Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- rage_guy
#14476 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa ne znamo tacno. Znamo samo kako su ona Djeca od covjeka napravili Night Kinga. I ima ona scena kad Night King onu bebu dotakne. Tu je valjda implikacija da tako stvara ostale White Walkere. Al ne mora znaciti da je to. Mozda mu ono dijete za nesto skroz drugo treba. 
-
drogon2
#14477 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Doduse.Al bilo bi bas retardirano da ga pogodi ona mala strijela i da zaginerage_guy wrote:Dragonglass ubija i White Walkere. Tako da sta god da je Viseryon, strijela od dragonglassa bi ga trebala ubit.
- Capajebo
#14478 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Koliko se sjecam iz knjiga, divljani White Walkerse zovu i Krasterovim sinovimarage_guy wrote:Pa ne znamo tacno. Znamo samo kako su ona Djeca od covjeka napravili Night Kinga. I ima ona scena kad Night King onu bebu dotakne. Tu je valjda implikacija da tako stvara ostale White Walkere. Al ne mora znaciti da je to. Mozda mu ono dijete za nesto skroz drugo treba.
- banjaluka078
#14479 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ali kakvo slatko dupe... Tačno mi nije krivo što navijam za njega od prve sezone. 
Nego, zašto su zmaju probušena krila?
bezVolana wrote:
Nego, zašto su zmaju probušena krila?
- Capajebo
#14480 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jer su zajebali u scenariju, samo su trebali reci da samo dragonglass i valirijski celik ubija White Walkerse, a ne gurati i whightse sa njima... sigurno ce oko toga biti dosta price po netudrogon2 wrote:Doduse.Al bilo bi bas retardirano da ga pogodi ona mala strijela i da zaginerage_guy wrote:Dragonglass ubija i White Walkere. Tako da sta god da je Viseryon, strijela od dragonglassa bi ga trebala ubit.
@banjaluka zato jer je wight! jos jedan dokaz
-
Juliuscezar
#14481 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ali nekako je i Baelish jeftino zaplatio, covjek koji je pravio tako duboke spletke sad da pokusa nesto ovako plitko i naivno.
- kamberovica polje
#14482 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Uopće nije jeftino. Žena ga dokusurila, ima li išta realnije?bhnapoleon1 wrote:ali nekako je i Baelish jeftino zaplatio, covjek koji je pravio tako duboke spletke sad da pokusa nesto ovako plitko i naivno.
-
Juliuscezar
#14483 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jest ga posteno sredila, ja sam ovdje branio Sansukamberovica polje wrote:Uopće nije jeftino. Žena ga dokusurila, ima li išta realnije?bhnapoleon1 wrote:ali nekako je i Baelish jeftino zaplatio, covjek koji je pravio tako duboke spletke sad da pokusa nesto ovako plitko i naivno.
- SanskiBiser
#14484 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
bhnapoleon1 wrote:ali nekako je i Baelish jeftino zaplatio, covjek koji je pravio tako duboke spletke sad da pokusa nesto ovako plitko i naivno.
Nije mogao pored Brana nista, Bran je vidio onu scenu u transu kad Littlefinger drzi noz na vratu Ned Starka, to je za njega vec smrtna presuda bila.

- Radar71
#14485 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Šta mu je značilo da je The Mountain oduvijek znao?
-
drogon2
#14486 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa oduvijek znao,jer je Gregore drzao facu malog Sandora na onoj vatri i misli na to da je ovaj od tog momenta znao da ce Sandor jednog dana doc po njega.
Sto se Baelisha tice,tog covjeka su uklonili jer pisci vise nisu znali sta ce s njim,a i vrijeme mu je bilo da ide.Te politicke igre su proslost i osim Cersei niko vise ne igra Igru prijestolja.I Varys je recimo postao samo neki Tyrionov pomocnik,tesko da ce od njega vise ikad bit neke koristi.Jednostavno sad na scenu dolaze oni koji se znaju tuc ili ovi koje imaju neke supermoci tipa Brana.Mada mislim i da je Bran ovim svojim otkricem u vezi Jona i zavrsio ono sto mu je bilo namijenjeno.Mozda bude wargao Rhaegala u sljedecoj sezoni i to ce bit to od njega iako ima moci da uradi dosta,dosta vise.
Sansa je recimo isto ispunila sto je imala i njena prica je vec zaokruzena,pretpostavljam da joj u osmoj sezoni slijedi samo bjezanija i nista vise
Ovo je isto slucaj i sa Samom,Gilly i tako tim likovima.Arya bi vec trebala imat ulogu u ratu obzirom na bodez,mada ne znam.Nekako ne mogu vjerovat da je tako lako pustila Cersei.Ona i Hound recimo imaju nekog nerijesenog posla dole na jugu.Tyrion ce vjerovatno nastavljat failat sa svojim planovima i u narednoj sezoni.Nez kad ce ovi ljudi skontat da to sto je pametan ne mora da znaci da je dobar u vojnim i drugim strategijama
Od Jona i Daenerys sigurno ce jedno poginut,a moguce je i da oboje skoncaju.Nekako sve to ide prefino s njihove strane da bi se dobro zavrsilo
Interesuje me da li ce Brienne stic makar na ove bitke obzirom da uvijek nekako izbjegne glavnu tucu
a Jaime sa onom jednom rukom tesko da ce bit od neke koristi u samoj borbi.Bit ce interesantno vidit i sta ce Bronn uradit iako mu ne preostaje nista drugo nego da i on krene na sjever posto su mu svi jarani otisli 
Sto se Baelisha tice,tog covjeka su uklonili jer pisci vise nisu znali sta ce s njim,a i vrijeme mu je bilo da ide.Te politicke igre su proslost i osim Cersei niko vise ne igra Igru prijestolja.I Varys je recimo postao samo neki Tyrionov pomocnik,tesko da ce od njega vise ikad bit neke koristi.Jednostavno sad na scenu dolaze oni koji se znaju tuc ili ovi koje imaju neke supermoci tipa Brana.Mada mislim i da je Bran ovim svojim otkricem u vezi Jona i zavrsio ono sto mu je bilo namijenjeno.Mozda bude wargao Rhaegala u sljedecoj sezoni i to ce bit to od njega iako ima moci da uradi dosta,dosta vise.
Sansa je recimo isto ispunila sto je imala i njena prica je vec zaokruzena,pretpostavljam da joj u osmoj sezoni slijedi samo bjezanija i nista vise
Ovo je isto slucaj i sa Samom,Gilly i tako tim likovima.Arya bi vec trebala imat ulogu u ratu obzirom na bodez,mada ne znam.Nekako ne mogu vjerovat da je tako lako pustila Cersei.Ona i Hound recimo imaju nekog nerijesenog posla dole na jugu.Tyrion ce vjerovatno nastavljat failat sa svojim planovima i u narednoj sezoni.Nez kad ce ovi ljudi skontat da to sto je pametan ne mora da znaci da je dobar u vojnim i drugim strategijama
-
Juliuscezar
#14487 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja sam sve kontao da je Planina kad je upregdovan nekako i narastao i da je sad veci i od Hounda, a oni otprilike isti
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#14488 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne zaboraviti da je vjestica prorekla Cersei da ce je zamjeniti ljepsa i mladja kraljica... znaci Jon je rahmetlija 100%
- Lakat Jebić
#14489 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jon svakako ne moze bit kraljicapici wrote:ne zaboraviti da je vjestica prorekla Cersei da ce je zamjeniti ljepsa i mladja kraljica... znaci Jon je rahmetlija 100%
- ferratilis
- madner
#14491 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako nema vise orginalnog materijala opao kvalitet. Radnja preglupa, glavne uloge ostaju zive pomocu magicne ruke.
Vise je glavnih glumaca stradalo u drugoj sezoni TNG nego u ovoj.

Vise je glavnih glumaca stradalo u drugoj sezoni TNG nego u ovoj.
-
r_faruk
#14492 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
O cemu se radilo u onoj sceni sa littlefinger-om i ned-om, noz ispod vrata..... Zaboravio sam.
- dječak sa šibicama
#14493 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nikako da pitam, cime hrane onolike zmajeve?
-
al-em
#14494 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Morski plodovi
- Pandakonda
#14495 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ned je skontao da Robertova djeca ustvari nisu njegova i dao je ultimatum Cercei da pobjegne sama sa djecom jer će ih Robert ubit ako sazna. Ned je ispao naivan i rekao je svoje saznanje i plan Littlefingeru koji je već bio u talu sa Cercei, tako da je u tom trenutku pokazao pravo lice.r_faruk wrote:O cemu se radilo u onoj sceni sa littlefinger-om i ned-om, noz ispod vrata..... Zaboravio sam.
-
nelle_tz
#14496 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mekinjamadječak sa šibicama wrote:Nikako da pitam, cime hrane onolike zmajeve?
- dječak sa šibicama
#14497 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci, veganski zmajevi, spaljuju samo mesozdere.
- Pandakonda
#14498 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bit će interesantno kad Jon sazna da Ned nije bio toliko časan čovjek kakvog su ga predstavljali, Nedova laž je bukvalno pokrenula čitavo sranje u Westerosu 
-
r_faruk
#14499 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hvala, davno bilo, zaboravioPandakonda wrote:Ned je skontao da Robertova djeca ustvari nisu njegova i dao je ultimatum Cercei da pobjegne sama sa djecom jer će ih Robert ubit ako sazna. Ned je ispao naivan i rekao je svoje saznanje i plan Littlefingeru koji je već bio u talu sa Cercei, tako da je u tom trenutku pokazao pravo lice.r_faruk wrote:O cemu se radilo u onoj sceni sa littlefinger-om i ned-om, noz ispod vrata..... Zaboravio sam.
- Capajebo
#14500 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nedova laz je samo spasila Jonov zivot, jer bi ga Robert (navodno) sigurno ubio da je znao ciji je sin.Pandakonda wrote:Bit će interesantno kad Jon sazna da Ned nije bio toliko časan čovjek kakvog su ga predstavljali, Nedova laž je bukvalno pokrenula čitavo sranje u Westerosu
Scena Tower of Joy-a je nakon sto je ubijen Mad King i razbijena opsada Storm's End-a.
Je li samo meni ova imena na nasem jeziku zvuce toliko glupa da ih ne mogu ni napisati?