SDA-All about

Post Reply
mirsek

#14476 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

Banksy wrote:Nije ni Mercedes, RAV4 2013, čini mi se ...
GLK klasa, mini SUV od mercedesa.
mirsek

#14477 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

madner wrote:Najskuplji model ovog Mercedesa je debelo iznad 100 000. Nije Rav da se moras potruditi da prekucas 100 000. :D

Znam jer sam razmisljao da ga kupim da zena ima cime otici u shoping i da komsije sa Ravom crknu sto imam bolje.
Tako brate, samo muski.
Neka dusmani pocrkaju. :D
S tim da bi ja izabrao najbolju vanjsku opremu a unutra sta ostane.
Ionako komsije nece unilaziti u auto. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14478 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

shibonja wrote:Nece vala nista u mezarove ponijet;)
to je najgori džamijski šupljak koji ove pseudoislamiste ii drži na vlasti 24 godine

neće ništa ponijeti, ali su uspjeli unesrećiti minimalno narednih 10 generacija državljana Bosne i Hercegovine
weredsf

#14479 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

JoseMujica wrote:
to je najgori džamijski šupljak koji ove pseudoislamiste ii drži na vlasti 24 godine

neće ništa ponijeti, ali su uspjeli unesrećiti minimalno narednih 10 generacija državljana Bosne i Hercegovine
Mi smo jako nisko pali, da se ne preziva Izetbegovic sasvim bi bilo normalno da prof.dr vozi ovaj auto, ovako ne smije i ne moze...
P.S.
Sto si ono grub prema Sabini :D
Last edited by weredsf on 27/08/2014 21:43, edited 1 time in total.
jon_jovi

#14480 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Dijelu naše javnosti koja ne poznaje životopis gospođe Halide Izetbegović, potrebno je iznijeti neke osnovne činjenice koje frapantno svjedoče iz kakvog duhovnog ambijenta i iz kakve familije ova velika gospođa potječe. Za širi životopis bila bi potrebna cijela monografska studija, ali to će biti ostavljeno za neku drugu priliku. U predvečerje nacizma/fašizma i Drugog svjetskog rata Halidina braća Muhamed i Bakir (Repovac) u ranoj mladosti bili su istaknuti članovi SKOJ-a i pročelnici proleterskog/radničkog pokreta u Sarajevu zbog čega su bili često hapšeni i zlostavljani.

Njihov angažman u antifašističkom pokretu koštao ih je života; Muhamed je bio sasječen u komade četničkim kamama u pokušaju da dostavi hranu i odjeću partizanskom odredu u Mokrom, a Bakir je zvjerski mučen u čuvenom leglu Maksa Luburića da bi u cvijetu mladosti ispustio dušu u posljednjom transportu zarobljenika ovog zloglasnog stratišta. Sa takvim ranama je ova porodica izašla iz rata ne mogavši da se raduje nastupajućoj slobodi. Međutim, i ta skupo plaćena sloboda nije donijela nikakvu značajniju satisfakciju niti priznanje, već, naprotiv, nova poniženja i nove torture.
Repovac Hidajet

Šta su ovi Izetbegovići - Repovci?

Komunjare?
Mladi Muslimni?
Turci?
Srbi?

Ovo ni najpametniji finalista kviza ne bi znao odgovoriti.

Krasna mala obitelj Gaši hi je poznavala.

Image
starisalko

#14481 Re: SDA-All about

Post by starisalko »

Ovaj do alia bi mogo da bidne weredsf
JoseMujica

#14482 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

weredsf wrote:
JoseMujica wrote:

Mi smo jako nisko pali, da se ne preziva Izetbegovic sasvim bi bilo normalno da prof.dr vozi ovaj auto, ovako ne smije i ne moze...
P.S.
Sto si ono grub prema Sabini :D

kojoj Sabini?
de balzac

#14483 Re: SDA-All about

Post by de balzac »

Komšić, Čudić, Šabić...? :D
weredsf

#14484 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

kojoj Sabini?
Cudic, na fB
JoseMujica

#14485 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

weredsf wrote:
kojoj Sabini?
Cudic, na fB

šta sam joj reko? a biće ono što kukaju o porodiljskim ?
weredsf

#14486 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

JoseMujica wrote:
weredsf wrote:
kojoj Sabini?
Cudic, na fB

šta sam joj reko? a biće ono što kukaju o porodiljskim ?
To :D
JoseMujica

#14487 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ma jebat ih...što se svi pred izbore peče a Kurton sa najboljom socijalom za porodilje u Pederaciji je Sarajevski gdje žene dobiju negdje oko 300 KM mjesečno, dok u nekim vež sad dobiju ćunu za uho...drug Mića je tu bio konkretan i jedini zaslužuje naziv socijaliste iako je poznato da iz prazne ne puca... a sad bi svi pred izbore da daju a niko ne pita odakle ili kooliko uopće imamo :?

a svakako su Ameri prvi skontali pa sad i Ojropa da je jeftinije uvoziti emigrante koji se ne peče i ne seru okolo vego rade, mjesto da plaćaju svojima da se žegaju i množe...ovi domaći što se namnože zaštićeni ko pingvini i samo gledaju đe če da se svale na guzovaču....a to je dugoročno spora ali sigurna propast u svakom smislu.

Stoga treba sve provjetravati i uvoditi svježe krvi jer samo nomadi donose progres i unose dinamiku međ sjedilačko stanovništvo...tako je u svijetu a tako i u naske npr. Zagrebu Hercegovci, nama Sandžaklije, Srbima ovi iz Bosne i CG itd.
madner

#14488 Re: SDA-All about

Post by madner »

weredsf wrote:
madner wrote:Pa nije valjda da nisi nikad sastavljao auto prije? :roll:

To ti je cijena osnovnog modela. Kod Mercedesa je dodatna oprema dosta skupa, tako da ako imas zelju za kozom, displejom itd... lagano dodjes do moje cifre.

Zato ti pise cijena vozila sa serijskom opremom (prevod: bez icega) :D
Vozim A klasu :D
Oprema u Marcedesu GLA 350 4MATIC je vrhunska i nemas potrebe za dodatnim izmisljanjem, samo sto je ovo kod nje osnovna verzija sa 200 motorom
Ne bih da to pogresno shvatis ali lupas napamet.
Jedine razlike u serijskoj opremi izmedju CDI 200 i 350 su: Velicina spremnika za gorivo (59l vs 66l), 6 stepeni manualni vs automatik i 350 ima trakcioni sistem za pogon na sva cetri tocka. Doduse i serijske felge su malo drugacije izgleda ali istog promjera.
Ostalo je potpuno jednako. :roll:

Izgubio si jako puno od jako malo kredibiliteta sto si imao ovim postom, ako ovako lupas oko stvari koje se mogu provjeriti pogledom na jedan pdf, kako da te shvatimo ozbiljno oko drugih?
Srecom imao sam veliku zelju da komsijama nabijem pritisak. :D
Novak20

#14489 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Još malo pa će zabraniti priču o imovini političara. Za početak CIK BiH je uklonio imovinske kartone sa svoje stranice. Sve po zakonu a pred izbore. Boga pitaj kakve još poduhvate sprema CIK u naredna dva-tri mjeseca da potpomogne ugroženu vlast.

http://www.vijesti.ba/politicka-arena/2 ... icara.html
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ci ... politicara

Vjerovatno tako i treba. Što da se priča o tuđim autima kad može o vlastitim oldtajmerima.
The BEN10

#14490 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

madner wrote:Izgubio si jako puno od jako malo kredibiliteta sto si imao ovim postom, ako ovako lupas oko stvari koje se mogu provjeriti
A ti nisi izgubio kredibilitet sa dugogodišnjim avatarom na kojem se smiješio Veliki Vođa? Daj ba madneru - ko o čemu, madner o političkom kredibilitetu. :-D
madner

#14491 Re: SDA-All about

Post by madner »

Moj kredibilitet je vise nego visok, predstavljam mjernu jedinicu znanja, elekventnosti i ubojitosti. Nesto kao 1T, 0.5 M je dovoljno za politickog savjetnika. :D
weredsf

#14492 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Jedine razlike u serijskoj opremi izmedju CDI 200 i 350 su: Velicina spremnika za gorivo (59l vs 66l), 6 stepeni manualni vs automatik i 350 ima trakcioni sistem za pogon na sva cetri tocka. Doduse i serijske felge su malo drugacije izgleda ali istog promjera.

Izgubio si jako puno od jako malo kredibiliteta sto si imao ovim postom, ako ovako lupas oko stvari koje se mogu provjeriti pogledom na jedan pdf, kako da te shvatimo ozbiljno oko drugih?
Ne bih da me pogresno shvatis ali moj odgovor je bio na tvoju tvrdnju da si dosao do cijene od 140.000 sa ovim autom i onda stao, bas me zanima koju si ti opremu ubacao unutra, opremu za koju mozes kupiti jos jedan takav auto skoro.
Ako je ovo oprema koju ti nazivas "bez iceka "onda je ne znam kakve ti zelje imas za automobil, to ocito nema ni AMG i sva vozila imaju mjenjac sa 7 stupnjeva prenosa, ne 6...bolje ti je da vratis Zlatkovu sliku, cisto zbog kontinuiteta price, nema potreba za skrivanjem

Automatski mjenjač sa 7 stupnjeva prijenosa 7G-TRONIC
17“ kotači od lakog metala
Automatski klima-uređaj s dvije zone THERMATIC
ADAPTIVE BREAK sa sustavom ABS, ASR i sustavom pomoći pri kretanju uzbrdo
Adaptivno kočno svjetlo
Paket AGILITY CONTROL sa sustavom selektivnog ovjesa
Zračni jastuci (dvije faze) i bočni zračni jastuci za vozača i suvozača
Pogon na sve kotače 4MATIC, stalni
Nasloni za ruke prednji i stražnji, sklopivi, prednji sadrži pretinac
Audio 20 s CD uređajem
Vanjski retrovizori, grijani i električno namjestivi s pokazivačem smjera
Sustav za pospješivanje kočenja (BAS)
Elektronički program stabilnosti (ESP®)
Elektronički sustav prianjanja (4ETS) za sve kotače
Asistent rasvjete
Podizači stakala (4 kom.) s jednim gumbom
Stražnja klupa, sklopiva (1/3: 2/3)
Kneebag za vozača
Multifunkcijski upravljač
Prednja svjetla za maglu, kromirana
NECK-PRO nasloni za glavu za prednja sjedala
Dojavljivač gubitka pritiska u gumama
Pokazivač intervala održavanja ASSYST
Servoupravljač (GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY), parametarsko upravljanje povezano s brzinom za modele GLK 320 CDI, GLK 280 i GLK 350
Tempomat s promjenivim ograničivačem brzine SPEEDTRONIC s intervencijom u kočenju
Prednja sjedala električno namjestiva (visina i kut naslona)
Zračne zavjese za vozača, suvozača
Središnje zaključavanje (daljinsko upravljanje sa selektivnim i globalnim otvaranjem)
MOSALJOZE

#14493 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

Image
Bake mu poklonio kravatu :skoljka:
madner

#14494 Re: SDA-All about

Post by madner »

weredsf wrote:

Ne bih da me pogresno shvatis ali moj odgovor je bio na tvoju tvrdnju da si dosao do cijene od 140.000 sa ovim autom i onda stao, bas me zanima koju si ti opremu ubacao unutra, opremu za koju mozes kupiti jos jedan takav auto skoro.
Ako je ovo oprema koju ti nazivas "bez iceka "onda je ne znam kakve ti zelje imas za automobil, to ocito nema ni AMG i sva vozila imaju mjenjac sa 7 stupnjeva prenosa, ne 6...bolje ti je da vratis Zlatkovu sliku, cisto zbog kontinuiteta price, nema potreba za skrivanjem

Automatski mjenjač sa 7 stupnjeva prijenosa 7G-TRONIC
17“ kotači od lakog metala
Automatski klima-uređaj s dvije zone THERMATIC
ADAPTIVE BREAK sa sustavom ABS, ASR i sustavom pomoći pri kretanju uzbrdo
Adaptivno kočno svjetlo
Paket AGILITY CONTROL sa sustavom selektivnog ovjesa
Zračni jastuci (dvije faze) i bočni zračni jastuci za vozača i suvozača
Pogon na sve kotače 4MATIC, stalni
Nasloni za ruke prednji i stražnji, sklopivi, prednji sadrži pretinac
Audio 20 s CD uređajem
Vanjski retrovizori, grijani i električno namjestivi s pokazivačem smjera
Sustav za pospješivanje kočenja (BAS)
Elektronički program stabilnosti (ESP®)
Elektronički sustav prianjanja (4ETS) za sve kotače
Asistent rasvjete
Podizači stakala (4 kom.) s jednim gumbom
Stražnja klupa, sklopiva (1/3: 2/3)
Kneebag za vozača
Multifunkcijski upravljač
Prednja svjetla za maglu, kromirana
NECK-PRO nasloni za glavu za prednja sjedala
Dojavljivač gubitka pritiska u gumama
Pokazivač intervala održavanja ASSYST
Servoupravljač (GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY), parametarsko upravljanje povezano s brzinom za modele GLK 320 CDI, GLK 280 i GLK 350
Tempomat s promjenivim ograničivačem brzine SPEEDTRONIC s intervencijom u kočenju
Prednja sjedala električno namjestiva (visina i kut naslona)
Zračne zavjese za vozača, suvozača
Središnje zaključavanje (daljinsko upravljanje sa selektivnim i globalnim otvaranjem)
Ajde, sve to ima. Onda je stvarno glupo sto Mercedes ima 18 stranica dodatne opreme, kada niko ne treba nista vise.
5000 KM je samo da se zena moze uparkirat.
7" display sa DVD mjenjacem je oko 7500.
6500 je bila koza, ona malo gotivnija.
3000 felge koje su mi se svidile.

To je samo oko 22 000.
Bilo je jos nekih sitnica, sjecam se da za pedale u aluminijskoj optici Mercedes trazio 1000 KM.

Poenta je da si ti slagao da ne mozes kupiti skupljeg GLK i da cijena od 65000 eura nije moguca za ovog. Tj. prvo nisi slagao, jer nisi znao. Poslje si slagao kako ne bi priznao da nisi znao.
Man of steel

#14495 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

MOSALJOZE wrote:Image
Bake mu poklonio kravatu :skoljka:
Mashallah.

Neka i neprijatelji ove zemlje od muke pozelene kao Erdoganova kravata.
condy

#14496 Re: SDA-All about

Post by condy »

E da je Bakir uvijek ovako poletan kao pred izbore... Da radi za državu, kao što radi za sebe pred izbore,nebi bilo ovakvo sranje na svakom koraku. I od ovih turaka nikakve vala koristi.
jon_jovi

#14497 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

V I J E S T I/MARKER
Na moj posljendji intervju, kojeg je objavio Avaz, sasula se “sola”, “tuča”, “grad” verbalnih reakcija na društvenim mrežama. Među silnim čitateljima našao se i Senad Avdić, urednik Slobodne Bosne.

Piše:Nedžad Latić,thebosniatimes.com

SARAJEVO: The Bosnia Times- Na moj posljendji intervju, kojeg je objavio Avaz, sasula se “sola”, “tuča”, “grad” verbalnih reakcija na društvenim mrežama. Među silnim čitateljima našao se i Senad Avdić, urednik Slobodne Bosne. Njegov ibret nije u tome što prozvani za korupciju, on navodi samo Bakira Izetbegovića i Mustafu Cerića, imaju koliko imaju i šta imaju, već u tome odakle meni , lijenčini i neradniku, kako me je opisao, dukat!

Ovaj usrani alkoholik-radoholik, koji u životu nije digao ništa teže od pivske flaše, nekad je pisao da su se Latići, pisao je u dvojini, obogatili toliko da imaju 5 stanova i dvije kuće. Naveo je da imamo 3 stana u Zenici, a dva u Sarajevu, te jednu kuću u Sarajevu i jednu u selu Pridvorcima itd.

Izvor našeg bogastva potkrijepio je tvrdnjom da je Dž. Latić ukrao ček od 5 miliona dolara koji je , navodno doniran, činimi se, iz Bahrejna, države u kojoj niti jedna od nas nikada nije boravio.

Ni ovo ne treba čuditi, niti je to bitno za razlog mog odgovora, kako sam ga nazvao u jednom tekstu, ” Bosanskom Mankurtu”. Više me čude dvije stvari. Prva, zar Avdić, kao “vrhunski sarajevski novinar i intelektualac” ne rezumije metaforu fraze “evo dukat”?! Kao da nikad nije čuo pjesmu, koju su baš njemu pjevali u kabinetima oni koje on brani od mene :”Evo banke Cigane moj, Cigane moj, pjevaj mi ti!” Tad su mu platili 430 hiljada KM, iz Merhameta, za štampanje novine, pa su ga javno prozivali u medijima da vrati te pare! I on to nije učinio!

Drugo, zar je baš došao vakat, grdne rane, da Avdić od mene brani (Mlade) muslimane?! Pa da se i Mefisto, Alija(s) Izetbegović, po Avdiću je to isto (!), u turbetu prevrne od čuda !!!

/TBT/
O'zone
Globalni moderator

#14498 Re: SDA-All about

Post by O'zone »

Kad nastupaju-nastupaju pompezno :lol: :lol: :lol: :lol:
Uz muziku iz Sulejmana Veličanstvenog SDA najavila najveću izbornu pobjedu do sada
http://www.klix.ba/vijesti/bih/uz-muzik ... /140901046
jazzer

#14499 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Izjava B.I. koju moze progutati samo jedan prosjecan SDA glasac. I to sa zadovoljstvom :)
A zbog njegovog zadovoljstva, mi smo tacno tamo gdje i trebamo biti, na dnu svake moguce tabele
uspjesnosti.
"Na izborima 2006. i 2010. godine pobijedile su neke druge stranke, neki drugi kandidati, mnogo su obećali, a narod im je nažalost povjerovao. Na kraju tih osam godina, umjesto ispunjenih obećanja imamo političku pat poziciju, zastoj reformi, ogromna zaduženja zemlje, rast nezaposlenosti, opće nazadovanje zemlje i nestabilnost. Sve što je SDA godinama gradila oni su olako prodavali a ponekad i prodavali za ministarske fotelje. Narod će na izborima izmjeriti njihova djela i oni će otići. Niti su bili niti su više potrebni BiH", rekao je Izetbegović samouvjereno obećavajući pobjedu njegove političke opcije.
Novak20

#14500 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

O'zone wrote:Kad nastupaju-nastupaju pompezno :lol: :lol: :lol: :lol:
Uz muziku iz Sulejmana Veličanstvenog SDA najavila najveću izbornu pobjedu do sada
http://www.klix.ba/vijesti/bih/uz-muzik ... /140901046
Jako dobar komentar na ovaj članak i SDA nepoznatog "psihopate". Moglo bi se ovde dodati još štošta ali je suština pogođena 100%.

"Svoj glas cu da dam SDA i sad cu navesti zasto. -Poceli rat zajedno sa SDSom i HDZom. -Prodali Srebrenicu za Vogoscu i Ilijas. -Alija prodao 49% BiH koja je pod palicom Cetalja iz Cetniteta. -Zato sto me i mrtvi Alija kosta mojeg poreskog novca - neko plaća tu strazu a to sam ja. -Zato sto je Bakir dobar biznismen. Alija mu je ostavio Telekom, a on je stekao BBI, Amko i sve ostale jace firme (ne zelim da nabrajam). -Zato sto destruktivno djeluju na ovu drzavu vec punih 20 godina. -Zato sto vole ekonomiju i da crpe pare iz naše privrede. Energoinvest, Hidrogradnja, Zrak, UNIS, Pretis, GP Bosna, Sarabon, ZGP, FAMOS i da ne nabrajamo.. i masa drugih kompanija širom BiH (SODAso Tuzla...itd) -Zato sto moja nana nema para za lijecenje ali zato Tihic ima da visi po institutima. -Zato sto komsijino dijete nema pare za lijecenje u inostranstvu, ali zato Tihic ide helikopterom. -Zato sto u toku poplava OSBIH imaju 3 helikoptera a Bakir je zauzeo jedan cisto da vidi poplave iz zraka.
Zato sto je Alija ostavio pola drzave Bakiru. -Zato sto je Bakir dao daske ljudima iz Konjevic polja da ojačaju satore dok protestuju, a pritom nikako se politicki nije angazovao oko toga. -Zato sto je SDA dala Brankovica, koji je apsolutni ZAKON. -Zato sto je Brankovic unakazio ZELJEZNICE FBIH i Energoinvest. -Zato sto Brankovicev sin studira na Sarajevo Science and Technology School-u, od mojih para. -Zato sto su cetnici klali a Izetbegovići krali. -Zato sto Gavrankapetanovic valja nekretnine preko i obrce novac preko pacijenata. -SDA nema svetinju. Njima nista sveto nije. -Zato sto u svakoj svojoj prici spominju genocid, rat, Aliju, Allaha. Zato sto se Bakir krio u ocevom kabinetu dok su sinovi Bosne ginuli. -Zato sto ratni invalidi, ratnom profiteru kola peru. -Zato sto se nase zene saginju ispred OHRa. SDA su cetnici kakvih nema. Branili smo se od cetnika sa brda da bi dosli SDA cetnici.. uzeli fotelje i sje**li nam fabrike koje smo branili. Sve su uzeli i mi smo sada na redu. Cetnici metkom, SDA izgladnjivanjem. Mnogo mi je vazno sto sam Bosnjak sa 5 maraka u dzepu.. Zato moj glas dajem SDA."

:thumbup:
Post Reply