Jest da nije baš autoput, ali:

Berlinski neotvoreni aerodrom.
P.S.
Saće lakše biti Terzi opravdat svoju sposobnost.
Moderator: anex

Grade ga od 2006. Ponovo su prolongirali otvaranje za 2021.Haris.ba wrote:Berlinski neotvoreni aerodrom
Ne brini, imaju i oni svoje terziće.Matzan wrote:Jedino da im pošaljemo Terzića
ovaj aerodrom u poredjenju sa novim u turskoj izgleda kao aerodrom za sirotinju..Haris.ba wrote:Eto, ni Njemačka nije što je bila.![]()
P.S.
Nivelacija wrote:ovaj aerodrom u poredjenju sa novim u turskoj izgleda kao aerodrom za sirotinju..Haris.ba wrote:Eto, ni Njemačka nije što je bila.![]()
P.S.
Dino34 wrote:Ljudi, znam da će zvučati smiješno, al ako ćete vjerovati, ni u njemačkoj nije puno bolje.
Ko ne vjeruje, slobodno neka izgugla ili dođe kod mene, bude gost i uvjeri se.
Ubijeđen sam da su naši političari sav lopovluk pokupili od nijemaca.
Izguglati autobahn 43, münster-wuppertal u visini grada recklinghausen.
Dvije ili tri godine rade dionicu dužine 5 ili 6 km.
Nekada danima ne vidiš nijednog radnika. To je jedan od najprometnijih autobana.
I sad su otvorili jedan dio i on je katastrofa. Voziš a auto vibrira. Ako na prelazu sa starog na novi asfalt voziš malo brže, auto toliko skoči da imaš osjećaj da će amortizeri razvaliti karoseriju.
Što se tiče gradskih puteva, ima ih gdje je rupa na rupi.
Jednom su iskruzili asfalt a nisu obilježili. Naiđem i rasijecem gumu.
Isto tako, na gore pomenutom autoputu ima dionica gdje ne možeš voziti više od 120 ako nećeš da završiš u kanalu.
Auto bukvalno skoči. Ne znam, al ako bi neko potjerao 200 (tu nema ograničenja), vjerujem da bi mu prednji točkovi bili u zraku.
Sve sami lopovluk. Prije sam mislio da biraju najjeftinije ponude. Onda sam se upoznao sa jednim koji radi za grad. Tenderi se namještaju kao kod nas.
Ako ti je prijatelj neka faca u okrugu, ti si ko bubreg u loju. Stalno dobijaš poslove.
Netačno. Javašluk je svugdje - javašluk.Matzan wrote:Jako neozbiljno porediti BiH sa Njemačkom, Japanom, Švedskom .... i tako još jedno 50-ak država.

Pazi, ne osuđujem te. Svako piše onako kako može. Ovo citirano je tvoj kapacitet.seln wrote:Pa kako izdrzavas tamo?
Zatrazi azil u BiH, dobices iz prve....
Ufurani malisane, ufurani malisane...Dino34 wrote:Pazi, ne osuđujem te. Svako piše onako kako može. Ovo citirano je tvoj kapacitet.seln wrote:Pa kako izdrzavas tamo?
Zatrazi azil u BiH, dobices iz prve....
Al et, barem ću te zamolit da me ne citiraš pa da moram čitati tvoje kamilice.
A i oni Eurofighter avioni im stalno u kvaru. Ni prinjeti nasima.Matzan wrote:A vala ni auta im nisu što su nekad bila.
Malo, malo pa neki problem, fušeraj, kvari se ...
Kad si čuo da se auto made in BiH pokvario?
Tacno. Ali postoji drasticna razlika izmedju "nebajno" i "skroz nebajno".Dino34 wrote:Ne, nije to u pitanju. Evo, dokazano je da nigdje nije bajno.
To dokazuje da je Belgija isto sto i BiH?U belgiji mi pukla guma jer je na po autoputa bila rupčaga koja ju je sasjekla.
U sloveniji stao da vidim je li mi otpala maska jer je, opet, na po autoputa bila rupčaga.
Drndalo, ne drndalo... imaju tri-cetiri puta vise autoputa... pa kakve -takve. Inace, i ja kad vozim kuci, prolazim istim autoputem... i ne vozim lijevom, osim kad preticem.U kad iz bosne idem u njemačku, kroz hrvatsku vozim lijevom trakom jer su kamioni sjebali desnu pa drnda.
U Bosni ne valja, ali nije svugdje drugo bajno... ali je u Njemackoj za faktor 10 bajnije.Al jok, samo u bosni ništa ne valja a svugdje drugo je bajno.
Promijenio sam... bas kao i ti, otisao sam iz Bosne. Ili si mozda zamislio da ja ostanem u Bosni, a ti mi iz Njemacke govoris kako je i u Bosni dobro, ako nije, onda trebam nesto mijenjati?Pa ako ti je toliko loše(naravno da je loše, čak i više od toga), zašto neš ne mijenjaš?
Ja za Bakira nisam glasao ni jedan jedini put, ali zato jesu ljudi koji govore slicno kao ti.Pa jebeni bakir ti već gotovo tri decenije pije krv a ti ništa.
Ovo je nekako u koliziji sa tvojim dosadasnjim postovima.Da su u proteklih gotovo 25 godina svaki dan po lopatu asfalta bacali, imali bismo respektabilnu magistralu između sa i tz.
Da se onako honorarno poslije posla išlo na kopanje i betoniranje, Vc bi bio završen.
Pa majku mu, da nije u pitanju nekakav pogani mentalitet? Ono, namjerno ću glasat za bakira kako bih kasnije mogo gurat sa svojim sadaka-mentalitetom i kukanjem.
Imaš milion opcija kako, a ti nećeš. Pa ko je onda tu kriv, u pm?!
Tačno. U evropi je loše a u bosni katastrofa. Elementarna nepogoda. Smak svijeta. Ovo pišem bez truna ironije.seln wrote:postoji drasticna razlika izmedju "nebajno" i "skroz nebajno".
Ne. Kao što rekoh/napisah, cilj nije izjednačavanje, nego ukazivanje da ni u evropi nije bajno kako to uplakani sadakaši zamišljaju.seln wrote: To dokazuje da je Belgija isto sto i BiH?
Pa prije bih se samospalio nego glaso za kriminalno sda-sdp-hdz-snsd udruženje.seln wrote:za Bakira nisam glasao ni jedan jedini put, ali zato jesu ljudi koji govore slicno kao ti.
Dope_Man wrote:Trolaju jedni druge, mada da budemo realni Dodo ptica hoce gurati da dobije lovu kako bi njom gradio dalje od Doboja do Bijeljine i onda do granice. Njega iskljucivo to i zanima, i on ce se uvaliti (tj. uvaliti drzavu) u bilo kakav kredit da dobije pare i osigura sebi jos 20-30 godina vladavine na osnovu toga da je povezao Banja Luku i Beograd. A taj put veze nema sa Sarajevom osim sto se Sarajevo moze onako natakariti na njeg preko Zenice, ili tamo negdje oko 2130te i preko Tuzle.
Svaka nova putna komunikacija u nas dobrodošla je, jer predstavlja osnov za razvoj područja kroz koji prolazi i znači racionalizaciju troškova i vrijednosti proizvoda. Meni je svejedno ko daje novac, kako, i gdje će putevi biti izgrađeni, bitno je zadržati suverenitet nad putevima i bitno je zaštititi prirodu od putnog zagađenjaDope_Man wrote:Trolaju jedni druge, mada da budemo realni Dodo ptica hoce gurati da dobije lovu kako bi njom gradio dalje od Doboja do Bijeljine i onda do granice. Njega iskljucivo to i zanima, i on ce se uvaliti (tj. uvaliti drzavu) u bilo kakav kredit da dobije pare i osigura sebi jos 20-30 godina vladavine na osnovu toga da je povezao Banja Luku i Beograd. A taj put veze nema sa Sarajevom osim sto se Sarajevo moze onako natakariti na njeg preko Zenice, ili tamo negdje oko 2130te i preko Tuzle.
Prosetaj, mali... idi poljubi Forti ruku ili neki drugi dio tijela.drug_profi wrote:ono kad ti dijaspora serenda kako treba nesto mijenjati...
i to jos jedan drugog ubjedjuju...
Probajte vas dvojica na njemackom mozda cete se bolje razumjeti.
I meni... toliko dugo dok ga ne moramo vracati.high_volume wrote: Meni je svejedno ko daje novac,
Kako možete porediti 650,000 km i 23,897 km u Bosni? Pa da imamo i pola kilometara kao Njemačka nekako bi se i progledalo za održavanje pojedinih puteva.Dino34 wrote: Netačno. Javašluk je svugdje - javašluk.
Ima ga u svakoj državi bez obzira na ekonomsku snagu.
Isto se kilavi sa autoputevima, isto se saniraju postojeći.
i.
Also, es handelt sich um folgendes... Čekaj, ako ćemo komunicirati na njemačkom, nećeš razumjeti ni riječi, a važno je da razumiješ kako bi nastavio sa uključivanjem u diskusiju.drug_profi wrote:ono kad ti dijaspora serenda kako treba nesto mijenjati...
i to jos jedan drugog ubjedjuju...
Probajte vas dvojica na njemackom mozda cete se bolje razumjeti.
Možda si u pravu. Samo, ko je dobro upućen, zna da je njemačka ustvari bosna u velikom.seoBIH wrote:Pa da imamo i pola kilometara kao Njemačka nekako bi se i progledalo za održavanje pojedinih puteva.
Dvije godine sanacija najprometnijeg autobahna u rurskoj oblasti - a40 između bochuma i essena.seoBIH wrote:Daj nam primjer glavne saobraćajnice u Njemačkoj, koja nema alternativu, kao npr onaj dio oko Vranduka. Koliko i kako traju radovi?