Sve zavisi, vecinom ako im nije nesto jasno, traze od osobe koja je uzela, da im dostavi koliko je tacno platila, bio to izvod iz banke, paypala ili isprintana stranica na kojoj je placenobronhibombona wrote:A evo nešto sam kao računala, vidjela na prethodnim postovima proceduru pa dođoh do cifre od 36 KM. 116 KM za ruksak sa prozorom![]()
imam još jedno pitanje, ako ne komplikujem puno - na osnovu koje cijene oni ovo računaju? One koja piše na artiklu?
Pitam jer, kad god sam nešto naručivala, meni na artiklu bude, u pravilu, napisana niža cijena od one koju sam platila.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- diablobih
#14476 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
-
bronhibombona
#14477 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Valjda im kineska torba neće biti sumnjiva
hvala na pomoći 
-
rizibizi
#14478 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jel neko kupovao Kindle sa Amazona u BiH od kako je bila ova situacija sa carinama, porezima i sl.? Koliko odrezu za Fadila na kraju od ukupne cifre?
-
edossbest
#14479 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mogu ti carinit jos oko 30-40 km ukupno... Al cemu ruksak od 80 km kad ima po 10$bronhibombona wrote:ljudi može mala pomoć?
Naručila sam komšinici nekakav ruksak, hoće da nosa mačku okolo u njemui cijena je bila oko 80 KM sve, i artikal i shipping... sad me pita hoće li trebati šta dodatno da plati a ja joj ne znam reći. Zna li iko otprilike koliko bi mi mogli zaračunati dodatno?
-
bronhibombona
#14480 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
edossbest wrote:Mogu ti carinit jos oko 30-40 km ukupno... Al cemu ruksak od 80 km kad ima po 10$bronhibombona wrote:ljudi može mala pomoć?
Naručila sam komšinici nekakav ruksak, hoće da nosa mačku okolo u njemui cijena je bila oko 80 KM sve, i artikal i shipping... sad me pita hoće li trebati šta dodatno da plati a ja joj ne znam reći. Zna li iko otprilike koliko bi mi mogli zaračunati dodatno?
a ovo je ruksak što ima prozor na sebi da bi mačka mogla da viri i zagleda okolo dok je unutra, zove se astronaut pet carrier
-
_thedude
#14481 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
kakav je ovaj turkey post, kasne li posiljke ?
- zincx
#14482 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jel ovaj rozi?bronhibombona wrote:edossbest wrote:Mogu ti carinit jos oko 30-40 km ukupno... Al cemu ruksak od 80 km kad ima po 10$bronhibombona wrote:ljudi može mala pomoć?
a ovo je ruksak što ima prozor na sebi da bi mačka mogla da viri i zagleda okolo dok je unutra, zove se astronaut pet carrieri nema ga po $10, da ima, davno bih se ja muke riješila
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#14483 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
WiFi pojačivač(proširilac) signala naručen 23.04. a stigao danas. China post bez trackinga. 20 dana od narudžbe do prispjeća, to je za mene dobra brzina.
- Ericha100
#14484 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Naručila sam neki šal s ebaya 27. februara i stvarno se ne sjećam je li pod estimated delivery pisalo nešto i šta. Naknadno primjetim da im pod estimated delivery piše OD 2. juna do 30. juna. Šal mi još nije došao i fazon je što kad odem pod opciju da nisam primila pošiljku, ne mogu otvoriti case jer još nije prošao taj estimated delivery time, ali dok on prođe, ode meni rok za zahtjev povrata novca. Zar je ovo uredu? Ovako staviti estimated delivery time, pa mislim to je preko tri mjeseca za dostavu...

- makaranka
#14485 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jel netko ima provjerenog ebay sellera za power bank?
ne zelim raspravu o power banku,samo mi treba pouzdan seller, koji nece poslat carape ili lazni bank
ne zelim raspravu o power banku,samo mi treba pouzdan seller, koji nece poslat carape ili lazni bank
-
cason
#14486 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
sam_mobile je pouzdan 
-
zippoo87
#14487 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
dosli mi paketi sa gearbesta naruceni 24.4 a ovaj drugi 28.4. i dosli zajedno 
bas brz shipping,nisam ocekivao ovako brzo,obzirom da sam prvi puta narucivao sa gearbesta
bas brz shipping,nisam ocekivao ovako brzo,obzirom da sam prvi puta narucivao sa gearbesta
-
bronhibombona
#14488 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@zincx daaa 
-
TRANCE
#14489 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
U ratu sam kao dijete gledao kako komšije pljačkaju prodavnice i obijaju jedni drugima stanove. I to sve u centru grada, 100 metara od predsjedništva. Nakon rata piju kafe i druže se kao da ništa nije bilo, a ovamo krali jedni drugima stvari iz stanova. Također, i prije rata je narod krao sve živo iz preduzeća: od benzina i opreme, do kancelarijskog materijala i zaliha.nadžak wrote:Treba proklinjat dan kad nam je stigla "sloboda i demokratija", ljudska prava i kad smo postali "gospoda" i "gospođe". Da se razumijemo, ovo nema veze
sa mojim političkim uvjerenjima niti se odnosi na prošli sistem. Jednostavno jedni smo od najgorih kojima je mogla biti data "sloboda" i "ljudska prava".
Ovako kako ih mi shvatismo i primjenismo je tragično! U srcu smo Evrope i civilizacije a po svojim statistici smo na dnu.
Koliko samo lopovluka i prevara smo izmislili i iznjedrili to je da poštenom čovjeku pamet stane!![]()
Žalsona činjenica je da uvijek strada i nedužni u masi ovih iskvarenih. (mada i ovo nedužni je za diskusiju)!
Izvinjavam se na off-u i što vas smaram ovom patetikom ali jednostavno sam tužan i razočaran svim ovim stanjem nas samih.
Od najniže do najviše karike ovog društva postoji želja za lopovlukom i nekim "drugim načinima" osim poštenog.
Od kupca prevaranta koji je sebi kez nabacio jer je prevario nekog Kineza za par dolara, pa preko poštara, nekog službenika u pošti i carini koji krade tuđe, sve do predsjednika. Gdje je kraj ljudi moji?
Neću se sekunde začudit kad u skorije vrijeme "viša sila" opet pošalje na nas neku kataklizmu.
Hvala nam svima.
U prevodu: u BiH je vazda bilo normalno prevariti i ukrasti i bit će još dugo. I političari koji kradu milione su potekli iz naroda, nisu ih Marsovci izabrali.
- O'zone
- Globalni moderator
#14490 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Rok za povrat novca ti počinje od zadnjeg dana "estimated delivery time" jer tek tad možeš pokrenuti case na E-bayu.Ericha100 wrote:Naručila sam neki šal s ebaya 27. februara i stvarno se ne sjećam je li pod estimated delivery pisalo nešto i šta. Naknadno primjetim da im pod estimated delivery piše OD 2. juna do 30. juna. Šal mi još nije došao i fazon je što kad odem pod opciju da nisam primila pošiljku, ne mogu otvoriti case jer još nije prošao taj estimated delivery time, ali dok on prođe, ode meni rok za zahtjev povrata novca. Zar je ovo uredu? Ovako staviti estimated delivery time, pa mislim to je preko tri mjeseca za dostavu...![]()
- Haris.ba
#14491 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Razmšljam da kupim bluetooth za auto preko ebay. Negdje dođe oko 200 maraka.
Isti takav je (druga marka, ali radi isto) je na aliexpress duplo jeftiniji.
Isplati li se ići preko aliexpresa?
- nadžak
#14492 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Potpisujem druže, na žalost je tako.TRANCE wrote:U ratu sam kao dijete gledao kako komšije pljačkaju prodavnice i obijaju jedni drugima stanove. I to sve u centru grada, 100 metara od predsjedništva. Nakon rata piju kafe i druže se kao da ništa nije bilo, a ovamo krali jedni drugima stvari iz stanova. Također, i prije rata je narod krao sve živo iz preduzeća: od benzina i opreme, do kancelarijskog materijala i zaliha.nadžak wrote:Treba proklinjat dan kad nam je stigla "sloboda i demokratija", ljudska prava i kad smo postali "gospoda" i "gospođe". Da se razumijemo, ovo nema veze
sa mojim političkim uvjerenjima niti se odnosi na prošli sistem. Jednostavno jedni smo od najgorih kojima je mogla biti data "sloboda" i "ljudska prava".
Ovako kako ih mi shvatismo i primjenismo je tragično! U srcu smo Evrope i civilizacije a po svojim statistici smo na dnu.
Koliko samo lopovluka i prevara smo izmislili i iznjedrili to je da poštenom čovjeku pamet stane!![]()
Žalsona činjenica je da uvijek strada i nedužni u masi ovih iskvarenih. (mada i ovo nedužni je za diskusiju)!
Izvinjavam se na off-u i što vas smaram ovom patetikom ali jednostavno sam tužan i razočaran svim ovim stanjem nas samih.
Od najniže do najviše karike ovog društva postoji želja za lopovlukom i nekim "drugim načinima" osim poštenog.
Od kupca prevaranta koji je sebi kez nabacio jer je prevario nekog Kineza za par dolara, pa preko poštara, nekog službenika u pošti i carini koji krade tuđe, sve do predsjednika. Gdje je kraj ljudi moji?
Neću se sekunde začudit kad u skorije vrijeme "viša sila" opet pošalje na nas neku kataklizmu.
Hvala nam svima.
U prevodu: u BiH je vazda bilo normalno prevariti i ukrasti i bit će još dugo. I političari koji kradu milione su potekli iz naroda, nisu ih Marsovci izabrali.
Meni nema već blizu dva mjeseca dvije narudzbe iz Kine, manja je vrijednost pa mi se nije plaćao TN. Glupo mi plaćat 3 dolara za dolara koja košta toliko.
- diablobih
#14493 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Logicno.Haris.ba wrote:Razmšljam da kupim bluetooth za auto preko ebay. Negdje dođe oko 200 maraka.
- Haris.ba
#14494 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jesi koristio? Imali kakvih situacija na koji treba gledati drugačije od ebay -a?diablobih wrote:Logicno.Haris.ba wrote:Razmšljam da kupim bluetooth za auto preko ebay. Negdje dođe oko 200 maraka.
- diablobih
#14495 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nista drugacije, kupis, oni ti posalju, i onda cekas da ovi nasi retardi to proslijede do tebe.
- seoBIH
#14496 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
De ti posalji taj link. Moze biti jefitnije, ali da je duplo jeftinije, tesko. Jesi li dobro procitao, je li sve isto kao i na tom skupljem? KOliko je dostava?
-
Naslovnica
#14497 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam preko Aliexpress naručio neke sijalice za auto, vrijednost 2-3 marke, besplatan shipping, sa sve trackingom. 
Stiglo za 20tak dana.
Stiglo za 20tak dana.
- zlo zlo
#14498 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni je alie bolji od ebaya, jeftinije,veći izbor,i sve. Nikad problema nisam imala a doslovno kupovala od mobitela do zadnje sitnice. od 10 kupovina 8-9 mi obicno bude s alija, a 1-2 s ebaya. Nikakvih problema s vraćanjem para, ako ti za 60 dana ne dođe, što ti samo odbrojava, klikneš i vrate ti pare bez pitanja ikakvih.Haris.ba wrote:Jesi koristio? Imali kakvih situacija na koji treba gledati drugačije od ebay -a?diablobih wrote:Logicno.Haris.ba wrote:Razmšljam da kupim bluetooth za auto preko ebay. Negdje dođe oko 200 maraka.
- Haris.ba
#14499 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
http://www.ebay.com/itm/Peugeot-207-200 ... SwD0lUgzmKseoBIH wrote:De ti posalji taj link. Moze biti jefitnije, ali da je duplo jeftinije, tesko. Jesi li dobro procitao, je li sve isto kao i na tom skupljem? KOliko je dostava?
https://www.aliexpress.com/item/SITAILE ... f882c2c974
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#14500 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Cisto samo da vidite kako nas nasi jebu u zdrav mozak i kako im treba jebati mamu smrdljivu i lazljivu..

Naruceno 02.04 a stiglo u BIH 22.04 a meni nije stiglo nikad do sada!!!!!

Naruceno 02.04 a stiglo u BIH 22.04 a meni nije stiglo nikad do sada!!!!!