Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Tiger 033

#1451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

@fortaleza pa ĐeŠ ba poredit Vojvodinu i BiH :-) konfiguracija terena je haman ista :-) :lol: jel' de :skoljka:
burekdzijabezmesa

#1452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by burekdzijabezmesa »

arshavin wrote:
dječak sa šibicama wrote:Jesam li jedini koji ima HRT3 u Sarajevu?
Kod mene na digitalnoj nema.
ja na digitalnoj imam sva 3, bravo Telemach :thumbup: :thumbup:

+ CBS Drama, CBS Reality
fortaleza

#1453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Tiger 033 wrote:@fortaleza pa ĐeŠ ba poredit Vojvodinu i BiH :-) konfiguracija terena je haman ista :-) :lol: jel' de :skoljka:
Uzmi kartu i pogledaj gdje se nalazi Mostar, a gdje je Biokovo. I dok je analogna televizija bila aktualna skoro cijela zapadna Hercegovina i jugozapadna Bosna je imala dobar signal i hvatala hrvatske programe osim Mostara (zbog okolnih brda, a i to je riješeno prelaskom na DVB-T), pa gdje neće kad je u pitanju konstantnija digitalna tv.

Tražio bi od RAKA da "naređuje" smanjenje jačine tv signala na odašiljaču u susjednoj državi eto samo zato što se u Hercegovini mogu pratiti određeni kanali koji se prelijevaju. :D Ovim you tube isječcima sam ti pokazao koju si glupost napisao, bez uvrede.

U Hrvatskoj konkretno u Istri i Dalmaciji se mogu pratiti talijanski muxevi za vrijeme propagacija, u istočnoj Slavoniji će uskoro moći srpski, a već se mogu pratiti Mađari, u Međimurju čak i Austrijanci, u Zagrebu Slovenci, a u većini Slavonije i BH analogni kanali.

Pa upravo zbog konfiguracije terena FTV ili BHT se ne mogu uhvatiti na makarskoj rivijeri zbog planine Biokovo koja zaklanja signal, da je takav slučaj s druge strane granice isto bi bilo, Hercegovina ne bi imala DVB-T, znači konfiguracija terena očigledno ne igra neku ulogu po pitanju DVB-T-a u tom dijelu BiH.
StupskaBitanga

#1454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Imam pitanje
wi fi ruter mi je mreznim kablom spojen na telemach modem
Sada mi trazi ip adresu tj kada idem da vidim u cemu je problem kaze nema ip adrese
Moram li njih zvati
kakavdanakneiskustvu

#1455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

fortaleza wrote:
Tiger 033 wrote:@fortaleza pa ĐeŠ ba poredit Vojvodinu i BiH :-) konfiguracija terena je haman ista :-) :lol: jel' de :skoljka:
Uzmi kartu i pogledaj gdje se nalazi Mostar, a gdje je Biokovo. I dok je analogna televizija bila aktualna skoro cijela zapadna Hercegovina i jugozapadna Bosna je imala dobar signal i hvatala hrvatske programe osim Mostara (zbog okolnih brda, a i to je riješeno prelaskom na DVB-T), pa gdje neće kad je u pitanju konstantnija digitalna tv.

Tražio bi od RAKA da "naređuje" smanjenje jačine tv signala na odašiljaču u susjednoj državi eto samo zato što se u Hercegovini mogu pratiti određeni kanali koji se prelijevaju. :D Ovim you tube isječcima sam ti pokazao koju si glupost napisao, bez uvrede.

U Hrvatskoj konkretno u Istri i Dalmaciji se mogu pratiti talijanski muxevi za vrijeme propagacija, u istočnoj Slavoniji će uskoro moći srpski, a već se mogu pratiti Mađari, u Međimurju čak i Austrijanci, u Zagrebu Slovenci, a u većini Slavonije i BH analogni kanali.

Pa upravo zbog konfiguracije terena FTV ili BHT se ne mogu uhvatiti na makarskoj rivijeri zbog planine Biokovo koja zaklanja signal, da je takav slučaj s druge strane granice isto bi bilo, Hercegovina ne bi imala DVB-T, znači konfiguracija terena očigledno ne igra neku ulogu po pitanju DVB-T-a u tom dijelu BiH.

sve to stoji,ali šta sa signalom HRT-a u srednjoj bosni,otkud to da ga u vitezu,busovači normalno gledaju običnom antenom
Tiger 033

#1456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Drug đaba ba pises... znam ja da je tebi "normalno" da kanal(i) koji su tebi u osnovnom paketu (HRT3) te iste kanal(e) dodatno placaju u Sa. (HRT3) a koje ce prvom prilikom zamracit' bez obzira sto dodatno placaju ha ja sto dalje da zacatavamo temu kad "sve" znamo ... a mi mozemo preko PP nastavit' da ne smaramo ostalo pucanstvo :D
Kralj Tvrtko I.

#1457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

DON_eARL wrote: @Kralj Tvrtko I - Treba te banovati. :mrgreen: Pate se ljudi da ti objasne, a ti još nisi ni dobio neki od MIX paketa. :-)

pa nisam dobio mix al imam ovo sto je doslo od prestanka telekabla...koji je to paket nemam pojma al je telemach :)

a i na racunu koji placam imam stavku D3 pa bi valjda trebao imati i pristup tome il sam pogresno skonto ja :)
DON_eARL

#1458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Kralj Tvrtko I. wrote:
DON_eARL wrote: @Kralj Tvrtko I - Treba te banovati. :mrgreen: Pate se ljudi da ti objasne, a ti još nisi ni dobio neki od MIX paketa. :-)

pa nisam dobio mix al imam ovo sto je doslo od prestanka telekabla...koji je to paket nemam pojma al je telemach :)

a i na racunu koji placam imam stavku D3 pa bi valjda trebao imati i pristup tome il sam pogresno skonto ja :)
Probaj se logovati na http://www.mojtelemach.ba/ sa podacima koje si koristio. Zatim klikni na Internet, i vidi koji ti paket stoji tu. Da bi besplatno mogao koristiti D3GO, moraš biti na DUO, TRIO ili nekom od SUPERMIX paketa.
hakazvaka

#1459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hakazvaka »

DON_eARL wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:

Probaj se logovati na http://www.mojtelemach.ba/ sa podacima koje si koristio. Zatim klikni na Internet, i vidi koji ti paket stoji tu. Da bi besplatno mogao koristiti D3GO, moraš biti na DUO, TRIO ili nekom od SUPERMIX paketa.
Sta mi je username i password? :D
Kralj Tvrtko I.

#1460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

hakazvaka wrote: Sta mi je username i password? :D
http://www.telemach.ba/Korisnicki+servi ... mach.shtml

to dobijes kad se ovdje regas...

@Erle...nije mi aktiviran D3GO, posto nemam nikakav paket...
ima opcija da aktiviram al cu placati dodatno...ja mislim
Tako da nista dok ne promjenim paket, trenutno mi je TINK+, ovi iz Zenice znaju sta je to
DON_eARL

#1461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Kralj Tvrtko I. wrote:
hakazvaka wrote: Sta mi je username i password? :D
http://www.telemach.ba/Korisnicki+servi ... mach.shtml

to dobijes kad se ovdje regas...

@Erle...nije mi aktiviran D3GO, posto nemam nikakav paket...
ima opcija da aktiviram al cu placati dodatno...ja mislim
Tako da nista dok ne promjenim paket, trenutno mi je TINK+, ovi iz Zenice znaju sta je to
Upravo tako, i dalje koristiš stari paket. Dok ne prebace na neki od MIX paketa, ako si potpisao ugovor, nećeš ni moći koristiti D3GO besplatno. Zato 1430 i zivkaj, da ti ubrzaju prebacivanje.
kakavdanakneiskustvu

#1462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

imate li tog vh adria?
Emir087

#1463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Emir087 »

Jel moguce korisitit telemach tv na dva televizora?
motorola01

#1464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Emir087 wrote:Jel moguce korisitit telemach tv na dva televizora?
Moguce. Ako platis digitalu, nju ces imati na jednom tv-u, a na drugom ces imati analogni paket.
kakavdanakneiskustvu

#1465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

možeš na onoliko tv aparata koliko ih imaš
semirsar

#1466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Treba ipak koliko toliko biti precizan, inace se raja totalno zbunjuje.
Na analognoj moze koliko hoce, s tim da sa svakim povezanim aparatom ipak dolazi do gubitka kvaliteta slike.
@motorola01 dobro rece, ako se koristi D3 digitalni receiver, tad je jedan receiver za jedan tv, s tim da se opet mogu dva i vise tv povezati za analogni prijem. Postoji i mogucnost iznajmljivanja dodatnog receivera od T-macha, za detaljnije info o cijeni iznajmljivanja se treba obratiti sluzbi za korisnike na broj 1430
motorola01

#1467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Dobro vece Sema, sta sam ja drugo rekao?
Reglan

#1468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Jeste vi probali ubacivati usb na resiver.Ja prob'o da vidim moze li ocitati kad ono nista. :mrgreen:
Frtalj_Duše

#1469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

arshavin wrote:Jeste vi probali ubacivati usb na resiver.Ja prob'o da vidim moze li ocitati kad ono nista. :mrgreen:
Ma u mene telka to uredno čita i pušta sve (.avi, .mkv itd.), samo što bi još snimalica dobro došla, kao šlag na tortu! @telemach: Daj požurite to! :zzzz:
kakavdanakneiskustvu wrote:imate li tog vh adria?
Jašta, izgleda da je jedina razlika u odnosu na "stari" VH1 upravo taj sufiks "adria", tako da mi se i ovo čini kao čisti rebranding isto kao što su uradili sa zone reality i romantica (sada nešto cbs reality ili kako vec)! :roll:
semirsar

#1470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

motorola01 wrote:
semirsar wrote:
Na analognoj moze koliko hoce, s tim da sa svakim povezanim aparatom ipak dolazi do gubitka kvaliteta slike.
@motorola01 dobro rece, ako se koristi D3 digitalni receiver, tad je jedan receiver za jedan tv, s tim da se opet mogu dva i vise tv povezati za analogni prijem. Postoji i mogucnost iznajmljivanja dodatnog receivera od T-macha, za detaljnije info o cijeni iznajmljivanja se treba obratiti sluzbi za korisnike na broj 1430
Dobro vece Sema, sta sam ja drugo rekao?

Dobro vece i tebi, ima l' dje zime?

Nego, o tome sto me pitas, ja potvrdih sto ti rece, je l' problem?
ortodont

#1471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ortodont »

Očajna konekcija ova 2 dana, zima ih uhvatila nespremne kao naše zimske službe.

:oops:
Frtalj_Duše

#1472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

ortodont wrote:Očajna konekcija ova 2 dana, zima ih uhvatila nespremne kao naše zimske službe.

Kod mene sve udure:

Image

From my SGSII via Tapatalk 2.
Reglan

#1473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

ortodont wrote:Očajna konekcija ova 2 dana, zima ih uhvatila nespremne kao naše zimske službe.

Takodjer,zasteka svakih 5-10 minuta. :-)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Obirsase mi post ,telemashka ubleha :D Inace net radi perfektno, no ja i dalje cekam RTL odgovor, zasto nema u Sarajevu a ima u Zenici i Mostaru ?
kakavdanakneiskustvu

#1475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

semirsar wrote:

sve ok,ja sam samo odgovorio na pitanje,baš da dolazi do gubitka kvaliteta slike ne bih rekao
Locked