesto boravka u Sanskom Mostu što je za posljedicu imalo da su se mnogi ponovo prijavili u Sanski Most.
Nadam se da će bar neki ljigavac koji je učestvovao u ovom ponovnom etničkom čiščenju pročitati ovo i dobiti bolove negdje u predjelu stomaka,besene noći .....
unix

#1471 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

Zatvaranje izbornih listi smatrat ćemo antidržavnim činom

Ovim putem želimo naglasiti da koalicija organizacija civilnog društva „Prvi mart“ svoj rad neće zaustaviti u 2014. godini, te da se danas stvaraju uslovi za snaženje lokalnih povratničkih zajednica u entitetu Republika Srpska za izbore 2016. i sve naredne izbore. Time poručujemo svima onima koji na lokalnoj, entitetskoj ili državnoj razini pokušavaju dovesti u pitanje trajnost, integritet i iskrenost naše vizije da mi stati nećemo.

Pogledajte link za više informacija:

http://www.prvimart.ba/vijesti/zatvaran ... vnim-cinom
biske

#1472 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by biske »

unix wrote:Zatvaranje izbornih listi smatrat ćemo antidržavnim činom

Ovim putem želimo naglasiti da koalicija organizacija civilnog društva „Prvi mart“ svoj rad neće zaustaviti u 2014. godini, te da se danas stvaraju uslovi za snaženje lokalnih povratničkih zajednica u entitetu Republika Srpska za izbore 2016. i sve naredne izbore. Time poručujemo svima onima koji na lokalnoj, entitetskoj ili državnoj razini pokušavaju dovesti u pitanje trajnost, integritet i iskrenost naše vizije da mi stati nećemo.

Pogledajte link za više informacija:

http://www.prvimart.ba/vijesti/zatvaran ... vnim-cinom
unixe ba,

pa ne može to tako. zalijepiš post i ufatiš se noge. preleti malo temu, vidi ima li kakvih pitanja i odgovori na njih!

evo jedno za sve koji imaju veze sa prvim martom:

u tekstu http://www.prvimart.ba/vijesti/prvi-mar ... zbore-2014 se navodi:
Očekujemo Vaš zvanični stav do 30. april, kada ćemo obavijestiti javnost o listi političkih stranka potpisnicama Platforme, a u svrhu utvrđivanja zajedničke strategije djelovanja u entitetu Republika Srpska.
a objave nema...

Pitanje glasi: Koje su stranke podržale platformu i šta je urađeno po pitanju strategije djelovanja? Osim ako je rok 30. april 2014. - onda ništa.
Corto Maltese

#1473 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

... pomnoženi nulom.
LipeCvat

#1474 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by LipeCvat »

stimulativno za povratak a možda neko i poželi da provede pozne godine u boljem dijelu naše nam domovine :-D :bih:

http://youtu.be/6lrQAxHPw8Y
udrch

#1475 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

Preglasavanjem usvojene izmjene Izbornog zakona
28. Maj 2013.

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH usvojene su izmjene Izbornog zakona preglasavanjem Zlatka Lagumdžije, Fahrudina Radončića i Zekerijaha Osmića, koji su se na održanoj sjednici izjasnili protiv izmjena ovog Zakona.

Građanska koalicija “Prvi mart” pozdravlja glasanje SDP-a i SBB-a protiv izmjena u Izbornom zakonu, što će u konačnici značiti da predložene izmjene Izbornog zakona neće biti usvojene ni u Parlamentarnoj skupštini BiH

Izmjenama Zakona definirano je da će se svi glasački listići brojati na biračkim mjestima, osim glasačkih listića birača koji su glasali poštom, u odsutnosti, kao i nepotvrđenih glasačkih listića. Unutar Glavnog centra i dalje će se brojati glasački listići po zahtjevu općinske izborne komisije, ovjerene političke stranke, koalicije, nezavisnog kandidata ili liste nezavisnih kandidata. Institut zaštite izbornog prava osiguran je putem prava na žalbu u svim fazama izbornog procesa, uključujući i pravo žalbe Apelacijskom odjelu Suda Bosne Hercegovine na rezultate izbora, kao i kroz zahtjev za ponovnim brojanjem glasačkih listića.

Prema izmjenama Zakona, mandati koje lista dobije raspodjeljuju se među kandidatima s liste prema njihovom redoslijedu na listi.

Prijedlogom ovog zakona definirano je da će se 35 vijećnika birati na neposrednim i tajnim izborima na cijelom području Grada Mostara. Svaki od konstitutivnih naroda mora imati u Gradskom vijeću najmanje četiri svoja predstavnika, a “ostali” u Gradskom vijeću moraju biti zastupljeni s najmanje jednim predstavnikom.
zanimljivo da haVaz na svojoj stranici u izvještaju sa današnje sjednice nije naveo da je utemeljitelj sa Osmićem i ZL-om bio protiv ove odluke..
Post Reply