BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
escobar__

#14476 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Od samog početka je uslugu govorne poruke trebalo regulisati na način da je po automatizmu isključena, a da se na zahtjev korisnika uključuje umjesto što je bilo obratno.
seoBIH

#14477 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Po meni najbolje rijesenje bi bilo da se ta poruka cuje prvih 5-10 poziva k tom broju. To je sasvim dovoljno da zapamtis da je broj prenesen i da budes informiraan. :)
sabanss

#14478 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

123456789 wrote:Po meni najbolje rijesenje bi bilo da se ta poruka cuje prvih 5-10 poziva k tom broju. To je sasvim dovoljno da zapamtis da je broj prenesen i da budes informiraan. :)
Sasvim korektno ali mislim da je tehnicki zahtjevno za izvesti...
Naslovnica

#14479 Re: BHTelecom All About

Post by Naslovnica »

Zna li neko koja je procedura da se prenese broj sa BHT na MTEL?!
Plaća li se šta, itd?
escobar__

#14480 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Odeš u m:tel i raspitaš se.
seoBIH

#14481 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

123456789 wrote:
Tiger 033 wrote:Cijene mobitela:

Eronet-Huawei G5520 49 KM
BH Telecom-Huawei G5520 90,75 KM

Uporedite i ostale mobitele i vidjet ce te koliko je BHtelekom suplji od Eronet-a :evil:

Ovo je sustina problema!! NEKA ME PLJACKA SRBIN, KINEZ ILI TUNGUZAC ja cu uzeti kod njega telefon jer je skoro pa duplo jefitnij!!!!
sencobih

#14482 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

123456789 wrote:
123456789 wrote:

Uporedite i ostale mobitele i vidjet ce te koliko je BHtelekom suplji od Eronet-a :evil:

Ovo je sustina problema!! NEKA ME PLJACKA SRBIN, KINEZ ILI TUNGUZAC ja cu uzeti kod njega telefon jer je skoro pa duplo jefitnij!!!!

za svoje pare imas pravo kupiti gdje hoces, nemas potrebe sam sebe citirati
escobar__

#14483 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

123456789 wrote:
123456789 wrote:

Što se mene tiče također. Osim Srba. Njima iz principa ne dam novac, pa taman da imaju duplo niže cijene.
seoBIH

#14484 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

sencobih wrote: za svoje pare imas pravo kupiti gdje hoces, nemas potrebe sam sebe citirati
Da bude i na novoj stranici, da se vidi kako nas Telekom potkrada :) Pa ti kupuj domace..
Adi-g

#14485 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

Draze mi je dati srbima pare za tel nego ovim nasim da im budem finansijer njihovih audija, picki materina kojima od opreme nedostaju samo krila za letenje. Da finansiram 5 familija zaposlenih u komplet telecomu...jok...

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2
escobar__

#14486 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

A u Telekomu Srbije i Telekomu Srpske svi zaposleni su na mjesta stigli regularnim, zakonskim putem. Joj što serete u pm...
Adi-g

#14487 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

escobar__ wrote:A u Telekomu Srbije i Telekomu Srpske svi zaposleni su na mjesta stigli regularnim, zakonskim putem. Joj što serete u pm...
Ne kazem to nego ove stvari vidim pred ocima pa mi muka et to je stvar...Da neko ko je studiro socijologiju 10 godina bude neki menadzer i ima placu 3500km(jer toboze nema u drzavi ljudi iz te struke :-) ) nikad sebi ne mogu razjasniti u glavi da nam je drzava spala na to...stoga oni od mene nece vidjeti ni feninga
PIMP-Meister-2000

#14488 Re: BHTelecom All About

Post by PIMP-Meister-2000 »

escobar__ wrote:A u Telekomu Srbije i Telekomu Srpske svi zaposleni su na mjesta stigli regularnim, zakonskim putem. Joj što serete u pm...
MA ja ba, kada srbin može da se bavi mitom i korupcijom, što ne bi "nedužni" Bošnjo?! Halalit' će Bog Dragi! :oops:
jastuk1

#14489 Re: BHTelecom All About

Post by jastuk1 »

S tim što BHT vrati 90 posto u budžet od dividende, a MTEL 0 posto!!!!!! Pare od dividende odu MTEL vlasnicima.
doff

#14490 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

jastuk1 wrote:S tim što BHT vrati 90 posto u budžet od dividende, a MTEL 0 posto!!!!!! Pare od dividende odu MTEL vlasnicima.
Jahhhh, da se od tih para nahrani sirotinja pa ni po jada, nego se službena auta kupuju još pride i sebi jedan za okokuće :oops:
PIMP-Meister-2000

#14491 Re: BHTelecom All About

Post by PIMP-Meister-2000 »

doff wrote:
jastuk1 wrote:S tim što BHT vrati 90 posto u budžet od dividende, a MTEL 0 posto!!!!!! Pare od dividende odu MTEL vlasnicima.
Jahhhh, da se od tih para nahrani sirotinja pa ni po jada, nego se službena auta kupuju još pride i sebi jedan za okokuće :oops:
Evo izgleda trebaju i klime nove?! Ko će se safunjati po kancelarijama kada upekne, dosta što ionako ništa ne rade! :oops:

KOMPANIJA VLADE FBIH PRIPREMA SE ZA LJETOBH Telecom kupuje pokretne klima-uređaje za 100.000 KM

Državna kompanija "BH Telecom", u vlasništvu Vlade Federacije BiH, a kojom rukovode kadrovi SDA-SDP-a, prije nekoliko dana raspisala je tender za nabavku pokretnih klima-uređaja u vrijednosti od 100.000 maraka, otkriva "Dnevni avaz".

Nebitne stvari

Ovo je samo jedan u nizu poteza ove kompanije koja se godinama rasipa novcem građana Federacije BiH i koja pod plaštom vladajuće koalicije troši na milione maraka na nebitne stvari, dok s druge strane stanovnici BiH jedva sastavljaju kraj s krajem. U moru tendera, javnih poziva, neobjašnjivih i bezobrazno skupih nabavki, objavljen je tender za nabavku održavanja vozila Generalne direkcije "BH Telecoma" u Sarajevu.

Za servisiranje vozila za potrebe Direkcije, "BH Telecom" će tako izdvojiti 55.000 maraka, iako se radi o servisiranu svega nekoliko automobila. Posebna je priča tander za nabavku alata za potrebe Direkcije u Tuzli, također u vrijednosti od 100.000 maraka. Tu su i nelogične nabavke pumpi za vodu te toplih napitaka u vrijednosti na stotine hiljada KM, kao i riječnih pastrmki, također za potrebe Direkcije u Sarajevu.

Imaju parking

U "BH Telecomu" također su, iako su za novu poslovnu zgradu na Marindvoru iskeširali 34 miliona KM, raspisali javni poziv za zakup prostora za potrebe Generalne direkcije Sarajevo!

Riječ je o prostoru za smještaj obrađene dokumentacije, registraturne i arhivske građe. No, to nije kraj nelogičnim potezima Uprave, jer su nekoliko dana ranije raspisali javni poziv za zakup parking prostora također za potrebe vozila Direkcije Sarajevo, iako na Marindvoru na raspolaganju imaju više od 4.000 metara kvadratnih parking prostora.

Da stvar bude gora, zgrada koju je Uprava "BH Telecoma" kupila 2010. godine od građevinske firme OKI, uveliko propada, poništen je tender za unutrašnje radove, a za dodatne je potrebno još pet miliona maraka. Uprava i Nadzorni odbor već tri mjeseca nisu predali izvještaj Komisiji koju je formirala Vlada FBH kako bi bile utvrđene sve nepravilnosti prilikom njene kupovine.

I dalje je nepoznanica gdje su završile desetine miliona maraka za kupovinu ove zgrade.
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/bh-tele ... -100000-km
escobar__

#14492 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Najbolje bi bilo da državni telekom operater posluje iz kakve šupe, iako vjerovatno ni tada ne bi bili zadovoljni?
doff

#14493 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

escobar__ wrote:Najbolje bi bilo da državni telekom operater posluje iz kakve šupe, iako vjerovatno ni tada ne bi bili zadovoljni?
Mani se ironije. Pogledaj u kakvim školama djeca nastavu pohađaju, za te stvari se nema para a za njihove prdare ima. I još se neko nađe i pravda njihove postupke. Ma kad bolje razmislim i ne zaslužujemo bolje.

"Putuj Evropo, nemoj više čekati na nas.
Ne pitaj mnogo, dospečeš i ti na rđav glas.
Putuj planeto, super smo se družili.
Nama je lepo, taman kako smo zaslužili." :run:
escobar__

#14494 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Hoće li Telekom obnavljat škole majke ti? Za šta država služi, onako sebe radi?

Ne branim ja Telekom i nepotizam koji je tamo evidentan, kao i nesposobnost jednog broja zaposlenih, ali ne mogu vala ni tog konstantnog šupljiranja o Telekomu kao o Mordoru, izvoru svega pokvarenog. Serete k'o foke.
winnie

#14495 Re: BHTelecom All About

Post by winnie »

Ovo se diskusija o kvalitetu usluge bh telekoma svela na to ko će da nas pljačka?! Domaći izdajnici ili strani agresori? U kojoj vi godini živite, ba?!
Hoću normalan signal i normalnu uslugu, ništa više ni manje!

P.S. Za ono s youtube-om i da možda ne fercera jer mi je browser začadio, na wi-fi leti ko lud i mobitel i laptop.
doff

#14496 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

escobar__ wrote:Hoće li Telekom obnavljat škole majke ti? Za šta država služi, onako sebe radi?

Ne branim ja Telekom i nepotizam koji je tamo evidentan, kao i nesposobnost jednog broja zaposlenih, ali ne mogu vala ni tog konstantnog šupljiranja o Telekomu kao o Mordoru, izvoru svega pokvarenog. Serete k'o foke.

A što da ne. Pa ako im je prioritet bio obnoviti vozni park (a u stvarnosti nije bilo potrebe) u odnosu na obnavljanje neke škole što naravno mogu isto što mogu pare bacat na marketing onda nemam riječi. Škola je samo jedan od mnogobrojnih primjera šta mogu, ali eto draže im je sve ono što ne bi trebali.

I da, kad sagledaš lanac, to nisu Telecom-ove pare nego naše
jastuk1

#14497 Re: BHTelecom All About

Post by jastuk1 »

doff wrote:
Naravno da se hrani sirotinja jer od tih para ide za sve budžetske korisnike.

A da BHT ne uplaćuje dividendu vidjeo bi ti koliko bi bilo još više sirotinje jer se te pare ne bi trošile ovdje u BiH i onda automatski da je ekonomija slabija kad se manje kupuje.

A Mtel dobrim dijelom ispumpava pare od dividende iz BiH.
--usnee--

#14498 Re: BHTelecom All About

Post by --usnee-- »

Telekom uzima najvise ali i ucestvuje u raznim projektima podrske, sta obnavlja se vozni park a ne obnavlja se skola cccc kakvo poređenje, oni pruzaju uslugu i istu naplaćuju dok vlada (ministarstva i sl.) ima obavezu da radi i iz budžeta finansira obnavljanje škole ( što naravno nije slučaj), da nije telekoma elektroprivrede i sl. ne bi ni bilo budžeta. Eronet sta god treba obuka, odluke dolazi iz Zagreba i najveći dio zarade i odlazi u RH. Mtel vrhunac ulaganja podijeli kartice uz kartu za koncert a gdje to oni ulažu i obnavljaju. Zato mislim da nije naše da raspravljamo o voznom parku telekoma elektroprivrede i sl. jer tu nije glavni problem, glavni problem se nalazi u vladi jer se stranačkim vezama jedino ulazi u ovakve kompanije... :run:
escobar__

#14499 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

doff wrote:
escobar__ wrote:Hoće li Telekom obnavljat škole majke ti? Za šta država služi, onako sebe radi?

A što da ne. Pa ako im je prioritet bio obnoviti vozni park (a u stvarnosti nije bilo potrebe) u odnosu na obnavljanje neke škole što naravno mogu isto što mogu pare bacat na marketing onda nemam riječi. Škola je samo jedan od mnogobrojnih primjera šta mogu, ali eto draže im je sve ono što ne bi trebali.

I da, kad sagledaš lanac, to nisu Telecom-ove pare nego naše
Prvo što mi padne na pamet kad već pominješ škole jesu najmanje dvije donacije računarske opreme nekoj od škola na području TK. Lista donacija je vjerovatno i veća, ali je valja potražiti.

To što je za vas Telekom ultimativno zlo kojem redovno tražite dlaku u jajetu je nešto drugo.
sencobih

#14500 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

ovdje stvarno mozes svasta procitati, samo mi nije jasno kako neko ko ovdje zivi moze zeljeti da jedine domace firme koje imalo dobro rade propadnu, fds,ep,bht itd. ko meni moze objasniti zasto bi meni bilo bolje da i oni tamo nemaju plate, to nema veze s mozgom. a logicno je da onaj ko je na vlasti klepa tamo pare a ovi što nisu na vlasti se bore da budu da bi oni klepali pare.
kako god mislim da puno vise imamo koristi od tih nasih firmi nego stete.
ista je cijena goriva na svim pumpama, kamate su iste u svim bankama i domacim i stranim, cijene su u pet deka i kod svih telecom operatera samo sto je to drugacije zamotano, itd. ja ne znam koliko ima zaposlenih u ovim telekom firmama, pretpostavljam da u bht ima vise nego u svim ostalim zajedno i svi bi mi voljeli da tamo radimo , zato sto tamo monter ima platu garant milju i po a kod ostalih upola manje, zar nam svima ne bi bilo bolje da i onaj kod privatnika ima milju i po nego onaj iz bht-a duplo manje.
pa ko normalan ne bi volio da svi oko njega rade uspjesno i da imaju para onda bi sva ova prica bila nepotrebna
Locked